Sada je: 27 srp 2026, 01:31.

Proljetne mame i bebe (1.dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Proljetne mame i bebe (1.dio)

PostPostao/la kittyilevin » 18 ruj 2015, 15:03

IINA, thanx! tako sam nekako i ja rezonirala - ako ne bih amnio (a ne bih sigurno!), tada je harmony najbolji. thanx! :kiss

curke, drž'te se :hug

meni mučnine i dalje grozne, sparina - da - ne pomaže. uz posao... ma koma živa! :znoj moja curka je pokupila neku laganu upalu grla, pa i ne spava kako treba.

lady, sretan malcu rođendan! :rodj (BTW, ja sam mama koja pobožno peče torte, ali bogami se super torte mogu i naručiti. i super kolači... ;))
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 19 ruj 2015, 19:53

ćao cure.. ja san jučer imala neku glupu fibru...ima bit da san se dobro prehladila..tankala se čajem i Lekadolima. danas sam ok, ali nos polu začepljen..M mi je danas kod mojih i spavat će kod njih, MM i ja idemo van divljat :mrgreen :mrgreen :mrgreen valjda neću zaspat XD

još malo do pregleda :joy
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ladybird » 20 ruj 2015, 10:14

Evo me, preživila subotu, još danas puna kuća ljudi pa smo mirni neko vrime ha ha... Kitty hvala na čestitkama, mislila sam se i ja kupit tortu i lipo sve na gotovo, al ne da mi vrag mira... inače obožavam radjt torte i kolače to me baš opušta. Samo, ne možeš ti više ko prije, probudila se rano i pustila svih da spavaju, na kraju malac spava do jedanaest i automatski nije imalo smisla da spava popodne. Onda došla baba pa ga izvela u park, zaapa joj ne na putu do doma i spava so devet navecer i onda tulum do dva ujutro, cili se poremetija. Al ponosna sam, torta je na dva kata, Tractor Tom (sad smo u toj fazi) onda on svako malo do frizidera da ga vidi, vice tatooj i oce se igrat s njim, presladak je... I tako... jedno osam sati rada na torti, napravila i princeze i krostule i mislim da je dosta. Dogodine ne znam sta ću... Al interesantno, jučer mi uopce nije bila muka niti mi se povracalo, jedino umor, teški umor kad sam navečer sila. Danas samo trebam jos očistit sve od ovog šećera jer to svuda leti...

I da.... kiša nam je pala napokon!!! :joy
slika
ladybird
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kittyilevin » 21 ruj 2015, 09:02

Lady, svaka ti čast! :rodj dva kata, Traktor Tom. ja našla neki ful jednostavni recept za tortu-vlakić, to sada radim svake godine - klinci je obožavaju jer ima hrpu bombončića, a meni lako ;-) no ove godine ću morati smisliti nešto s Frozen motivima - obavezno :lebdi

meni je i dalje jako muka, no čini mi se ipak malo manje nego od 6-9. tjedna. mislim, povraćam i dalje, ali nije onako strašno... fala svemiru - na trenutke sam mislila da neću izdržati! čini mi se da mi ni mirisi ne smetaju toliko strašno, ono, smetaju i dalje, ali nije da nagone na povraćanje. 10. tjedan ovdje. trbuh se već vidi, na kilama sam u plusu nešto minimalno, možda pola kile, morat ću se malo udebljati, imam 56 kila, a 174 cm...

na pregled tek 29. 9., u četvrtak idem na jedan put (ja organiziram jednu konferenciju, držite fige, dolazi mi 50 znanstvenika odasvuda), pa pregled i, kako sada stvari stoje, odmah harmony :)

četvrtina trudnoće je iza mene. vrijeme leti! :)

lilki, kako si? je l' ti bolje? :hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ladybird » 21 ruj 2015, 23:19

Cure ja sam koma... izgleda da me koštalo dobro ova dva dana šta sam se preforsirala... danas cilo jutro me leđa bole, popodne vidim smeđi iscjedak i sve malo po malo do navečer, skupila maloga i muža i pravac hitna... evo taman dosla doma. Doktorica kaže da ne vidi nikakav hematom niti išta problematično al za svaki slučaj duphaston odma 4 tablete i zatim svakih osam sati po dvi uz mirovanje dok ne stane krvarenje. Kontrola za tjedan dana, taman kad bi trebala na pregled. Ja sam u totalnom strahu, u prvoj trudnoći sam uzimala preventivno utrogestan do 12 tjedna, par puta sam primjetila smeđkasti iscjedak ali ne sićam se da je bilo ovako. Jel jos koja imala sličnih problema... joj zaboravila sam skroz na ove strepnje kroz trudnoću
slika
ladybird
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lilkillaink » 22 ruj 2015, 15:01

lipe moje...skidam kapu svima koji peku torte. ja sam takav tudum za to..obožavam kuhat, i super kuham, ali ispeć kolač ili ne daj bože tortu..radije bi se bavila radioaktivnim izotopima.. naručim i kolače i tortu za rođendan :mrgreen nije me sram :mrgreen

prekjučer mi je bilo koma, takav pritisak, takva sparina, otišla sam s M do Lidla u spizu, ja ne znam kako sam se vratila kući, mislila sam na pola puta da ću umrit, morala san sist, da dođem do zraka..užas..pre loše mi je bilo..
stalno me nešto pristiska, pecka, bolucka oko desnog jajnika, i sa desne strane stomaka, i boli me pod desnu stranu rebara, baš u jednu točku. Nebi rekla da je gastritis, jer me on drugačije boli, a i žuč sam nedavno pregledavala, čista ko suza, jedino gušterača ostaje...provjerit ću sa ginekologom i sa dr. opće prakse. pa da vidim.

prekosutra mi je pregled, bit će 7+2 tada..buđena sam a i pomalo me strah..šta ja znam zašto..bezveze valjda :D

lady nemoj se zezat!! sad odmori koliko god možeš. šta ćeš s poslom. uzet bolovanje ili ideš radit?

kitty znanstvenice, rasturit ćeš sigurno ;) mi ti držimo fige da sve bude turbo super :dada
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 23 ruj 2015, 09:00

lady, mila, drži se! ja sam i ovaj put i prošli imala lagana krvarenja, odnosno taj smećkasti iscjedak. u ovoj trudnoći je nesto sitno bilo jednom, s nekih 5 + nesto dana, isto dobila duphastone, sve se odmah smirilo. na pregledu sljedeci tjedan sve bilo OK, nema potrebe za mirovanjem itd. dakle, polako sljedećih par dana. krvarenje u pravilu ne znači nista (posebno ako se smanjuje, odnosno ne povecava se), iako dr. to vode kao prijeteći pobačaj (uvijek, to me tako nervira jer zvuči grozno, a zapravo ne mora biti ništa!), ali treba mirovati... i čvakati te duphastone. samo polako.

a propos mirovanja - ne treba non stop ležati (to možda kasnije, kod mene je, recimo, cerviks skraćen i fakat moram paziti kada bebač poraste), ali u ovoj fazi to znači laganiji tempo života. bez podizanja djeteta ili težih stvari, bez trčkaranja, bez puno sjedenja itd. dakle, ne treba se ne micati iz kreveta, samo usporiti tempo. i bit će sve OK. :kiss
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 24 ruj 2015, 12:24

hey cure moje :)

bila na pregledu jutros...sve je super, 1 cm plod, malo srce piči :luv sve ostalo super, ja se danas super osjećam bez obzira na mučninu, kiša je, prohladno je, fala bogu više :mrgreen kontrola je za 4 tjedna, tamo 22.10., nije mi otvoria trudničku knjižicu još e sad, reka mi je da razmislim do tada o kombiniranom testu..pa da čujem vaša mišljenja

kitty sretno danas :joy

lady kako si ti? boli li te? krvarenje?

ljubac svima!!!
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mlada mama19 » 24 ruj 2015, 18:26

Hello svima ;)

Primate me?

Prošlu nedjelju test je bio pozitivan, bilo ih je još kroz ovaj tjedan al eto prvi se pamti :nata

Po m termin bi mi bio 4.6, no mislim da će bit ranije, jer pozitivan test sam pišnula tjedan dana prije očekivane m, u svakom slučaju vidit ćemo što ginekolog kaže na prvom pregledu 7.10 :luv

Nadam se ugodnom druženju ;)
slikaslika
mlada mama19
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilkillaink » 25 ruj 2015, 09:59

dobrodošla mladice :)

naravno da te primamo :)

pozitivan tes tjedan dana prije očekivane m?! nije loše bome :D znači da ovuliraš dosta ranije?

ispričaj nam svašta!! I želim ti urednu i školsku trudnoću bez previše drame :zivili
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ladybird » 25 ruj 2015, 11:20

Evo cure noje drage samo da se pozdravim s vama, nisam imala snage ranije pisat... Uglavnom, noć nakon hitne prokrvarila zapravo, ujutro ispadne krvavi grumenčić, odma kod svog doktora kaže sve je još na mistu ali ne daje previše nade jer je već jako nisko, na samom izlazu.. par sati nakon toga kod tuširanja ispadne još jedan veći komad, i malo nakon toga smanjili se i bolovi polako.. tad sam već znala šta je ali reka mi je da mirujem i u petak kontrola. Jutros na UZV nema više ničega :( I koliko sam bila sigurna da je gotovo i ako je već moralo tako bit onda bolje sad i ovako bez kiretaže. .. toliko sam bila razočarana jer sam nekako mislila da će mi reć da sam sve umislila i da je sve ok....

Tužna sam i ljuta, al moram bit jaka radi malca koji još ništa ne razumi a samo me grli i ljubi, ljubav moja,osjeća da nešto ne štima...

Vama želim sve najbolje i hvala vam od srca na ugodnom društvu, bilo je kratko ali slatko. Doć će i moje vrime valjda jednom... nadam se skoro. .. sve vas ljubim i želim školske trudnoće i brze porode :kiss
slika
ladybird
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mlada mama19 » 25 ruj 2015, 18:05

lilkillaink je napisao/la:dobrodošla mladice :)

naravno da te primamo :)

pozitivan tes tjedan dana prije očekivane m?! nije loše bome :D znači da ovuliraš dosta ranije?

ispričaj nam svašta!! I želim ti urednu i školsku trudnoću bez previše drame :zivili

Nisam više mlada, sad mi je 27 :nata

Što da kažem, iz Splita sam i ja. Imam curku od skoro 9godina (rodila s 18, bile same do njene 5.) u braku sam tek mjesec ipo dana :luv iza pira smo odma krenuli na bebu, prvi ciklus smo omanuli, no drugi nismo :nata Zadnju m sam imala 29.8, pozitivan test 20.9 s popodnevim urinom. Što se tiče o po ničemu nisam mogla zaključit da ovuliram ranije, uredni ciklusi cca 28 dana, iscjedak po srediini ciklusa, neznam što bi ovo trebalo značit hm

Ladybird baš baš mi je žao :place drži se :hug
slikaslika
mlada mama19
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mlada mama19 » 25 ruj 2015, 18:07

E da tek bi sutra kao trebala dobit m , da nisam trudna :ajme

tako da sam još totalno zbunjena :zub
slikaslika
mlada mama19
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilkillaink » 28 ruj 2015, 10:21

ooo lady tako mi je žao :place želim ti da se brzo oporaviš i da ubrzo budeš trudna :luv

@mladamama tu smo s godinama :) ja 28 napunila krajem osmog mjeseca

mi smo trenutno u traženju drugog stana, ovaj nam je mali, treba nam veći, podstanari smo, tako da je sad drama oko toga. nadam se da ćemo uskoro pronać nešto za neke, donekle,, normalne pare

M i ja smo bile sinoć na rođendanu dječjem..došlo mi je da legnem u one balune i zaspem..uhhh
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 29 ruj 2015, 18:47

lady, žao mi je! :place

ovdje sve OK. bila danas na pregledu - malac ili malkinja rastu, oko 4 cm, sve OK. sljedeci tjedan idemo na harmony!
sada zurim, pisem vise kasnije...

:hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mlada mama19 » 01 lis 2015, 17:37

kittyilevin je napisao/la:lady, žao mi je! :place

ovdje sve OK. bila danas na pregledu - malac ili malkinja rastu, oko 4 cm, sve OK. sljedeci tjedan idemo na harmony!
sada zurim, pisem vise kasnije...

:hug

Super za pregled :luv

lilki ste uspili šta riješit po pitanju stana? držim fige da potraga bude uspješna ;)

Ja sam se uspila prehladit, grlo, glava... koma sam nadam se da neće preć u neku upalu
slikaslika
mlada mama19
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilkillaink » 05 lis 2015, 13:56

Joooj..ma nismo ništa još..sad je najgore vrime za tražit išta..studenti zauzeli sve živo, a i sve više ih iznajmljuje samo do ljeta...a nama treba na duži period..tako da..valjda ćemo sad kroz 10ti nešto ubost..nadam se, dok sam još pokretna :mrgreen

mi smo za vikend bili u Trogiru, ujak mi se oženija :luv napokon hihii, bilo je lipo, jedostavno, M je bila presretna, bila je na ˝balu˝.

meni je i dalje muka za krepat, čak sam i smršavila 1-2kg splasnila sam, i stomak i sise mi opali :hahaha nije da se žalim...nosim normalne rebatinke i trenerke..ali tajce ne mogu ni pod razno..nemogu virovat
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 06 lis 2015, 08:41

lilki, tražite stan? sretno! :)

ovdje sve OK - u petak idem na mini anomaly kod Kosa - po svemu sudeći, ušla sam u 12. tjedan, vrijeme leti :lebdi na kilama i dalje isto, mozda kilu u plusu, i dalje mi je muka, ima boljih, ali i bogami totalno loših dana. nadam se da ću se ustabiliti po tom pitanju, iscrpljena sam od povraćanja i muke.

rekoh i na poslu, sve OK, ali bilo bi dobro da izguram do negdje barem veljače bez mirovanja ili bolovanja (što ne bi smjelo biti problematično da nisam imala problema u prošloj trudnoći sa skraćenim cerviksom i otvorenošću već u 29. tj.). no moj dr. zna za te probleme, nadam se da će postupati kako treba :lebdi

mlada, nisam pokopčala - koliko si ti ono trudna? kako je kod tebe? (sorry, slabo sam bila na forumu zbog posla, htjela bih pohvatati konce) :hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mlada mama19 » 08 lis 2015, 10:38

Hej cure ;)

Ja jučer bila na pregledu, dok. kaže sve super za 5+4, uredna gestacijska,žumanjčana i embrionalni odjek. Kontrola 28.10 nadam se da će onda i srce junačko mamino kucat :luv
Inače sam komica, muka neka mi je cijeli Božji dan, a umor i spavanje užas, u 20h navečer već spavam al dobro proć će i to.

Lilki držim fige za stan, da ga čim prije pronađete ;)

kitty baš mi je žao što su ti tolike mučnine, jel ti tako bilo u prvoj trudnoći?
slikaslika
mlada mama19
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kittyilevin » 09 lis 2015, 16:15

jest, i u prvoj bile mučnine - no ne sjećam se da sam toliko povraćala... nadam se da će skoro biti bolje. i dalje povraćam i non-stop mi je muka... pa jedem, pa povraćam, pa jedem, pa povraćam... grozno... no nadam se da krećemo na bolje... jer - danas bili na anomaly scanu - 12+3 sam trudna (tjedan dana dulje od procjene s obzirom na ciklus), pa je termin poroda izračunat na 19. 4. bebač(ica) je super - nuhalni je školski, sve je školski, pa dr. Kos kaže da ne treba Harmony. čekam rezultate kombiniranog (vjerojatno već popodne ću znati). dakle, ovdje sve super... :joy
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 12 lis 2015, 09:29

ćao cure..nikako da upalim laptop..nemogu postat s mobitela, ne znam zašto..

kod mene su mučnine još uvik prisutne..baš me živcira više..

bili smo kod bake u slavoniji sada za produženi vikend, malo sam se odmorila a M mi je zafibrala odma idući dan :ajme ono 38,5-39..za popizdit..al njoj ko da ništa niej bilo., igrala se na dvorištu s pasima :mrgreen bilo je kišno i hladno, divota..meni je u potpunosti odgovaralo :D jedva sam dočekala malo hladnoće.

meni je sljedeći pregled 22. za neka dva tjedna, mislim da ću samo mini anomaly radit, neću kombinirani.
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mlada mama19 » 13 lis 2015, 17:15

hej cure :buket

ja stavila kuhat ručak pa da vas malo pozdravim. Ja sam skužila da su mi mučnine od folne , prestala sam je pit na 3 dana i ni m od mučnina, sad sam opet krenula pit al ako mi opet bude loše od nje ne pijem ja nju više....

lilki super za izlet :dada jel curka ozdravila? :kiss

kitty kakvu su nalazi kombiniranig?
slikaslika
mlada mama19
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kittyilevin » 14 lis 2015, 13:12

nalazi kombiniranog super - ono, nije naj s obzirom na godine, ali sve ostalo je OK. u kombinaciji s mini anomaly scanom kod Kosa - sve OK. odlučih ne ići na Harmony... i on sam mi reče da nije potrebno... nadam se da je u pravu!

nego, vrijeme leti - ja ušla u 14. tjedan... cca. 2 kile u plusu, trbuh se vidi, ali ne previše, cice narasle za barem dva broja, mučnine i dalje velike, muči me to strašno, više nemam snage ni za što, a na poslu se zahuktalo! bojim se da će biti kao i u prvoj trudnoći - mučnine su se elegantno prebacile u žgaravicu negdje oko 20. tjedna i sve je prestalo tek nakon poroda :lebdi

nadam se da ste vi OK! :hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Janja » 14 lis 2015, 20:13

I ja se opet prijavljujem na proljetnice totalno neplanirano i jako sokirana tom spoznajom, ali polako mi sve sjeda na svoje mjesto.
Trudna 7+4 po uzv 6 tt,za sad sve ok, malo su me mucnine mucile i slabost, ali je brzo proslo.

Nadam se lijepom druzenju :zivili
slikaslikaslika
Janja
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 15 lis 2015, 09:33

Janja, dobrodošla! ti si nam već iskusna mama :hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 15 lis 2015, 15:12

janja čestitke na novoj trudnoći i dobro nam došla :) veselimo se druženju s tobom možda nam daš koji koristan savjet :D

ja sam jučer umirala od mučnine..neću uopće reć na čemu sam preživila dan, i onda sam predvečer pojela pola kile sladoleda i gle čuda, mučnine prestale :mrgreen mislim da sam pronašla lijek :mrgreen

stalno me nešto probada oko desnog jajnika, i stalno neki sitni bolovi u desnoj strani stomaka, ništa stravično ali dovoljno da me živcira, pa mislim, ipak, dosta mi se probava usporila, pa je vjerovatno i to problem, nikad ovako sporu probavu nisam imala, za poludit..srećom nije zatvor..uhhh.. pregled mi je za tjedan dana, pa ću mu i spomenit to.

ušla u 10. tjedan, ne mogu virovat...na momente zaboravim da sam opće trudna, neki dan sam se vidila s prijateljicom koju nisam dugo vidila, pričale smo jedno 30-45 min, tek onda mi je palo na pamet da sam trudna..ahhaha..još pita ona, šta ima novooo, bla bla..ništa posebno..hahahha..uopće ne doživljavam ovu trudnoću...stomak mi se ne vidi od trudnoće već od napuhnutosti baš mi ide na nerve...spavam na stomaku bez problema, ništa mi ne smeta.

kako mi se počela "skidat" boja od ljeta, tek sad mi se počinju vidit vene na prsima, izgleda smiješno XD

ps. jeste li vi imale lineu negru u prošloj/prošlim trudnoćama? ja sam sa M imala, ali se uopće ne sjećam kad se pojavila, i areole su mi bile ogromne :ajme bljak , sad su mi još uvijek normalne, ali bradavice su mi pupastije, baš lipo izgledaju za dojenje. sise mi možda neće nešto ekstra ni narast. prošlu T sam imala kg manje i jako male ćićone, pa su narasle i strije sam imala hahahha, nakon T su ostale kvalitetan 38D, nek ostane tako, sasvim pristojna veličina za sve potrebe.

al' san se raspisala

pričajte šta ima kod vaaaaaaaaas
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Janja » 15 lis 2015, 22:12

Ja u prethodne dvije trudnoce nisam imla mucnine i nije mi dolazilo slabo, a sad mi se to desava i nije nimalo ugodno. Stomak mi je napuhnut bas jako pa se vec i vidi na nekoj uzoj odjeci.
Tu liniju nisam imala nikad, a bradavice su mi prirodno velike, tj aureola.
Mene vise sad zabrinjava to sto mi je gin preporucio da prestanem dojit malenog, a meni muka zbog toga nebi htjela dok on sam ne prekine, sta vi mislite o tome?
Hvala na dobrodoslici :dada pomoci cu koliko budem mogla akko ce trebati ;)
slikaslikaslika
Janja
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lilkillaink » 16 lis 2015, 09:40

janja šta se dojenja tiče, mojoj prijateljici je ginekolog preporučio isto kod treće trudnoće, kad je ostala trudna srednja cura je još uvijek dojila, imala je isto tako oko godinu i sitno..kaže ginekolog, tako uzima hranjive tvari bebi, a i potiče kontrakcije..pa sad..ona nije baš slušala, beba se rodila sa spinom bifidom...dal' to ima veze jedno s drugim zbilja nemam pojma, nisam imala tu sreću da dojim tako dugo. ne znam šta bi napravila na tvom mjestu, možda da se posavjetuješ s još nekom stručnom osobom koja ti može reć točno, ok je, doji, ili nije ok, zbog toga i toga..bla bla..pa vagni
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 19 lis 2015, 11:32

sporo palim :lebdi

Janja, a zašto ti je savjetovao da prestaneš s dojenjem? znam puno cura koje su dojile bez obzira na trudnoću, sve bilo OK i s jednim i s drugim djetetom. je li ti malac spreman na prestanak? mislim, ako vidiš da je barem otprilike spreman, pokušaj ga odviknuti - bolje sada nego kasnije, kada ti trudnoća odmakne pa em' će izgubit' cicu, em' dobit' jos jednog brata ili sestru. ali ako malac nije nimalo spreman, provjerila bih zašto to sugerira dr., a onda u akciju ;)

ja skoro ulazim u 15. tjedan :shock ono, kud prije :shock i kilaža mi skoknula u zadnja 2-3 tjedna, mislim da sam na nekih 2-3 plus u odnosu na početak trudnoće. nije puno, no osjećam se kao nasukani kit. ništa se ne krećem, odnosno ful slabo, samo sjedim, doma sjedim, pa u auto, pa opet sjedim ili ležim, a inače sam prilično aktivna, pa mi ovo ful smeta. u srijedu krećem na vježbe za trudnice, da malo probudim mišiće ;)
liniju nikada nisam imala, neće je biti ni sada, čini se. trbuh raste, ali i dalje više u širinu no naprijed :p cice su veće za barem dva broja. već sam u fazi kada nosim grudnjake koje sam nosila dok sam dojila prvo dijete :lebdi
muka mi je i dalje. nikada kraja, čini se. :conf
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 22 lis 2015, 12:11

hej cureeee. evo mene s pregleda :) sve je suuupeeeer...kaže dr. beba raste ko zmaj :luv od guze do glave 4,03cm, nuhalni 0,06cm i nosna kost je uredna, tako da kombinirani neću radit. beba se mrdala tijekom ultrazvuka, bilo mi je tako smiješno :luv sve je kako treba, tlak mi je super, kile stagniraju od početka, čak i malo manje nego na početku..mučnine su još uvijek prisutne ali ujutro i malo na večer, bolje nego prije, nadam se da će uskoro u potpunosti nestat, reka mi je dr da se mogu lagano prebacit na Elevit sa folne.

do idućeg puta moram napravit one prve krvne pretrage, a i cervikalne briseve, sa M sam dosta rano imala ureaplazmu, a sad imam slične bolove kao i tada sa ureaplazmom, tako da ću briseve odma napravit da budem mirna.

inače se osjećam prva liga, bura dere, hladno je, i super je :mrgreen M mi nešto povraća od jutros :ajme nadam se da nije nešto prijelazno..više mi izgleda ko sama slina iz nosa, nadam se da će ostat na tome

kako ste vi?
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.