Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

14 sij 2008, 14:30

što se bradavica tiče, uvučene su one koje na hladnoću i dodir reagiraju tako da se "okreću" prema unutra. vjerojatno se kod vas radi o ravnim bradavicama koje se teže ispupče. ja ta čuda ne bi nikada koristila. nekako mi ne djeluje zdravo danima ili tjednima držati nešto na bradavicama koje ih forsira da nepotrebno stoje u za njih u tom trenutku neprirodnom obliku.
bradavice je nakon poroda puno lakše oblikovati nego prije njega. ruku smočiti sa malo vode (boca jane je uvijek na ormariću), protrljati, puhnuti i na brzinu ugurati bebi u usta. vještijima savjetujem da kod navale mlijeka prije stavljanja bebe na prsa na gazicu istisnu mlijeko koje je u bradavici i direkt pod njom jer tad beba puno lakše prihvati i početak podoja ne boli.

14 sij 2008, 14:37

e, moje su ravne
ja sam se isto prepala ovih nipleta, onak aaaaaavaj!
ja sam se zarekla da ću se truditi svim silama (znam za cure koje imaju bradavice kao ja i dojile su)
al bih ove 'leptiriće' imala pri ruci za svaki slučaj

14 sij 2008, 14:43

e sad ste me prepale za niplete :dunno
možda ih ni ja neću koristiti :conf :dunno

14 sij 2008, 14:51

pa ja sam mislila da to to već nosiš..jer piše da se nose 10 tjedana, al nikako u zadnjem tromjesečju..dakle, po mojoj računici, ti bi ih već trebala nositi :conf

ma sam ti daj, ja se grozim pomisli da mi neš 'žulja' po bradavicama 10 tjedana, aaaa!
a i mislim da bi mi ubilo ono malo seksa što povremeno ugrabim :oops:

14 sij 2008, 14:54

ne trebaš se plašiti. vjerojatno ne bi bile u prodaji da su štetne. prije bi rekla da su neudobne i papilova.

14 sij 2008, 14:54

e ne nosim jel me strah to nositi :oops: :mrgreen:
a sad poslije ovog piskaranja sa vama,
nema šanse da ih stavim :dunno previše me frka sad
glavno da sam ja to nabavila :roll:

14 sij 2008, 17:13

Jewel, ma sve ce biti ok...
ja sam nakon poroda skuzila da uopce ne mogu dojiti zbog ravnih bradavica, sestra u bolnici je rekla mm kaj da kupi i donio mi je te neke sesirice za bradavice (bilo prije 11 god!!!) i super nam je tada islo.. bezbolno sam dojila punih 9 mjeseci!!

14 sij 2008, 17:21

a nadam se da ću i ja uspjeti :3srca

16 sij 2008, 11:24

Zdravo od mene :juhu
Pazljivo citam ovaj topic, FRR - super ideja za topic. I ja sam prava neznalica sto se opreme oko bebe tice, sto je normalno kad je prvo djete u pitanju. Ja sam jos u fazi razgledjivanja i informiranja sta je neophodno a sto je nepotrebno, kako ne bi bacal apare za nesto sto se kratko koristi ili se uopste ne iskoristi.
A ovo sa bradavicama je novo za mene. Sa obzirom da su moje bradavice kao antene:) pa sam celog zivota trazila grudnjake koje bi ih sakrili u letnjem periodu, valjda necu imati problema sa dojenjem.

Pisem kasnije i cekm jos savjeta :cool
Pozdrav :3srca

16 sij 2008, 11:51

ja sam poludila totalno, ženske....nemrem dočekat subotu da idem kupovat robicu...i mislim da ću se raspametiti i da od mog racionalnog kupovanja neće biti ništa i da ću kupiti miljon stvari 'za svaki slučaj'.....

e, da..i razmišljam zadnjih dana o oblačenju bodića dugih rukava maloj, majušnoj bebi i čini mi se to kao nemoguća misija...

16 sij 2008, 12:40

Frrr, baš zato su meni bodići na preklop bili super!
http://www.applebaby.co.yu/srp/proizvodi/?conid=251

Imaš ih u HM-u sigurno!

16 sij 2008, 12:44

e, da..i razmišljam zadnjih dana o oblačenju bodića dugih rukava maloj, majušnoj bebi i čini mi se to kao nemoguća misija...

Ma ide i to super- prvo ih dobro rasiris s obje ruke i prevuces preko glave- samo malo podignes glavicu dok ne stignes do vrata- i onda jednu rukicu pa drugu... ma jednostavno je.
U H&M imas najbolje i najkvalitetnije bodice ( po mom misljenju)...

16 sij 2008, 13:02

U subotu idem u Maribor u TC Europark, pa ću obići i H&M,
naravno obići ću sve baby dućane :3srca
jeeeeeee baš se veselim shopingu :mrgreen:

nadam se da me ne smatrate ludom :mrgreen: :roll:
stalno nešto kupujum :mrgreen:

16 sij 2008, 13:05

jedva čekam, jedva čekam u subotu u H&M!!!!!

ovi bodići su super...

nego...ja bih još malo davila..zbunjena sam s veličinama...rekle ste da je 56 najmanja..a ja vidjela negdje da ima i 52...prodavačica mi rekla da su ti u principu za nedonoščad...al ja nekak brijem da bi mi bebe mogla biti mala - ja sam imala 49 centimetara (al rođena 3 tjedna prije termina), a dečko mislim da 51...pa plivat će mi onda u tim 56 bodićima...ili ne?

e, koje pelene savjetujete za prvu ruku, dok sama ne skužim koji mi najbolje pašu?

16 sij 2008, 13:11

Mi smo od pocetka na platnenim... Tako da te ne mogu savjetovati za pelene...

Bodica imas i u velicini 50-56, ali ne u H&M. Mozes njihove bodice kupiti i velicinu 50 jer budu dosta veliki.

16 sij 2008, 13:30

Ja sam Niki na početku kupovala Pampers, i tek negdje s godinu dana smo prešli na Babylove od DM-a.
Prezadovoljna sam s njima i za drugu bebicu ću sigurno otpočetka kupovati Babylove.

16 sij 2008, 13:30

56 nije najmanja veličina, ali je najsigurnija, jer ak ti je beba prosječnih 50 cm, onda joj je broj 50 premalo.
Inače 50 nije za nedonoščad :roll:
I nije ni to najmanje, imaš kompletnih oblekica od broja 46 :mah

16 sij 2008, 13:36

veličine variraju od proizvođača do proizvođača. moja je do prve kontrole nosila 52, i to uz široko prematanja, a tada, sa mjesec dana, već je bila 4450/53.

16 sij 2008, 15:09

IINA je napisao/la:56 nije najmanja veličina, ali je najsigurnija, jer ak ti je beba prosječnih 50 cm, onda joj je broj 50 premalo.Inače 50 nije za nedonoščad :roll:
I nije ni to najmanje, imaš kompletnih oblekica od broja 46 :mah

iina, nije. moji su bili 51 odnosno 48 cm i nestali u 50! dobrih mjesec dana, ako ne i vise, nije bilo sanse da nose 56.

h&m drzi neke stvari 44, ali to stvarno je za nedonoscad.

16 sij 2008, 15:21

Moje su bile 48 i 46, plivale u broju 50, al nekak kad su došle kasnije gledam do visine koje je odjeća onda im je već bila premala :dunno
Ima u Zg kupit broj 46, ja sam imala par ovih tregerica.
Međutim, ak gledaš da će ti beba narast u mjesec dana barem 4 centimetra, znači da će ti stvari od 50 nosit, kaj, dva tjedna :dunno
Opet pričam o normalnim bebama, ne o patuljcima kakve su bile moje.

16 sij 2008, 15:21

dobro, i kaj da kupim onda?

16 sij 2008, 15:25

ja sam se vec bila izjasnila po tom pitanju, al ajde da ponovim: ja bih kupila (a i jesam) barem po par stvari 50 (i nesto 56), pa onda vidis; ako ti treba jos 50, saljes muza, ali imas bar za par dana.

16 sij 2008, 15:26

Ja bi kupila minimalno u broju 50 i to naročito bodiće. Hlačice/tregerice i sl. ti djeluju ko prevelike, jer beba ima skvrčene nogice, a broj je na dužinu, znači za ispružene noge pa ti takve stvari traju i duže, dok dijete ne ispruži noge u ravni položaj :dunno
Više u broju 56. Minimalno u 62.
S tim si pokrila sve solucije od patuljka do giganta :mrgreen:

16 sij 2008, 15:28

znaci manje-vise se slazemo
ma ak je ona mala, a ni muz nije div, sitna je sansa da ce rodit vecu bebu. :dunno
frr, kakve su bebe u uzoj familiji?
kod nas su recimo sestra, ja, njeno dvoje i moje dvoje svi oko 3 kg, i nema sanse da rodimo bebu vecu od toga.

16 sij 2008, 15:32

nemam pojma kakve su bebe :dunno znaš da se ja nisam interesirala za bebe prije :mrgreen:

ok, dakle, nešto 50(il 52), najviše 56 i još malo 62

16 sij 2008, 15:35

raspitaj se pa vidi, ako se isto krecu oko 3kg i cca 50 cm - mozes slobodno kupiti vise 50.
nabitniji su, kao sto iina rece, bodiji. ako su hlace/pidzame prevelike - rukave podfrknes, na nogice obuces carapice pa stegnes, ali bodi mora biti dobre velicine da bebi bude toplo, da ne pliva oko nje. :juhu

edit, aha, iina, svaka velicina pokriva cca 6cm, znaci 3 manje i 3 vise: tj. primjerice 50 pokriva bebe od 47 do 53 cm. e sad, i debljina bebe isto igra ulogu, pa ako ima 2.5 kg naravno da ce bez obzira na duljinu, stvari plesati oko nje, ali ako ima 4 kg popunit ce pa ce biti i premaleno.

16 sij 2008, 15:56

Da istina i svakih toliko ti je djetetu nekaj ili premalo ili preveliko :roll: Mislim šest cm je puno...a kaj su stariji to je gore.
Sad sam osuđena birat ili 6 koji je premali ili 8 koji je uh....
Jučer kupujem štrample. Veličina 6 118-122, veličina 8 128-130. A ovo između.... :dunno
Ima Benetton recimo ima neke među brojeve, al poglavito je ovak po šest.

16 sij 2008, 16:45

ma ja sam sad po rasprodajama pokupavola od vel. 50-74 :mrgreen:
od 50 - 62 laganije, a na dalje deblje, s tim da imam jednu vesticu 56 ;-)

16 sij 2008, 16:51

Znatizeljna sam... Jewel sto si ti sve vec kupila ;-)

16 sij 2008, 17:07

pink kupila sam ti ovako...
9 bodija dugih rukava vel. 50, 56, 62 - po 3 za svaku vel.
2 bodija dugih rukava 68 i 74 - po 1 za svaku vel.
9 bodija kratkih rukava vel. 50, 56 i 62 - po 3 za svaku vel.
4 piđamice 2 vel. 56 i 2 vel. 52
5 čarapica - bijele, bež, plave, žute, zelene
svijetlo plavo pleteno odjelce iz cijeloga vel. 74
ljubičasti pleteni prsluk vel.74
ljubičaste hlačice i majca vel 74
nekoliko slatkih majci u svim veličinama
3 donja dijela
kombinezonića par u 50, 56 i 62 vel.
navijački dres Chelsea kratki rukav vel.56,
to je kupio dragi kad je bio u Londonu u njihovom dućanu

preslatkih pamućnih kapica u bojama
jedne rukavice za noktiće

a boje su stvarčica - bijela, žuta, narančasta, zelena, ljubičasta, bež, svijetlo plava

jednostavno ne mogu odoljeti a da ne kupim :mrgreen:
Tema je zaključana