Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Zimske mame i bebe (1. dio)

17 kol 2015, 17:21

Maruška ovo je divno za pročitati, zaslužili ste ovu sreću i super je što ćete moći još jednom pokušati!! :luv

Ja imam 29god, pa nije baš da su godine rizične, makar znamo svi da to nema veze!
Moj pregled je rano, u 8h, što je super, jer ne volim čekati cijeli dan, nestrpljiva sam :ajme
I ja ću u vinogradsku na porod, tamo sam i prvi puta rodila, bio je porod na carski, hitan carski, svi su bili odlični i kasnije nakon što sam provela 3 dana na intenzivnoj!

Maruška pa trajale su ti 3 tjedna, to je odlično! meni se spava od početka, ali zadnjih dana jedva zaspim navečer, nadam se da me neće mučiti nesanica kao prvi puta, a lice mi je odlično, inače je kao u tinejđerice, jer imam policistične jajnike!

17 kol 2015, 17:39

Znam kako ti je jer i ja imam PCOS, ali sam 13 godina uzimala antibebi pilule za regulaciju menge. Prištava sam, bez obzira, stalno.
Da, mučnine, one cjelodnevne, trajale su samo tri tjedna.
Sada se jave samo ujutro ili kasno navečer, ma, zadovoljna sam.

17 kol 2015, 17:58

Zenshu je napisao/la:Pozdrav svima!

Evo da vam se i ja pridružim, i prošlu trudnoću sam bila u zimskim mamama i bebama. :) Imam curicu od dvi godine i osam mjeseci, ali sada mi je termin jedan mjesec kasnije, 19.1. Želim nam svima bezbrižnu trudnoću i zdrave bebice! :joy

Mi smo bile zajedno na zimskicama 2012/2013 dal se sječaš

17 kol 2015, 18:23

Maruška i ja sam pila antibebi 9 god, baš zbog jajnika, moja gin se čudom čudila kako sam lako ostala trudna, mislila je da ću imati gadnih problema, ali lice...užas, stvarno sam mislila da kada se približim 30-oj neću imati takvih problema

17 kol 2015, 19:06

Marijask, nas dvije sa svojim prištevima ćemo se uvijek osjećati mlade. :zivili

17 kol 2015, 20:07

Maruška :hahaha :hahaha a kada djeca uđu u pubertet dijeliti ćemo kreme, gelove i odlaske kozmetičarki :lol

17 kol 2015, 21:10

Draga moja, točno tako.
Bolje prištevi nego bore. :hug

18 kol 2015, 10:10

maruška beskrajno mi je drago zbog vas :joy :srca težak je to put, vidim po prijateljici no naravno ne mogu ni zamisliti. Mi smo na L radili dulje od godine dana, svi nalazi ok no psihički me to baš umorilo, to silno nadanje i razočaranje svaki puta kada menga dođe. Ovu bebicu smo isto kemijali dulje, kojih 10-ak mjeseci. Mi se zezamo da mi našu djecu radimo s puuuuuunoooo ljubavi :lol
Što se tiče umora mene je dotukao od samog plusa (ma čak i prije) pa do kojih 12 tjedana. Sad sam relativno ok što se tiče energije. Ten mi je u ovoj trudnoći isto podivljao, s L je bio ko bebina guza.
Cure, čekamo vesele vijesti s vaših pregleda danas!!
Btw. i ja rodila u Vinogradskoj i sve pohvale, ići ću tamo i ovaj puta ;)

18 kol 2015, 15:10

Bila sam na uzv, na kojem se vidio dobar nuhalni nabor, nosna kost vidljiva, bebica jaaaako živahna, takav je i J bio na svakom uzv, pa nastavio izvan trbuha, nikada mira, znači čeka me još jedan/jedna takva :ajme :lebdi

Nisam radila krvnu pretragu, mm i ja smo odlučili da nećemo obzirom na uzv!

Volim ovaj osjećaj nakon uzv-a, pa vrtim u glavi sve što sam vidjela i smješkam se :luv

18 kol 2015, 15:12

Znači biti će nas u Vinogradskoj, dosta su nam blizu termini, možda se i sretnemo ;)

18 kol 2015, 15:16

marijask je napisao/la:Volim ovaj osjećaj nakon uzv-a, pa vrtim u glavi sve što sam vidjela i smješkam se :luv

baš tak! :srca Super da je sve ok! L je bio isto živahan i nastavio vani :lol Izgleda da i mene čeka još jedna takva bebica! ;)
Imati ćemo tulum u Vinogradskoj! :joy

18 kol 2015, 15:58

Marijask, drago mi je da je sve u redu! :rodj
Ja idem privatno i tek predvečer, sad sam se baš "uljepšala".
Baš me zanima hoće li mi iskomentirati noge pune modrica, ne znam odakle mi, samo se pojavljuju. :ajme

18 kol 2015, 16:04

maruška čekamo lijepe vijesti i od tebe navečer! ;) Ja općenito imam osjetljivu kožu i dovoljno da se valjda naslonim negdje i imam masnicu :ajme

18 kol 2015, 16:36

Maruška ja sam u trudoći strašno smotana i sva plava jer se u sve zaletavam ;)
Čekamo vijesti!

18 kol 2015, 19:06

Pozdrav, i ja se prijavljujem! :liza
Termin mi je 17.2., imam vec curicu koja je isto zimska beba, sezona 2011. :luv
Radila sam nifty test i ima par dana da je stigao uredan zenski nalaz :joy :luv Dugo smo se lomili oko tih testova, da ili ne; ako da, koji... Kako smo imali prošle godine slučaj bebe sa sindromom u široj obitelji, nisam se htjela kockat i hB sve je u redu
Mučnine su ovaj put blaže nego u prvoj trudnoci, jedino me jaki mirisi i dalje smetaju, ali i to polako ide na bolje.

Maruska, jako, jako mi je drago zbog vas :srca I volim čuti sretne MPO price jer imam priju koja je prosla vise od 10 postupaka a drugi put ostala trudna prirodno, i danas ima dvoje predivne dice :luv

Eto, veselim se druženju :zivili

18 kol 2015, 19:15

Obavili pregled. Nemamo spol, ali znamo da je sve super. Bejbi je savršen, taman za svoje tjedne. Lamata rukama i nogama, odguruje se glavicom i nogicama, savršena je. Pregled za mjesec dana. :zivili

18 kol 2015, 20:07

Maruška super vijesti!! Jel da da je divno vidjeti kako tako mali već izvode vratolomije? :luv

Alexa dobro nam došla! :buket

Zanimljivo kako nas je većina ima termin u 2.mj

18 kol 2015, 20:50

Ma presmiješni je. Baca ruke iza glave, gura guzu, stopala miče, divno za gledati, nema napetijeg i ljepšeg filma za gledati. :luv

18 kol 2015, 22:37

pozz curke.vidim skupilo nas se. inače ja imama 30g i rodit ču na sv duhu opet,tamo mi je bilo savršeno :joy :joy :joy
mene nikako,bila sam krsna kuma u nedjelju pa pripreme oko toga,ipak treba spremit i muža i sineka a i mene.kako ste.meni danas neki koma dan,baš mi muka od iza 14h.
a nije ni vruće neznam kako,baš sam koma
ja mislim da je meni termin poroda 10.2 pa molim da me se zabilježi ,hvala
Zadnja izmjena: jopica; 18 kol 2015, 22:53; ukupno mijenjano 1 put/a.

18 kol 2015, 22:51

Maruška je napisao/la:Obavili pregled. Nemamo spol, ali znamo da je sve super. Bejbi je savršen, taman za svoje tjedne. Lamata rukama i nogama, odguruje se glavicom i nogicama, savršena je. Pregled za mjesec dana. :zivili

Čitala sam sad sve što ste prošli i stvarno kapa do poda nije to lako izdurati,želim ti školsku trudnoću i svu sreću ovoga svijeta :kiss :joy

19 kol 2015, 06:13

Hvala vam, cure! :kiss
Čim sam saznala da sam trudna odmah sam zaboravila svaku tabletu, i injekciju i suzu koju sam potrošila u postupcima. Još mi je neko vrijeme bilo teško za povjerovati da se to događa pa čak i kad mi je gin pokazao srčeko.
I još mi je to sve nevjerojatno jer nemam trbuh, ne osjećam bebu, još mi je i posteljica sprijeda pa ako me i bubne ja kao prvorotkinja to sigurno neću registrirati kao udarac. :shock
Za sada sve ide prema planu, beba je u redu, kako treba i biti. Ja sam sretna. :yess

I želim dobrodošlicu svim novim curama! Vidim da se polako skupljamo i da će tu biti puno beba rođenih u mjesecu ljubavi.

19 kol 2015, 18:15

Meni je recimo čudno zamisliti da ću imati još jedno dijete i da ću ga voljeti kao J, jer mi se čini da nikoga nikada neću voljeti kao njega! Ne mogu ni zamisliti da će se roditi još jedan ili jedna tako savršeno kao on, a najviše me strah kako to sve izbalansirati da se on ne osjeća izostavljen, biti će zanimljivo! :lebdi

19 kol 2015, 18:30

marijask, i ja razmisljam slicno... Kako izbalansirat dvoje dice, a ne zakinuti starije. Ljubomoru ne očekujem jer ju vidim sa mlađom djecom i rođacima i jako je sretna kad ima ulogu starije :) Ali opet, nikad ne znas.
Sjecam se da me, pred kraj trudnoće s M prala nostalgija za "starim danima". :ajme Nemojte me krivo shvatit, ali znala me ulovit tuga jer "vise nikad nećemo bit samo muz i ja", bas sam to doživljavala kao ogromnu promjenu. Ne znam hoće li me i sad pred kraj uloviti "vise nikad nećemo biti samo nas troje" :lol :ajme Zasada jos nije :lebdi

I ja imam 32 godine (sunčeko :drink ;) ) a rodit cu u Splitu. Inace, trudim se pisat sto književnije, nemojte zamjerit ako mi omakne nekad :mrgreen

19 kol 2015, 19:18

Muž i ja smo 15 godina zajedno, a 7 godina u braku, dovoljno smo bili sami. :mrgreen
Ja se baš veselim proširenju familije, kaosu i strci, sve je sad kao po špagi pa mi je dosta.

19 kol 2015, 19:26

Ja se sam bojim kako će Ivan reagirati na bebicu.SAD mu pricamo da je beba u buši,pa stavi uho i sluša pa daje pusu.trenutno muku mucimo gdje stavit još jedan kimbac.moramo radit preinake u spavaćoj.

19 kol 2015, 19:31

Alexa zašto bi se ispravljala.ženo pa razumijemo te nisi iz turske zaboga miloga.Jel osjećate bebu već?ja od 12tj osjećam al zadnja 4dana i tenzivnije.pitala sam dr jesam luda ili i rekla mi je da nisam da je moguće jer je kod svakog je drugačije a kako ja imam zaliha speka iz prošle trudnoće moguće je kao.

19 kol 2015, 19:46

Ja sam osjetila nešto u 13tt, ali mislim da je bila probava u pitanju. :gaah

19 kol 2015, 19:47

Jesam li ja tu jedina koja čeka prvo dijete? :shock

19 kol 2015, 20:58

Pozdrav svima,
evo i ja se prikljucujem zimskim mamama i bebama! Ovo mi je prva trudnoca, u 9 tjednu sam i termin je 20.3., malo kasnije nego vecini vas.
Veselim se druzenju. :joy

19 kol 2015, 20:59

Maruška je napisao/la:Jesam li ja tu jedina koja čeka prvo dijete? :shock

Nisi, evo i mene! ;)
Tema je zaključana