Evo još jedne xxl trudnice, ovo mi je prva trudnoća, u nju sam ušla sam tridesetak kila previše
Nije baš najpametnije, ali muž i ja nismo mogli čekati da se opametim pa bar nešto skinem. Uglavnom, sada sam 17. tjedana i -1kg, zahvaljujući početnim mučninama i povraćanju, mislim da su mi hormoni čak i metabolizam ubrzali. Na zadnjem pregledu mi je gin rekla da je fetus težinom na 80.toj percentili i to je zasad ok, ali da sam dobila samo pola kile više da bi možda bio pretežak. Tlak mi je dobar, ali OGTT tek slijedi, pa ne želim da mi ustanove gestacijski dbt ili da rađam ogromno dijete. Plan mi je svaki dan šetati pola sata do sat, ići dvaput tjedno na vježbe za trudnice da si leđa ojačam (ionako s tim imam problema, iskreno ne znam kako će mi biti do kraja trudnoće) i jesti ovako kako ste već napisale, tri glavna, dva međuobroka, bez slatkog i masnog.... valjda će pomoći 

ma baš me briga sve je u najboljem redu,al poslije kad rodim uf moraju dole(problem što sam prekasno doznala da imam s štitnjačom problema pa sam samo 7kg skinula prije trudnoće)
kako se držite s kilicama?

a bilo bi dobro napravit oGTT, preporučuje se od 29. tjedna.