Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: vozite li auto u trudnoći?

24 stu 2008, 11:34

Jos uvijek vozim...i nije mi nikakav problem. Nisu se pojavili ni nikakvi strahovi.
Samo sam puno pazljivija...

24 stu 2008, 11:40

A ja sad kako se približavam kraju trudnoće, imam napadaj panike kad moram sjesti za volan. Od mene do bolnice ima 35 km, pa kad idem na pregled, molim Boga da nađem nekog tko će me odvesti do bolnice. :mrgreen:

24 stu 2008, 16:31

Od prvog dana trudnoće mi smeta pojas tako da sam skroz izbacila vožnju iz života. Vozim se na stražnjem sicu jer drukčije ne ide a i nema potreba da riskiram kad ne radim pa nije da moram voziti.

Re: Trudnice - vežete li se u vožnji?

01 pro 2008, 09:53

ana82 je napisao/la:Ma bitno je naravno, ali ja sam imala takvu fobiju.
A sestra me nije htjela vozit ako se ne vežem :D , čekala
bi dok se ne svežem i onda tek krenila, a ja kao da me neko oko vrata sveza,
tako je djelova na mene taj pojas. Sad se vežem naravno, ali u
trudnoći sam eto imala fobiju. ;)

ja ovo ne kužim, zašto?
Nebi ni ja krenula dok se ne vežeš, nikom ne krećem dok se ne veže :dunno
Ja za nikog neću bit odgovorna i ćao.
Inače, primjetila sam da smotanije vozim otkad sam trudna, koda mi je motorika malo u komi :oops:

01 pro 2008, 09:57

Krumpirić je napisao/la:Inače, primjetila sam da smotanije vozim otkad sam trudna, koda mi je motorika malo u komi :oops:

u jednom periodu trudnoće, ne sjećam se sad točno kada, ali mislim negdje u trećem tromjesečju, sam imala fazu kakvu spominješ i izbjegavala sam voziti. trajalo je kratko i vozila opet nakon toga

11 pro 2008, 11:16

Ja najnormalnije vozim auto, vežem se ispod trbuha i sve ok, a kasnije kako trudnoća bude odmicala i trbuh rastao.... :dunno ...ne znam, vidit ću kako ću se osjećat iako bi želila vozit do samog kraja :xgrin

17 pro 2008, 23:28

Vozila sam u ponedjeljak navecer u 11 sati doma, a u utorak rodila Roka.
Znaci, do zadnjeg dana trudnoce-bez ikakvih problema. :xmah

14 sij 2009, 11:17

naravno da se vezem u voznji. ja sam od onih freakova koje paze na bezbednost! :cool

14 sij 2009, 11:18

ja se samo smjeskam sto si pocela odgovarati na ovakva pitanja. :hug

15 sij 2009, 11:13

LiKmama je napisao/la:ja se samo smjeskam sto si pocela odgovarati na ovakva pitanja. :hug

jedva sam docekala ;)

15 sij 2009, 23:15

Arkana10 je napisao/la:naravno da se vezem u voznji. ja sam od onih freakova koje paze na bezbednost! :cool

i ja sam takoder!
pojas uvijek i svugdje, jos u autu ima onaj upozoravajuci znak, od kojeg frcim, kad pisti, ako nismo svezani!

16 sij 2009, 17:07

Uh ja se sramim priznati ali sam strašno ne disciplinirana po tom pitanju. Ne vežem se nikad, a pogotovo ne sad, znam da bi trebala i sve ali me smeta jednostavno ( najvjerovatnije mi je samo to u glavi, ali ipak). Ali vozim bez problema, u prvoj sam vozila do zadnjeg dana, tako da cu i sad, i inače mi je vožnja strašan gušt :faca

18 sij 2009, 17:35

vozila sam svaki dan 70 km, do posla i nazad. vezana, naravno i nije bilo nikakvih problema. sad sam na mirovanju ali to ne izlazi iz tog. jedva čekam da mi gink kaže da mogu ustat i odo ja do frendica koje sve žive u krugu od 40 km.

12 lis 2009, 10:30

vežem se čim sjednem u auto, pa tako i u prve dvije trudnoće u kojima sam vozila i na dan poroda. Sad sam treći put trudna i ne mogu si zamisliti život bez auta jer prvo dvoje klinaca trebarazvesti i dovesti iz vrtića i sa svih aktivnosti. No, dobijem ospice kad vidim roditelje da voze djecu bez auto sjedalica i nevezane, čak i stoje klinci između vozačkog i suvozačkog sjedala, a ima i pametnih koji djecu stave naprijed. Žao mi je što policija ne kažnjava rigorozno te roditelje, nego im čak i ne prigovore ako ih zaustave u prometu :(

13 lis 2009, 18:22

Uvijek vežem i sebe i klince (u AS), bila trudna ili ne.
Ipak...pojas glavu čuva!

14 lis 2009, 21:52

yra je napisao/la:Uvijek vežem i sebe i klince (u AS), bila trudna ili ne.
Ipak...pojas glavu čuva!

Potpisujem

21 lis 2009, 17:36

uvijek se vežem
još uvijek vozim i mislim da ću do zadnjeg dana jer mi buša nije baš toliko narasla da bi mi smetala

21 lis 2009, 21:25

ja tek sad krenula na vožnju i trenutno se ne vežem :roll: vozim sporo po poligonu i nekim sporednim uličicama,pa veli instruktor da ne moram da me ne steže dok vježbam kočenje i dok se malo ne priviknem..al inače se vežem i vezat ću se kad krenem na cestu :dada

21 lis 2009, 23:51

ja ne znam voziti ako se ne vežem. Fali mi ta radnja kad sjednem u auto i gotovo. Korak po korak do okretanja ključa.

22 lis 2009, 08:45

sjemenka je napisao/la:ja ne znam voziti ako se ne vežem. Fali mi ta radnja kad sjednem u auto i gotovo. Korak po korak do okretanja ključa.

:dada
išla sam nekoliko puta preparkirat auto tako nevezana, osjećala sam se ko gola :shock:

14 pro 2009, 11:59

prva i posljednja stvar koju napravim kad udjem u auto. nije mi se malo puta dogodilo da se cak i zaboravim odvezat pa zamalo sic ponesem sa sobom :lol (nakon dva sudara vezem se odmah i uvijek)

17 pro 2011, 22:27

češljam stare teme na trudnoći pa mi se ova učinila zgodna za obrisat prašinu s nje ;)

17 pro 2011, 22:38

obavezno se vežem, kako sebe tako i tina. s tim da mi tin ako zaboravim :ajme odmah to napomene, ako zaboravim sebe, auto mi napomene, tako da zasad 100% sigurna vožnja :lol

18 pro 2011, 10:59

Ja sam se obavezno vezivala sve do prije par dana, sad sam u 40.tjednu, i onaj pojas simply više ne ide preko mene, bebač je nekako nisko i
imam feeling da to ne bi dobro završilo :ajme
ali se zato prebacim na zadnje sjedalo pa smo svi mirni :)

18 pro 2011, 16:41

dok nisam bila trudna, rijetko kada bi se vezala dok bi ja vozila, ali kada me netko drugi vozi, volim se vezat, nemam vise volan ispred sebe i tu neku sigurnost koju mi volan predstavlja...

sada, u trudnoci, isto nisam tako luda za vezanjem dok sama vozim, sputava me nekako

18 pro 2011, 16:43

Tonkica127 je napisao/la:dok nisam bila trudna, rijetko kada bi se vezala dok bi ja vozila, ali kada me netko drugi vozi, volim se vezat, nemam vise volan ispred sebe i tu neku sigurnost koju mi volan predstavlja...

sada, u trudnoci, isto nisam tako luda za vezanjem dok sama vozim, sputava me nekako

koju ti sigurnost volan daje? da će se trbuh dobro nabit u njega?

18 pro 2011, 16:52

I sebe i djecu. I volim da su mi suputnici koje ja vozim u svom autu vezani. Vežem se u tuđem autu kao i djecu ako idu samnom. I trudna i netrudna. :mrgreen

18 pro 2011, 16:57

još uvijek vozim i na duže relacije :ajme ( navodno po zakonu više ne bi ni smjela voziti), vežem se, obavezno, i kao vozač i kao suvozač, a i ne bih mogla bez vezivanja jer auto pišti za popiz.. :lol

18 pro 2011, 17:28

ja sam u trdnoći imala poseban dodatak za pojas da ti ne stišče trbuh, meni je to bila super stvar.

18 pro 2011, 18:40

Krumpirić je napisao/la:
Tonkica127 je napisao/la:dok nisam bila trudna, rijetko kada bi se vezala dok bi ja vozila, ali kada me netko drugi vozi, volim se vezat, nemam vise volan ispred sebe i tu neku sigurnost koju mi volan predstavlja...

koju ti sigurnost volan daje? da će se trbuh dobro nabit u njega?

sigurnost koju nemam dok sam na suvozacevom mjestu ili iza, imam se za nesto primiti, "otpor" s rukama u slucaju sudara, kako bi neki rekli ono nesto u glavi je kada si na vozacevom mjestu (najvise vjerujem sebi dok vozim)...

... sve ovisi o sudaru, posto se krecem u krugovima ljudi koji rade s autima, nagledala sam se svakakvih razbijenih auti, i naslusala raznih iskustava... tako da je moje misljenje kao i moje ponasanje (odgovorno/neodgovorno) za mene sasvim opravdano
Odgovori