21 svi 2009, 15:08
skorpionka je napisao/la:a ja ko na nekoj drozi, spremna micati planine
Točno taj filingOba puta.
21 svi 2009, 15:13
21 svi 2009, 15:21
očito je da svaka žena drugačije prolazi kroz porod jer ova euforija o kojoj neki pišu meni je apsolutna nepoznanica
i naravno da ćemo imati različit doživljaj i očekivanja poroda
21 svi 2009, 15:59
21 svi 2009, 16:43
21 svi 2009, 17:26
najvažnije je zdravlje, a bitno je i da se osoblje prema rodilji odnosi kao umnom biću.
21 svi 2009, 21:30
21 svi 2009, 21:57
Treći porod,inducirani,doktorica me strpa pored skladišta,i kaže sestri,idemo drip do kraja,sad će gospođa,trećerotka,to je gotovo za sat vremena. Zaboravili me s gumicom stegnutom na ruci,sve mi vene poiskakale,zaboravili mi dati tekućinu,dok su skužili već sam padala s onog kreveta,nisu mi pustili muža unutra,nitko me nije ni dolazio vidjet jer su bili okupirani jednom koja je vrištala cijeli porod. I tako,već pred samom nesvjesticom,u jednom konstantnom trudu(nisam bila spremna na to da drip toliko trga cijelo tijelo),već sam rekla babici da neću moći,da sam jako jako umorna,ali ona me ohrabri i kaže ajde dušo ja ću ti pomoći.. I nekako rodim. Stavili mi bebicu na prsa,a znate što sam ja osjetila? Olakšanje. Ne što je apgar 10/10,ne ni što smo žive i zdrave,nego samo što je gotovo. I jedino to mi je bilo u glavi-gotovo je.
niti se doktor probudito dok smo divna babica i ja obavile porod, malo me je recnula jer se bojala da mi ne popuca onaj makrame od prosli put, sve mi je govorila, pitala me sta zelim, bebu mi je dala odmah i bas smo se lijepo pomazile i tad sam osjetila svu euforiju poroda i uopce se ne sjecam bolova samo srece se sjecam.21 svi 2009, 22:10
skorpionka je napisao/la:Ovaj dio mi s porodom nema veze. Taj dio i je bio najdivniji. Imaš svoje sićušno predivno biće, znaš da je sve u redu i što je najbolje znaš da je porodu kraj.
Kako god to ti doživio, to je dio poroda. Govorim isključivo o tim prvim minutama. Ne o kontaktu s bebom kasnije.
Prvo u čisto "tehničkom" smislu, jer porod po definiciji čini i IV porođajno doba, dva sata nakon poroda, u kojem je isto tako dosta komplikacija i mozes izgubiti glavu ili zavrsiti na histerektomiji zbog atonije maternice i posljedičnog krvarenja, itd... D
Drugo, u emotivnom smisli mi je neodvojiv, jer cijelo vrijeme iscekujem da ugledam bebu, i onda ju napokon ugledam i pomirišem... to biće koje je bilo u tebi 9 mjeseci i upoznajes ga, prvi put ga vidis, pomirišeš, podojiš, itd....sav taj adrenalin koji te puca sa svih strana, mene je učinio totalno euforičnom u tim trenucima. Ai dalje sam bila dijelićem mozga svjesna da svi rizici poroda jos nisu nestali, da se jos svasta moze zakomplicirati itd...
21 svi 2009, 22:18
skorpionka je napisao/la:a ja ko na nekoj drozi, spremna micati planine
Točno taj filingOba puta.
Uvijek kad obajsnjavam taj osjećaj, kažem da se vjerojatno zbog tog osjećaja narkići navuku na opijate.
čak štoviše, ima puno ljepših i emotivnijih trenutaka
Moguće ih ima, ali još uvijek ništa doživljeno ne mogu s tim osjećajem usporediti.
21 svi 2009, 22:28
22 svi 2009, 01:06
22 svi 2009, 10:59
22 svi 2009, 11:31
22 svi 2009, 11:57
22 svi 2009, 12:05
22 svi 2009, 12:05
22 svi 2009, 12:21
i mamu dodirne tek sutradan (još i to ako mama MOLI da ga/ju dovedu, kao što sam ja morala molit, jer "rodila sam tek sinoć i jutarnji podoj nema smisla"22 svi 2009, 12:28
ali mi je strasno vazno kako ce beba doci na svjet jer mislim da to ima duboke veze sa onome sto sljedi u zivotu.
a ostane i djetetu, sigurno. Osobito kad je nadripano, izbačeno pritiskom na trbuh i kad ga/ju se isti tren nakon što izadje iz topline i sigurnosti majčina tijela odvuče u sobu daleko, u krevetić, u nepoznato, hladno, buku, plač drugih beba i mamu dodirne tek sutradan (još i to ako mama MOLI da ga/ju dovedu, kao što sam ja morala molit, jer "rodila sam tek sinoć i jutarnji podoj nema smisla"
22 svi 2009, 12:36
22 svi 2009, 12:37
nema ništa loše u tome da očekuješ MALO VIŠE od života.Valjda.
22 svi 2009, 12:38

22 svi 2009, 12:44
22 svi 2009, 12:45
22 svi 2009, 12:45
22 svi 2009, 12:59
danijela81 je napisao/la:ma, gledajuci sad, cisto iz moje perspektive, ja bi samo ispravnu medicinsku skrb.
22 svi 2009, 13:02
, pa aBD, čekat ću da prođe ta satnica.22 svi 2009, 14:31
kao ono prvorotka ne može to tako brzo. Kad me je konačno babica pogledala, onda je nastala strka, mjesta u boksu nije bilo, dovukli su zastore i rodila sam u predrađaoni, na groznom krevetu koji se nije dao podignuti. Kod izgona pojavio se moj anđeo, mlada doktorica. Tih dvadesetak minuta izgona držala me za ruku, mazila po kosi, hrabrila. Mislim da sam joj nakon poroda izjavila ljubav
Rezali su me dosta, nisam ni osjetila rez ali sam bogme ranu osjećala dugo. Kad sam dobila bebača u ruke, sve je stalo. Ushićenje, prvi njegov pogled, miris novorođenčeta me preplavio, najbolji osjećaj na svijetu. Ali bebu su odnijeli nakon deset minuta i nisam ga vidjela od 15,40 do slijedećeg jutra. Možda bi ga dobila na večernje dojenje, da nisam padala u nesvijest dva puta, svi su se sjatili oko mene... sutra je bilo puno bolje. Grozna tri dana u bolnici, bez konkretne pomoći u dojenju, maleni plače. Tek drugi dan ga je doktor Stanojević namjestio na dojku kako treba. 22 svi 2009, 14:35
22 svi 2009, 14:41