Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: Kile, kile, kilice...

09 ožu 2010, 12:39

imam malo viši tlak i proteine u mokraći.
i previše kila na premalo cm :/ pa eto...
uglavnom, ne smijem više dobit ni kile do poroda. a veselja.
uopće ne znam šta da radim. :conf

09 ožu 2010, 12:49

Plusic je napisao/la: i tako sam bila ponosna na sebe... sve do 33 tjedna stajala na max +11kg, bila sretna ko malo dijete...
a evo me sad odjednom na cca+14, doslovno preko noci doslo ovih par kg...
doktor me na zadnjem pregledu tjesio da je to voda, da je to od oticanja (pogledao par mjesta koja sam mu pokazala da mi se cine kriticnima)......
nadam se da do poroda necu natuci vise od max 1kg tjedno....

koliko uopce kazu da je uobicajeno za zadnje tjedne?

edit - zaboravih napisat, danas sam 35+6 ;)

Plusic ja sam u 28. tj na cca. +9,5 i to mi sliči ovom tvom tempu. Nadam se da u najboljem slučaju mogu završiti s +15 (ne vjerujem da ću manje jer sam u prvoj bila na +18, a sad sam krenila s 3 kg više). Pretpostavljam da ti je to voda i možda sam skroz u krivu, al mi se čini da je gubitak kg nakon poroda puno brži tj. instant (neke žene uđu s +30 kg u rodilište, izađu s 15-20 manje) kad se radi o tom oticanju nego o ovim "tvrdim, zdravim kilima" :lol (ma meni se čini da sam na porodu izgubila taman onih 3700g koliki je bebač bio). Ma ne brini, oticanje ili kilogrami, ako su ti tlak i bubrezi OK, i bebica OK i da ti kile ne čine velike smetnje :zivili Ja mislim da ovaj prirast nije strašan, a i dr bi te upozorio da je zabrinjavajući.
Ja sam mislila da ću u ovoj biti discipliniranija, ono kao u prvoj se opustiš, ne znaš, nemaš iskustva. Al nismo svi isti, građa, genetika, samodisciplina, podnošenje trudnoće ..., ja pazim koliko mogu, ali isto tako i uživam i rezultat zbrojim na kraju ;) Ma samo da sve :mali i :mala i mi budemo na kraju dobro pa makar kile i ostale.

Thal draga onda bez panike, ali oprezno. Jeli ti bar preporučio dijetu ? Sigurno na forumu imaš informacija o tome. Ja samo znam da je moja mama pred kraj druge trudnoće zbog tlaka bila na dijeti i u bolnici, i jako je morala paziti na unos soli. Što se mora, nije teško. Oboružaj se informacijama i hrabro naprijed za zdravu i veselu bebicu ;)

09 ožu 2010, 16:28

evo da se i ja pridružim.... 31+2 i 11,5kg.
i mene je dr. poslala na dijetu prije 4 tj. zbog šećera (iako mi nije iznad gornje granice)
a dijeta je: izbaciti slatkiše, jesti manje tjestenine i kruha, a više mediteranske kuhinje, i više manjih obroka tijekom dana.

10 ožu 2010, 16:00

26+4tj i dobila sam još dvije kile, evo sada sam na +4kg

10 ožu 2010, 16:02

daj nam nove slike na modi, nije tebi mjesto ovdje na kilicama ;)

10 ožu 2010, 16:05

heheh, hoćem samo da krenem nekud, zadnjih dana ne mrdam iz kuće i iz trenirke ;)

18 ožu 2010, 13:27

evo i mene pred finišom..... :sumo

34 i 2 dana 10 kila :kit

18 ožu 2010, 13:35

Plusic je napisao/la:
Plusic je napisao/la:
Plusic je napisao/la:ja se moram iskljuciti sa ove liste :(
22tjedna okruglo a ja sakupila ponosnih skoro 6,5kg :oops:

evo me u 31om tjednu na +10,5kg ;)

i tako sam bila ponosna na sebe... sve do 33 tjedna stajala na max +11kg, bila sretna ko malo dijete...
a evo me sad odjednom na cca+14, doslovno preko noci doslo ovih par kg...
doktor me na zadnjem pregledu tjesio da je to voda, da je to od oticanja (pogledao par mjesta koja sam mu pokazala da mi se cine kriticnima)......
nadam se da do poroda necu natuci vise od max 1kg tjedno....

koliko uopce kazu da je uobicajeno za zadnje tjedne?

edit - zaboravih napisat, danas sam 35+6 ;)

bas sam dosadna sa ovim citiranjem same sebe , ali mi je utjesno vidjeti da sam evo vec na 37+1 a jos uvijek sam na ovih +14....
mozda bude i drugima (koje su ispocetka startale ovako naglo kao ja) da ne moraju do kraja nabiti troduplo i da ne drzi vodu ono da se u zadnjim tjednima dobiva po kilo tjedno ;)

18 ožu 2010, 13:40

Plusic je napisao/la:da ne drzi vodu ono da se u zadnjim tjednima dobiva po kilo tjedno ;)

to izgleda vrijedi za mene :mrgreen , samo neka ne pređem termin jer ću opet biti na plus 18...

sada do Uskrsa definitivno idem na čišćenje

02 tra 2010, 00:05

36 tjedana-------- 11 kg :mrgreen

07 tra 2010, 11:43

da prijavim rezultate :)
dobila total 15kg, dosla iz rodilista sa 10kg manje :joy

07 tra 2010, 11:47

Gdje ce se Plusic prvo javiti nego na topic o kilama... :lol
Svaka cast za 10kg manje u startu :zivili

07 tra 2010, 11:54

zauvijekmama je napisao/la:Gdje ce se Plusic prvo javiti nego na topic o kilama... :lol
Svaka cast za 10kg manje u startu :zivili

da dam ohrabrenje svim mojim proljetnicama i dragim ljetnicama ;)

07 tra 2010, 15:13

Plusickaaaaaa :joy :buket

07 tra 2010, 16:01

bravo plusic .a koliko si se bojala kila :lol

12 tra 2010, 14:56

Plusic svaka čast, ja sam u plusu minimalno 15 kila... :place A ne mogu još na nikakvu reduciraniju prehranu jer mala još cicka... Ne mogu ni vježbati početi jer još krvarim pomalo...

12 tra 2010, 15:00

joj Zmajic draga, razumijem te. ja sam u plusu jos 20kg.
to cu sve rjesavati naknadno....
sad se mucim sa steznikom - vidim rezultate al se ne mogu prisiliti nositi ga :(

12 tra 2010, 16:01

A ja se toliko uljenila da sam ga nosila puna dva dana, ne da mi se skidati i stavljati ga kad stalno idem pišati...ali mislim da ću ga vratiti u upotrebu jer izgledam kao da sam trudna 6 /7 mjeseci. Užas... Jučer sam kao nešto malo potrčala, zapravo ubrzala, nije i bilo jasno zakaj se tak talasam, onda sam se sjetila da imam bar 15 kg viška... :|

12 tra 2010, 16:29

38 tjedana plus 12 kila i napokon su stale :klanja

12 tra 2010, 17:15

27+1 tt => +8kg :oops:

03 kol 2010, 13:11

prva trudnoća- 20 kg
druga trudnoća - 25 kg :lol

03 kol 2010, 17:15

ja sam na kraju svoju trudnoću dogurala do +11 kg
već je sve otišlo :dada

10 kol 2010, 16:02

27+5 dobila do sada oko 6 kg

17 kol 2010, 14:38

Ja san u prvoj trudnoci dobila 28 kila i ginekolog ni u jednom trenutku nije spomenija pripazi stani itd. sad san u 33 tjednu i dobila nekih 10 kila do sad a vec me upozorava na kilazu ( doduse kod drugog sam ginekologa ) tako da san bas sva zbunjena ..

17 kol 2010, 15:21

tomemadaj, to o cemu pises dosta zavisi od "filozofije" doktora. mislim, jednom doktoru je to puno, a drugom je sasvim ok. koliko sam puta imala priliku cuti opozit razlicito misljenje ljekara o istom probelmu, ili dilemi. :nepitaj
drugo, ima razlike i kilaza ali i tvoj zdravstveni karton, sa kojim si usla u novu trudnocu. ako si bila u plusu 15, ili 20. kg onda, mozda dr. i ima pravo :da?
trece, koliko brzo si dobila tih deset kg.??
mozda do 25. sedmice nisi se uopce udebljala, da bi u kratkom roku sve nadoknadila???

mislim da je kilaza o kojoj pises, ako izostavimo sve druge ulazne podatke koji su nam nepoznati, sasvim ok za sedmicu u kojoj se nalazis.

ako si zbunjena i zabrinuta, najbolje da cujes misljenje i nekog drugog lijecnika.

17 kol 2010, 15:32

Tomemadaj, pa dobro nam došla i čestitam na trudnoći. :mah

Stigneš se još pridružiti našim Jesenskim trudnicama viewtopic.php?f=35&t=58801

Tamo možeš izmjeniti iskustva i savjete s curkama koje uglavnom prolaze slično što i ti :dada

18 kol 2010, 08:35

Iskreno nisan zabrinuta vec zbunjena :conf .... vise mi malo neugodno kod ginekologa jer uvik ocekujem kritiku al cujem od ovih svojih curka da je inace taki doktor da su mu kile i zena bitni !!!!

18 kol 2010, 09:51

38 tjedana = + 6 kg
to je rezultat povraćanja punih 6 mjeseci i izgubljenih 6 kg u startu

18 kol 2010, 17:51

24+2-13kg.Rekla mi je dr.da je to previše i kad čitam vas izgleda da je too much.Kao-dobit ću do kraja 30kg :conf .Ja se šokirala.Inače sam visoka 1.78 i krenula sam sa trudnoćom od 78kg,s tim što uvijek zbog hormona u postupku dobijem 3kg.I tako-do kraja ću izgleda biti :sumo

18 kol 2010, 20:44

evo mali podsjetnik o prirastu težine s Poliklinike Harni

http://www.poliklinika-harni.hr/teme/tr ... rirast.asp
Odgovori