Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: Rodilište SVETI DUH

07 kol 2012, 15:18

Gdje ste rodilje, ima li novih iskustava sa sv. Duha? :znoj

07 kol 2012, 17:18

i mene zanima..posto se moj odlazak u rodiliste opasno blizi.. :mrgreen

24 kol 2012, 11:12

Evo, samo da javim friško iskustvo - ja sam sv. Duhom prezadovoljna :) :5
Porod je bio lijep, ništa nisu forsirali, babica je bila vrhunska, beba bila s nama sat vremena poslije poroda, rooming in je najbolja stvar ikad, a što se opremljenosti bolnice tiče - zbilja nema potrebe nositi wc papir, spavaćice i sl... svega ima tamo! Redovito se čisti, a što se porcija hrane tiče - meni su bile i preobilne (ali mi je mm svaki dan donosio voće tako da sam najviše to jela)... Uglavnom, sve pohvale!

24 kol 2012, 11:35

dal tečaj moramo baš samo u bolnici obaviti ili možemo to obavit u svojem mjestu gdje živimo,pa samo donesemo papirić...
ajme svega sam se naslušala o sv duhu,jedni zadovoljni drugi ne,neznam kaj da radim :gaah

24 kol 2012, 12:33

Pa evo, napiši čime to nisu
bili zadovoljni.

24 kol 2012, 17:10

sa sestrama,navodno su ove koje se bave dječicom jako grube i bezobrazne,nežele pokazat oko dojenja.......nekakvi dr.prka tak nekak je kao čudovište od doktora,pa da tate tjeraju van kad se njima hoče iako je obavio tečaj,itd..

27 kol 2012, 08:33

Ha da to je istina, ali je to istina i za svako
drugo rodilište. To je tako.
Ali, na duhu su savršeni porodničari i babice, a
mislim da je to najvažnije. Sestre nekako proguraš
tih tri dana, a nisu niti one baš sve kokoške.
Da tate tjeraju van bez razloga čisto sumnjam, al u onom
metežu tijekom poroda ljudi ne percipiraju sasvim što se
događa.
Ja sam bila tamo dva puta i opet bi, a bila je
puno lošja situacija nego danas.
Što se tiče Zagreba mislim da je to najbolje rodilište sa velikim postotkom
vrhunskih liječnika..

27 kol 2012, 09:19

IINA je napisao/la:Što se tiče Zagreba mislim da je to najbolje rodilište sa velikim postotkom
vrhunskih liječnika..

Potpisujem. Ovo o sestrama i tako ovisi na koga naletiš. Ali liječnici i babice, ma skidam kapu svima.
Bio mi je prvi porod i prezadovoljna sam svima.
Čistilo se redovito, bilo je i wc papira i papira za ruke, i čiste posteljine i čistih spavaćica.

27 kol 2012, 09:52

IINA je napisao/la:Ha da to je istina, ali je to istina i za svako
drugo rodilište. To je tako.
Ali, na duhu su savršeni porodničari i babice, a
mislim da je to najvažnije. Sestre nekako proguraš
tih tri dana, a nisu niti one baš sve kokoške.
Da tate tjeraju van bez razloga čisto sumnjam, al u onom
metežu tijekom poroda ljudi ne percipiraju sasvim što se
događa.
Ja sam bila tamo dva puta i opet bi, a bila je
puno lošja situacija nego danas.
Što se tiče Zagreba mislim da je to najbolje rodilište sa velikim postotkom
vrhunskih liječnika..

HVALA puno ste mi pomogle i olakšale.i učvrstile moju odluku da rodim na sv.duhu :hug
mislim da se ja više bojim onog kaj me čeka neg sveg ostalog :dada

27 kol 2012, 09:53

Sve će bit super, vidjet ćeš :zivili

27 kol 2012, 10:23

riječi ti se pozlatile :rodj
sam da dugo ne traje :mrgreen

22 lis 2012, 14:11

Pa curke gdje ste??? :hug Jel ima nekih promjena što se tiće rodilišta na Svetom Duhu? :srca

23 lis 2012, 12:38

i mene zanima jer se termin bliži :strah :strah :strah

24 lis 2012, 20:50

jopica je napisao/la:sa sestrama,navodno su ove koje se bave dječicom jako grube i bezobrazne,nežele pokazat oko dojenja.......nekakvi dr.prka tak nekak je kao čudovište od doktora,pa da tate tjeraju van kad se njima hoče iako je obavio tečaj,itd..

Slučajno sam zalutala ovu temu, pa vidim da se spominje dr. Prka, on mi je bio na prvom porodu i na jednom od zadnjih pregleda kod drugog poroda i oba puta je bio odličan... ne znam od kud su čula da je "čudovište od doktora" :shock .

25 lis 2012, 09:54

i meni je Prka bio na jednom od zadnjih pregleda u predrađaoni, čovjek je sve samo ne čudovište - nježan, brižan... tražio da zovem mm-a ako će biti sa mnom u rađaoni, uvažio moje želje i pozdrave... baš bih ga preporučila

13 stu 2012, 14:53

Ima li kakvih novosti??
I meni se opasno bliži termin :strah :strah
Ja stalno idem kod dr.Jakovčića na preglede i mogu samo reci :nesvist :nesvist da mi bar bude i na porodu :moli

13 stu 2012, 14:57

još sitno brojiš cielo.nadam se da češ nam javiti i kako je tebi bilo.

21 stu 2012, 00:32

Ja sam se odlučila roditi na Sv. Duhu prvo zbog toga što je bolnica prijatelj djece, drugo, zato jer čujem samo pozitivna iskustva, a i zbog toga jer sam i ja tamo došla na svijet pa mogu reći da sam "sentimentalno" vezana za njih.
Vidim da i ovdje hvale doktore, sestre, babice... I neizmjerno mi je drago.
Nadam se da će i moje iskustvo biti za pamćenje. Imam još 3 i pol mjeseca. (Čujem da se odjel za porodništvo trenutno preuređuje, jel zna netko do kada će radovi otprilike biti gotovi?)

Počela sam raditi popis što sve moram ponjeti u bolnicu na temelju pročitanog na webu i po preporuci prijateljica koje su nedavno postale majke. I čini mi se da je popis stvarno prevelik. Koliko vidim po komentarima nije potrebno nositi toaletni papir, spavaćicu i slično jer ti tamo sve osiguraju. Jel to stvarno istina?

29 stu 2012, 14:00

Koliko vidim po komentarima nije potrebno nositi toaletni papir, spavaćicu i slično jer ti tamo sve osiguraju. Jel to stvarno istina?
Je istina je...moja frendica je rodila prije dva tjedna i sve je imala tamo. Naravno, gel za tuširanje, ručnike i takve stavri nosiš.
Ja isto nisam željela nositi svoju spavačicu u bolnicu :lol i svaki dan sam mijenjala njihovu frišku. Sa babicama nisam imala problema jer mi je Franči imao žuticu pa mi je bio u "solariju" punih 10 dana tak da sam ja bolnicu doživjela kao all inclusive resort :lol
I naravno, za par mjeseci ću opet gore roditi ;)
Ja sam se odlučila roditi na Sv. Duhu prvo zbog toga što je bolnica prijatelj djece
Meni iskreno ovo ne bi nikako utjecalo na moju odluku :lol
a i zbog toga jer sam i ja tamo došla na svijet pa mogu reći da sam "sentimentalno" vezana za njih.
:luv i ja isto :kiss

07 pro 2012, 00:39

Dragi svi,

termin mi je početkom veljače, dali ima nekih friških informacija o kompletnoj situaciji u bolnici?
Kako je u rodilištu, što je dozvoljeno, a što ne? Posjete, bebe u sobama i sl.
Hvala!

07 pro 2012, 12:25

Neznam na kojem topiću sam vidjela ali 100% sam sigurna da sam čitala da su na Sv. Duhu dozvoljene posjete po sobama dok su bebice uz vas.
I vjerujem da je ženama neugodno ako doje bebicu a obitelj od cimerice stoji pored kreveta. Ja iskreno nisam baš za tu varijantu... draže mi je bilo onak da su posjete u hodnicima, eventualno da se dođe bebicu vidjeti ali sad baš da ih čitava četa dođe u sobu :roll

07 pro 2012, 12:26

Neznam na kojem topiću sam vidjela ali 100% sam sigurna da sam čitala da su na Sv. Duhu dozvoljene posjete po sobama dok su bebice uz vas.
I vjerujem da je ženama neugodno ako doje bebicu a obitelj od cimerice stoji pored kreveta. Ja iskreno nisam baš za tu varijantu... draže mi je bilo onak da su posjete u hodnicima, eventualno da se dođe bebicu vidjeti ali sad baš da ih čitava četa dođe u sobu :roll

07 pro 2012, 20:55

Meni je to isto katastrofa i ne mogu vjerovati da takve stvari do puštaju. Ako se mame i bebe nalaze u bolnici onda je to sa razlogom, da se oporave, odmore, naviknu jedna na drugu. A i u takvom stanju su osjetljive i nema potrebe da ni jedan otac uđe u sobu, kamali horda ljudi, za koje ne znaš tko može imati kakvu zarazu i sl. Mislim da je dovoljni da se bebe vide preko stakla, svatko može izdržati par dana do doma. Znam da je sad tako i u Vinogradskoj, do prije 2 tjedna su pokazivali bebe na staklo, a sad slobodno očevi ulaze u sobe!

07 pro 2012, 21:41

Tinica je napisao/la:Neznam na kojem topiću sam vidjela ali 100% sam sigurna da sam čitala da su na Sv. Duhu dozvoljene posjete po sobama dok su bebice uz vas.

kad sam ja rodila u ovo doba prije dvje godine nisu bile dozvoljene posjete u sobu - ali to je bilo ocito zbog seznone prehlada, gripe i to.

10 pro 2012, 20:47

Posjete su dok su bebe u sobi. Ne znam u sezoni gripe. Spavacice njohove, ima cistih i coste posteljine kojuuzmete same ma hodniku. Kreveti neudobni ali ako ste samo 3 dana a ne kao ja dulje izdrzat cete.
Dr. Prka, hehe! Zafrkant ali zna bit neugodan kod poroda, malo grub u pregledu ali inace ok. Ako zelite epiduralnu imaju 2 dobrih anestez( mladji) i jedna stara ajme majko!
Sretno!

E da, sad je nova neonantologija i intenz njega i najbolji neonantolog pedijatar dr. Stanojevic!

11 pro 2012, 16:10

pozdrav svima!!
evo da i ja podijelim sa svima svoje predivno iskustvo na SD. rodila sam tamo prije 3 tjedna i svakoj bi pozeljela takav porod. :srca

16.11.- petak, 11.00h- bila sam na pregledu u trudnickoj i doktorica (neznam vise koja) me nakon obavljenog pregleda pitala jel mi dosta vec svega? (bila sam trudna 42+3 po zadnjoj mens, a 41+3 po uzv.) ja naravno rekla da mi je dosta svega, jer me u zadnjih 2 tjedna ukljestilo u ledima pa sam hodala ko stara bakica. :p i napiše ona meni nesto na tu povijest bolesti i kaze mi da se odem javit gore u radaonu. ja se ustala i otisla. gore su me primili, smjestili u predradaonu,dali mi rucak... kad je dosao dr pregledao me i rekao da ce to ici veceras ili ujutro. (samo da kazem da ni jednog truda nisam imala do tad)

znaci ostavili su me u bolnici i mislila sam da ce mi dat nesto (drip, gel, bilo sta) al ne... ja sam bila tamo malo na ctg, malo su mi rekli da se setam, gledala sam zene u trudovima i svaku otpratila, cak sam i par poroda cula...a ja u predradaoni ali bez trudova...

oko 2 ujutro sam osjetila sama svoje trudove. i tako je sve pocelo... malo sam setala, malo ctg, zivkala svoje, slala poruke, bilo mi je dosadno, jedno vrijeme sam sama ostala u sobi (nikakve guzve nije bilo). mislim da su mi tad negdje probusili vodenjak, nisam bas sigurna vise...- nije boljelo.
oko 7.ooh bila vizita, ja sama u sobi, pregledali me i rekli da ce to danas ici. mislim da su mi tad negdje probusili vodenjak, nisam bas sigurna vise...- nije boljelo. a prije toga- po noci mi je kao neka sluzava krv isla, valjda taj cep... e, da, na viziti su mi rekli da sam otvorena 4-5 prstiju (pred kraj trudnoce sam bila otvorena 1 prst. i to tjednima)
oko 8.00 su me klistrirali, nisam dobila dorucak :( znaci zadnji obrok mi je bila vecera dan prije...

otprilike oko 10.00h sam imala trudove svaku min,(bila sam sama u sobi, setala se, prodisavala trudove kako nam je jedna sestra objasnila- nisam isla na tecaj) opet su me prikopcali na ctg i doslovno me jedna sestra nagovarala da uzmem nesto protiv bolova, pa sam ja rekla da neznam jel jos rano, mozda me jos vise bude boljelo, ovo je jos bilo za izdrzat, pa mi je rekla da ako bude trebalo da ce mi dat 2-3 puta. dala mi je Dolatin (jel se tako zove?) od tog mi je bilo malo muka, odmah sam ju zamolila da mi da posudicu za povracanje pa sam malo i povratila. znaci, tad sam bila na ctg-u, i nakon te injekcije me posteno udario jedan ogroman trud, tad su dosle med.sestra i babica i pitale me jel me tjera na guzu? a ja-neznam... drugi trud je dosao- i da- isao je na guzu :) , tako da su me usred treceg truda pregledale i jos se babica ispricavala sto me usred truda pregledava, rekla da sam otvorena 7-8 prstiju i da idemo u radaonu.

uhvatile me pod ruku, odvele u radaonu, namjestile me na stol, objasnile da kad dode trud stavim glavu na prsa, zazmirim i tiskam na guzu.

dosla su 2-3 jako slaba truda, ja sam tiskala, ali to nije bilo dovoljno, pitale su me jel mi smiju dat par kapi dripa da budu jaci trudovi, kad su mi to dale, tiskala sam jednom- nista,
drugi put- glavica u zdjelici- tu mi nije dala da tiskam vise, iako me jako jako peklo sve, ali rekla je da cekam, da me masira da ne popucam,
treci trud- pola glavice izaslo, i dalje pece,
cetvrti trud cijela glavica vani, i od tad me nista vise nije boljelo, bebica je bila vani!!! to je bilo 11.20h

jedino je jos boljelo kad je izvlacila posteljicu, i kad mi je stisnula par puta trbuh da krv istekne. i jos kad je provjeravala jesam popucala- na kraju me nisu rezali nit sam popucala, a prvi porod mi je, s tim da nikakve vjezbe ni masiranja nisam radila u trudnoci.

stavili su mi bebu na prsa, ja sam pitala jel smijem zvat mm da dode, on je bio kod kuce- nismo isli na tecaj i nismo planirali da bude na porodu. mm je dosao za 15ak min, pustili su ga unutra da se svi zajedno pomazimo nekih sat vremena. on je otisao, bebicu odnjeli na odjel, mene na hodnik, bila sam nekih sat vr tamo i odveli me u sobu.

za manje od pola sata sam dobila bebicu, dosla sestra i objasnila nam dojenje, s tim da su mi cimerice obje bile drugorotke, pa sam njih stalno ispitivala. zvale smo par puta sestre i za bebe i za nas i svaka je bile jako ljubazna prema nama.

posjete su u sobama, svakoj od nas je doslo 4-5 osoba...

pustena sam nakon 2 dana, tj ravno 48 sati provedeno na odjelu. na viziti u 7h su pitali jesmo kakale, ja nisam htjela lagat pa sam rekla da nisam, dali su mi cepic - dulox (mislim da se tak zove), pomogao je nakon 15ak min..

sad se vise ne sjecam sta da jos napisem. pitajte sto vas zanima

opet ponavljam- meni je boravak tamo ostao u jako lijepom sjecanju, nitko nije bio bezobrazan, bahat ili nesto slicno, od cistacice do doktora, svi su bili jako ljubazni.

moram pohvalit babicu Anđu (mislim bar...) mlada cura, 20ak god, tako me lijepo provela kroz porod, zahvaljujem joj se, cak me i pohvalila da sam bila dobra :mrgreen i s njom je bila isto neka mlada med. sestra i ona je bila jako dobra. znam da kad je sve bilo gotovo , dok su mi vagale bebu, ja jos nadrogirana govorila - hvala vam cure, hvala, bile ste super... :ajme

12 pro 2012, 16:42

Hvala na postu, meni je termin 13.02. i definitivno sam se odlučila za Sv.Duh.
Jedino me sad muči kad se trebam naručiti za preglede u bolnici? Zvala sam sestru, rekla je ako je sve u redu da neka ostanem kod svoje doktorice, a kod njih da dođem na zadnja 2 pregleda. To mi je isto u redu, nego me brine šta ako kad se javim, ne bude mjesta ili ranije trebam rodim, a nisam se prijavila u bolnicu. Da ipak forsiram da dođem ranije da me imaju u vidu?

12 pro 2012, 22:23

negdje sam procitala da se ide na preglede u trudnicku od 38 tt. ali ipak ih nazovi par dana ranije, da se ne desi da dodes na red za pregled u 39.tt

20 pro 2012, 13:20

evo da se i ja oglasim,rodila sam na sv duhu prije 3 tj.i mogu reci samo rijeci pohvale,neznam jel bilo bolje osoblje u rađaoni ili na odjelu babinjača.
nosila sam svoju spavacicu i piđamu na kraju se ispostavilo da sam bezveze nosila jer je svaki dan bilo njihovih cistih na hodniku koje si možete uzeti isto kao i cistu posteljinu.wc papir sam isto nosila al sam ga vratila doma jer papira u bolnici ima..sve je dosta cisto i uredno,cistacice stalno ciste i peru wc.

kaj se tice posjeta dozvoljene su u sobu od 16-17h,smije po dvoje u sobu,premda je moja cimerica iz sobe primila i troje i nitko nista nije rekao.
rodila sam u srijedu i vec sam u petak išla doma jer je bilo sve u redu samnom i sa bebom,hvala Bogu

nemogu se sada svega sjetiti pa ako koga još nešto zanima neka slobodno pita
i kao sto rekoh SAMO RIJECI POHVALE ZA SV.DUH I OSOBLJE KOJE JE STVARNO STRUČNO

Sretno svima :mah

21 pro 2012, 12:08

Cielo :joy tako mi je drago kad čujem ovakva iskustva :luv
Ja sam isto prezadovoljna sa bolnicom ;) i naravno da ću i ovaj put roditi gore :srca
Odgovori