Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: povecan nuhalni nabor

20 kol 2012, 15:40

Zadranka samo hrabro! Biti će sve ok! Meni je teško vjerovati da bi baš kod oba ploda moglo biti nekih problema.

Osobno sam imala dva jako loša kombinirana, a nalazi amniocenteze su pokazali da je sve ok!
Želim to i tebi, odlične nalaze zdravih bebaca :le

20 kol 2012, 16:39

Mojoj prijateljici je nuhalni bio veći,na amnio je sve bilo o.k.Sretno!!!!!

20 kol 2012, 18:33

:moli :hug

20 kol 2012, 18:53

:hug

20 kol 2012, 19:08

Puno vam hvala na podrsci. Znaci mi puno sto se mogu negdje otvoriti i izjadati.
Volila bi da se mogu dobro isplakati,ali sam "njema" skroz,nemogu suzu pustiti.

Ljudi me srecu i cestitaju,pitaju kako bebice,a ja nemogu ni lagati da su dobro,a ni reci istinu. Vidi mi se cak i drobic,tako da sad se trudim i njega sakriti samo da me vise nitko nista ne pita.

Strah me i abortusa,razmisljam i kako ce to izgledati :strah

20 kol 2012, 19:19

nemoj još razmišljat o najgorem, probaj nekako zadržat pozitivne misli. nije ništa gotovo dok ne dođe nalaz i dok vi ne odlučite da je gotovo.
jesu bebice jednojajčani blizanci?
šaljem ti puno :hug i snage da izdržiš ove mučne dane do nalaza :kiss

20 kol 2012, 19:40

puno je toga u igri. puno je tu faktora. teško je ne razmišljati o tome što će biti ali probaj ići korak po korak :hug

20 kol 2012, 20:12

Dvojajcani su blizanci i oba imaju veliki nuhalni nabor :(
Mozda ruzno zvuci sto razmisljam vec sad o najgorem ishodu,ali zelim da sve sto prije zavrsi.
I da nije samo nabor u pitanju,kod jednoga je i neka cista spomenuta,ma nemogu sve to ni slusati kad mi dr objasnjava,jer opet nakon svih tih mjera,neke tekucine,ciste i ostalog sto je spomenuo samo je slegnuo ramenima,rekao meni da vidi da sam svjesna koliko je situacija losa i da ce nalazi po njemu samo potvrditi :( sumnje.
Tko moze biti optimistican nakon toga?

20 kol 2012, 20:20

drzi se :hug

20 kol 2012, 20:38

drzi se! :hug
vibram da ipak nije sve tako kako prognoziraju, kao što je neko rekao, kod blizanaca je teze dobiti precizne mjere a nakon pretraga ceš više znati. :hug

20 kol 2012, 20:41

Joooooj ti doktori!!! Bas imaju takta :roll
Meni je paula imala uz loš test probira i tzv ehogena crijeva na UZV (isto marker za DS).
I eto sve ok. I te ciste o kojima pricas su ceste i kod ploda bez problema.
Drzi se!
Ja bi npr na tvom mjestu otisla privatno na 3D uzv kod dr. Kosa.

20 kol 2012, 20:45

Zadranka moja draga, saljem ti najveci moguci zagrljaj. :hug

20 kol 2012, 20:57

Sanika je napisao/la:Ja bi npr na tvom mjestu otisla privatno na 3D uzv kod dr. Kosa.

X
to ti i ja preporučam pošto si već sutra u Zg-u.

20 kol 2012, 21:08

Narucena sam sutra bas u polikliniku dr. Kosa i tako je dogovoreno da mi se radi uzv,punkcija,krvni testovi...

20 kol 2012, 21:10

Odlicno. Po meni najbolji izbor. Drzim fige sretnice! Javi sta je rekao Kos.

20 kol 2012, 21:21

I po meni. on ti je po meni najbolji dijagnostičar u Hrvatskoj.
držimo fige i molimo se za dobre nalaze

20 kol 2012, 21:40

Hvala cure :hug
javim sutra sto je bilo,jako mi je drago sto sam bar kod dobrog diagnosticara upucena..

20 kol 2012, 21:44

ja kod njega dodatno kontroliram trudnoću.
uvijek bi za situaciju kao što je tvoja išla prije bilo kakve odluke kod njega. ne brini, u dobrim si rukama
sretno sutra :kiss

20 kol 2012, 21:46

I diagnosticar i jako dobar za te punkcije. Onako bas precizan, detaljan, profesionalan. On mi je radio obje amniocenteze. U sigurnim si rukama!:)

20 kol 2012, 22:05

drži se :hug
držim fige jako, najjače!

21 kol 2012, 00:50

Zadranka, kako god ispalo, sve čovjek proživi i prođe, pa će tako proći i ovo, vjeruj mi :hug
I još jedan pozitivan feedback za dr. Kosa, bit ćeš u dobrim rukama. Ne znam jel on radi i biopsiju korionskih resica ili to moraš u bolnici, u svakom slučaju to je najsigurniji i najbrži način da točno znaš na čemu si, kombinirani probir bi ti uz veliki nn vjerojatno bio loš, a opet ne bi ništa znala, a za amnio bi morala čekati još nekoliko tjedana.
Ja, isto kao i Sanika, nekako mislim da su male šanse da baš s oba ploda nešto nije u redu i držim fige da na kraju sve bude dobro! Drž' se.

21 kol 2012, 07:48

Divne ste,jako mi puno znaci vasa podrska :kiss
nadam se samo da rade punkciju u toj poliklinici pa da danas sve to rijesim i dobijem jasnu sliku kakvo je stanje. Jeli netko radio tu punkciju kod njih?
Sve cu ja ovo izdrzati,a onda se nadam u buducnosti da ce biti puno dijece,jer to zelim otkad znam za sebe :)

21 kol 2012, 07:57

Želim ti sve najbolje :hug
Nadam se dobrim rezultatima :lebdi

21 kol 2012, 08:34

Drži se draga :luv A ja ti držim najveće moguće palčeve i nadam se najboljem ishodu....

21 kol 2012, 08:40

mislim na tebe :hug

21 kol 2012, 08:46

sretno danas. pripremi pitanja i sve dobro ispitaj doktora, nemoj da bude da ne možeš da slušaš šta ti govori i da želiš da sve što prije završiš. to je jedna od najtežih odluka koju ćeš morati donijeti u životu, jako je važno da si potpuno informisana. a bol neće proći jednom kad obaviš to što želiš obaviti. zato polako, slušaj doktore i dobro razmisli.
i ja se slažem da je neobično da su baš kod oba ploda povećani nn, a u pitanju dvojajčani. drži se i bori se za svoju dječicu ako ima i trun nade da je sve ok. nemoj da odustaneš dok sve dobro ne istražiš.

21 kol 2012, 08:49

:hug :hug

21 kol 2012, 08:57

:moli :hug
sretno danas.

21 kol 2012, 08:59

puno sriće vam danas :hug i ka šta kaže lamama samo smireno :lebdi
znan da je teško, ali mame uvik nekako pronađu snage za izgurati sve :dada
puno pozitivnih vibrica vam šaljem :srca

21 kol 2012, 08:59

još jedno dobro iskustvo s dr. Kosom
mojoj curi je na uzv pregledu prije amniocenteze vidio cistu na mozgu (CPC) koja je do kraja trudnoće nestala.

u dobrim si rukama i vibram za pozitivne vijesti
Odgovori