Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Ljetne mame i bebe (9. dio)

13 ožu 2012, 16:30

ja sam u ovoj trudnoći prestala raditi kada me uhvatio išijas. od 8satnog sjedenja mi je bilo stvarno koma, a i počeli su mi se javljati grčevi u donjem dijelu trbuha.
sad kad sam doma nemam nikakvig grčeva, išijas više ni ne osjetim i baš se dobro osjećam.

stellina ne očajavaj. može ti samo biti bolje ako si doma :dada

13 ožu 2012, 16:32

Uh jedva sam vas pohvatala i pročitala šta se dešava,i pola zaboravila šta ko,kuda...... :mrgreen

Suncice čestitam na curici :joy
Mamamu čestitam na dečkima :zivili
Stellina duga je prekrasna, drži se sve će bit ok :hug
I moj savijet nemoj raditi, otvori komplikacije,imaš na osnovu čega,osim naravno zbog financija, a ako imaš veću plaću od love koju bi primala na komplikacijama, onda ....... al ipak beba i ti ste najbitnije.

Šta se tiče stvari ja sam kupila jučer kolica za veliko i malo dijete,jer fizički nikako dvoja kolic nebi mogla gurat i to je sve osim potrošnog materjala(pelena,blazinica i sl) šta ću kupit.Robice imam od velike curke premda ću i od malog iskoristit i dajem dalje frendica koja treba mj i pol kasnije rodit jer ja nemislim više mislim da mi je troje čist dosata. :mrgreen :mrgreen

Sutra mi starije dijete ide na operaciju tako da vas vjerojatno neko vrijeme neću čitata jer moram bit i snjom i sa malim(neznam kako) al dobro... sva sreća tri-četri dana samo.

POZDRAV SVIMA!!!!!! :mah :mah :mah :mah

13 ožu 2012, 17:27

Nije do financija toliko koliko je meni do mog posla jer ja imam svoj salon i radim sama i iskreno ovo danas mi je bio schock ali evo sad je bolje, pricala sam sa muzem, prespavala 2 sata i vidim stvari drugacije -nije opet sve tako crno. Volim svoj posao ali ipak je bebica bitnija. :luv

Nama danas postar donio paket, stigao nam nas Stokke Bounce n sleep krevetic za dnevni i bas sam happy :joy Odmah smo ga namontirali bas mi je diglo raspolozenje. :luv

Bas mi je cudno vidjeti te sve stvarcice u nasem stanu ali mi prijaju :luv

13 ožu 2012, 21:59

Stellina drago mi je da ti se raspoloženje popravilo. Ja nema stalni posao,radim na zamjenama kad me pozovu,odgajateljica sam i baš me je nekako krenilo raditi,i privatno su me zvali jer radim i s djecom s teškoćama u razvoju. A kad sam ostala trudna odmah sam morala prestat radit zbog specifičnosti posla i teško mi je to palo jer obožavam svoj posao,ali zdravlje moje bebe i mene mi je ipak br. 1. Sad sam na minimalcu od bolovanja i još sređujemo stan,preživit ćemo jer najvažnije da smo zdravi. Tako sam si stavila u glavu i guramo polako dan po dan. Zato čuvaj sebe da možeš uživat u svojoj bebici! :kiss

MamaMu čestitke n pišulincima! :zivili

Zara ciara malenoj želim brz oporavak,a tebi šaljem :hug i dobre vibre da sve prođe što bezbolnije i bez stresa

14 ožu 2012, 01:59

MamaMu čestitam na dečkima :joy

za razliku od silki, više nisam trudna, ali sam i dalje senilna pa neću ni pokušavati pojedinačno komentirati postove, jer sam sve zaboravila :ajme

ali ću vam svejedno mahati :mah :mrgreen

14 ožu 2012, 10:35

jutro :mah

14 ožu 2012, 11:43

Jao, pa mi imamo i blizančeke :joy
Evo neću ni ja posebno svima komentirat, uglavnom čestitam svima, na curama i dečkima. Mi obavili anomaly scan u 20 tom tjednu, kažu da je sve OK i potvrdili smo dečkića.

14 ožu 2012, 16:42

ima li ovdje jos ko sa duplicima ili samo MM puca duplo :mrgreen

14 ožu 2012, 18:54

čestitke na duplićima i svima šta ste napokon otkrili spol
ja se nadan na sljedećen pregledu da će i moja beba pokazat ima li šta da visi :mrgreen

eh šta ti je dom - nakon višednevnog izbivanja od kuće i isto toliko dnevnog zatvora, kad san došla doma nisan se stigla ni raspakirat već san na wc trčala, ma kakav kivi, magnezij, tabletica, samo kući stat :hahaha

danas san primjetila da mi je pupak počeo izbijat, tj oni unutrašnji dio, kažu da je to normalno al dokle će to "rast"?

14 ožu 2012, 19:06

čestitam mamamu

azzul wellcome back. meni pupak uopće ne izbija, nije ni sa L. samo se mrvicu spljošti i to je to. naglo mi hje krenija rast drob al je usporija i sad je opet malen ko i u prvoj trudnoći.

14 ožu 2012, 19:18

znači i dečki blizanci. čestitm :buket
bit će muškića :mrgreen

14 ožu 2012, 22:30

muškića ko u priči :lol neka plava godina.

ko bi vas pohvatao. nisam stizala do kompa. jučer muž imao rođendan pa se u pon napekla kolača i premorila. kičma me ulovila pošteno od stajanja. odmarala jučer s dečkima. samo moj brat bio sa curom. feštu ćemo raditi kada zatopli na terasi.

ja sam inače ok, radim i dalje i sve dobro. matej ok. beba lupa sve jače, i muž osjeća a bome i ja vidjela na trbuhu kako lupa na van. neki mali agresivac :lol

duga mi je prepredivna. lijepa sobica će biti.

stellina ma bit će sve ok, samo ti odmaraj.lako za posao.

mah mah svima i sorry na nejavljanju.

15 ožu 2012, 09:03

Jutro curke :luv

I ja sad gleam svoj pupak i ne vidim bas neku razliku. Meni isto ko i sto rusulica kaze, malo se spljostio i to je to, ali ima jos vremena da se deformira :mrgreen

Evo moja ledja ne prestaju...ne spavam vec petu noc i ovo postaje previse. Jucer sam cak isla na plivanje u nadi da ce se malo misici opustiti ali nista. Danas zovem kiroprakticara, nema mi druge :roll

Posao sam smanjila na minimum, gledam da odmaram sto vise ali vidim a to nema nikakav pozitivan efekt na ledja, samo jos gore bude, pogotov kad lezim. Jezim se od same pomisli na krevet :gaah

15 ožu 2012, 09:51

Stelina ne znam sta pametno da ti kazem. Vidjet ces sta ce reci kiroprakticar. Ja takvih problema nemam. Za sad. Al ja budem navecee toliko umorna da kad legnem, kako legnem tako zaspim. Koristim ovaj tjedan dok smo svi zdravi da se barem naspavam.

15 ožu 2012, 10:21

kako vi o pupku tako ja sanjam da mi je iskocio :hahaha
reko kud ce ranije....
lp ljetnice
slabo pisete

15 ožu 2012, 22:59

ajme baš te pošteno stislo. javi se od kiropraktičara. nemam ideje što ti on može uopće raditi trudnoj. :/

moj pupak je inače toliko dubok, da se nemože izravnat a kamo li izbočit :hahaha ni u 1.trudnoći se nije izbočio. bumo vidli sad :hahaha

glava me rastura cijelu večer, mislim da je migrena jer sam 2 put rigala. užas. mrači mi se pred očima. glad me sad ulovila :conf

15 ožu 2012, 23:56

Joj pa i blizanceki su na listi, slatkooo :mali :mali cestitke!
Definitivno decki presisali brojcano :P

meni pupak za sad nije iskocio, mozda ni nece kad nije do sad, hm....
lineu negru imam vec dulje vrijeme!

ajme drage moje ljetnice , jos malo pa proljetnice krecu....a onda smo zacas mi na reduuuuuu! :drink

16 ožu 2012, 08:17

:mah
Jutro
ne sjecam se kad sam cijelu noc prespavala u komadu kao noćas, :proljece ,mozda zato jer smo se jucer izmucili,em mi bila muka,em me bolio donjio dio droba,pa navecer prepona lijeva,pa se bebica umirila a ja uspanicila,pa mm nije bilo cijeli dan.......
Al sam jutros kao nova,vec i dorucak obavila ;)
mamac proljetnice su na veliko krenule,a i mi brojimo oko 100 dana u prosjeku,proci ce to brzo sad kad ide proljece i ljepši dani
Recite mi koliko cesto vam se bebe javljaju,tj. koliko vremena prođe a da ih ne cujete?Mene moja proslih dana stalno lupala,a jucer bas nekakva mirna,povremeno njezno,al evo jutros oko mjehura igra nogomet :kiss

16 ožu 2012, 08:34

Jutro curke :luv

Ja opet spavala na rate i danas napokon idem na masazu u 15 :znoj

Rajvos i moj je jucer bio miran i bas mi je cudno bilo ne cuti ga da se namjesta. Bas sam dragom jucer navecer pricala da ga vise ne osjecam skroz na desnoj strani ko prije nego bas u sredini i udarci su puno njezniji...a to mi se dogodilo od kad sam bila kod osteopata neki dan. Cura se bas pavi osteopatijom u trudnoci i sigurna sam da ga je uspjela pomaknuti u sredinu jer mi je i sama rekla da mi se bol u ledjima javlja jer mi je desna strana teza i misici se vise rastezu , a i ja drugacije hodam radi toga. Pa eto, od kad ga osjecam na sredini bas sam neka smirenija jer prije nije bilo moguce izdrzati kroz dan.
Udarao je po cijele dane, cak bi reagirao na mirise :hahaha

Vecinom se javlja ujutro prije dorucka , a kad udarci postaju bas divlji znak je da moram jesti :p , pa onda popodne obavezno i onda navecer kad se zavalim pred tv, onda pocinje pravi party. A mogu reci da ga osjecam kroz cijeli dan da se namjesta unutra i vrti.

Ja sam se ujutro probudila i zamislite ugledam fleku na spavacici :shock Cure mi siseeeeeeee :nesvist :ajme
ovo mi se vec 3 put dogadja al sam prva dva puta mislila da nije to do toga, a bome jutros - fleka ogromna na desnoj strani :ajme a dragi crkava od smijeha :gaah

Idem na yogu u pol deset, jedva cekam...jbt jesam sva neka alternativna u zadnje vrijeme :gata

16 ožu 2012, 09:28

stellina i ja sam imala problema dok je bila na lijevoj strani,nekad cak nisam mogla hodati i bas me bolilo,a jucer sam osjetila po sredini i sve njezno

Stellina je napisao/la:.

Ja sam se ujutro probudila i zamislite ugledam fleku na spavacici :shock Cure mi siseeeeeeee :nesvist :ajme
ovo mi se vec 3 put dogadja al sam prva dva puta mislila da nije to do toga, a bome jutros - fleka ogromna na desnoj strani :ajme

pa kud prije?

16 ožu 2012, 09:33

Ja mislim da je normalno al svejedno sam ostala :shock

Znaci i tvoja je sad na sredini? :luv I ja jedva osjecam da se mice sad. Evo jutros nista :dunno ali bit ce kasnije sigurno.

Najsladje mi je kad mi maca dodje do stomaka, namjesti se fino i pocne presti, a onda malac unutra poludi, ja mislim da mu bas drago bude :luv

16 ožu 2012, 09:36

Stellina je napisao/la:.

Najsladje mi je kad mi maca dodje do stomaka, namjesti se fino i pocne presti, a onda malac unutra poludi, ja mislim da mu bas drago bude :luv

:luv

16 ožu 2012, 10:25

Jutro curke :mah

Moj se bebač prekjučer umirio i sva sam se pripala što ga ne čujem, al onda kad sam pojela malo čokolade javio se, također po sredini, ali izgleda da se sinoć ugnjezdio na lijevoj strani jer me cilu noć bockao.
Vecinom se javlja ujutro prije dorucka , a kad udarci postaju bas divlji znak je da moram jesti

tako i moj, čim je glad u pitanju odmah lupka :dada

stellina to sa sikama sam čitala da se zna dogoditi, da je to normalno, pa se ne brini, bit će papice za maleckog. On i maca već imaju svoje rituale, baš super :luv

mamac proljetnice su na veliko krenule,a i mi brojimo oko 100 dana u prosjeku,proci ce to brzo sad kad ide proljece i ljepši dani

Čim vidim da se 4 mjesec bliži hvata me polako panika, to znači još 3 miseca i eto bebice u naručje, ponekad još ne mogu doći k sebi da ću ubrzo imati novu životnu ulogu, onu najljepšu, biti mama :le

Stellina nadam se da ćeš iza masaže biti opet kao nova :hug

Odoh na :kavica na sunce hvatati vitamina D, pa popodne malo u šetnju, trebam iskoristiti dok ne krene pelud i cvjetanje borovine, jer onda nema šetnje kroz šumu. :/

16 ožu 2012, 11:06

Stellina je napisao/la:Ja mislim da je normalno al svejedno sam ostala :shock

Znaci i tvoja je sad na sredini? :luv I ja jedva osjecam da se mice sad. Evo jutros nista :dunno ali bit ce kasnije sigurno.

:luv :luv

16 ožu 2012, 14:45

evo mene iz proljetnog izlaska! super je vrijeme :luv

što se tiče linee negre i ispupčenog pupka još ništa nemam, ali sam imala u prošloj trudnoći pa mislim da ću imati i u ovoj. meni je to super, baš trudnički.
nije mi super što se opet debljam kao i u prošloj trudnoći gdje sam nabila 27 kg viška. bilo mi je grozno, kao slonica sam se osjećala. poludit ću ako opet budem imala toliko!
e da, ja još micanje bebe ne osjetim. ovaj put mi je posteljica naprijed, prošli put je bila iza i osjetila sam oko 20 tjedna. sada ćemo vidjeti kad će biti. jedva čekam.

16 ožu 2012, 15:09

dan ljetnice!

jutros sam isla u posjetu prijateljici koja je rodila na carski,cim sam usla u bolnicu u roku od 5 min sam se unesvjestila...uzas! unutra je bilo uzasno vruce i zagusljivo!
a oni me ni pregledali nisu,iako su konstatovali da sam trudna :angry
tlak mi je 100/70 inace sam niskotlakas,osjecam se ok,nalazi od prije nekoliko dana sve 5,pa ne znam trebam li zvati svog dr i ici na pregled...sta vi mislite?

16 ožu 2012, 18:09

A joj kakav dan!
I ja opet zavrsila kod dr, al isla kod ovog lokalnog, naime, odjednom jutros mi gacice mokre, ja umrla od sraha, zovem dr i on kaze dođi odmah da nije vodenjak, i mi trka u Ma, pogleda on ne vidi nista, pa ajmo na uzv, tamo plodne vode dosta al mala zasjela na mjehur i izgleda pustam mokracu nekontrolirano :ajme
Sad stalno pratim a i utrogestane sam pocela piti da lakse kontroliram. Jel jos neka od vas imala ovakvih problema?
Lineu sam dobila prije neka 2 tjedna i stvarno je tamna i debela, a pupuk cini mi se samo se rasirio, nista vise

16 ožu 2012, 19:50

moja nevjesta je to imala tj. upiskila se a mislila da nije plodna voda,
a cula sam za dosta slucaja , samo kako razlikovati , valjda po mirisu ...mokraca ipak ima miris a plodna voda ne :dunno
zato preporucuju one vjezbe , kegelove vjezbe za jacanje misica zdjelice da mozes kontrolirat mokracu
vjerujem da si se prepala :jadnimi

http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=& ... xjtxlo0p_g

pogledaj ovdje

16 ožu 2012, 20:00

MamaMu ne znam jel bi bilo dobro da odeš na pregled ili nema potrebe :dunno možda da nazoveš svog doktora i kažeš mu što je bilo pa ćeš vidjeti
Rajvos mogu misliti kako si se prepala. nemam iskustva s tim. u ovoj trudnoći mi se već 2 puta dogodilo da mi je pobjeglo malo mokraće pri kihanju, ali to sam skužila. ja bi ti isto preporučila kegelove vježbe

16 ožu 2012, 20:15

Mamamu, cekaj malo, ti ai ae bas onesvjestila? Trudnica u bolnici i nisu te pregledali :conf
Ja bi se svakako javila svom gin.
Rajvos, ja imam problema s bjezanjem mokrace. Pogotovo kad se prehladim. Nakon svakog poroda sve gore i gore. Kegelove navodno pomazu al ja to zaboravim :ajme

Mene moj bebac poceo sibati na sve strane :luv. Ne uocavam neki uzorak udaranja. Bude po cijele dane na sve strane :)
Tema je zaključana