Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Ljetne mame i bebe (1. dio)

04 vel 2016, 20:12

Nisam imala nikakve bolove samo neki pritisak u dnu trbuha kao težinu neku sam osjećala, mislila sam da je to normalno međutim doktor mi je u to vrijeme dao da izvadim urinokulturu preventivno i ispostavilo se da imam escherihiju,čim sam popila antibiotik prestao je i pritisak. Druge simptome nisam imala, čak ni učestalo mokrenje ni peckanje kod mokrenja. Ponovila utinokulturu 10-ak dana poslije antibiotika i sad je sterilno.
U trudnoći se može uzimati paracetamol, ja sam bila prehlađena i imala sam temperaturu par dana pa mi je ginekolog rekao da svakako uzmem paracetamol kod povišene temperature

06 vel 2016, 13:21

Par puta pokusavam sa telefona da pisem i.nikako ne ide... Redovno citam,a ne mogu pisati :-) Ja sam na mirovanju do narednog petka i strasno je dosadno,i fali mi vrijeme sa divljakusom,mada je njoj super i sa tatom. Izgleda da sam malo ljubomorna ;-)

06 vel 2016, 18:53

Pozdrav drage ljetnice :proljece kako ste danas?
Fancy zasto moras mirovati?

06 vel 2016, 21:40

evo i mene malo. moji su sad legli, čitaju s tatom priče, a ja odoh s curama na večeru ;)
danas je napokon dan bez temperature, odnosno za sad i večer, a nadam se i noć (pu puj puj iš iš iš forumsko prokletstvo!!!)

jučer sam vadila krv i navečer pokupila nalaz, izgleda da mi je krvna slika super, željezo na gornjoj granici, a nisam sad ništa ni pila od vitamina. tak da se sad sljedeći tjedan moram dogovorit za pregled, baš se veselim!

gabi, znam da se brineš :hug ali za sad su to sve sitne brige i nek to bude najgore do kraja trudnoće :luv
fancy, zašto miruješ? i koliko ti je stara cura?

mi smo danas napokon bili i na zraku. prijepodne smo malo po dvorištu vrtlarili - joj jedva čekam proljeće da smo stalno vani. a poslijepodne smo išli na Dravu. Jako je niska, pa smo obuli gumene čime i po pijesku tražili školjke :srca baš smo uživali!

06 vel 2016, 22:47

Juce sam radila amnio,pa sam na mirovanju do kontrole za sedam dana. Zenama je to.kao nista strasno,no meni je bilo nesto najgore sto sam ikad radila,grozno,grozno...Moja velika djevojka ima 5,5 godina i Down sindrom. Sigurno vam zvuci strasno,no zaista nije :-) Amnio nisam htjela raditi,no od pocetka trudnoce stalno nesto nije kako treba,pa smo na kraju ipak odkucili da hocemo. Boli me taj dio stomaka gdje su bocnuli i.nekako se bas lose osjecam zbog svega toga...Samo da nalaz bude dobar i da napokon uzivam u trudnoci...Nadam se da ste sve dobro,kod nas je dan bio divan,suncan i bas sam mastala o setnjici i kafi negdje vani :-)

07 vel 2016, 10:02

fancy ja sam isto radila amniocintezu dva puta i meni je to bilo grozno, a mislila sam da će proći lako jer ja stvarno imam visok prag tolerancije ali valjda sam se bila prepala i onda sam stisnula trbušne mišiće i bolilo ko vrag. Ovaj put su mi radili samo kombinirani probir.
Joj i ja jedva čekam proljeće da mogu sjediti na terasi, piti kavicu, malo u šetnju, divota samo da mi se ne dogodi da mi kažu da moram mirovati ovaj ritam mi u trudnoći super odgovara, ne radim na poslu, ali normalno se ponašam s tim da naravno pazim da ne dižem ništa teško i sl.
Inače kod mene sve po starom, samo me zatvor muči nenormalno, ništa ne pomaže :shock ako ima netko neki prijedlog.. Jedem dosta probavno, suhe šljive, naranče, donat ma svašta sam probala. Inače imam problema s tim a u trudnoći još i više. Rekla sam ginekologu, pa mi je dao sirup koji mi pomogne da idem svako 2-3 dana, a prije toga nisam mogla ni svakih 4-5. :ajme
Pregled u utorak popodne, jedva čekam da vidim je li sve ok

07 vel 2016, 11:15

fancy je napisao/la: Moja velika djevojka ima 5,5 godina i Down sindrom. Sigurno vam zvuci strasno,no zaista nije :-)

:luv :srca ovo je tako lijepo što si napisala!
čuvaj se sada i odmaraj, nadam se da ćeš brzo biti ko nova!

mrvice, ne znam što bi još pomoglo kad već jedeš i šljive i sve što otvara. jel piješ željezo? ono dosta zatvara, da nije do toga?
uživaj u svom ritmu :luv

ja se jako slabo čuvam u tom smislu, sve sam svjesnija toga. evo sad sam se počela dizat iz ležećeg preko boka i malo više pazit da stisnem dijastazu kod dizanja stvari. ali onda kad bude par dana kad su klinci prehlađeni i sl., sve padne u vodu i onda ovu malu dižem bez razmišljanja i radim svašta u svakakvim položajima. sad je to još Ok jer je trbuh mali, ali moram se vježbat za kasnije...

kod nas sunčano, mi idemo danas van na ručak, možda odemo i do zoološkog - iskoristit ćemo lijepo vrijeme maksimalno!

07 vel 2016, 13:56

Mrvice,pokusaj da pravis vocne kase chia sjemenkama. Meni to rijesi problem,a zdrave su svakako :-) Sami izmikas voce koje hoces i na kraju stavis jednu supenu kasiku sjemenki,ostavis 10 min.i najedes se :-) Pokusaj i mekinje,ali ne bas cesto,mozes u pahuljice sa mlijekom,ubaciti,ili u ustipke,ili sta vec pravis. Super je i amaranth,kod nas prolazi samo.umjesto rezanaca u supama,corbama,ali se moze i miksati sa vocem,povrcem,iskokati...Za rucak biraj pasulj,mahune,grasak,kukuruz,mnogo voca tokom dana... Hm,vidi se a porodicno imamo problem? ;-)
Danas je D.kod bake i djeda,a mi odmaramo,mada bih ja i danas rado na neku kafu :-) Nedostaje mi.i.posao... ;-)
Ostale cure,kako ste?

08 vel 2016, 10:09

latice ne pijem željezo samo vitamine, ali uzimam utrogestan a i inače imam problema s tim, tako da su u trudnoći samo još veći problemi, pokušati ću i s ovim što mi je fancy predložila pa ćemo vidjeti, valjda će nešto pomoći.
Sutra idem na pregled, s jedne strane jedva čekam a s druge mi svaki pregled predstavlja stres, ali valjda će sve biti dobro. Danas 18tt, bebica lagano skakuće jedva čekam jače udarce :luv
Ne znam kako kod vas, ali ovdje pada kiša, baš je nekako tmurno i dosadno..

09 vel 2016, 12:32

Cure,sta radite? Ja lagano ludim,sam.po cijeli dan zadnja dva :-) Cekam drugaricu na kafu,bar malo da se socijalizujem. Cackam e bay,i svasta bih narucila,a sve mi rano. Kod.nas je suncano,predivno vrijeme...U petak kontrola,nadam se da cu u ponedjeljak na posao :-)

09 vel 2016, 14:16

evo ja upravo s kontrole. kod nas je lijepo i sunčano, pa sam ja u pauzi prošetala do doktorice. sve je Ok, beba veličinom odgovara tjednima, ima sve dijelove koje treba imat i sve što se vidi je u redu. maše i pleše u trbuhu :srca
ne vidi se naravno spol, ali meni to nije ni bitno. jedino me svi oko mene pile ko da je to najvažnija stvar na svijetu - jel cura ili dečko...
jel zna netko od vas već spol i jel imate kakvih tajnih želja?

od ostalog, imam 53 kile i tlak standardno nizak - 100/60 :ajme

mrvice jesi ti bila na pregledu? javi nam se!

fancy, kloni se ebaya, to ja iz iskustva :lol
ja se jako suzdržavam da krenem platnene pelene kupovat. sve kao čekam da vidimo jel cura ili dečko, jer me sniženja svrbe, ali nije mis ad vrijeme da već krenem, jer gdje će mi bit kraj do ljeta :ajme
jel neka od vas planira možda koristit platnene?

09 vel 2016, 16:38

Bok!
Evo i mene k vama :srca
Termin mi je 31.7.
Jesam li ja zadnja u niz ljetnica :nokti
Imam 40 g., sina od skoro 11 g. i sad čekam curicu.
Nadam se ugodnom druženju s vama :joy

09 vel 2016, 18:08

Latice,gotovo je sad,navukla sam se :-) Ja sam i sa prvom curom planirala platnene,no.njeno stanje je bilo gadno i bas je bio neki ruzan period,pa sam tada potpuno zaboravila ne pelene. Sad vec polako gledam gdje sta ima,ih naruciti mjesec,dva prije termina. Kod nas nema u radnjama :-( D.zeli seku,vec se izjasnila da ce bracu da baci u smece,cak je i.ime za seku odabrala :-) Meni kao svejedno,no vec imam i bas uzivamo,pa bi.nam dobro dosla jos jedna. Ma,sta bude,samo da bude sve kako treba...
Nove cure,dobrodosle :-) :-) :-)

09 vel 2016, 19:41

Evo i mene s pregleda, sve u najboljem redu, bebica raste. Moram vaditi neke nalaze zbog heparin injekcija, u zg kod privatnika idem 19.-og tad će mi raditi anomaly scan tako da sad to isčekujem. Prošli put mi je rekao da je cura, vidjeti ćemo hoće li to potvrditi, meni isto to uopće nije važno, ali zato me već nekoliko ljudi pitalo ali ne mojih najbližih nego više poznanici, ja iskreno to ne bi nikada pitala nekoga tko mk nije blizak naročito kad znaju moju situaciju... Ali ja im ionako svima kažem da ne znam :lol

10 vel 2016, 11:55

svenegali dobro nam došla :buket

ti si samo par dana poslije mene na redu, ako se stvari ne okrenu u međuvremenu :lol

fancy, ja sam prošlog ljeta sve naše pelene podijelila :ajme nakon sina su mi neke kasnije jednostavno od stajanja otišle i nisam htjela čuvat ih bezveze da stoje, nismo bili tad za još jedno dijete i teškom mukom sam se odlučila rastat od kolekcije :ajme ali zato sad polako ponovo skupljam - ali ja sam i tako sve preko neta kupovala, nisam nikad nešto u trgovini našla. a gdje ti živiš zapravo?

10 vel 2016, 13:49

Vidim vodi se rasprava o platnenim pelenama..
Nemam iskustva s njima, ali sam potencijalno zainteresirana.
KOliko ih treba da bi to funkcioniralo tipa jedne se peru druge nose?

I još me nešto zanima...
Što kupiti ljetnoj bebi?
Body kratkih rukava ili bez rukava?
Donje neke hlačice ili gole nogice?
Ajme kakve mene muke muče :ajme

Ja u utorak idem na pregled....bez uzv, tek slijedeći mjesec ću ići na taj anomaly scan.

10 vel 2016, 14:09

Svakako prvih mjesec dana tanke hlačice i sokne. Gore tanki dugi rukav, a kasnije kratki.

10 vel 2016, 14:26

Ja sam iz Banjaluke,BIH:-)
Starija je isto rodjena tokom ljeta,ali ja sam sve zaboravila,sve! Mislicu kad dodje vrijeme,jos se tjeram da ne cackam po stvarima,ne gledam pelene,ne razmisljam o kolicima...Pretprosli vikend smo.isli u da kupimo velikoj curi sjedalicu,mm gleda,obilazi,a ja nestala kod kolica. Jedva cekam kontrolu u petak. Juce sam.od dosade pravila cupavce :-)
Odakle su nam ostale mame?
Kako ste danas?

10 vel 2016, 14:30

Joj cure kako sam sretna danas, osjetila sam prvi jači udarac, tj. 2-3 zaredom. Ležala sam na leđima i osjetila udarce i prvi put vidjela da mi je trbuh malo poskočio :srca
Danas opet neki tmuran dan, mm bi da idemo u kino večeras, oboje to volimo a nismo odavno pa možda i odemo malo da izađem. Bila mi prija na kavi jutros, kako volim te ženske razgovore :kavica
Inače danas baš ništa posebno ne radim, mm će peći ribu na električnom roštilju kad dođe s posla, tako da me danas i kuhanje zaobišlo ;) kako ste mi vi danas?

10 vel 2016, 15:42

Jel sigurno neće biti prevruće u dugim rukavima i hlačicama?
Mislim ja sam davno rodila i imala rano proljetnu bebu, tako da stvarno ne znam što da kupujem za prvu ruku.

Ja još ništa ne osjetim, ali imam fino vidljiv trbuh :ajme

10 vel 2016, 15:51

Moje dvije starije su rođene u kasno proljeće i početak ljeta.
obje su u početku imale dugi rukavić, ali tanki, dakle ne bodić, nego tanje majčice. Ja bih to kupila u veličini 56, jer već nakon par tjedana može se laganije obući, ali prvih tjedana bebe još imaju jako slabu termoregulaciju i trebaju imati tijelo pokriveno.

11 vel 2016, 11:39

svenegali i meni se već odavno vidi trbuh, valjda jer nije prva trudnoća pa to dođe prije. Osjetiti ćeš pokrete to je individualno a i ja sam trudna nekih 3 tjedna više od tebe.
fancy kad ideš na kontrolu?

11 vel 2016, 15:34

Premda se još bremzam oko kupovine svega, eto danas sunce zasjalo i nekako me ponjelo, pa sam kupila čarapice :srca
Ajme kako dugo nisam imala u rukama tako maleno.
Hoće li koja ići na neki trudnički tečaj?

11 vel 2016, 16:01

hej cure, ja sam bolesna ko pas. 10-ak dana nakon što je djecu uhvatilo, taman kad sam se ponadala da mene neće, evo noćas. samo sam se bojala da me ne uhvati jer sam u utroak imala jednu važniju prezentaciju i ne bi me imao tko zamijenit, i kad je to prošlo, opustila se i eto. još sam jučer malo popodne legla jer sam išla s frendicom na neki balet što sam davno kupila karte. mm nije mogao ići jer su njegovi otišli na put pa nije imao tko djecu čuvat. tamo me šmrcanje uhvatilo, ali kasnije je tek krenulo... cijeli dan sam u krevetu, uopće se nisam digla. djeca su u vrtiću. mama će mi doć za vikend da nam malo pomogne jer totalno sam koma.

moj sin je rođen 22.7. bilo je toliko vruće da je zapravo stalno bio u kratkom. nastojali smo temperirati kuću preko dana da što manje palimo klimu i nekako smo izgurali prvih mjesec dana, a onda smo nakon prve kontrole otišli na more i malo se spasili.

ja na tečaj neću ići, kod nas je to bezveze, bila sam prvi put, glupost živa. ali bi voljela opet ići na vježbe za trudnice, e to je divno, em se malo razgibaš kak treba, em naučiš puno o tome kako se treba držat, dizat, hodat, malo meditacije na kraju, naučiš predisavat trudove, stiskat zdjelično dno i tako. to je recimo korisno!

oprostite što ne komentiram, sve se čudim da sam uspjela ovo natipkat :ajme puse vam šaljem!

11 vel 2016, 18:56

Latice,lezi i odmaraj. Mene je u 12.mjesecu uhvatila prehlada,jedva sam gledala,no uspjela sam.prezivjeti bez antibiotika :-)
Mrvice,sutra je kontrola,jedva cekam,i nadam se setnjici odmah poslije toga,ne.mogu vise biti u kuci. Divim se zenama koje leze cijelu trudnocu. Skolu za trudnice bih bas voljela,no malo sam cackala i.nije nam.neka ponuda,pa cu jos razmisliti. Veliko dijete mi se bas mazi,na sve nacine privlaci paznju,zeza nas i uvodi neka nova pravila :-)
Jeste li razmisljale o odlasku na more sa bebama? Meni zao D.a opet me i strah sa tako malom bebom igdje...

12 vel 2016, 09:36

Moj muž je ziheraš i odlučno je rekao da nećemo ove godine na more.
Ja živim za more i ne znam kako ću to proživjeti :roll

Cure iz Zagreba u kojim bolnicama namjeravate roditi?

Čula sam puno lijepih informacija za te vježbe za trudnice.
Trebala bi se malo raspitati gdje toga ima.
Premda sam davnih dana zadnji put rodila :p mislim da isto neću na trudnički tečaj.
Čini mi se da to na kraju nije donijelo ništa spektakularnog.

latice što prije ozdravi :hug

12 vel 2016, 10:03

Ja živim na moru, tako da nemam s tim problema ;) iako vjerojatno će mi se biti grozno skinuti u kupaći poslije poroda, a prije ću vjerojatno biti smještena u bolnicu, tako da ne očekujem previše kupnja ovo ljeto. Kako sam ja na jugu, doktor mi je nešto spominjao da bi me on zadnjih cca mjesec dana zbog svega što je bilo smjestio u Petrovu da tamo i rodim. Ne znam hoće li ostati pri tome, vidjeti ćemo. Je li neka od vas rađala u Petrovoj? Čitala sam malo iskustva i vidim da ima različitih, kao i za ostale bolnice.
fancy kako je prošla kontrola?
latice nadam se da ćeš brzo ozdraviti. Mene je bilo uhvatilo krajem 12.mj, sreća ja nisam imala jako visoku temperaturu, ali ipak sam popila nekoliko paracetamola. Jesi danas imalo bolje?

12 vel 2016, 11:55

Ja sam sina prije eto skoro 11 godina rodila u Petrovoj.
Nemam lijepo iskustvo, premda sam imala i veze i svašta nešto i opet su se dogodili propusti.
Ali dobro, to je eto možda bio i splet okolnosti.
Svaka ima svoje iskustvo, neka lijepa, neka ružna.
U svakom slučaju ovu bebu namjeravam roditi u Merkuru ;)

12 vel 2016, 12:10

ah more, kod nas je to malo reći komplicirana situacija, uopće ne znam šta ćemo i kako i još nisam puno o tome ni razmišljala.

mi ljetujemo u malom selu kod Senja, gdje svekiji imaju kuću. prednost je što je mirno, pitomo, čisto, ima puno djece i plaža je maltene ispod kuće. nedostatak je što kad je loše vrijeme nemaš šta radit jer nema ni trgovine ni kafića ni ništa. mislila sam da odemo malo u 6. mjesecu, ali iskreno, mom predškolcu je to zadnji mjesec u vrtiću kad bude i priredba s diplomama i zajednički izlet i on bi trebao proslavit rođendan s ekipom prije rastanka, tak da nisam sigurna. u 7. mjesecu je meni kasno za ići na more, ja očekujem da beba koji dan urani, tak da mi je to preriskantno a i tad već treba na CTG redovito i tako.
mi živimo u Osijeku, ali ja ću rodit u Zagrebu kao i prva dva puta. moji roditelji su tamo i onda mi je lakše s klincima otić malo kod mame, ona je na godišnjem i lijepo tamo svi malo uživamo prije nego što beba stigne. e sad hoćemo li kad se beba rodi odmah zapalit za more ili će klinci ići s mojima ili svekijima, teško je to predvidjet. vidjet ćemo kako će sve proći.

ja nisam bolje, ali nisam ni gore, tak da je OK. temperatura mi je na oko 37.6 i sve me boli i rastura, glava, tijelo, sve, a kad se sjetim da moji s 39 nekad skaču okolo, stara sam šta da kažem...

12 vel 2016, 16:18

I ja sam ponovo na trudničkim temama :srca A i forumu opcenito :liza
Nadam se da cemo se družit do ljeta :)
Ovo mi je treca trudnoca, termin je 21.8. pa mozda i ulovim nesto kupanja ovo ljeto, ako sve bude ok. Nadam se da hoce, jer cu kapnut od vrućine čekajući kraj 8. mj na suhom :zub Starija kcer je rođena 21.7. i s njom sam se kupala dok god sam imala zeleno svjetlo od gin i bas mi je pasalo :)

Latice, nadam se da ce proći temp uskoro :hug
Tema je zaključana