Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
13 svi 2011, 09:56
bravooo!!
13 svi 2011, 09:58
lijepe vijesti, samo hrabro dalje!
13 svi 2011, 10:00
super
13 svi 2011, 12:05
mt_marina i ja sam imala smeđi iscjedak s nekih 7 tjedana i odmah sam se zabrinula jer sam ga imala i početkom prošle god pa sam pobacila. Sada sam opet uspjela zatrudnit i opet sam imala iscjedak ali na sreću nije ništa loše bilo,ako ti je baš smeđi i ne osjeti se intezivno na krv to ti se maternica širi i jednostavno 90% žena ima taj iscjedak. Eto nadam se da sam te malo umirila,samo se opusti i uživaj u trudnoći
13 svi 2011, 13:24
Ja ne da sam imala smedi iscjedak nego bas pravu krv, i naravno odmah otisla na hitnu i sve je ok, tako
da se ne sekirate nego samo laganini i sretno
13 svi 2011, 13:31
Pozdav,
ja sam nova u forumu, maloprije sam se učlanila jer se nikako ne mogu smiriti. Trudna sam 6 tjedana. Nakon 5+1 imala sam smeđi iscjedak samo jednom, onda nakon tri dana isto samo jednom, pa opet nakon tri dana danas samo jednom. Neznam što to znači, dali je to normalno. Ovo mi je prva trudnoća, preko klomifena, molim Boga da čuva moje dijete. Danas ću zvati ginića da vidim kad da idem na ultrazvuk i što je to s tim iscjetkom.
Uglavnom, strah me je, ali moram se nekako smiriti.
13 svi 2011, 13:35
Meni je moj dr. rekao ovako, dok god ne pocne ic krv ko menstruacijska sve je u redu i to je normalno.
Tako da te utjesim malo vise odmaraj i sve ce to proc
13 svi 2011, 15:25
Ovako, svako krvarenje i iscjedak treba shvatiti ozbiljno.
Ne sa panikom i crnim mislima, nego ozbiljno.
Ponekad iscjedak-sukrvica, zahtjeva mirovanje, ponekad i uzimanje utrogestana.
Uzrok laganog iscjetka može biti implantacija u stijenku maternice, ali može
posljedično nastati i hematom, sa istim tim simptomom-smeđkasti iscjedak, manjeg
intenziteta.
S obzirom da mi ovdje nismo ginekolozi, ja bih do pregleda kod liječnika
uvijek u ovakvim situacijama mirovala, jer to je ujedno i jedina
terapija ukoliko se radi i o hematomu.
Nadam se da će se svima ovi problemi povući uskoro i da ćete dalje bezbrižno do poroda:mah
13 svi 2011, 16:26
ja se slažem s Iinom. treba mirovati i otići kod ginekologa.
iz mojih iskustava - ako traje kratko (dan, dva, tri) i posebno ako se ne pojačava i/ili mijenja u crvenu krv ili sl. (to je jako važno!), vjerojatno se radi o nečem benignom.
ako je ikako moguće, nemoj puno očajavati ili se bojati - nažalost, u tim ranim fazama uglavnom su sve stvari izvan naše moći... puno nas je u istoj situaciji (bilo, sada jest i bit će), imamo i iscjetke i krvarenja i u totalnim smo strahovima, pa se sve to zajedno nekako preživi.
sretno!
13 svi 2011, 20:28
Ništa, ostaje mi mirovanje, u ponedjeljak ujutro idem na pregled....dal je moguće već čuti otkucaje srca sa šest tjedana?! Nekako se nadam....

Još nisam nikome rekla da sam trudna, osim curama na poslu i mužu....... čekam da mi ginekolog potvrdi da je sve uredu, tad ću reči svojima i njegovima.
Ne volim ništa ne raditi.....ali dobro pa mi se jako spava pa na taj način mirujem....samo skuham ručak, prošetam pse, nešto malo počistim i to je to...
13 svi 2011, 20:31
Mislim da se sa 6 tjedana vec treba cut srceko, ja sam isla sa 5+5 pa se jednom plodu culo drugom nije
13 svi 2011, 21:44
mi na 6 nismo čuli ništa, nego tek sa sedam

bila baš šugava ta sedmica dana dok nismo ponovo išli na kontrolu - ali zato onda opet početna euforija kad je prokucalo
13 svi 2011, 21:47
kod nas se čulo tek sa 8
14 svi 2011, 10:10
ja sam imala taj smeđkasti iscjedak na dan kad sam pravila test (na 25. dc, menga mi je inače trajala oko 27 dana) i bio je pozitivan, no iscjedak je prestao već nakon dan-dva i bilo ga je jako malo, par kapi
sada sam skoro u 6.tjednu i već dva tjedna znam da sam trudna, ali nikako se ne mogu opustiti.
evo jučer sam izgleda hodala malo više nego potrebno (ili je to bila slučajnost) pa me počeo boljeti desni dio stomaka..negdje oko one kosti od boka i reflektiralo mi se u desnu nogu. malo sam odmarala i bilo je bolje, ali čim sam ponovno počela hodati vratilo se.
danas sam puno bolje, ali još osjećam laganu bol oko desnog kuka
14 svi 2011, 10:22
Da, meni je isto sve čudno, dolje osjećam jaki pritisak, pa se čak ni ne mogu protegnuti, ko da dobijem spazam donjeg dijela trbuha. Nisu to dolje neki jaki bolovi, ali osjećam da se nešto događa. O grudima nemoram pričati, to si prodrazumijevam pod normalno. U pondjeljak će mi biti 6+3, nadam se da će se na ultrazvuku čuti srčeko!!!!!!!!
14 svi 2011, 14:14
Velikaželja, dobro nam došla i držim figeeee ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
14 svi 2011, 16:58
velikaželja, držim fige da čuješ sve što trebaš čuti. nemoj se uzrujavati ako ne ide "po planu": nekad je ovulacija kasnije, a da to ni ne znamo, pa se sve "odgodi".
sretno
14 svi 2011, 17:45
mt_marina je napisao/la:sada sam skoro u 6.tjednu i već dva tjedna znam da sam trudna, ali nikako se ne mogu opustiti.
mislim da je to sve normalno - ako nije, onda ni ja nisam normalna.

osim što nas je strah za bebicu, što je opravdano (posebno ako već postoji povijest nekih negativnih ishoda, a i bez toga je briga dio roditeljstva), i ta naša tijela se mijenjaju. treba prihvatiti svoju trudnoću

! zvuči blesavo - jer su bebe željene, ali i nije tako blesavo kad malo bolje razmisliš - moramo imati beskonačno povjerenje u svoje tijelo i prihvatiti da nemamo potpunu kontrolu nad onim što se događa.
pozdrav!!
14 svi 2011, 20:22
Jupiiiii!
05 lip 2011, 15:12
bokić cure...eto još jedne novopečene trudnice u strahovima...
kittylevin čestitke na
mene isto muči to, samo da prokuca...a uzv je sad u utorak...
prvi put sam bila 17.05. i bilo je točno 4 +0 tjedana ( 3,1 milimetar ), dr. mi je reko da se na drugim uzv-ima
nebi ni vidjela gestacijska vrećica, al pošto on ima 3D se vidlo sve kak spada...
imam hematom veličine 1,5 cm x 0,4 cm, dobila sam Utrogestane (za one koje ne znaju-progesteron).
prva trudnoća missed ab, druga trudnoća prva 4 mj strah ponovno od pobačaja, a ostalih 5 strah od prijevremenog poroda...sve se na kraju dobro završilo...a sad opet ista priča, nikak se ne mogu opustit, i samo me strah da ponovno ne doživim šok da kad legnem na stol, ginekolog mi kaže da srce ne kuca
05 lip 2011, 20:07
tanja, draga, držim fige da sve bude OK

i ja idem na pregled u utorak i isto me je strah da nešto nije otišlo po zlu... valjda nema druge nego naučiti se s tim strahom živjeti. razlikujemo se mi, žene. neke koje ja znam su totalno opuštene (jedna je sa svojim drugim djetetom već smislila ime na novo prije nego što je uopće bila trudna), a neke su stalno uplašene (tu se valjda ti i ja ubrajamo). treba vjerovati da "neće grom u koprive" (ako se je jednom dogodilo, ništa ne znači da će se dogoditi drugi put!) i treba vjerovati u prirodu: kada se već pobrinula da je uopće došlo do oplodnje, valjda će se pobrinuti i za ostalo!
anyway, držim fige... dođi nam na zimske i javi kako je bilo na pregledu!
05 lip 2011, 22:48
evo jos jedne koja jako ceka utorak;) ...prije 5 dana bila sam kod soc.dr. (jer je moja priv. dr. na GO) koja je na nekom predpotopnom UZV vidjela gest. mesak i embrion ali nije vidjela srcanu akciju...tad sam bila 6+2...cula sam se sa svojom ginickom i ona je rekla da se javim tek za 3 tj. i budem strpljiva, ali kak mi to nije jaca strana idem ipak kod drugog ginica u utorak prije nego sto odem kod svoje gin., nadam se dobrom ishodu!
Neka nam utorak donese samo lijepe vijesti
06 lip 2011, 07:47
divno:-) znači, utorak je the day

držimo si fige da preživimo danas bez neke velike drame
06 lip 2011, 09:22
imamo +...
06 lip 2011, 10:53
Vk, imate + za KČS ili + na testu?
06 lip 2011, 11:36
boysmama je napisao/la:Vk, imate + za KČS ili + na testu?
na testu..tj. na 2 testa
06 lip 2011, 11:43
ajde, čestitam
sad brzo kod ginekologa za ovaj drugi + i za raport...
07 lip 2011, 10:06

ajme neka nam utorak donese sreću...odo ja na spremanje...termin je točno u podne...
takva me nervoza hvata, ne znam kak ću se dopeljat do ginića ak wc proradi od nervoze

...
Vk1986 čestitke na +
javim se
07 lip 2011, 11:05
sretno!