Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: nedoumice vezane za odlazak u rodiliste

11 pro 2009, 12:10

Crazy Daisy je napisao/la:svakako ponesi barem dva paketa uložaka jer prvih 24 sata liješ bez prestanka + savjetujem svima koristiti za te prve dane jednokratne gaćice.
udobne su, ne žuljaju ranu i nema zezanja sa krvavim gaćicama

ovo potpisujem u potpunosti...uloške davaju na kapaljku a jednokratke gaćice su super jer obično su i gaćice krvave pa ih jednostavno zajedno s ulošcima baciš u smeće...
izdajalicu si uzmi za svaki slučaj...kod nas u rodilištu je bila užasna gužva i ja recimo nisam mogla doć do nje jer su njihove bile skroz u pogonu za nedonoščad...
ako imaš 24-satni rooming onda ti pelene trebaju odmah, jednu daš već u rađaoni, a čim te odvedu u sobu trebaš i ostale...ja sam uzela i kremu za guzu i vlažne maramice i pokazalo se da su mi trebale..

11 pro 2009, 13:55

- ne nosit 5 kom ulozaka - ne stanu u torbu :angry
poneses 2 pa ti muz donese posli.
- izdajalicu ja nisam nosila - ali mi je mm morao sutradan donit one sesirice za dojenje - predao ih samo sestri an ulazu i... spasio me. takod a cu njih ovaj put sama ponit.
- sto je sa samponom za intimnu njegu? Hygiea? jel potrebno il je najbolje obicnom toplom vodom prat se doli?
- jel moguce ponjet u radaonu barem najmanju bocicu Jane? (onu od 2,5 dcl?)

11 pro 2009, 14:49

pa sto se tice vode mislim da nesmijes, jedino ako nisu sta promjenili u meduvremenu :/
ja sam radala cijeli dan i dobila sam samo vlaznu gazu iz koje sam doslovno cicala kapi vode jer nista drugo nisam smjela

sto se tice njege ja nisam imala savove pa sam odrzavala njegu samo sa vodom i blagim sapunom
zena koja je lezala samnom u sobi se spricala sa bivacin sprejem i stavljala bivacin prasak, nakon 3 dana se sva zaljepila da ju je to vise boljelo od same rane, bivacin se skrutio valjda. Stravicno iskustvo je to bilo, bar za gledat

11 pro 2009, 14:51

ja sam u petrovoj dobila uloške!

11 pro 2009, 15:08

Ulosci su ti najpotrbniji, sta vise to bolje, al meni kad je nestalo mm bi mi dobacija. Za pranje sam koristila od nivee intimnu kupku, blaga je pa mi je najbolje pasala, a za savove ti je dobar bivacin u spreju, u slucaju ako ti se nedaj boze punti upale. Ove jednokratne gacice su mi pustale na sve strane, pa sam ipak koristila pamucne, na njih olways ulozak pa onda na njega vir, bolje je upijalo, i nije mi cesto prposutalo na gacice. Znas i sama da u nas nema u rosilistu ulozaka nego ih moras imat sa sobom, a ovo za vodu neznam sta bi ti rekla, prva dva poroda mi nisu dali da pijem, treci porod su mi na kapaljku davali doslovno samo da namocim usta,a l sam vidila da zene nose u radaonu bocicu vode, sad di zavrse neznam,,

11 pro 2009, 15:24

moje iskustvo s ovim sprejanjem dolje - kanatrionovo ulje (ulje gospine trave) na ulozak i nista vise.
ja sam uzela onu Avene termalnu vodu u maloj bocici kojom osvjezis lice - pa mislim to unjet unutra.
pitanje je koga nazvat i pitat u radaoni...

11 pro 2009, 15:25

Mrdji hvala ti na ovoj temi,al moram priznati da me isprepadala.
Mozda me uspije pripremiti za rodiliste, jer tek sad polako shvacam da ono sto sam ja prosla nema veze sa rodilistem.
Trebat ce mi jos puno priprema.....
Citam vas pazljivo :dada

11 pro 2009, 15:26

plusic samo ti pitaj - ja imam iskustvo pa me opet trta. a ispada da samo ja pitam i da nemam pojma o nicemu.

11 pro 2009, 15:32

ja sam imala sve u rodilistu, nisam nista morala nositi (spakirala sam samo cetkicu za zube i pastu za mene i MMa, i njemu rezervnu presvlaku ;)) pa uopce neznam ni kako izgleda to kad si pakiras 2 torbe, di ih stavis, kako ih nosis?
u radjaoni sam najnormalnije pila, imala casu sa vodom pokraj sebe.
veceru dobila cim sam dosla u sobu, i priznajem nisam bas mogla jesti ali sam bila jakoooooooooo gladna.
na tusiranje uglavnom isla u papucama ili cak bosa.
oblacila se i presvlacila kraj kreveta, nikada u kupaoni.
prva dva dana je sestra bila sa mnom pri tusiranju jer mi se jako vrtilo i rekla mi je da je moram zvati dok god mi se vrti.
MM bio sa mnom od ulaska u rodiliste do izlaska.
uopce ne kuzim kako to izgleda sa predradjaonom, radjaonom, sto je to boks?
......

11 pro 2009, 16:07

Joj plusic onda nisi dozivjela najbolji dio rodilista; kad ti sestra uleti u 6.30 ujutro u sobu i vice SKIDAJ GACE! VIZITA!! :roll: :sajkosnjesko :angry

11 pro 2009, 16:14

to mi je mama pricala.
ne mogu to zamisliti.

11 pro 2009, 16:37

Plusic je napisao/la:uopce ne kuzim kako to izgleda sa predradjaonom, radjaonom, sto je to boks?

evo ti jedne iskusne :mrgreen: ,naime,ja sam u predrađaoni čak i spavala...dakle.kad te prime,prvo si u predrađaoni,tamo možeš šetati,biti na lopti(bila je kod nas-ZD)itd,osim kad te stave na ctg,sve dok pregledom ne utvrde da si spremna za rađaonu,tad ideš tamo u taj famozni boks(krevet zavjesama odvojen od drugih)...naravno,prije toga dobiješ klistir i brijanje(kod nas se oboje moglo i odbiti,ako si se sama prije obrijala i već imala dosta stolica itd)
meni je najviše išlo na živce što sam sve svoje stvari morala nonstop sa sobom vući,čak i u boks,srećom je mm bio cijelo vrijeme uz mene,čak i u predrađaoni,iako se to kao ne smije,ali pošto je moj porod izuzetno
dugo trajao,a bio je produženi vikend uoči 1.maja,i nijedna druga žena osim mene tad nije rađala niti bila u predrađaoni(osim ujutro nešto malo što su došle samo na ctg) jedna super ljubazna babica nam je to dozvolila kad je vidjela kako se škicamo kroz prozor...(nažalost,ona nije dočekala da rodim,iako je odradila duplu smjenu tad,ja sam lijepo dočekala treću smjenu)
tijekom poroda,u boksu(sve dok se nisu odlučili za carski)nisam pila,imala sam infuziju od početka(ali je mm kraj mene grickao neke kekse,već iznemogao od gladi,nije više mogao izdržati,hehe...ni babice mu ništa nisu rekle)

u japankama se nisam tuširala,iako sam dijelila tuš s cijelim katom,u tušu je bilo sredstvo za dezinfekciju kojim bi ja pošteno zalila cijeli prostor :mrgreen: (još kako sam imala carski,morala sam se oprezno prati ) nisam pobrala ništa
torbe nisu smjele biti velike jer su morale stati u izuzetno mali ormarić,ali mi je mm svaki dan donosio što treba...isto sam imala jednokratne gaćice,vir uloške,ali nisam puno krvarila...izdajalicu sam imala,šeširiće za dojenje mi donio mm...Avene termalnu vodu spremnu(ali mi nije trebala,zbog carskog,osim za lice kao osvježenje),pelene(kreme i vl.maramice su imali),aventovu mast za bradavice(super je)

11 pro 2009, 16:40

ellica je napisao/la: kad ti sestra uleti u 6.30 ujutro u sobu i vice SKIDAJ GACE! VIZITA!!

;) ovo ja nisam doživjela zbog carskog

11 pro 2009, 16:42

hvala :mrgreen:
svi detalji su dobrodosli (Mrdji nadam se da nisam usmjerila temu u krivom smjeru?)

11 pro 2009, 16:43

rezime svega je da sve ovisi o rodilištu u koje ideš ;)
moj savjet ti je virnut ovdje RODILIŠTE SPLITi tražiti friške informacije :mah

11 pro 2009, 16:47

Mrđi možeš ponijeti vodu pa čak i od pola litre :dada . Ja sam i mobitel imala, i krunicu :D

Ja sam uz popisane stvari imala pliva sept za deziinfekciju, bočica od 200 ml košta oko 30,00 kn.

11 pro 2009, 16:48

s RODA:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php? ... &start=150
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=70267

11 pro 2009, 18:42

meni sve ovo izgleda ko dramatičan opis i razumijem da plusićki nije svejedno čitat. :lol

prvo to s dripom i time da ako si rodila ti treba tekućina....ja sam na svome drugom porodu bez dripa popila 2 jane :mrgreen: -to je tekućina, a infuziju daju jer ukidaju ženama-normalnu vodu-što sam osjetila na prvom porodu i što je skroz nehumano ( i pretpostavka da će maltene svatko završit na carskom, tog nema nigdje, samo ovde)

drugo, možda nećeš ip+mat epizotomiju, pa nećeš imat zašto skidat gaće, ja ih ovaj put nisam skidala na nikakvim vizitama i dr me samo pitao kako sam. :dada

u predrađaoni nisam bila nijednom, prvi puta su me odmah inducirali, drugi puta sam došla na izgon.

jedna napomena od mene-ja imam uvučene bradavice i još pokoje sisne probleme, nebi u detalje, oduvijek. Dojim uspješno nakon početnih ragada drugo dijete. Prvo s pokojim mastitisom,..NIkad nisam dotakla izdajalicu, šeširiće, bočice, izdojila sam se dva puta u životu (jedna djevojačka-jedna svadba), eventualno sam si, kao što eli piše, olakšavala bol napetih cica pod toplim tušem.
Šeširići nisu spas za dojenje, oni trebaju jako jako malom broju žena i ja ih nebi nikako nosila sa sobom ni duperala.. Uzrok ragada je nepravilan hvat i nepravilan položaj. Ja sam ovaj puta imala ragade 10 dana-krvave, jer me T krivo hvatala-a ja sam ju puštala da sisa kakogod, samo da sisa, da pokrenemo produkciju. Kad je uspjela, onda sam ju učila hvat :dunno
Newman kaže :faca :mrgreen: da je šeširić duda-a ne bradavica, i da dijete sa šeširića teško prelazi na bradavicu-puno lakše na dudu (od boce). Ja ih nebi koristila dok nije baš prijeka nužda

nekako-kolko ja imam iskustva, što se više umjetnoga petlja u dojenje, kraći mu vijek i teže je :dunno i žene si skompliciraju život strašno time (dudama, šeširima, izdajalicama, mjerenjima)

NARAVNO da razumijem da nekom stvarno sve to treba, nisam ćaknuta, al nebi baš promovirala izdajalicu i šešire ko opremu za rodilište-nikako :dunno

11 pro 2009, 18:56

plusić - gledaj si info za zagrebačka rodilišta. puno su cure pisale.

krumpi - ja sam mogla popit vode koliko sam htjela. doduše, ovaj drugi put sam od ulaska do poroda imala super vrijeme od 45 minuta :) svejedno mi je infuzija morala iscurit do kraja.

11 pro 2009, 18:59

rachi, meni nisu ni stavljali nikakvu infuziju, čak su me pitali dal da mi stave braunilu (tj.imam li što protiv braunile)
mm se smije kad usporedi prvi i drugi porod-na prvom spojena na cijevi-infuzija, kisik, aparatura korištena, ovo ono, na drugom došla, rodila :lol
nakon prvog je proplakao noć, nakon drugog išo doma popit jeger i spavat, nakon što se mazio 2h s novorođenom

te cjevčice i aparatura ostavljaju ružan dojam, uh (naravno, kad nema potrebe, jer kad ima...eh, ima)

11 pro 2009, 19:02

citala sam na rodilistima price sa poroda i price o rodilistima, ali svejedno imam tisucu pitanja.
Nije ni cudo s obzirom kako mi je divno bilo prvi put ;)

cekam neka nova iskustva iz preuredjenog merkura, i sa trenutnim osobljem , buduci je vecina osoblja u rodilistu u koje ja ne idem ovaj put :mrgreen:

ovdje me zanima kao i Mrdji, sto sa japankama, sto sa papucama, sto sa vodom,keksima,.... :)

11 pro 2009, 19:02

ma, i meni su nebo i zemlja. vrijeme provedeno u rađaoni 10 minuta, kao da nisam ni došla, ali oni baš imaju taj običaj stavit braunilu i infuziju po principu NNI. bolje da su spremni ako pođe po zlu.

plusić - kužim :)

11 pro 2009, 19:04

Mrđi je napisao/la:moje iskustvo s ovim sprejanjem dolje - kanatrionovo ulje (ulje gospine trave) na ulozak i nista vise.
ja sam uzela onu Avene termalnu vodu u maloj bocici kojom osvjezis lice - pa mislim to unjet unutra.
pitanje je koga nazvat i pitat u radaoni...

Imam ja jednu babicu u splitskom rodilistu, ako je uspijem vidit bas cu je pitat za ovo tvoje sta te zanima, pa ti javim.

11 pro 2009, 19:10

evo ja sam smjela imati vodu...imala sam 1L jane i svu sam popila u 2 sata kako sam bila prvo u predrađaoni pa u rađaoni...
ja sam imala i japanke i papuče...izdajala sam se u čašu od jogurta ili u pelenu...a pelenu sam imala i za obloge...šta se tiče pranja samo voda...nisam sigurna da ima za kupil bivacin sprej, ja sam špricala sa octinoseptom...

11 pro 2009, 19:12

nisam sigurna da ima za kupil bivacin sprej

normalno da ima.. ali i octynosept je nelos

11 pro 2009, 20:00

- moja dr koja me porodila kaze, peri se dole samo vodom.
- vidim da je ana zadnja bila u st rodilistu pa mi je info za vodu od velike vaznosti (hvala!)
- zaboravih reci ja sam sesirice koristila radi "rascvjetane" bradavice i stvarno mi je pomoglo.

A otvori li se novo rodiliste dok meni zatreba javim novosti, al mislim da cu prije nazavt i pitat sta mi sve treba. (ruksak mi ej napola spreman :p )

11 pro 2009, 20:40

meni su isto rekli -- samo voda i lagani caj od hrastove kore- spasio me :klanja

11 pro 2009, 20:51

tigger,koje velike uloske za ispod???kaj vir 80 nisu dovoljni?????aaaaaaaa :loce

11 pro 2009, 20:52

ja sam u rodilistu dobila neke super, izgledali su mi kao pampersice ;)

11 pro 2009, 20:52

sunchi stavis nocni always ili libresso koji inace koristis i na to Vir 80 1 ili 2. to je za svaki slucaj da ti en procuri. vidit ces sama ovisi koliko budes krvarila
Odgovori