Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
28 srp 2008, 09:52
ja sam za doriana koristila vatu i vodu.
sad u dm-u ima nekih k'o prešanih vatica koje nisu skupe i super su za malo dupence. koristi ih tara za malog.
ja ću najvjerovatnije to.
28 srp 2008, 09:53
Ina66 je napisao/la:još sam nešto htjela dodati - kad sam radila sebi platnene uloške, palo mi je na pamet da bih mogla napraviti i krpice za pranje guze (imam doma tooonu flanela, šteta da stoji)
tako da me to čeka ovih dana - sve izrezati i odnijeti mami na rubljenje (ona ima endlericu)
ja sam krpice za guzu od tetri napravila, samo na male komadiće, ne raspada se. tako da ako ti je rubljenje problem, tetre su ok za to.
28 srp 2008, 10:28
tetre sam iskoristila za nešto drugo i mislimsi još napraviti par platnenih pelena za široko povijanje (da izbjegnem ono silno motanje), a ovaj flanel se baš povlači po kući
silki - e, te vatice sam i ja koristila i uz njih još iz DMa suhe krpice (iako su zapravo papirnate) za brisanje
20 kol 2008, 12:38
Anđela je napisao/la:Zanima me di kupujete jednokratne gaćice i jednokratne presvlake za bebe (ono što se stavi ispod bebe za preslačit)?
Prvi porod sam nosila gaćice od kuće i pošto smo bili 12 dana u bolnici slala gaćice sveki doma na pranje

a sad je još lito pa to će smrdit strašno a nisam nigdi vidila jednokratne gaćice?!?!
Naci ces u DM.
20 kol 2008, 12:56
zaboravih prijaviti da sam kupila gazu.
u nami na kvatriću.1 m guste gaze je 8 kn.
za početak sam uzela 10 metara pa ću nadokupit ako će faliti.
ima za kupit i tetre na metre. ovo mi super zvuči
20 kol 2008, 12:58
dobra cijena, silki
pošto je tetra?
20 kol 2008, 12:59
nisam gledala.
pitam pa ti javim.
20 kol 2008, 13:14
zvala sam ih.
postoje četiri različite debljine tetre. trenutno u nami imaju samo najtanje i najdeblje.
slijedeći tjedan im stiže pošiljka.
cijene se kreću od 3,5kn za metar najtanje do 16kn za metar debele.
ove srednje su po 8 i 9kn.
eto, javi ako trebaš.
20 kol 2008, 14:20
ma, rekla mi je teta u dućanu koji to inače drži da trebaju uskoro dobiti gazu, tetru i kaliko (od toga se prave zavoji) pa se čisto informiram da znam planirati.
inače, još nisam otvorila vrećicu s pelenama pa ni ne znam hoće li mi uopće trebati. meni su ti materijali za nešto drugo potrebni
26 kol 2008, 20:49
nisam sigurna gdje bi vam stavila ovu korisnu info...bila sam danas u turbo limaču i imaju veliko sniženje odjeće (za bebe ali i ostale). kooliko sam bacila oko ima svega i svačega iako je većina onako ljetno proljetnih stvari. ja sam još neznalica i nemam ideju koji broj će moje djete nositi na proljeće a i još nisam sredila robicu koju sam dobila da vidim što mi nedostaje pa sam odustala od kupnje iako mi je sve izgledalo tako preslatko. Uglavnom kupujete li novo odite si svakako pogledati.
može neki mali hint o veličinama. otprilike od koliko do koliko mjeseci se nosi koji broj. znam da je individualno ali neki prosjek čisto da steknem dojam.
27 kol 2008, 08:24
može neki mali hint o veličinama. otprilike od koliko do koliko mjeseci se nosi koji broj. znam da je individualno ali neki prosjek čisto da steknem dojam.
podići ću ti jedan dobar topic na tu temu
29 kol 2008, 13:13
silki je napisao/la:zaboravih prijaviti da sam kupila gazu.
u nami na kvatriću.1 m guste gaze je 8 kn.
za početak sam uzela 10 metara pa ću nadokupit ako će faliti.
ima za kupit i tetre na metre. ovo mi super zvuči

zanima me kada tu kazu režeš na koju veličinu ih radiš. Ponudila mi se frendica porubiti mi gazice a imam doma hrpu metarq gaze pa bi to iskoristila. Sad ne znam da li da ih radim ko one kupovne 40x40 ili različito...što je najpraktičnije. I koliko mi ih uopće treba?
29 kol 2008, 13:25
veličina ti ovisi o tome za što ih misliš koristiti. ja sam tanke gazice upotrebljavala uglavnom za brisanje lica kad bi bljuckale i tada ti je veličina 40x40 dovoljna
29 kol 2008, 13:35
Ina66 je napisao/la:veličina ti ovisi o tome za što ih misliš koristiti. ja sam tanke gazice upotrebljavala uglavnom za brisanje lica kad bi bljuckale i tada ti je veličina 40x40 dovoljna
a za brisati -prati guzu kod premotavanja?
29 kol 2008, 13:38
onda možeš i manje dimenzije. za pranje/brisanje pokakane guze sam napravila krpice od flanela 15x15 i mislim ih kombinirati s jednim odličnim proizvodom kojeg se može nabaviti u DMu (negdje se već spominjalo) - četvrtaste blazinice od vate za pranje
31 kol 2008, 07:12
na kraju sam se odlučila za 50x50 da ne gnjavim frendicu jer je gaza 1m široka i oko 5m dugačka...pa da joj bude najlakše rezati ih. znači imat ću tih 20tak gazica i onih 6 koje sam kupilau paketu? to mi bude dosta jelda? ili? a tetra pelene sam kupila jedan paket u dm-u =6 komada...trebam još jedan jel?
31 kol 2008, 07:17
20-40 komada tetra pelena ili gazica- one su visenamjenske
ovo ti je s prve stranice gdje je popis stvari potrebnih za novorođenče.
sve ovisi o tome hoće li ti trebati široko povijanje ili ne jer se onda to radi s tetra pelenama (debljim) i hoćeš li koristiti platnene ili jednokratne pelene.
ako ćete trebati široko povijanje, onda uzmi još jedan paket tetri (ja sam gledala jučer u našem DMu - imali su samo manjih, ovih od 40x40)
31 kol 2008, 07:23
sad sam još jednom pročitala sve postove da utvrdim gradivo

i shvatila da si jednom prilikom napisala da gazice treba prošiti na duplo dakle mogla bi raditi jednu veličinu 25x25, a druge 50x50. mislim da joj to neće biti problem. a imam te gaze doma stvarno hrpu. ja sam prvo odvojila oko 5m ali mogla bi i više..
ja sam kupila neki dan u dm-u tetre 1mx1m ali kupit ću još barem jedan paket ako ne i dva. ma nek se nađe.
31 kol 2008, 07:28
ma da, jer se stvarno koriste za svašta - ja sam u krevetiću držala tetru ispod glave (ili gazu, ovu veću) budući da mi je starija jako bljuckala, pa tetra s istom svrhom u kolicima, pa za brisanje poslije kupanja (bolje upija od ijednog ručnika, naročito ako dijete ima kose)...
31 kol 2008, 15:14
Ja sam do sada kupila 24kom gazica 40x40 (4 paketa po 6kom) i dva paketa tetra, ukupno 12kom (80x80) - u dm-u. Još ću uzeti 2 paketa tetri po 10kom u kiki, jer su deblje od ovih u dm-u. I jedno i drugo je srašno praktično, sjećam se od kad sam čuvala klince kao babysitterica, tako da i ako bude koja viška nije problem - neću morati tako često prati.
I danas je naša bebica dobila svoju ladicu.

Kupila sam već i škarice za nokte, četkicu i češalj u kompletu. Zaboravila sam jednokratne gaćice, ali imam još vremena srećom.
22 ruj 2008, 12:13
silki je napisao/la:ja sam za doriana koristila vatu i vodu.
sad u dm-u ima nekih k'o prešanih vatica koje nisu skupe i super su za malo dupence. koristi ih tara za malog.
ja ću najvjerovatnije to.
Silki jel znaš kako se zove ovaj proizvod? Pitala sam u 2 DM i nemaju. Šta piše na kutiji?
22 ruj 2008, 12:41
ajd pogledat ću danas kod kume šta točno piše na pakiranju pa javim.
22 ruj 2008, 15:36
piše REINIGUNGS WATTEPADS i čudi me da ih nemaju
na
sličici ti je to drugi proizvod slijeva
22 ruj 2008, 15:47
mislim da silki misli na blazinice. meni su bile premale.
22 ruj 2008, 15:49
ovo jesu blazinice, 9x11cm, i meni su bile OK
a za veće količine imam i krpice od flanela
22 ruj 2008, 17:57
Rebecca, ovih većih, četvrtastih blazinica ima i u Muelleru, neka njihova marka, žuto pakiranje, nisu skupe.
22 ruj 2008, 20:38
Ina66 je napisao/la:piše REINIGUNGS WATTEPADS i čudi me da ih nemaju
na
to je to.
23 ruj 2008, 09:22
silki je napisao/la:Ina66 je napisao/la:piše REINIGUNGS WATTEPADS i čudi me da ih nemaju
na
to je to.
a ja onda krivo kupila..još sam gledalo to u dm-u i mislim si nije to to i bila u mulleru i kupila nešto što se zove jednokratna krpa za pranje!?! velike su 21x25 cm, nisam još otvorila paket. a poslužit će i to valjda
23 ruj 2008, 10:06
naravno da će poslužiti, dobre su za pokupiti veće količine kakice koja je u početku vrlo rijetka
23 ruj 2008, 13:07
Ina66 je napisao/la:piše REINIGUNGS WATTEPADS i čudi me da ih nemaju
na
Nravno da ih imaju

ja sam zabrijala da su to neke veće blaznice. Uzela sam jedan paket da ih isprobam.
Hvala!