Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
13 kol 2009, 17:11

Draga Mon,
hvala ti na odgovoru.Ja sam malo u gužvi a i ova upala me izmučila totalno tako da se javljam tek sad.Moj gin je na go.pa se moram još malo strpiti za 100&-tnu potvrdu da neće bit nikakvih problema iako sam i ja pitala sve i pretražila totalno sve moguće raspoložive informacije također nisam našla ništa posebno više nego ti.Još jednom puno ti hvala
14 kol 2009, 16:54
imala sam ja na početku. pila sam sok od brusnice (ne čaj), ujedno sam dobila bila tablete od doktora (klavocin) i kuhala sam si čaj od zobi (kupiš u DM-a. na zdravoj prehrani, na pakovanju piše kako se kuha) i nestalo je jako brzo
24 kol 2009, 17:00
Drage moje,jel koja od vas imala tu bakteriju?
Bila sam u bolnici zbog proširenog bubrežnog kanala i kad sam izašla dobila sam kutiju Novocefa.
Dva dana je sve bilo ok i onda se bol vratila,isto kao otežano mokrenje,peckanje...
Odnijela sam urin na pretrage i u nalazu stoji velikim slovima ispisano Escherichia coli
Malo sam pogledala na netu,zvuči mi grozno
Jel imala koja od vas susret s tom bakterijom i jel se može izliječiti antibioticima jer sam već luda od same pomisli na povratak u bolnicu
24 kol 2009, 17:03
imala sam je na početku trudnoće. užas.
riješila je, mislim, 10-dnevnom dozom Novocefa. i puuuno brusnice.
24 kol 2009, 17:05
Evo draga, nadam se da će te smiriti...a ja ću kasnije spojiti topice
viewtopic.php?f=35&t=50447&p=1741534&hilit=e+coli#p1741534
24 kol 2009, 17:11
Hvaja najdraže moje,možda sam prevelika paničarka ali me stalno strah da s bebačem ne pođe nešto po zlu,pa šizim radi svega a pogotovo kada bolovi ne prestaju
24 kol 2009, 17:15
riješit je se nečeš nikada...tako je meni dr rekla...to je bakterija koju antibiotikom samo uspavamo na neko neodređeno vrijeme...i kad promutira razmnoži se do besvijesti ja sam jednom imala 10na19...bubreg je jednostavno stao...
kod trudnica izaziva pobačaje tako da je posebno opasna-ne bi te htijela plašiti i ja sam ju imala kad sam bila trudna s prvim djetetom...sve je prošlo dobro ali sam to shvatila jako ozbiljno i doslovno se natankavala tekućinom da ju što prije isperem iz organizma
to je inače pozitivna bakterija koja živi u želudcu..znači imamo je svi dok ne poludi!!!
puno tekućine može i vode,bilo koji čaj minimalno 5-6 litara dnevno treba piti sad kad te boli kasnije uvijek paziti na tekućinu i piti je puno bar 3l,ne zadržavati mokraču,dobro je 1žlicu maslinovog ulja na dan popiti.
čaj od brusnice skuhati od cijelih plodova,ne onaj franckov ili neki jeftin u filter vrečici...
ak se sjetim još kaj napišem..i sam da znaš savjet ti daje bubrežni bolesnik---ja se borim s tegobama već 9 god..od prve trudnoće...lani mi je u zadnjoj trudnoći bubreg stao po 6 put
samo redovno pij antibiotik i bit će sve ok..i punooo tekućine
24 kol 2009, 17:18
mamuška je napisao/la:riješit je se nečeš nikada...tako je meni dr rekla...to je bakterija koju antibiotikom samo uspavamo na neko neodređeno vrijeme...i kad promutira razmnoži se do besvijesti ja sam jednom imala 10na19...bubreg je jednostavno stao...
kod trudnica izaziva pobačaje tako da je posebno opasna-ne bi te htijela plašiti i ja sam ju imala kad sam bila trudna s prvim djetetom...sve je prošlo dobro ali sam to shvatila jako ozbiljno i doslovno se natankavala tekućinom da ju što prije isperem iz organizma
to je inače pozitivna bakterija koja živi u želudcu..znači imamo je svi dok ne poludi!!!
puno tekućine može i vode,bilo koji čaj minimalno 5-6 litara dnevno treba piti sad kad te boli kasnije uvijek paziti na tekućinu i piti je puno bar 3l,ne zadržavati mokraču,dobro je 1žlicu maslinovog ulja na dan popiti.
čaj od brusnice skuhati od cijelih plodova,ne onaj franckov ili neki jeftin u filter vrečici...
ak se sjetim još kaj napišem..i sam da znaš savjet ti daje bubrežni bolesnik---ja se borim s tegobama već 9 god..od prve trudnoće...lani mi je u zadnjoj trudnoći bubreg stao po 6 put
samo redovno pij antibiotik i bit će sve ok..i punooo tekućine
aaaaaaa
24 kol 2009, 17:20
..sunchicaa.. je napisao/la:samo redovno pij antibiotik i bit će sve ok..i punooo tekućine
bez brige bit će sve ok!!!!!i pij punoooo

.
24 kol 2009, 17:25
sunchicaa, sve će biti ok, nemoj se toliko plašiti

najbolje je da se posavjetuješ sa svojim liječnikom i vidi s njim koliko dana, odnosno koju dozu atb moraš popiti.
znam da sam ja pila po 7 dana (nikako je se riješiti), a potrebno je 10, čini mi se.
kod mene je sve ok prošlo, nemam je već 4 godine, kuc-kuc.
24 kol 2009, 18:03
ja upravo iz zg dobila caj koji preporuca magistra buhac i koji je namjenjen ubijanju e. coli kod trudnica (daje ODLICNE rezultate)
mozes otici kod nje
http://www.ljekarna-buhac.hr/index.htmli kupiti mix ili u svojoj ljekarni kupi slijedece subanove cajeve:
- origano list, vrijesak cvijet, majcina dusica i breza list, smiksas ih sve zajedno i pijes 3x dnevno po 2 dl. vrlo brzo ubija bestije ali se preporuca 3 mjeseca ispijanja caja da se ne bi e. coli ponovo aktivirala.
toplo preporucam ovu verziju lijecenja jer ne smeta organizmu ko antibiotici i daje predobre rezultate.
uz caj se preporuca piti preparate od brusnice (ali oni samo pospjesuju djelovanje caja, sami NE RJESAVAJU problem)
24 kol 2009, 18:06
zvuči dobro i vrijedi probati,samo da ta gamad nestane
24 kol 2009, 18:07
postoji jos jedan izvrstan lijek, ali ne znam 100% smijes li ga u trudnoci:
pola kilograma cesnjaka ogulis i skuhas u litri crvenog vina dok se ne reducira na polovicu (pola litre). procijedis i prelijes u staklenu bocu (moze od tog vina) i pijes 2x dnevno, ujutro 2 zlice i navecer 2 zlice. smrdi ko sam vrag ali je jako djelotvorno.
24 kol 2009, 18:11
..sunchicaa.. je napisao/la:zvuči dobro i vrijedi probati,samo da ta gamad nestane

ja sam period od ozujka 2007 . pa do lipnja 2008. provela boreci se protiv idiotske bestije. oduzela mi je godinu ipo borbe za bebicu jer nisam mogla s njom ici u postupak. svasta sam probala, od homeopate, vaginaleta, antibiotika i evo ponovo se vratila. ali frendica (i ona je mr. ph.) kaze da je ovaj caj stvarno preucinkovit, brz i efikasan, pa kad sam saznala ta se bestija vratila nisam se osjecala ko da me je netko osudio na 2 godine zatvora ko zadnji put.
upravo sam ga skuhala, cak fino i mirise
a turu luk/vino taman zavrsavam. ovaj puta probam sve prirodno,ne zelim antibiotike. ushopala sam se sa toliko hormona u svibnju da me je iti strah otici na kontrolu jetre...
24 kol 2009, 20:47
Tri tjedna nakon poroda imala sam pijelonefritis (akutna upala bubrega) od E. Colli koja se nakon poroda iz mjehura (zbog otežanog mokrenja nakon poroda) vratila u bubrege. 5 dana bila sam u bolnici, venozno primala antibiotik, a nakon 1. kontrole mi se pojavila nova bakterija i dobila sam Novocef. E. colli je sada nakon 9 mjeseci uspješno izliječena ali uvijek imam pojačani iscjedak.
01 ruj 2009, 14:06
Upomoć,sve iskusne!
Ostalo mi je još 3 dana pijenja Klavocina da otjeram prokletu e.coli i sada sam dolje počela osjećati jako neugodan svrbež i imam pojačani bijeli iscjedak.Frendica kaže da sam vjerojatno dobila gljivice nakon svega toga i da si u ljekarni uzmem vaginalete.
E sad,zanima me jel još koja dobila gljivice ili nešto takvo nakon e.coli i mogu li se vaginalete uzeti na svoju ruku (20. tjedan trudnoće)?Isto tako me zanima ima li više vrsta vaginaleta i koje uzeti?
01 ruj 2009, 14:55
to su ti gljivice.ja sam u drugoj trudnoći imala e.coli i kad god bi krenula s terapijom antibiotika u isto vrijeme i vaginalete.nazovi doc na tel da ti ispiše recept ili još bolje otiđi do nje.ne brini nije strašno.a što se tiče e.coli imala sam je tri puta i sve do kraja i sve je bilo O.K.jela sam puno kompota brusnica jabuka jako ukusno
01 ruj 2009, 15:03
imala sam e.coli(otkrila brisom) u 2. trudnoći, u 10.tjednu.
Popila atb i navalile gljivice.
Vise su mi smetnja one stvarale.
Koristila vaginalete(mislim geonistin) i kremu(plymicol).
Nekako konacno stabilizirala vaginalnu floru.
Sad obavezno uporedo s atb uzimam i Lactogyn kao preventivu od dosadnih gljiva.
Uz to ispijam probioticke jogurte
Sve ce to bit ok, ne brini.
Odi svakako ginekologu da ti propise terapiju.
01 ruj 2009, 15:10
imam doma plymicol kremu,jel bi valjalo namazati?

barem dok ne dobijem vaginalete ilii nešto?
01 ruj 2009, 16:17
s obzirom da si trudna molim te da se posavjetuješ sa svojim liječnikom-da sam ja na tvom mjestu nebi ništa koristila na svoju ruku-ni plymicol ni vaginalete-tko pita ne skita
nadam se da puno piješ tekućine
01 ruj 2009, 17:09
a ništa,nema mi druge nego da se strpim do četvrtka...
01 ruj 2009, 17:40
Eh Sunch, imala sam to nedavno....znam da je neugodno, ali moram potpisati mamušku...niš bez doktora...
23 sij 2012, 16:33
Podižem temu jer mi nalaz urina i nije baš bajan... tek očekujem interpretaciju, međutim između ostalog u kategoriji " Bakterije" piše "dosta"... Inače sam godinama muku mučila s upalama mjehura pa se nadam kako ću i ovaj put uspjeti to riješiti bez antibiotika (pretpostavljam da će me prvo poslati na urinokulturu), no zanimalo me imate li vi isprobanih taktika kako se riješiti bakterija - uvin čaj se ne smije piti u trudnoći? Čaj od brusnice mi nikad nije bio baš djelotvoran, a ni kapsule

Negdje sam pročitala da limunade pomažu - pijem ih svaki dan... što još?
23 sij 2012, 17:49
uvin se smije u trudnoći, ja sam pila u bolnici
23 sij 2012, 18:04
Probaj sa Petrovicevom urotinkturom, meni je izvrsna

!
22 vel 2012, 19:22
ej cure moje
evo danas sam dobila nalaze briseva, i na njjima e. coli
ali na nalazu nema antibograma, pa mi dr kaže da je to samo kolonizacija i da ne treba nikakva terapija
jel zna netko nešto o tome?
ona kaže da nema razlog panici da je sve ok
pliiz ako je netko imao sličan slučaj
22 vel 2012, 19:37
e. coli nije za se zezat, ako je manje, npr 10 na 3 onda znaju ne dat, ali ako je više onda bi trebalo, po meni idi po drugo mišljenje, do dr opće prakse ili negdje privatno vidjet što kažu
22 vel 2012, 22:14
nevenera je napisao/la:e. coli nije za se zezat, ako je manje, npr 10 na 3 onda znaju ne dat, ali ako je više onda bi trebalo, po meni idi po drugo mišljenje, do dr opće prakse ili negdje privatno vidjet što kažu
a ta je dr privatno, kod nje idem evo već drugu trudnoću
ma ne piše na nalazu 10 na 3 ni 10 na 4 ni ništa
samo ono što sam gore napisala pa ona kaže da je to kolonizacija
23 vel 2012, 09:19
Imala kolonizaciju e. coli u trodnoći.
Mjesecima. Kontrolirala i nije prešlo u infekt.
Piti puno da se mjehur čim više ispire, možda najbolje
čaj od brusnice. I to je to.
23 vel 2012, 09:28
ako nije 10 na neku onda je kako ina kaže, samo se mora pazit da ne ide na gore
meni je pomogao probiotik, i čaj od zobi