Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: Steznik poslije poroda?!

23 tra 2008, 10:26

poslije poroda će ti sigurno dobro doći, ja sam se osjećala kao da ću se raspast dok ga nisam stavila, onak imaš osjećaj da je ponovo sve na svom mjestu (uključujući i hrpu uložaka koji su meni stalno bježali :mrgreen: ) ali velim, ne znam čemu služi u trudnoći :dunno

30 srp 2008, 09:44

Dižem temu :)

30 srp 2008, 10:06

imala sam ga ali ga nisam nosila. izluđivao me.
užasno me stezao, bez obzira što ima tu namjenu :lol i bilo mi je vruće.
trbuh se vratio u normalu i bez njega.
vidjela sam ih po dućanima gdje prodaju opremu za bebe tipa chicco, tintilinić.
vidi chiccove

ima ih i u aniti i rozi stepu u gotovčevoj.

30 srp 2008, 10:08

Marin je napisao/la:Dižem temu :)

super tnx..idem čitati :)

22 lis 2008, 12:55

došlo je i moje doba poslije poroda. :)
nabavila sam i steznik. zanima me ima li neko vremensko ograničenje koliko gas mijem nositi i kad ga mogu početi nositi? na kutiji niš ne piše, a muž ga je išpao kupiti pa nije pitao

22 lis 2008, 14:32

kad sam izlazila iz rodilista dr je preporucio da ga nosimo tokom babinja-
ja sam ga stavila odmah prvi dan jer nisam mogla piskit kako mi je sve bilo mlohavo,pa mi je glavna sestra rekla da ga stavim stoprije da mi bude lakse,i stvarno je.do sad sam ga skinula samo 2 noci,a skinem ga ponekad kad dojim jer me pre jako tiska zbog polozaja.
vec mi je puno pomogao,trbuh mi je u 16 dana skoro skroz nestao a mislim ga skinut tek kad cu osjetit da je vrijeme :cool

26 ožu 2012, 17:42

da podignem temu
kupila sam belly bandit
ima netko iskustvo koliko se on nosi vremenski u danu i da li se može s njim spavati?
mislila sam ga naime nositi noću a ne danju

26 ožu 2012, 21:03

Evo i ja da stanem u red za info. :mrgreen

26 ožu 2012, 21:45

Zar nije da za steznik mora postojati medicinska indikacija da bi se nosio?
Kad se ovi trbusni misici razdvoje?
Tako bar kazu fizijatri ja SD.

26 ožu 2012, 22:00

Meni je fizioterapeut u rodilištu poslije četvrtog poroda savjetovao nošenje steznika u rodilištu (dobila sam njihov), a kasnije ne, nego lagane vježbe. Mišići su mi se jako razdvojili i rastegnuli i tek nakon dvije godine (i pohađanja pilatesa) se mi je kakotako vratio trbuh u normalu.

27 ožu 2012, 10:07

Ovo sam našla googlajući o steznicima.
Rodiljama sa slabom trbušnom muskulaturom se preporučuje primijeniti ga drugi dan poslije poroda o čemu vas može savjetovati liječnik, fizioterapeut ili medicinska sestra. Pojas se nosi oko 6 tjedana samo po danu pri kretanju, a pri mirovanju i spavanju se skida. Bitno je nositi ga tako da njegov gornji rub ne prelazi pupak.

Sad me zanima što ako u rodilištu nema fizioterapeuta koji pregledava rodilje da bi odredio treba li joj steznik? Treba li priupitati sestre ili zatražiti ga zatražiti?
I može li se ta razdvojenost mišića primjetiti u trudnoći? Ili ovisi o broju trudnoća?

27 ožu 2012, 10:15

I da naravno mislim da i vježbanje puno može pomoći.

27 ožu 2012, 10:23

meni se cini da se moze primjetiti i u trudnoci. ali nakon poroda postoje neke vjezbice kojima možes vidjeti događa li ti se to ili ne.
a fizioterapeut valjda mora biti negdje u rodilištu. sta ne?
ako sumnjas - definitivno ga mozes traziti.

a za ovo vi trudne pitajte svoje gin. na sljedecoj kontroli! i posebno kad dođete u rodilište na kontrlole :dada

27 ožu 2012, 10:40

- poslije prvog poroda sam ga nosila i trbuh se vratio u normalu nakon 2 mj., a poslije drugog nisam i ostalo mi malo... ima li ikakve veze steznik s time :dunno
- mislim da ću ga sad opet kupit

27 ožu 2012, 14:29

viki u mene ista priča. Zato se sad raspitujem.

Svog ginekologa sam baš prvog i mislila pitati sljedeći pregled. A ne znam di bi trebao biti fizio, možda je i na pedijatriji. U Zd je razdvojeno rodilište od pedijatrije.
Ali ako pitam tamo za njega neće me valjda krivo gledati?. :ajme

I mrs.eastwood znaš li koje bo to vježbe bile po kojima se može skontati? trbušnjaci ili?

27 ožu 2012, 15:30

dakle, koliko ja kontam - normalno je da se misisci rasire da ima mjesta za bebica. znam da sam o ovome dosta citala dok sam bila trudna (a sad mi je sve ishlapilo ) citala sam jer me je majka maltretirala s tim steznikom - da kako ga jos nisam kupila...

ja ga nisam imala. jedino sam mazala trbuh poslje poroda s onom nekom kremicom od mustele (a ne bi ni to da je nisam dobila na poklon). cak nisam ni nesto pretjerano vjezbala, ali sam hodala dosta i nosala bebića sa sobom svuda u slingu i tako... (ako se to uopce moze racunati)

evo s babycenter.com
Postpartum exercise: Is your body ready?
Do I need to be careful of my abdominal muscles?

Most women develop a gap in their abdominal muscles as their belly expands during pregnancy and labor. It takes approximately four to eight weeks after giving birth for this gap to close.

If you start doing abdominal exercises before the gap closes, you risk injuring those muscles — so make sure your belly is ready before you start:

• Lie flat on your back with your knees bent.

• Place the fingers of your left hand, palm facing you, just above your belly button. Place your right hand on your upper thigh.

• Inhale, then exhale. As you exhale, lift your head and shoulders off the floor and slide your right hand up your thigh toward your knee. This will make your abdominal muscles tighten, and you should be able to feel the gap where the muscles have separated.

If the gap is three or more finger widths, you can gently begin to strengthen your abdominal muscles with pelvic tilts and leg slides. Once the gap narrows to only one or two finger widths, you can start doing crunches or sit-ups.

27 ožu 2012, 15:33

Liv Tyler je napisao/la: A ne znam di bi trebao biti fizio, možda je i na pedijatriji.

ne znam - sto nisu oni sveprisutni kao anesteziolozi npr?

28 ožu 2012, 23:20

Ne znam ni ja, ni jednog nisam nikad vidjela. :dunno Ako se uzme da mi je najveći domet u rodilištu bio wc na kraju hodnika. Inače sestre, ginekologe i pedijatre sam redovito sretala u sobi.
Zato i pitam. :mrgreen
A ako ga budem zatražila mislim da će mi se narugati. :ajme

29 ožu 2012, 08:15

ja sam za belly bandit mjerila po uputama, oko pupka u 8 mj trudnoće. jučer ga razmotam i idem stavit na bokove. ako ne fali bar 30 cm da ga spojim. :ajme valjda nisam fulala. :nesvist

20 sij 2013, 20:23

Dizem ponovo :nata

Citam za te steznike i nikako se odluciti koji su bolji- steznici koje zamotas oko trbuha ili oni koji su kao duboke gace?
Pise dosta za te steznike koji se motaju da se dizu kad se sjedne. Koliko je to tocno?

I brine me velicina.. Nekako mi nepojmljivo mjeriti trbuh u 8 mj trudnoce- meni ce onda trebat velicina xxxxxxl :znoj

Do prije trudnoce mi je konfekcijski broj bio 42, brijem da bi to bio XL?
Znaci tu velicinu moram uzet?

Isto tako pise i dosta ZA a i dosta PROTIV steznika, al ja ga svejedno TREBAM koristit- poslije sinka mi ostalo dosta trbuha i nikad se nije povuklo, i nikad mi trbuh nije bio ravan kao prije trudnoce.
Pretpostavljam da bi mi nakon ovog poroda bilo isto ko i prvi put, ako ne i gore..

Zato plis, pisite savjete !

20 sij 2013, 23:58

:nata i ja mada se nadam da če to sve nekom čarolijom doč samo od sebe u normalu :lebdi :lebdi :lebdi
Zwerka jesi ti več kupila neki ili tek gledaš ;)

21 sij 2013, 08:36

srečica18 je napisao/la::nata i ja mada se nadam da če to sve nekom čarolijom doč samo od sebe u normalu :lebdi :lebdi :lebdi
Zwerka jesi ti več kupila neki ili tek gledaš ;)

Tek sam u fazi gledanja!
Zato se zelim oboruzati svim korisnim info da mogu kupit..

21 sij 2013, 09:37

Ja si hocu kupit steznik gace cim mi netko kaze gdjeu osijeku sa ga nadem.p.s. u prvoj trudnoci sam onaj pojas za trbuh u trudnooci kupila uz potporu hzzoa.mozda se i steznik moze

21 sij 2013, 10:23

u OS bi steznika trebalo biti u Županijskoj, mislim da se trgovina zove Anita - u onoj zgradi gdje je euroherc osiguranje. ja ga kupila u lidlu, bio na akciji za nekih 35 kuna

21 sij 2013, 10:37

Ja se isto mislim uzet bas te steznik gace
Nedavno sam gledala na strani program tako gace do grudi idu ali imaju i naramenice da ne pada e sad to bi rado al neznam imali kod nas

21 sij 2013, 11:35

Jucer sam proucavala razne stranice o steznicima i pisu zene da te steznik gace nisu bas nesto jer kad jos visak ode nakon poroda, gace ce biti velike.. Nemam pojma koliko je to istina.
A i da je moguce da se zaprljaju s obzirom da nakon poroda krvarimo jos podosta vremena..

Tako da ja mislim da cu uzet onaj sto ide okolo trbuha.

21 sij 2013, 12:51

U Lidla su bile jeftine po 35-40 kn pa mogu u pocetku te a kasnije prave sad DB da ja to brzo skinem pa uzmem jos jedan manji hahaha

21 sij 2013, 16:08

U trudnoći ga nisam nosila, ali mi je nakon poroda patronažna rekla nek prestanem nosit one mrežaste gaćice i kupim s visokim strukom - to mi je toplo preporučila. I mogu reć da sam se odma bolje osjećala

21 sij 2013, 17:37

Ej i mene zanima jel mogu uzet obicne stezne gace ili moraju biti neke posebne? Mama mi jucer donila 2 velicine steznih gaca, kaze da netribaju biti nikakve posebne. Sad, da cujem vas?

21 sij 2013, 17:38

srečica18 je napisao/la:U Lidla su bile jeftine po 35-40 kn pa mogu u pocetku te a kasnije prave sad DB da ja to brzo skinem pa uzmem jos jedan manji hahaha

Ja mislim da su ove moje iz lidla. Jesu dobre te?
Odgovori