Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

21 sij 2008, 12:56

krivo sam napisala, radim do kraja 1 :)
i meni se svi čude, ali kaj bum doma... sama... :(

nadam se da se to šire kosti

21 sij 2008, 13:45

ajme sto su mene prepone bolile.... ja si nisam mogla ni gace obuci kak spada koliko me to boljelo.
Nista se ne brini, sve je to lagana priprema.
:juhu

21 sij 2008, 13:50

Tjelo se priprema da ugledaš svoju :bab !!Koliko ja znam 45 dana prije termina se ide na porodiljni.

21 sij 2008, 13:51

Kod mene se ta bol javila nakon sto smo MM i ja trcali na autobus koji nam je bjezao pred nosom.. Moze biti i od napora.. Pazi na sebe da ne nosis ili podizes nista tesko. :mah

21 sij 2008, 13:54

MATEJA je napisao/la:Koliko ja znam 45 dana prije termina se ide na porodiljni.

45 dana prije se može, a 28 dana prije se mora

21 sij 2008, 13:58

AH soooo,nisam to znala!

21 sij 2008, 14:34

mađarica, ja sam imala takve bolove u preponama, da su me uvjeravali da su trudovi, ctg je divljao, ali kolko se ja kužim, nije pokazivao kontrakcije nego nešto čudno.
uglavnom odbila sam prepar koji su mi htjeli spičit (bila sam trudna baš kao i ti sad), da 'spriječe porod'. i sva sreća da sam ga odbila jer to nisu bili trudovi.
a bolilo me kasnije sve manje u preponama, a sve više u lopaticama, rebrima, i leđima.

21 sij 2008, 15:09

uh, kad se setim koliko su mene bolele prepone,........ :nepitaj
i opet - sve je to normalno i telo se priprema za predstojeci veliki dogadjaj :3srca

23 sij 2008, 00:48

Jel niormalno da prepone bole vec od 27 tj trudnoce ?

23 sij 2008, 22:31

evo ja sam u 21. tjednu i kad se jako zalaufam (a to mi je u krvi) krene me boliti u desnoj preponi. tako je bilo i u prošloj trudnoći i već sam svašta brijala (i debelo crijevo, i jajnik, i itd), al na pregledu i UZV je uvijek bilo sve OK. jednostavno sam skužila da moram ipak malo usporit.... :dunno

Bolovi u donjem dijelu trbuha

27 svi 2009, 14:07

pozdrav svima, nova sam ovdje, i sada sam u 8. tjednu trudnoće.
inače sam ok, ak izuzmem sve one hormonske promjene i umor, ali jučer i danas imam bolove u doljnjem dijelu trbuha. više kao neku napetost, peckanje i bol. malo proođe, pa opet.

do sad sam bila na dva pregleda i sve je bilo oke, no zanimaju me vasa iskustva? fakat sam se uplašila. hvala

Re: Bolovi u donjem dijelu trbuha

27 svi 2009, 14:11

U početku svoje trudnoće imala sam slične bolove i peckanja...no pokazalo se da nije ništa opasno...a uzmi da je i normalno, pogotovo ako nisu jaki i česti te praćeni krvarenjem/smeđim iscjetkom...maternica ti se sada širi, jajnici pomiču...sve to može izazvati takvu neugodu. Takav je bio moj slučaj... Želim ti ugodnu trudnoću :proljece

27 svi 2009, 14:24

Minna je napisao/la:U početku svoje trudnoće imala sam slične bolove i peckanja...no pokazalo se da nije ništa opasno...a uzmi da je i normalno, pogotovo ako nisu jaki i česti te praćeni krvarenjem/smeđim iscjetkom...maternica ti se sada širi, jajnici pomiču...sve to može izazvati takvu neugodu. Takav je bio moj slučaj... Želim ti ugodnu trudnoću :proljece

hvala puno,

meni je prvi put, pa me sve uplaši i uznemiri. netko jos ima slična iskustva?

27 svi 2009, 16:09

Da, u obje trudnoće, skoro puna prva 3 mjeseca, konstantno boluckanje kao da bi svakoga trena trebala dobiti. Isto doktor rekao da je to najnormalnije zbog rastezanja i pomicanje. Dok nema krvi ili sukrvice, mislim da nema potrebe za strahom.

27 svi 2009, 16:25

u prvoj trudnoći sam u 8 tjednu zavrsila na hitnoj zbog bolova, sve je bilo uredu, a bila sam isto preplašena kao ti.
jesi li radila briseve, nemas upalu? :mah

28 svi 2009, 14:57

ja sam isto imala na početku bolove. skoro kao menstrualne, no ne bolne već više neugodne. jako su me plašili no sve je bilo ok. imam ih još i sad u 30-om tjednu. mislim da je to sve od "širenja". ako imaš problema pri mokrenju, onda bi već mogla bit neka upalica (bez panike) pa provjeri urin/urinokulturu.

30 svi 2009, 08:33

Ja sam imala bolove slićne kao da ću dobiti mengu. Ali nisu bili konstntno. I sami od sebe prestali u 12 tjednu.
Mislim da nema mjesta panici ;)

30 svi 2009, 20:51

ja sam saznala u 10tjednu trudnoce da sam trudna a prije nego sto sam uopce saznala imala sam uzasne bolove i jako stezanje u donjem djelu trbuha...
...trudnoca je bila svejedno uredna i bez ikakvih problema...
ne brini ako nema krvi i ako je pri pregledu sve ok...

CESTITAM NA TRUDNOCI... :kiss

Re: bolovi u trudnoći (spojene teme)

27 lis 2009, 21:36

mene bole rebra,na lijevoj strani,sprijeda prva dva,straga sva... :nevi

jel imala koja slične bolove da mi da savjet kako se namjestiti da bude udobnije,ja kako se god okrenem - ne valja :/

06 stu 2009, 20:04

:kima

06 stu 2009, 20:25

Vidim da heklaš...pardon, štrikaš :lol

to znači da te još uvijek tako boli?

06 stu 2009, 20:39

boli,već 2-3 mjeseca,uvijek predvečer,komaaaa :place

06 stu 2009, 20:40

nemam konstruktivni savjet...ali te grlim, ne prečvrsto :hug

06 stu 2009, 20:41

:kiss

07 stu 2009, 01:33

Sunci, probaj (ako lezis na boku) lezati ili na sto manjem jastuku ili podbaciti tanji jastuk ispod rebara ako imas vise uzglavlje (npr. kad gledas tv i sl.) + jastuk izmedju koljena. Probaj. Kad me zabole rebra, ja legnem malo na ledja (bez jastuka) prije nego sto se prebacim na drugi bok. Promijeni vise nacina lezanja dok ne pronadjes najudobniji. A kad ti dragi dodje, nek te malo izmasira... ;)

07 stu 2009, 16:06

zna me mama ponekad izmasirati i dok vrši pritisak na rebra onda je super i ugodno,ali čim prestane masirati odma se bol vrati :dunno
uskoro ću promijeniti krevet,madrac i jastuke,pa se nadam da će možda to malo poboljšati situaciju :roll:

17 stu 2009, 12:59

Evo i mene malo tu...
Ja sam vec 14tj.+1 i dalje osjecam tu bol o kojoj ste pricale, naprotiv imam oosjecaj da od 13 tj. osjecam vise bol nego prije, zapravo kao na samom pocetku trudnoce.
Meni je ovo prva trudnoca (nisam bas cvjetak mladosti) ali bas me pokorila.
U pocetku sam imala malo sukrvice ali to je zato sto sam u pocetku nosila blizance, pa je jedno otislo. (sada je ostala samo g. vrecica, embrio je otisao).
Trenutno nemam sukrvice, cak mi je i smanjen Utrogestan na 2x2 popodne i navecer ali ta bol koja nije stalna, pritisak, nesto kao menzis je tu.
Brisevi, urinokultura sve je normalno i ok.
Dal su to fakat samo kontrakcije?

Citam kako neke od vas rade skorom do kraja trudnoce, svaka cast al ja nebi mogla. Na tecaj koji je trajao 4 skolska sata sam bila jedva dosla i skoro zapala na predavanju... (sada sam i to ukinula i ucim odozdoma).

Uglavnom, zao mi je kaj sam takva mimozica ali jednostavno mene bacilo na mirovanje, htjela ja to ili ne (a inace UVIJEK imam crve u guzici..).. :/

17 stu 2009, 15:49

m., mene je tako bolilo u prvoj trudnoći.
sad ne, ali onda do negdje 15., 16. tjedna stalno, kao da ću dobit.

:dunno
meni je bila rizična trudnoća pa sam češće išla na kontrole (svaka 2-3 tjedna). mislim da je najbolje otići doktoru i smirit se.

17 stu 2009, 15:52

niš čudno martina,i ja sam imala baš tu jako izraženu bol,da sam čak išla i na nekakvo snimanje i sve ok
jednostavo je to tako jer je to drugo stanje :dunno
u pospanosti uživaj dok još spavati možeš,do kraja je još daleko ;)

17 stu 2009, 17:16

Martina kaj je mene sve bolilo....pogotovo u prvoj trudnoći, a i sad mi se ova čini nešto težom od druge. Sve mi se čini da bih se mogla preseliti ispred bolnice pa ako zatreba ;) Evo preksinoć sam dva ili tri sata urlala i plakala od bolova na cijeloj desnoj strani i nisko dole, čini mi se da me probavni trakt mučio, onda se malo smirilo i u jutro me samo malo štrecalo. Jučer bila dva put na wc-u i danas imam proljev, ali to je sad možda od antibiotika jer je izvjesno da imam upalu sinusa. Danas na faksu sam se skoro srušila iz čista mira, samo sam se počela tresti, a jela sam i pila i do tada je bilo sve o.k. Ne znam što da ti kažem, a kosti od (venerina) brežuljka me svakodnevno rasturaju... Ne znam kad imaš ponovno kontrolu, ali možda da iskoristiš posjet Zg-u i da moliš da te primi na pregled da budeš mirna??? Inače mene je u sve tri boljelo prvih tri mjeseca kao menstr., a i sad me nešto zna zaboliti...ne znam što...
Odgovori