Sada je: 20 ruj 2026, 12:55.
Moderator/ica: Diami

Little miss July of 2012. & Little miss October of 2013. black_lady je napisao/la:Kad bi je manje obukla bi se ohladila

Kako procijeniti je li bebi dovoljno toplo
Ruke novorođenčeta kao i stopala uvijek su hladne, glava je uvijek topla. Razlog tome je specifičnost cirkulacije u ranoj dobi: mozak raste najbrže i taj dio tijela najbolje opskrbljen krvlju. Najlakše ćete procijeniti je li bebi dovoljno toplo ako stavite ruku na grudni koš ili leđa - koža mora biti topla u protivnom djetetu je hladno.

Hajdi je napisao/la:Black lady meni bi to bilo malo previše čak i za novorođenče u najvećoj vrućini. Kako bebe nemaju dobru termoregulaciju ne mogu se ni znojiti kad im je vruće pa ih je moguće čak i previše utopliti.

MON je napisao/la:ako je temperatura iznad 27° stupnjeva, možeš. naravno, kad iznosiš dijete iz rodilišta stavljaš ga u autosjedalicu i u auto u kojem je vjerojatno klima, pa to treba imati na umu i vjerojatno je dobro obući neke pamučne hlačice.a treba imati na umu i da klima ne smije biti prejaka, tj razlika između vanjske temp i temp u auto smije biti maksimalno par stupnjeva.

tanjabb je napisao/la:Black Lady, pa i kod nas ih tako kako sam napisala oblace u rodilistu u njihovu bolnicku robu, nista ne nosimo od kuce.
A u rodilistu je bome bilo toplo meni za kratke rukave.
Kad smo isli doma obukla sam ih u bodic dugih rukava, pamucni kombinezon i tanja vestica, kapica i pokrila dekicom. Za onih par metara od rodilista do auta sasvim dosta.
Da sam rodila na +30 obukla bi bebu za izlazak iz rodilista u bodic kratkih rukava, preko pamucni kombinezon. Doma bi je drzala samo u bodicu, pokrivenu tanjom pamucnom dekicom. Eventuelno carapice na nogama.

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.