Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
30 lis 2008, 12:10
Prvo tromjesecje sam prezivila zahvaljujuci vocu,ostalo sve mi je bilo bljak.I dalje tamanim voce na tone,nemam nekih posebnih prohtjeva,navalim na nesto dok mi se ne zgadi pa onda prelazim na drugo.Jedino sto mi nikad nije dosta je pohovana piletina iz Kentaky,sa onom njihovom salatom,aj kako se zamazem
31 lis 2008, 15:05
Ipak sam se sjetila čega sam se ja prejela ( i još uvijek radim na tome ) - cvjetače!!
Onak lijepo opkuhane i prepržene s krušnim mrvicama....Mljaccc!!! Eto ga na, sad mi se to odma jede!!!
01 stu 2008, 23:22
U prvoj trunoći sam dan i noć jela samo one medene kolačiće ajme kad ih sad negdi vidim smuči mi se
02 stu 2008, 09:18
u ovoj trudnoći sam se najela pršuta. u jednom periodu sam konstantno održavala razinu od dva paketa po cca 20dkg u frižideru i kad bi mi miševi (čitaj: MM i cure) pojeli dio, uhvatila bi me manijačka nervoza tj. ovisnička kriza.
onda sam se prešaltala na slane inćune u ulju i pred kraj trudnoće na šipke i mandarine
06 stu 2008, 16:23
najvise krafni i euroblok cokoladica!
nakon poroda, MM mi donio pakiranje krafni, ni pogledati ih nisam mogla.
inace jela sam sve kao i obicno, nista mi se posebno nije trazilo, ali sam zato to sve "pucala" duplo..
22 stu 2008, 23:23
ja sam se ubila od Čokolina ... ne znam sta mi bi
23 stu 2008, 17:42
nicega posebno...mozda jedino variva i krem juha...
i cokolade zadnja dva mjeseca...
23 stu 2008, 17:55
u ovoj sad svaki dan jedem palentu, tj. puru i ne znam sta mi je?!
pa to gotovo nikada ne jedem, al sada
a ja kao VELIKI obozavatelj svih mogucih cokolada i cokoladica, sada nista, ne mogu ih smisliti, a opskrbila se mala, ponekad tek tako pojedem koju da ne zaboravim
23 stu 2008, 23:27
U prvoj pudinga i cipsa. Jednom me uhvatila manija za pastetom

Prestrasno.
U drugoj litre i litre paradajz juhe
25 stu 2008, 15:55
U prvoj mi se sve jelo, ništa posebno izdvojeno, sve sam tamanila, osim jedan dan kad sam se vračala sa pauze svratila sam u Konzuma, kupila
teglu krastavaca (onu srednje veličine) i cilu je pojela u roku od 15 minuta i dan danas se čudim
03 pro 2008, 15:01
ja sam se natamanila breskvi ko luda. a svako malo se morao kuhati juneći gulaš
03 pro 2008, 15:24
Piletine, riže i kuhanih jaja...al prisilno, u bolnici
07 pro 2008, 10:10
A tekućine?
Znate li smije li se piti čaj od mente u trudnoći?
Kava mi ne paše i čaj od mente spašava situaciju ali pitam se da li je to ok?
Znate li koji se čajevi smiju a koji ne bi smjeli piti u trudnoći?
07 pro 2008, 14:06
Možeš piti bilo koji čaj ukoliko ne sadrži tein. Ja sam pila puno čaja od kamilice ( on se kao i preporuča ) i od sljeza.
07 pro 2008, 16:29
Nikad u životu nisam pojela toliko jagoda kao u zadnjoj trudnoći.
Taman mi prestale mučnine a stigla sezona jagoda.Jela sam svaki dan 1kg

,naravno dok je bilo domaćih a ne uvozne.
08 pro 2008, 14:07
Možeš piti bilo koji čaj ukoliko ne sadrži tein
KAko da znam ima li čaj od mente tein?
Na pakiranju ništa ne piše?
08 pro 2008, 14:13
ananasa, baš mi je pasal!
08 pro 2008, 14:16
Bessa, većinom biljni čajevi ne sadrže tein. Sadrže ga čajevi tipa crnog, indijskog, ruskog...
08 pro 2008, 14:49
Zwerka HVALA
13 pro 2008, 00:25
Joj u prvoj trudnoći sam tamanila sve, a sanjala sam o lubenicama koji naravno nije bilo, ali zato kad su došle bila sam prva koja ih je jela i nisam štedila ni lipice iako su bile po 25.00kg.
Sad mi se samo jede krumpir, nije bitno u kojem obliku, samo da je krumpir
14 pro 2008, 00:55
jukics je napisao/la:Nikad u životu nisam pojela toliko jagoda kao u zadnjoj trudnoći.
Taman mi prestale mučnine a stigla sezona jagoda.Jela sam svaki dan 1kg

,naravno dok je bilo domaćih a ne uvozne.
kak se veli-potpis ko kuca
14 sij 2009, 14:15
u prvoj trudnoći - pommesfritesa iz mcd i njihovog sladoleda s čokoladnim preljevom(to zajedno), a u drugoj sam rigala do 18 tjedna i špodnosila samo kifle s margarinom. sad ih ne mogu vidjet očima.
14 sij 2009, 14:23
A ja bolonjez umaka, samo mi se to jelo, jedan put sam čak jela jabuku i ona mi je mirisala na bolonjez koliko mi je želja išla.
Riba lešo mi je isto pasala, toga sam se stvarno najela, a tamanila sam i voće, naranče i jabuke u nenormalnim količinama. Pred kraj trudnoće svaki dan bi se nagradila i jednim sladoledom Jaffa, mili Bože cijelu kutiju bi mogla smlatiti onda da mi je netko dao
14 sij 2009, 20:10
jogurta i ostalih mliječnih stvarčica
14 sij 2009, 20:30
prva tjedna samo vocne jogurte iz kucne radionice, sada samo voce i povrce, juhe i salate. nista slatko, a bila sam manikaj za cokoladu. do kraja trudnoce vidjecemo.
18 sij 2009, 17:36
na samom početku nisam jela slatko. ah. to je bilo divno razdoblje koje je trajalo do 7-og tjedna a sad jedem sve. jako mi pašu kompoti, i voćni jogurti
18 sij 2009, 21:22
U prvoj trudnoći čokolade,u drugoj ništa posebno
19 sij 2009, 02:55
Za sad u obje-krafne:)))
U prvoj me je držalo groždje, i to ono bjelo sa velikim bobama, kad je pocela sezona po kilu sam jela svaki dan.
A sad u ovoj drugoj...ajvar... i to plačem od žgaravice, i ne mogu ga prestat njupat.
20 sij 2009, 17:30
Meni se općenito smanjio tek - što mi je nevjerojatno, uvijek sam se borila s viškom kila. Jedina mi je želja šta više jest domaću kuhinju, otkad sam zatrudnila uhvatila me manija za svakodnevnim kuhanjem, čak i uživam u tome. MM se blagoslovio
20 sij 2009, 21:06
sprvim strauss sladoled!!! 1 dnevno...jednostavno sam ga morala imat.nisam mogla smislit sir (sve vrste i kombinacije)
s drugim cola......obavezno svaki dan. a gadila mi se juha i kuhana mrkva (što on danas obožava)!