Sada je: 26 srp 2026, 22:37.

problemi u ranoj trudnoci

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: problemi u ranoj trudnoci

PostPostao/la miha22 » 08 ožu 2013, 15:52

Pitanje za "mare30"...dali si u tom periodu od 15 dana,dok je hematom rasta imala kakva krvarenja i iscjedke? Unaprijed ti hvala na odgovoru...
miha22
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la miha22 » 08 ožu 2013, 16:18

Mare30...hvala na odgovoru,poslala sam ti i na privatnu poruku...svim buducim mamama i one koje to vec jesu zelim puno puno puno srece sa svojim bebacima... :rodj
miha22
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nika1986 » 20 ožu 2013, 11:19

Pozdrav,

Ja sam nova na ovom forumu. Nedavno sam saznala da sam trudna no naravno nisam mislila da će se pojaviti kakve komplikacije. :| Naime ako ima netko a vidjela sam da su neke imale i sličan problem. Lakše će mi biti da mi netko odgovori. Prokrvarila sam prošli tjedan, najprije smečkasti iscjedak i onda sukrvica, naravno odmah sam otišla na hitnu i na ultrazvuku se vidio samo prazan gestacijski mjehurić i rekla je da odem doma i da mirujem da je možda zakašnjela trudnoća, tada sam bila 6+4 dana. odmah sljedeći dan sam otišla privatnom ginekologu jer mi je navečer nešto izašlo van pa sam mislila da sam se samo očistila, no na ultrazvuku se vidjela gestacijska vrećica i žumanjčana vrećica i to mi je gin rekla da dosta lijepo izgleda i da još pričekam dobila sam duphaston i strogo mirovanje. Do danas sam stalno krvarila čak je bilo i svježe krvi, a danas ništa. Da li je nekome bilo tako sa pozitivnim ishodom? Užasno sam zabrinuta plače mi se jer ne želim izgubiti to dijete
nika1986
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la zvrka » 20 ožu 2013, 13:08

nika :hug
nemaš druge nego čekati i pokušati se smiriti. Teško je biti bespomoćan i samo čekati ali nekada je jednostavno samo to moguće....Meni se isto vidila prvo samo gestacijska sa žumanjčanom, pa onda za par dana i plod ali nisam krvarila (jesam, ali kasnije...).
Nadam se da će biti sve dobro
dražesni pupoljak svibanjski 2012.
zvrka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Stefanova_mama » 20 ožu 2013, 15:59

Od tri trudnoce sa krvarenjem, dve su se zavrsile uspesno. Ima nade, samo miruj. :hug
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la nika1986 » 20 ožu 2013, 17:19

Hvala vam drage moje :hug treba mi malo ohrabrenja. Zabrinua sam. Evo danas prvi dan da sam malo bolje jer eto ne krvarim, bio je samo smečkasti iscjedak pa mi daje nadu da je možda ipak sve u redu, ali vdijet ćemo na sljedećem ultrazvuku.
nika1986
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 20 ožu 2013, 22:50

Već sam pisala gore, moja draga prijateljica je imala i jaka krvarenja, čak i sa ugrušcima i iz obje takve trudnoće je dobila zdravu dječicu. Dakle - moguće je. Najteže je čekati, no držim ti čvrsto fige da i kod tebe već na sljedećem uzv bude vidljivo srčeko!
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la nika1986 » 26 ožu 2013, 14:35

drage moje ipak moram javiti da sam imala spontani, bila sam na kiretaži. Dobro je što nemam bolova i jako krvarenje. Eto nadam se da že sljedeći put biti bolje. Pozdrav svima
nika1986
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la zvrka » 26 ožu 2013, 14:44

:( :hug , žao mi je
dražesni pupoljak svibanjski 2012.
zvrka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Diami » 26 ožu 2013, 15:14

Žao mi je. :hug
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la kika... » 22 kol 2013, 12:42

pozdrav svima.... evo nova sam na forumu :mah ....
trudna sam 5+5,prije 2 dana sam primjetila svijetlo rozi iscjedak za vrijeme tuširanja,nazvala svoju gin.i prepisala mi duphaston 3x1 i mirovanje. jućer ujutro na pregledu i uvz sve ok i bebi kuca srce :luv,nema vidljivog hematoma...bila sam sva sretna,međutim navećer opet isto ponovo iscjedak svijetlo rozi nakon brisanja,povremeno imam grčeve i probadanja u doljnjem dijelu trbuha,s obzirom da sam prije dvije god.imala spontani lovi me strah iako znam da panika ne pomaže...ako ima tko slićna iskustva molila bi da mi se javi...hvala.... :dunno
kika...
kika...
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la zara01 » 22 kol 2013, 13:07

I ja pijem istu terapiju kao i ti ja sam sad 8 plus 6, imala sam smedi iscjedak samo 1 dan,al stalno imam pritisak kao pred mengu, nekad imam osjećaj da će mi sve van ispasti od pritiska.Cekam pregled u utorak iako sam došla u napast da već odem prije.....Bila sam prije manje od 2 tjedna....Povremeno me opere paranoja a je to strašno,al nemamo šta nego čekati.I ja sam imala spontani prošle god.
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Diami » 22 kol 2013, 13:49

Eto mene sad pred porodom, a imala sam prvo ružičasti iscjedak sa oko 8tt, pa onda smeđi sa oko 12tt. I prošlo ljeto missed ab. Nekakva panika je i sad uvijek u pozadini jer čovjek je nakon negativnog iskustva jednostavno svjesniji kako ništa ne može učiniti i kako je sve to samo stvar sreće u biti.

Doktorica kod koje sam bila na prvom pregledu taman dan nakon tog ružičastog iscjetka je rekla da je to nekad i od silne prokrvljenosti maternice, naglog razvoja krvih žilica u velikom broju u grliću i maternici.

Držim vam fige da i vama bude sve mirno i bez problema dalje! :hug
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la kika... » 22 kol 2013, 17:56

koliko sam čitala često se to dešava u ranoj trudnoći zato se nadam da,je moja beba jaka i da ćemo sve to prebroditi,samo ta neizvjesnost povremeno me baci u prevelika razmišljanja i depru
,evo šaljem :hug.ipozitivne vibreeee
kika...
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la maja.mazi2 » 31 sij 2014, 14:56

drage trudnice nova sam na forumu imam mali problem u 19. tj sam i jucer i danas samo ujutro sam imala roskasti iscjedak,jucer ujutro sa odma otisla gin on me detaljno pregledao i rekao da je sve u redu nevidi se nigdje krv beba dobro napreduje ali danas mi se ponovo pojavio neznam sto cu od brige jer sam imala vec tri spontana sva su bila do 8 tj.
maja.mazi2
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la cherry » 27 vel 2014, 22:21

Pozdrav,
evo sam se upravo pridružila forumu jer mi je potrebna pomoć žena koje su bile u meni sličnoj situaciji. Ja sam majka djevojčice od 6 godina i mada sam je rodila sa 33 godine trudnoća je bila uredna i bez problema. Problem je bio dobiti drugo dijete i do nedavno sam mislila da mi je to i uspjelo. Kako sam 3 godine pokušavala od tankih živaca napravila sam kućni test već prvi dan po izostanku mjesečnice ( ciklusi uredni 30-32 dana ). Već za tjedan dana bila na UZV gdje je ginekologica vidjela gestacijsku vrećicu, koja se nije baš dobro uhvatila, dala utrogestane ( 3 x 1 ) i da dođem za 2 tjedna. Jutros sam bila i sada se vidjela žumanjčana vrećica, maleni plod 2mm, ali nema otkucaja srca. Pitala sam je zašto tako sporo napreduje, a ona kaže zbog mojih godina ( na ljeto ću imati 40 ). Naručila me je za 5 dana. Danas sam cijeli dan tužna i puno sam po internetu gdje čitam različite priče. Ima li netko priču sličnu mojoj ali sa sretnim završetkom. Hvala!
cherry
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 28 vel 2014, 15:07

Po mojoj računici ne napreduje nešto presporo nego bih rekla u granicama normale. Danas je trudnoća po zm oko 7 tjedana ako sam dobro izračunala, to je tu negdje za otkucaje srca, a posebno ako je oplodnja možda bila koji dan kasnije (što je moguće ako su ciklusi bili do 32 dana) moguće je da razvoj kasni.

Moji ginekolozi socijalni nisu u pravilu htjeli ni naručivat prije 8 tjedana baš zbog toga da se ne plaši trudnicu s mogućim nedostatkom otkucaja i sličnim problemima.

Veliki je plus što je na uzv ipak vidljiv napredak, dakle stvari idu svojim tokom, ali ne mogu brže nego je priroda predvidjela.

Drži se još malo, držim ti fige da na sljedećem pregledu već vidiš otkucaje!
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la cherry » 28 vel 2014, 20:27

Hvala Diami na odgovoru. Kako sam već rekla jučer sam puno čitala i što sam više stranica pregledala došla sam do zaključka da je moja ginekologica mogla pokazati malo više optimizma. Ja najbolje znam koliko mi je godina i stalno posjećanje na to i nije neki plus. Život baš i ne namješta karte kako bi mi željeli. U svakom slučaju puno hvala na ohrabrenju jer sam ja već sebe uvjerila da mi se to objašnjenje sviđa jer bi mi i najviše odgovaralo. Lijepo je čuti da i netko nepristran misli tako. :)
cherry
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.