Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Jeli tata bio prisutan na porodu?

da, to se podradzumjevalo
71
61%
da, ali smo o tome dosta raspravljali za vrijeme trudnoce
8
7%
imao je zelju ali nije mogao biti prisutan
15
13%
ne, nije htio iako je imao tu mogucnost
19
16%
ne, niti smo o toj mogucnosti ikad razgovarali
4
3%

Ukupno glasova : 117

14 ruj 2007, 13:39

Moj je htio...nismo bili na tečaju...nisu ni pitali za tečaj...pitali su samo dal će suprug bit na porodu...i bio je - Vinogradska :)

14 ruj 2007, 22:53

Moj je dragi bio samnom kad se rodilo naše najdraže. Moram priznati da u početku nisam bila na čisto sama sa sobom želim li ga uz sebe, no sad nakon poroda, neizmjerno sam mu zahvalna što je odlučio biti samnom..koliko god su sestre i svo osoblje na Sv. Duhu bile ok, ipak je on otac naše bebe i poznato lice koje mi je dalo nevjerojatnu potporu...držao se super i stvarno se super skompao sa sestrama i sa doktorom.. jedino što mi je išlo stalno na živce su bili razgovori ovog tipa:

kak se osjecas draga?
pa jako me boli...
A JEL TO NORMALNO, pita mene moj dragi mužić::a ja odgovaram OTKUDA DA JA ZNAM!! samo zato što sam žena ne znači nužno da mi je uprogramirana jačina boli koja je normalna prilikom poroda.
inače je bio super, i kad smo vidjeli našu bebu ( on ju je doduše vidio i prije mene, jer je gledao kako glavica izlazi van) ronili smo suze i jedno i drugo...
jedino što on kaže da je bilo grozno jest to što je vidio mene kako mi je teško a nije mi mogao pomoći, osim me tješiti....

25 ruj 2007, 11:46

Kad sam prije trudnoće razmišljala (bez da sam pitala), zaključila sam da mm vjerojatno ne bi mogao podnijeti porod... No, to nije bilo točno. U stvari, kad sam zatrudnila i počeli smo razgovarati, vidjela sam da bi on htio ići... mene je i dalje bilo malo strah da on to neće moći izdržati (inače je jedan od onih koji se ruše u nesvijest kad na tv-u vide operaciju), pa sam mu rekla da se neću ljutiti ako on pred kraj odluči izaći.

na kraju, bio je sa mnom u boksu od 7 ujutro do 22:30 kad se rodio Petar, naravno da je bio unutra cijelo vrijeme, osim kad su ga u jednom trenutku potjerali van jer je nastala frka (rezanje, beba na vakuum i sl.). no, brzo se vratio, i baš mi jučer priča kako je gledao malenog kako ga važu a ovaj gleda sve oko sebe onako živo... i kako su mu to bili najljepši trenuci u životu :3srca

26 lis 2007, 22:15

U podgorickoj bolnici je to, kao formalno, moguce ali kad sam pitala konkretno - rekli su mi - nema uslova, trebali bi imati zastore izmedju stolova za poradjanje i sl.....

Mada, iskreno, razgovarali smo o tome i MM nije bas pokazao narocitu zelju. Prije bih rekla da mu je laknulo sto ne moze. Ali, on je toliko pozrtvovan i dobar otac da mu stvarno ne zamjeram

26 lis 2007, 22:20

Jesam vam procala onaj vic o Crnogorcu na porodjaju?

E pa ako nisam i ako jesam evo ga.

Posao Crnogorac sa zenom na porodjaj. Ocekivao da ce mu zena roditi sina. Porodjaj poceo, a Crnogorac cim je vidio krv pade u nesvjest.

Nekako ga osvijeste. Pita on onako osamucen: "Sta je?"

Doktor slijeze ramenima: "Ah, pa, znate, zensko".

A Crnogora ce: "E fala bogu. da se ne muci ka ovo ja!!!"

27 lis 2007, 15:04

meni je mama bila na porodu. iako me samo moralno bodrila, puuuuuno mi je pomoglo njeno prisustvo :3srca :3srca

27 lis 2007, 22:56

des, gdje si rodila? u našem rodilištu samo maloljetnicama puštaju mame. ostale mogu zvati muža (ili bilo kojeg muškarca kojeg predstave kao muža) ili rađati same. :dunno

27 lis 2007, 23:14

eli je napisao/la:ostale mogu zvati muža (ili bilo kojeg muškarca kojeg predstave kao muža) ili rađati same. :dunno

:conf boze koja glupa fora. ovdje imas tzv. birth partner i to moze biti sused iz treceg sela sto se njih tice, bitno da je tebi podrska i pomoc (do samog poroda mozes imati i dvije osobe u sobi, a onda samo birth partnera, osim ako si faca ko ja pa imas celo vreme dve. :zub)

27 lis 2007, 23:20

i još i slikom i riječima piše da je zabranjeno unošenje aparata, kamera, mobitela i diktafona. ja sam htjela biti fina pa sam jedina od svih koje znam ostala bez slike tek rođene bebe. inače, u tom rodilištu svi valjda rađaju preko veze pa imaš ono što si od veze tražila. ja sam samo tražila da intervenira ako sve krene nizbrdo pa nisam dobila ništa mimo pravila.

rodilište je pulsko.

27 lis 2007, 23:27

ne isplati se bit posten, bar u takvim nekakvim situacijama :dunno
steta :|

27 lis 2007, 23:32

baš. no ono što mi je bilo najvažnije, izmaklo je kontroli i planovima - mm je zakasnio jer se sve odvijalo prebrzo.

27 lis 2007, 23:54

:| eto ti zasto moras drugo radjat :mrgreen:
moj je, da je htio, mogao stici bar 45 puta cetveronoske ici doma i natrag.

28 lis 2007, 09:59

elizabeta je napisao/la:A u one price o muskom padanju u nesvijest ne vjerujem...to su izmotavanja...ma to je kao da zena veli ma ja necu moci roditi, ja se ne osjecam dobro ni kod zubara ni kod vadjenja krvi...mislim kad je u pitanju vlastito dijete sve se moze . A dijete je i zenino i muzevo. I niko tu nema "privilegiju" padanja u nesvijest :mrgreen:

vjerujem da ti ne vjerujes, ali tvoje ne vjerovanje ne znaci da to ne postoji :mah

28 lis 2007, 10:23

eli je napisao/la:des, gdje si rodila? u našem rodilištu samo maloljetnicama puštaju mame. ostale mogu zvati muža (ili bilo kojeg muškarca kojeg predstave kao muža) ili rađati same. :dunno

rodila sam u dubrovniku. od 1.1.07. se uvela mogucnost prisustva oceva na porodu uz uvjet da prodju tecaj. umjesto muza, mama je isla sa mnom na tecaj. (kako su nas svi gledali :shock: ) i kad sam vidjela kako svi parovi na tecaj idu zagrljeni predlozila sam mami da me romanticno zagrli :mrgreen: hehe. na porod moze ici bilo tko ko je prosao tecaj. sve u svemu, mama mi je puuuuno pomogla (uz mantru da je to jedina bol na svijetu koja ima smisla). srecom, bila sam sama u radjaoni, pa je stvarno bilo veselo. bio je sef odjela koji je bio dezuran, i jos je dosao moj doktor koji tamo radi a vodio mi je trudnocu (inace taj dan nije bio dezuran). i predivne 2 sestre koje su me bodrile. tako da smo se izmedju trudova svi smijali i zafrkavali. porod za pozeljet

28 lis 2007, 23:14

Moj dragi je jedva čekao porod i bio je silno uzbuđen :juhu Na porodu mi je bio neprocjenjiva podrška, stalno je pratio na ctg kad trudovi postaju jači i navijao za mene. Uopće nisam vikala jer mi je dao nevjerovatan osjećaj snage i postignuća i non stop me motivirao da dišem. :3srca :3srca Ne mogu zamisliti to iskustvo bez njega, mislim da bi mi bilo milijun puta teže...jedino mi je žao jer sam totalno pukla kad je u jednom trenutku od umora zaspao no osim tog malog kvazi humorističnog incidenta sve je drugo prošlo SUPER :mah :mah slikaslika

29 lis 2007, 00:02

kiara84 je napisao/la:Moj dragi je jedva čekao porod i bio je silno uzbuđen :juhu Na porodu mi je bio neprocjenjiva podrška, stalno je pratio na ctg kad trudovi postaju jači i navijao za mene. Uopće nisam vikala jer mi je dao nevjerovatan osjećaj snage i postignuća i non stop me motivirao da dišem. :3srca :3srca Ne mogu zamisliti to iskustvo bez njega, mislim da bi mi bilo milijun puta teže...

potpisujem!
jos me masirao, pitao sto trebam, nasmijavao itd!

cak me sada, ponekada pocinje nervirati, kad je neka emisija na tv-u, porod itd, on gleda, kao covjek ima iskustva, zna kad sto treba, a kaze i uci se... pa kad bude druga bebica...
a ja ne volim niti slusati, niti gledati, dosta mi onoga sto je bilo!
a iskreno ne podnosim ono vristanje i sve te krike, mada razumijem da nismo sve iste, ali ne volim i gotovo!

29 lis 2007, 11:03

Na žalost nisu mu dopustili, iako se pripremao i tome smo se jako veselili, ali nisu mu dali da uđe, kao gužva je, a ja sam jedina rađala. Ma koma živa.

06 stu 2007, 22:03

MM je bio pri obadva poroda, prvi put je skroz bio prisutan i prerezao pupcanu vrpcu, a drugi put mi je bio babica, posto nismo stigli do bolnice, tako da sam doma rodila :mrgreen:
Odgovori