Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: Ljetne mame i bebe (10.dio)

27 ožu 2012, 09:34

Nana, čestitam na curici :luv

PeekABoo, dobro nam došla i čestitam :joy

Ajde upiši datum očekivanog termina, pa da te utefterim na našu listu Ljetnica

27 ožu 2012, 10:14

pozdrav svima! :mah

Nana čestitam na curici :luv
mi ćemo danas malo na šetnju, pa na kavicu, stvarno je prekrasan dan, treba iskoristiti! btw. MON nisi mi ubilježila moju curicu! ;)

27 ožu 2012, 10:18

ajoj stellina, gadno zvuci :( drzi se! :hug
Nana cestitke na curici :mala
PeekABoo dobrodosla :mah

jao jao moram podhitno u nabavku robice!

suncice, ja ne znam za braxtonice...mislim da nisam imala do sad tako nesto...

27 ožu 2012, 11:16

Nana44 :kiss bas ti hvala. Bas sam u guzvi zadnjih dana pa nisam stigla prouciti.

Medjicu nisam mazala :/ prvi put me recnuli nije bilo strasno. Drugi put popucala i bilo puno gore :dunno

27 ožu 2012, 13:24

Mon, meni isto piši curicu.

27 ožu 2012, 14:54

ajmee cura u ljetnica :luv

27 ožu 2012, 15:57

Ocem i ja curu!! :gaah :mrgreen :luv

Ovaj moj alien ce me ubiti do kraja trudnoce :shock
Danas sam bila sa babicom i imama blagu upalu i natucenost bubrega :shock Zahvaljujuci njemu naravno, a njemu super unutra.
Za sad sam na tabletama i preporuceno mi je nositi trudnicki pojas prilikom sjedenja, stajanja ili duzeg hodanja jer uz te bolove ne mogu nositi sabe samu, kamo li jos trbuh naprijed...i naravno, strogo mirovanje do sljedece srijede kad opet imam termin. Znaci nista setnja, nista bazen, yoga itd.
Rekli su mi da ce mi raditi test na secer usput tako da se pripremin da odsjedim par sati tamo.

Evo pojas kupljen i zaista mi je lakse kad ga stavim, bas neko olaksanje osjetim naprijed.

Da, zaboravih napisati, pisonja je vec sa glavom prema dolje :mrgreen

27 ožu 2012, 18:57

stellina ajd bar znas sta je,vjerovatno ti sad pojas i pomogne
ja samo da se javim ,sutra via metropola na kontrolu,jedva cekam :)

28 ožu 2012, 08:24

Rajvos javi nam kako je proslo ;)

Ja jedva cekam sljedeci utorak i pregled da vidim pisonju :luv Samo mi je zao sto MM nece moci sa mnom posto ce mi raditi taj test pa neznam kad ce mi raditi ultrazvuk, a bzvz mi je da sjedi tamo sa mnom 3 sata.

MON ako citas :mrgreen molila bi te da mi promjenis datum. Termin mi je ipak na kraju 13.7. Tako kazu :mrgreen
Hvala ;)

28 ožu 2012, 08:52

Upisala sam cure.
Desert ja ću svakako slavit na tvoj termin :luv

28 ožu 2012, 09:25

jutro :mah
rajvos sretno

mene sinoc bolio zub ajme majko :gaah
nekako se i mrvica smirila ne osjecam je bas cesto :/

28 ožu 2012, 09:44

Jutro
Evo mi na putu, Suncice to ti je normalno, a ako se brines pojedi malo cokolade i lezi i umiri se, meni tako uspijeva

28 ožu 2012, 12:42

ThinkPink, Zašto? Imaš rođendan? :)

Evo ja sam bila danas na pregledu i uzv.. Sve je ok,ali imam malo leukocita u mokraći, ima koja od vas isto povišene?
Dr mi je uzela bris jer znaju biti povišeni ako postoji neka bakterija. hm.. baš mi to treba :/
Inače beba ima 930 g i 35 je duga, čini mi se velika.. ali neka neka.. :luv
Rajvos, kolika je tvoja?
Ja sam dobila 10 kg :ajme , pa me poslala napravit onaj ogtt. bljak..

:mah
Zadnja izmjena: DesertRose; 28 ožu 2012, 12:43; ukupno mijenjano 1 put/a.

28 ožu 2012, 13:02

ThinkPink, Zašto? Imaš rođendan? :)

ne ja al netko moj ;)

ako i jesu bakterije, brzo se to rijesi s lijekovima.

28 ožu 2012, 13:41

Rajvos sretno na pregledu :kiss

Moj termin po zadnjoj men. ispada 14.7, ali po uzv je 22.7, što je i logičnije i ako bude tada, a nadam se da će dr. na 4D potvrdit termin mogla bi dobiti najljepši rođendanski poklon. :luv

DesertRose jesi sigurna da te zbog 10 kg poslala na ogt, jer to se inače radi tako u tim tjednima, mene će moja poslati tamo kada budem 28-30 tjedana, već mi je rekla, ja sam za sada na +8 kg.

Suncice to ti je normalno, da se ponekad umiri, tako je i kod mene, pojedi kako ti je Rajvos rekla malo čokolade ili bananu i lezi na lijevi bok, to kroz posteljicu najprije dolazi do bebača. Meni uspijeva, odmah osjetim kao štucanje i migoljenje. :mah

28 ožu 2012, 14:09

Ja idem za 2 tjedna radit ogtt. ima ko kakav pametni savijet? :mrgreen Znam otprilike da moraš tamo sjedit 2 sata i valjda nesmijem niti vode pit dok čekam taj njihov slatki napitak?

28 ožu 2012, 14:24

ma nije ogtt uopće tako strašan. meni je ta glukoza skroz ok a imam intoleranciju ;)
postupak je da vadiš krv natašte. onda popiješ nekih 2dcl te slatke vode i sjediš tamo i čekaš. uzmite si za čitati. ;)
nakon 2h ponovo vadiš krv. ako idete na vuk vrhovac tamo se vadi krv nakon sat pa nakon 2h.

desert rose jesu ti rekli da je prema tim mjerama beba velika? možda te zato šalju na ogtt. tako su mene u prošloj trudnoći jer je bebač bio veliki na uzv-u. i fakat sam imala šećer. sad sam išla opet na ogtt jer je velika vjerojatnost imati ga ponovo i eto trenuntno nemam ali sam na putu ;) i neki doktori šalju na taj test sve trudnice a neki samo ako ima indikacija :dunno

28 ožu 2012, 15:58

Hvala cure na dobrodošlici! :kiss
Baš me veseli koliko je curica, i ja se potajno nadam jednoj :nokti

Sunčice, što se tiče kontrakcija/grčeva, mene je nešto slično znalo hvatat, ali kao da su bili "probavni grčevi"... ugl. pomoglo mi je kad sam počela redovito piti otopinu Magnezij-klorida... Za Donat Mg sam čula da u trudnoći zna uzrokovat dodatno zadržavanje vode/oticanje, pa je čak bolje uzeti MG direkt ili nešto sl. Mislim da su meni to baš bili grčevi, ne kontrakcije...

28 ožu 2012, 16:03

banane ne jedem vec odavno jer zatvara
a cokoladu ne smijem da me zub ne zaboli :ajme
ugl. javi se beba ali malo rijeđe
kad se osjeti to stucanje i kako prepoznati

28 ožu 2012, 16:27

Suncice ja sam prvi put osjetila stucanje prije otprilike 3 tjedna. Osjetis bas ko bebine udarce al budu bas ritmicki, ko kad se nama stuca.
Meni je najduze trajalo oko 15 min kad sam kod frizera sjedila :mrgreen , a javi se otprilike svaka 2 dana. Bas mogu razlikovati stucanje od udaraca :)
Zadnja izmjena: Stellina; 28 ožu 2012, 16:30; ukupno mijenjano 1 put/a.

28 ožu 2012, 16:29

aha znaci ko udarci samo ritmicki , javim kad osjetim slicno :D

28 ožu 2012, 20:06

I ja sam isla na pregled za secer jer sam do 20og tjedna nakupila 10 kila. Samo zbog toga.

28 ožu 2012, 20:17

po mojoj digitalnoj vagi ja sam do sada u + 3.6kg
a trbuh nekako bas narastao u zadnje vrijeme

28 ožu 2012, 22:39

Iva15 je napisao/la:Ja idem za 2 tjedna radit ogtt. ima ko kakav pametni savijet? :mrgreen Znam otprilike da moraš tamo sjedit 2 sata i valjda nesmijem niti vode pit dok čekam taj njihov slatki napitak?

ja san to obavila
ponila limuna ohoho, sve one koje su zaboravile imale su od mene (inače dovoljan je jedan) - pa mi je bila super ta glukoza - ko slatka limunada
dovela san dragog sa sobon (radija je popodne) tako da smo te 2 ure šta se triba čekat igrali neku igricu i proletilo vrime

ideš na tašte ni vode ni hrane 12 sati prije, ni ta 2 sata - ja san imala spremne čokoladne corny-e pa san odma po izlasku navalila na njih

ja san lagano počela oslobađat prostor za bebine stvarčice - koje doduše još nisan kupila jer ne znan spol, al nek su ladice spremne :mrgreen
krevetić nikako nać - nije da je imperativ al u sobi mi je sve u svijetlom drvetu pa san tila nastavit u tom tonu, a krevetići su ili bijeli ili tamnije drvo, i sve mi pari nekako šutilo, klimavo - imate prijedlog di ima finih, po mogućnosti puno drvo?

29 ožu 2012, 12:28

E čula sam da se spominje taj limun, a jel'se smije to :kino
Ja isto isčekujem da osjetim prvo štucanje i baš malo prije mi se učinilo da bi to moglo bit to, ali je bilo svega 6-7 udaraca u nekom pravilnom razmaku?

29 ožu 2012, 12:28

Azzul meni u Adaxa ima dobrih krevetića, svi koji su ih tamo uzeli kažu da su zadovoljni, ja ih još nisam bila gledati jer mi je još rano za kupovati a i trenutno nemam di sa stvarima kako smo još u fazi adaptiranja stana.

Ja sam isto počela osjećati štucanje, najviše popodne kada prilegnem za odmorit se malo. Meni je trbuh nisko i poslije ručka kada se još proširi jer se najedem mi bude tako težak, sjedenje mi baš postane teško, a izgleda da mi se i želudac pomaka visoko tako da me sve nešto pritišće. Razmišljam o kupovanju steznika za pridržavanje trbuha ako se ovako nastavi.

Kako stojite s proljetnim umorom? Ja savki dan iskoristim za šetnju, al počele alergije pa kišem i sve me svrbi, ne znam više ni s čim da se tuširam kako me svrbi, počela sam isprobavati dječje kupke jer mi jedino to trenutno odgovara, pa me zezaju da mirišem na bebu, a di češ ljepšeg mirisa. :lol

Rajvos javi se, akko je prošao pregled? :kima

29 ožu 2012, 12:33

Iva 15 meni je moja dr. rekla da ga ponesem zbog okusa, a znam da ti ga u St u bolnici znaju čak i sami dati ako ga ne poneseš. Kod nas u Ma ti inače kad vadiš krv za ogtt kažu da odeš pojesti nešto slatko, tipa krafne i tako jer su lijeni za nabaviti tu otopinu glukoze. Moja dr.(ginićka) kaže da to onda i nije baš pouzdano jer ima raznih veličina krafni i ostalih slatkarija i kako znati kada je dosta pojedeno, već da je najbolje to popiti i onda test valja, isto kao što ovde kažu da odeš šetat, a u St u bolnici ti kažu da moraš ostati sjediti i prvo di izvade krv, pa to popiješ, pa ti opet za sat izvade da vide koliko je šečer narasta i onda opet za sat da vide koliki je sada kad je ta glukoza probavljena. I sad ne znam kad budem trebala vaditi di da ga idem izvadit, jer do St imam uru vožnje. :conf

29 ožu 2012, 13:43

mi imamo krevetić iz adaxa evo već treća godina, drugo dijete i taman će dočekati i treće. drveni je al nisam sad sigurna jel baš puno drvo al rekla bi da je. tamo ih je većina drvenih tu itamo koji plastični.

ja radila ogtt na 3 mjesta i nigdje nitko limun nije spominjao. nigdje mi nisu dali šetati. da bi test bio valjan trebali bi se što manje kretati. popiti eventualno gutljaj dva vode. ovo da si sam izabereš nešto slatko mi je :ne mislim lažno negativnim testom samo škodimo bebici. ja sam prva koja bi da imam negativan test al šta ću kad nije tako. evo već drugi dan ne jedem slatko i ludim. ovo drugo mi ništa teško ne pada. mada eto u ta dva dana baš me uhvatila neka glad naveče a gotovo nikad ne večeram. to je tako kad je sve u glavi :ajme

29 ožu 2012, 14:04

za ogtt - ja san vadila u st (staro rodilište)
za limun sama doktorica pita jesmo li donili, njoj se da i onda ga ona iscidi u glukozu i stvarno je odlično za popit - i sad daju 2ipo deca, dok je jedna trudnica rekla da su prije davali pola litre za popit tako da stvarno nema problema, ništa te ne košta ponit limun pa ako si eventualno u bolnici u kojoj to ne prakticiraju nikom ništa :wink

vadi se na tašte i nakon 2 sata - za to vrijeme sjediš u čekaoni, što manje kretanja

za adax san čula više negativnih nego pozitivnih iskustava, no opet ovisi o modelu... da mi je bar ikea bliže, tako mi se sviđa onaj njihov zeleni krevetić - zidove san piturala u tamnoljubičasto-zelenu kombinaciju pa bi bia idealan :mrgreen

29 ožu 2012, 15:04

Pogledaj i u tintilinića, imaš i na web-shopu nešto izbora, a u dućanu vjerojatno i više. Ne pare loši, čak piše da su hrvatski proizvod.
Odgovori