Sada je: 18 tra 2026, 15:17.

Bebe rođene ljeti tj kako obući ljetnu bebu

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Bebe rođene ljeti

PostPostao/la Mama Mia28 » 27 vel 2010, 00:52

gaće pamučne sa stopalima
:lol ja znam što misliš...I ja sam imala par tih "gaća"( -mislim ne ja nego mali.) i super su mu bile.Baš praktično,udobno i pamučno :dada
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamino sunce » 27 vel 2010, 01:51

evo malo i mojih iskustava..
ja sam rodila 18.7 bilo je pakleno vruče čak i u rodilištu ga nisam držala u jastuku jer se znojio jako..
izašli smo iz bolnice u bodiju kratki rukav i odjelcu gače sa stopalima i gore kao košuljica dugi rukav ali to nisam ni oblačila jer je bilo za izgoriti...
doma imamo klimu ali ga nisam nosila u dnevni di je klima dok je ona radila.. ujutro nije sunce u stanu pa je nismo ni palili a popodne sam ga držala u sobi koja je na sjever i otvorena vrata da se malo zrak izmješa..
odma je bio obučen samo u bodi kratki rukav i čarapice one male stopalice kad je spavao po danu pokrila bi ga lancunićem ili pelenom, a po noći bi spavao u bodiju dugi rukav i čarapice i pokriven sa tankim pamučnim prekrivačem..
u šetnju bi iša u bodiju kratki rukav i gače tanje pamučne ili oni kompletići kratke gaće i kratki rukav sve u jedno..
tek krajem 9 mj sam počela oblačiti tutice po noći i prerasta je skoro sve jer je već bio na broj 68 tada...
najkorisniji su mi bili prekrivači pamučni iz cartera (osh kosh) jer se mogu prati na 60 pa bi ga stavljali na to a bljuckao je i pokrivali i svašta stvarno se dobro iskoriste i bodiji to je sve što triba za takve vručine
ja sam dojilja i nisam mu davala vodu tj, probala sam ali nije htio...
uh nemogu se sititi više ničeg kao da je to bilo prije sto godina :lol
naša mrvica 18.7.2009.
mamino sunce
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 27 vel 2010, 21:29

to za modraste rukice mi je rekla patronažna i stvarno kad sam mu mjerila temp bila je npr 36.7 a u dugim rukavima (bodybenkica) 37.2 pa sam skužila da to nije još za njega. čim je malo ojačao nije više bilo frke
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 02 ožu 2010, 22:58

naš J je rođen u sedmim mjesecu i isto kao što i cure kažu već u bolnici nam je bilo prevruće.
vadila sam ga iz jastuka jer su sestre stalno dolazile reći mi da ima povišenu temperu i da ga sama izvadim. one su ga stalno tuširale unatoč pupku. doma smo već prešli u kratke rukaviće na bodićima danju i duge rukaviće i čarapice noću. i pokrivali se laganim lancunićem. ne zaboravimo da smo morali nositi i široko povijanje koje je bila totalna muka, ali na prvom pregledu su nam rekli da ih skinemo. spas.
klimu nismo palili da se ne prehladimo iako smo bili u napasti. navečer smo išli u kraće šetnjice radi pogodnijeg zraka uz more i lakšeg spavanja. to je godilo i mami i bebi, a i ostalim članovima naše male obitelji.
i još za kraj samo da spomenem da je J isključivo dojen na zahtjev što znači apsolutno bez drugih dodataka. ikakvih, čak i vode, i nije dehidrirao jer je dojio koliko je htio i kad je htio. i preživjeli smo bez po muke.
eto toliko, ako se sjetim još čega, vratiću se.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Mini Me » 02 ožu 2010, 23:19

mi smo rođeni krajem 8 mj!! da...i onda je bilo pakleno vruće..... kod nas u rodilištu bebe nisu u jastuku..nego u njihovim odjelcima.....i samo su imali frotirnu dekicu....ali ih ni sestre nisu s tim pokrivali!!! išli smo kući u bodiju dugih rukava i u švedskoj peleni...jer je majka :oops: predvidjela da će krajem 8 mj. već zahladiti..pa nije kupila NITI JEDAN BODI NI ODJELCE KRATKIH RUKAVA!!! kada smo stigli doma slala sam mm da ide u shopping po bodije i odjelca kratkih rukava!
nosili smo najčešće bodi digih rukava i dole samo "gegice" ili bodi kratkih rukava i preko odjelce bez rukava! po danu,noći i u šetnji bila je pokrivena dekicom! nakon 3 tj. oblačila sam joj čarapice, jer je već bio 9 mj. i malo je zahladilo!!
klimu nismo palili! nisam joj davala ništa osim cike!
Mrgudica 25.08.2009.
Gregor 03.01.2012.
Mini Me
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mašnica » 03 ožu 2010, 08:56

Pratim! ;-)
mašnica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la alkemicar » 04 ožu 2010, 13:18

I ja upijam svako slovo :dada

i mame.... genijalne ste
tako nam to lijepo objasnite kao djeci u prvom razredu
a vjerujte mi, po ovom pitanju sam i vrtićki uzrast
hvala vam :kiss :hug
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la NadiaElena » 04 ožu 2010, 18:18

I ja upijam ove informacije, super će doći :5
slikaslika
NadiaElena
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 04 ožu 2010, 19:54

ajme, znam. meni prva beba, ljeto i svi mi govore svoje. zimi mi je nekako jasno -utopli ali ljeti.... :roll
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 04 ožu 2010, 20:35

samo se navodite prema bebi, ona će vam sama sve "reći", to je majčinski instinkt. ma vidječete, sve će se posložiti kad bebe dođu. a i vidječete ko vam daje nebulozne, a ko vrijedne savjete.
bebe plaču i kad je hladno ali i kad je prevruće, kao i kad ih nešto boli ili smete. taj plač čete naučiti razlikovati postepeno kad same shvatite kako bebach diše. ja to zovem dječje radosti i svaka ih mama prođe i nauči se s njima ponašati.
ne brinite, nego uživajte!
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Liv Tyler » 10 ožu 2010, 16:04

cure kako ste, što se radi? kako vi provodite svoje vrijeme u isčekivanju?
Liv Tyler
idoiti popitu

kako obući ljetnu bebu?

PostPostao/la aqua » 05 tra 2011, 08:57

bokić! evo za 2 mj.moram roditi-krajem 6.mj. i sad već krećem u nabavku potrebnih stvari,ono što me zanima što kupiti za tako malo? mislim vani će biti vruće 6.i 7.mj. a što kupiti za van iz bolnice-kratko ili dugačko- kapicu ili ne? u što ju doma oblačiti kratko ili dugo?
prvo dijete mi je zimsko tako da mi je to bilo ok ovo sad mi je totalna kontra :oops:
aqua
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: kako obući ljetnu bebu?

PostPostao/la IINA » 05 tra 2011, 09:02

------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la skorpionka » 05 tra 2011, 09:10

Jako ti ovisi o vremenu. Ja sam priredila sve ljetno i kratko pa sam na kraju morala kupiti još koje tanke pamučne tutice dugih rukava jer je srpanj lani u Zagrebu bio jako kišan i ne baš prevruć.

Rodila 03.07. Unatoč tome što je prvih dana vani bilo jako vruće, novorođenčad je termonestabilna, lako se pothlade pa smo doma išli u tankoj robici dugačkih rukava. Prvih par dana je tako i bio obučen u stanu. Nakon toga sam imala spremno samo kratko, a skoro cijeli taj mjesec je vani bilo neočekivano kišno, s nižim temperaturama od prosjeka. U rodilištu je bilo vruće, vadili smo ih iz onih jastuka ali bi nakon nekog vremena točno skužio da jednako kako su se brzo pregrijali da se i brzo pothlade.

Kolovoz smo bili na moru, bilo je pretoplo i imao je sve kratko, i rukave i bez nogavica.

Po meni priredi kratko 90 posto robice za taj period, ali imaj spreman dodatni sloj dugih rukava al tanki pamuk. TGo za slučaj naglog pada temperature ko što se nama lani dogodilo usred srpnja. Meni je najteže bilo naći pidzamice u toj najmanjoj veličini, da bude dugi rukav, sa stopačlima a da nisu plišane nego skroooooz tanki pamučni materijal. To sam jedva našla u newborn veličini. :dunno
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 05 tra 2011, 09:14

e da, iz bolnice smo išli bez kapice, bilo je jako vruće, plus što onaj uložak za novorođenče u autosjedalici dođe ko kapica :lol
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la aqua » 05 tra 2011, 09:44

thanks.zato i idem sad u nabavku dok još imaju nešto tankoi dugih rukava jer ako ću čekati 6.mj.budu imali sve kratko.
aqua
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la majab » 05 tra 2011, 10:13

Jao Skorpi zlata su ti vrijedni ovi savjeti :buket
Ja sam isto razmisljala dali bi ove godine mogli na more s bebacem u kolovozu, uh laknulo mi je kad sam ovo procitala.
Andrej 2004
Eva 2011
majab
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 05 tra 2011, 12:15

rodila sam 29.6.
nosili smo body dugih rukava, čarapice i hlače s stopicama. sve je bilo tanje i pamučno ali nisam uzela newborn nego sam podvrnula. H&M ima skroz male veličine. to je tinu bilo taman iako je pisalo 0-3 (a on je imao 2700g kad je izašao). sa sobom sam nosila tanju dekicu uvijek i gornji dio trenerke kao rezervu. kratke smo rukave odjenuli tek kasnije, pred kraj ljeta
sjećam se da je bio topik baš o odijevanju ljeti, ali ga ne pronalazim. idem poviriti gdje je
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 05 tra 2011, 12:33

našla sam topik :yess
bebe rođene ljeti - što odjenuti i savjeti
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 05 tra 2011, 12:34

podižem temu ako nove mame imaju dileme o tome kako i što odjenuti bebama rođenim ljeti
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la skorpionka » 05 tra 2011, 13:32

Neve ajd pliz spoji topike
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 05 tra 2011, 13:36

Nama se jako potrebnom pokazala kasnije na moru u kolovozu platnena pamucna kapica koja je imala onaj dio preko usiju jer kad bi mi kasno popodne dosli na plazu puhao je maestral svaki dan. Bili smo svaki dan na plazi i ujutro i navecer u debeloj hladovini borova. Bas smo uzivali.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la pinkis » 05 tra 2011, 18:31

u biti nam treba samo savjet kako ih obući na izlasku iz rodilišta i onih prvih par dana (kad im je navodno hladnjikavo)... a za kasnije cemo valjda i same skuzit kako da ih riktamo ;)
i da, ovo ljeto (drugo nam je u ovoj kući) nabavljam klimu!!! ludim sama sa sobom kad mi zvizgan upekne kroz zapadni prozor... a kamoli s bebom jadnom...

edit: zasto u prethodnim postovima svo pisu "klimu nismo palili"??
pa mogu je valjda koristiti umjereno?
pinkis
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la skorpionka » 05 tra 2011, 19:21

Ja sam ju koristila normalno, samo sam pazila da njemu direktno ne puse.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la nevenera » 05 tra 2011, 19:26

propuh svaki, a tu spada i klima, nisu za bebe. tako da ju nije pametno paliti. mi smo palili kad tin nije bio s nama u sobi

za izlazak smo mi 29.6. imali body dugih rukava tanki pamučni, čarapice i hlačice tanke sa stopicama. prva tri tjedna (otprilike) je bio u dugim rukavima tako (jedan dug rukav) a kasnije smo polako skidali sloj po sloj.

Kako bi provjerili da li ste u određenoj prilici dobro odlučili, dodirnite stražnju stranu bebinog vrata, trup, glavu, ruke i noge. Ako je koža hladna, znači da je bebi hladno, pa je odijenite ili pokrijte pokrivačem. Ako je koža topla i oznojena, vjerojatno je pretoplo odijevena. Ako su rukice i nogice hladne na dodir, a tijelo je ugodno toplo i suho, no beba i dalje plače, možda je treba nahraniti ili je žedna ili umorna.

Toplinu bebe nemojte provjeravati samo po njenim ručicama ili nožicama, jer su one većinom hladnije od ostatka tijela, budući da beba još nema potpuno razvijen cirkulacijski sustav. Također, ako je beba nekoliko puta kihnula, to ne mora značiti da joj je hladno. Možda joj smeta sunce ili je imala potrebu pročistiti nos. Isto vrijedi i za štucanje, koje je vrlo česta pojava kod beba i u većini slučajeva nema veze s osjećajem hladnoće
.
meni je ovo pomoglo. a znala sam i izmjerit temp (u guzi) da vidim jel mu temp ok, ako je preko 38 onda sam ga pretoplo obukla. nakon nekog vremena sam skužila kako :ajme
nevenera
idejni kreator MUD-a

Re: Bebe rođene ljeti tj kako obući ljetnu bebu

PostPostao/la aqua » 17 tra 2011, 10:55

pozdrav
evo još jedno pitanje za široko povijanje.
kupila sam pelenu na čičak za široo povijanje onao podstavljenu. pa me zanima ako to.? stavim pampersicu i na to tu pelenu? ili trebam između staviti i jednu tetra? ako da kako?- na trokut ili po dužini.
i ako onda kopčam body? body zakopčam preo pampersice i onda stavim ovu na čičak?
mislim zvuči glupo al pojma nemam. prije 5 godina povijala sam sa 3 tetra pelene i onda gore švedska koja se veže. sad je ovo jednostavnija verzija sa ovom na čiča samo ne znam to dal treba tetra il ne.
thanks
aqua
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivanche4 » 21 tra 2011, 10:24

Pokazat će ti to u bolnici, ako će biti potrebe za širokim povijanjem.
Sjećam se da su nama sestre pokazivale.
'04 '06 '08 '11 '16
ivanche4
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ciccobella » 21 tra 2011, 11:17

Ja sam prvu curicu rodila 18.07. i bilo je pakleno vruće.
Iz bolnice smo izašli u tankom bodiću dugih rukava i gagama (kombinezonu sa zatvorenim stopalima a gore se kopča na tregere na ramenu).
Kući je ispočetka bila stalno isto tako obučena ali samo iz razloga jer je u mom stanu hladno, kao da vanka nije ljeto, a kad bi pošli u šetnjicu obukla bi joj body kratkih rukava i tanke hlačice. ;)
Drugu curicu sam isto rodila po paklenim vrućinama 20.08., al ona je rođena niske porođajne mase, bez masnog tkiva, pa smo je iz tog razloga morali toplije oblačiti iako je vanka bilo vruće :dunno
Mi široko povijanje nismo radili jer su nam rekli u bolnici da ne treba, da je dovoljno da samo radimo vježbice s nogama... Tako da nemam pojma kako se beba široko povija. :dunno
ciccobella
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la srecica tara » 05 lip 2011, 00:01

:mah U dilemi sam.

Mi smo proljetna bebica, i posto je sad vec vani nekih 30-ak stupnjeva, neznam kako da ga adekvatno obucem. :dunno
Do sada sam mu oblacila bodic kratkih rukava i taknu tuticu dugog rukava. I ped. mi je rekla da moze tako.
Medutim sad je vec vruce uzasno, pa sam mu veceras obukla kratki rukav bodi, i taknku tuticu na debele spalinice.
Sta mislite, dal je rano za bebu od misec i 11 dana da je preko noci ,a i preko dana u kratkom rukavu?
e da, moram isto naglasit da ga je lovila nekakva prehlada, pa je nosic malo zacepljen :(

Sta se tice vode, ne dajem mu, jer doji, tako da...mada svekrva svaki put navaljuje da bi ona njemu dala pit vode, da je zedan. :roll
samo na to kazem, da sam mu davala i da nece da pije. sta drugo. :dunno
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 05 lip 2011, 00:05

ja sam na 30 stupnjeva djetetu od mjesec dana oblačila kratko. Zapravo oboma.
Krumpirić
Cobra 11

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.