Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Ljetne mame i bebe (16.dio)

19 svi 2012, 23:35

domi i sliki
mrzim kad moram vikend potrositi na ciscenje a ne na setnju...sredila sam kucu i to je to,zasad!

uglavnom kod mene danas panika...nisam strumfove osjetila cijeli dan,tek maloprije se ponekad jave,nesto smo si ljuti...ne panicarim toliko vidjet cemo sutra kako ce biti,jesmo li za pregled ili ne

20 svi 2012, 00:06

opet nema posta :ajme

piše da je mamamu zadnja postala, a nema tog posta nigdje :ne

20 svi 2012, 08:18

Jutro :mah
Evo vidim skoro sve proljetnice rodile, isto nekako brzo, sad stize red na nas, neka bude malo pauze, bar 10ak dana a onda rusulice ti otvori nasu sezonu :kiss

20 svi 2012, 11:16

sve rodile :shock uuuuh , veselo!
ajde samo da idemo sad lijepo redom i mi i da sve bude ok svima....javljate novostiiii :srca

rajvos kako si ti? sad ces do kraja morati lezati u bolnici ili sto kazu?

20 svi 2012, 12:35

imate li kakve ideje za meni kad dođete kući nakon poroda. suprug pita čime će napunit frižider a ja nemam pojma. ok za ručak će on mama i sveki kuhat razne juhice ali što jesti za doručak u prvim danima? npr. nakon poroda laure ostala sam tjedan dana u bolnici i svako jutro za doručak u rodilištu je bilo maslo s marmeladom ili medom. raznovrsno nema šta :roll imate kakve ideje laganog a hranjivog doručka? mlijako mi je isto kontradiktorno. s jedne strane neophodan za dojenje, s druge strane jak alergen (laura bila aleregična na mliko i jaja). koje količine su uopće preporučljive? ostatak bi nadomjestila jogurtom. a jaja? u sorbulu npr, jeli to dobar izbor za doručak? primjećujete da mi je doručak najbitniji obrok :D

20 svi 2012, 13:14

Nesto nam tema steka? Ili samo meni? Vidim nove postove samo kad kliknem odgovori :roll a kako sam na mobu vidim samo posljednji i eventualno redak od onog prije.

Ja strgana, obisli zoo i spremna sam za krevet.

Rusulice za dorucak mozes muesle s jogurtom, sir i vrhnje, kruh sa svim i svacim, razne salate, bit ce rajcice, paprike, kraatavaca pa ces vidjeti bebine reakcije. Mozes i voce za dorucak, vocne salate...

20 svi 2012, 14:24

Ne prolaze postovi :ajme

20 svi 2012, 15:28

MON, zatvori ovaj i otvori novi dio pa ćemo probat.

20 svi 2012, 18:02

proba, proba :cacka
proljetnice maltene sve popadale, sad smo mi na redu :znoj

20 svi 2012, 18:11

oooo da, bliži se ljeto :kima

20 svi 2012, 18:13

Ljeto nam se vratilo
16.dio-drugi put :conf
Zadnja izmjena: rajvos; 20 svi 2012, 18:16; ukupno mijenjano 1 put/a.

20 svi 2012, 18:15

evo nas u novom dijelu, :kiss :kiss svima :)

20 svi 2012, 18:36

pozdrav!

20 svi 2012, 18:54

nisam uspila ništa pročitat iz prošlog dijela, nisam se sitila čitat preko "odgovori" a sad je zaključan pa ne mogu tako. Jel itko odgovorio na moje pitanje? pitala sam za meni nakon poroda. Konkretno šta planirate jest u prvim danima. doručak i večera me najviše interesiraju te međuobroci. za ručak će biti juhe u sto varijanti al čime napuniti frižider? znam opće smjernice ali nemam mašte za konkretno

20 svi 2012, 18:59

a što inače jedete?
nisam jela ništa specijalno drugačije nego inače. pazila sam prvih par dana da ne jedem ljuto, slato, prezačinjeno i hranu koja napuhuje al' kad sam vidjela da mu ništa, osim mandarina, ne smeta oplela sam po svemu :dunno

20 svi 2012, 19:03

ma znam meni za dojenje, nisam mislia na to nego više u smislu šta babinjača treba jesti za brži oporavak. znači lagana hrana ok ali konkretno šta bi to bilo. Ja sam ujutro gladna ko vuk i znam pojest kantun kruva i mortadele a to mi nije neki izbor za oporavak od poroda. več sam pisala da su mi s laurom u bolnici 7 dana zaredom davali maslo i marmeladu, ima li šta drugo osim toga :conf

20 svi 2012, 19:08

ja sam sve jela :mrgreen k'o da sam iz gladi utekla :lol
ne vjerujem da baš baš postoji neka hrana za brži oporavak :dunno
jedi što ti paše.

20 svi 2012, 19:43

rajvos je napisao/la:Ljeto nam se vratilo
16.dio-drugi put :conf

ma stavila sam 16. jer onaj nije pravo ni počeo kad je završio svoje...pa mi glupo bilo pisati 17.

20 svi 2012, 20:53

rusulica,

kako su cure rekle, jedi što ti paše, ali ako misliš dojiti pripazi malo bar prvih mjesec dana pa onda polako kreni sa začinjenom hranom , hranom koja napuhuje i sl., ali trebala bi dobiti i upute od patronažne sestre kad ti dođe doma, bar ja jesam.

20 svi 2012, 20:56

kopirala sam onu temu na kojoj postovi nisu prolazili i kopiranu spojila s ovom a izbrisala onu prvu, izgleda da se dogodila greška u bazi podataka. sad se vide i postovi koji nisu prošli, i trebalo bi sve funkcionirati.

20 svi 2012, 21:06

sve se sad vidi spojeno, bravo :joy
:mah

20 svi 2012, 21:36

Jeej super je sada :joy
Dakle nisli start medju ljetnicama. Ajd ja saam neka sredina pa imam jos vremena :mrgreen iako se moram pohvaliti da sam danas oprala masinu vesa za bebaca. Ovo sto mogu iskoristiti od mojih decki. Jos cu dobiti od frendice nesto pa kad i to sortiram dq vidim jel mi sta nedostaje. Bodija sigurno ne, vec ih sad imam 50 valjda :roll
Jel mislite da ce nam trebati plisane tutice na pocetku? Ako bude koja hladnija noc? Ili samo ja nisam normalna?! Njih imam hrpu i sad mi se cini nis od njih. Odvojila sam 2-3 da mi budu tu negdje ali nisam ih prala jer ssi mislim da toliko hladno ne bude bilo...

20 svi 2012, 21:43

Sad je sve super sa postovima

20 svi 2012, 22:30

:mah

Rusulice, poslije prvog poroda sam se bas raznovrsno hranila (sjecam se da sam jela cak i jagode), ali Ena nije imala nikakve alergijske reakcije pa nisam nesto posebno trebala paziti. Tako cu pokusati i ovog puta, pa vidjet' cemo hocu li biti prisiljena uvoditi neke restrikcije.

Mi smo danas proslavili Enin 9 rodjendan (dva dana ranije jer je lakse djecu okupiti vikendom). Lijepo je bilo, mada moram priznati da ja bas i nisam u formi pa sam malo umorna od trke oko priprema i ostalih zezancija :)

Snow, i mi imamo najvise bodica :) Doduse, i Ena mi je cijelo prvo ljeto provela u bodicima (bilo mi je zao pakovati je u nesto drugo na +40) tako da mi je to i bilo najpotrebnije.

21 svi 2012, 00:31

Mislim da je sladoled kriv za neprikazivanje postova :cool

Ja totalno neiskusna u oblačenju beba, bilo ljeti bilo zimi :mrgreen pripremila 2 piđame veličine 56 i 2 veličine 62.
Nasljedila bodiće kratkih i dugih rukava i benkice pa mislim da će to bit dovoljno za preko dana, a onda ću valjda nakon mjesec dana shvatit kako to ide i kupit šta još treba (mada sam dobila i nešto tih frotirskih tutica, ali nadam se da nam to i neće trebat tako brzo).
Ali upijam sve vaše savjete :mah

21 svi 2012, 06:32

thnx goldy, sad sve fercera :kiss

snowwhite je napisao/la:Jel mislite da ce nam trebati plisane tutice na pocetku? Ako bude koja hladnija noc? Ili samo ja nisam normalna?! Njih imam hrpu i sad mi se cini nis od njih. Odvojila sam 2-3 da mi budu tu negdje ali nisam ih prala jer ssi mislim da toliko hladno ne bude bilo...

a čuj, oprala sam i pripremila par plišanih tutica bez rukava u 56 i u 62 veličini i dvije plišane majčice. bome ljeti kad par dana dere bura dolje i zahladi i ja obučem flis. znam da će većinu vremena biti u ljetnom al' moraš imati i nešto deblje za svaki slučaj.
pa gle sad vrijeme u zg. kraj 5 mj. a ljudi u zimskim jaknama hodaju već par dana :lol

inače u ovoj prvoj veličini pripremila sam bodije bez, s kratkim i dugim rukavima. žabica imam debljih i tanjih. sa i bez stopala. tutica pamučnih dugih rukava za noć i par kratkih hlača.
torba za rodilište skoro pa spremna. njegova robica oprana i opeglana. samo još platnene trebam zavrtit i to je to :zivili
pa i vrijeme mi je, pogle mi ticker :lol :nesvist

21 svi 2012, 09:47

Silki gdje si ti te zabice kupovala, ja vidjela samo u h&m i to broj 50, i mogu li se one nositi i dok pupak nije otpao, mislim zbog one pasice gore?

21 svi 2012, 10:57

Rajvos koje pasice, na što misliš, na laštik? Lauri je kasno otpao pupak, oblačila sam joj sve živo najnormalnije. batrljak umotaš u sterilnu i preko staviš mrežicu da ga držiš i ne smeta ništa. bitno jedino da ga ne steže ništa preko trbuha. gače ako su duboke digneš do pazuha ako ne spustiš ih malo niže.

LJudi moji kakvo je ovo vrime. Inače se u ovo doba kupamo na veliko a evo sada po splitu ljudi u dugim rukavima hodaju. Ja u ovom momentu uopće nemam ideje za robicu za izlazak ni bebi ni sebi. toliko sam puta već spremala i raspremala kako se vrime minja da sad da idem rodit uopće nemam ništa spremno. dođe mi da ni ne pakiram nego ovisno o danu kad budem izlazila javim mužu šta da spremi jer stvarno je nepredvidljivo vrime ovih dana. Spremila sam i ja par plišanih tutica i kako stvari sada stoje čini se da ću ih i iskoristiti

Danna i majo meni je ovo drugo dijete, znam cake oko dojenja i prehrane prilagođene bebi. lauru sam dojila 6 mjeseci isključivo a ukupno dvije ipo godine. Znači znam opće smjernice (izbjegavat začinjeno, masno, napuhujuće... ja sam i citruse izbjegavala) ali mene zanimaju konkretno vaše ideje, znači ovo što je snow napisala jer ako meni kažeš jedi sve onda ja tarem svakakav junk a to ne želim ni zbog sebe ni zbog bebe. Znači mašte mi fali, to vas tražim. Konkretno šta je za vas lagana hrana, lagani doručak, večera. Ovo pitam više u smislu oporavka od poroda da što prije dođem u formu nego zbog bebe. Dakle što jesti u prvim danima. Snow je dala par dobrih ideja. Ja inače nisam od neke zdrave hrane pa mi ne padnu na pamet salatice, povrće i te kombinacije za doručak npr. hvala snow. e da pitam tunjevina nije baš preporučljiva u trudnoći, a u babinju? Pravim vrhunsku paštetu inače

21 svi 2012, 11:48

snowwhite je napisao/la:Jeej super je sada :joy
Dakle nisli start medju ljetnicama. Ajd ja saam neka sredina pa imam jos vremena :mrgreen iako se moram pohvaliti da sam danas oprala masinu vesa za bebaca. Ovo sto mogu iskoristiti od mojih decki. Jos cu dobiti od frendice nesto pa kad i to sortiram dq vidim jel mi sta nedostaje. Bodija sigurno ne, vec ih sad imam 50 valjda :roll
Jel mislite da ce nam trebati plisane tutice na pocetku? Ako bude koja hladnija noc? Ili samo ja nisam normalna?! Njih imam hrpu i sad mi se cini nis od njih. Odvojila sam 2-3 da mi budu tu negdje ali nisam ih prala jer ssi mislim da toliko hladno ne bude bilo...

I ja se pridruzujem autohvaljenju :mrgreen I ja sam danas oprala dvije masine stvari za malog. Za sad sam oprala sve stvarcice za 0-1 mjesec tak da imam ako bi se malac slucajno pozurio, a ostalo cu kad cu s mirom biti kod kuce.

Oprala sam i plahte, navlake, dekice, gazice, sve moguce sta mi je pod ruku doslo i sta bi mi moglo zatrebati. Stvarno mi je bilo cudno vjesati sve te bodice, mini majcice.. :luv Bome i mi imamo bodija na bacanje, al nek ih bude. Imam i zabica , tanjih, debljih, majcica isto sa dugim rukavima, a ako mi bas sta zatreba kupit cu kansije.

Ja si ne stavram probleme oko pakiranja torbe. Moja torba je spremna sa stvarima sto mi trebaju u tih par dana, a prije nego sto odem u bolnicu cu dragom u svom ormaru ostaviti stvari za izlazak za sebe i malog tak da mi ih donese dan prije izlaska. Za sebe neku haljinicu i gore neku vesticu u slucaju ruznog vremena , a za malog misa sam vec u h&m uzela kompletic za izlazak, bodic sa dugim rukavima, kapica i dekica u kompletu ako ce trebati, i eventualno cu mu staviti i hlacice ako ce bas trebati.
Ne stvaram si previse problema oko toga. :dunno

21 svi 2012, 12:01

Mebi je dorucak zaista najvazniji obrok u danu. A s malom bebom ako imas srece da odspava jedini koji mozes odraditi u miru. Meni nije vazno da je lagan vec kvalitetan. Ujutro mogu pojest slona :)
Ako jedem lose tipa kruh i pastetu mogla bi valjda 5 snita pojesti, pogotovo ako je bijeli spuzvasti kruh iz pekare. Zato uglavnom kupujem razeni ili neki sa sjemenkama na provjerenim mjestima. I takvoga se nakon 2 snite zasitim. Obavezno popijem salicu jogurta i neko sirovo povrce. Slatko mi bas ne pase za dorucak, eventualno za kraj putra i dzema ili meda. Al to sad ne smijem :(
Mozes ti i jaja al ne bas svaki dan, mogla bi napuhivati. Tunu mozes, pogotovo ako sama radis pastetu. Ja ju jedem i sada ali umjerenije.

Ah da, moji nalazi. Sve ok, secer uredan. I dalje nastaviti paziti nanprehranu, kontrola 18.6.
Tema je zaključana