Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
25 sij 2010, 12:43
znas da sam umalo napravila fotosession kad sam bial u rodilistu...

(da imam sta pricat unucima)
30 sij 2010, 00:25
Prve rodilje u novom rodilištu MOLIMO DOJMOVE
14 vel 2010, 23:58
čujem da je super,pusti daljinski, svašta nešto.neka mama zapalila u sobi pa se upalija senzor dima.da je bilo skakanja i bižanja.-ispričala mama koja je rodila u novome.
15 vel 2010, 00:17
Šta je zapalila, duvan!?

. Baš je baby frandly raspoložena

.
Dok ja dođem do novog rodilišta, bit će ofucano

.
15 vel 2010, 00:17
nemres bilivet
frajerica zapalila u sobi
o maj gad
15 vel 2010, 09:01
da,da cigaret jel to možete zamislit.?
danas mi izlazi susida-daj bože- odma ću je pitat scenarij.jel tako da je to malo too much?

pogotovo šta su u bebe u sobama.
a ima i onih šta idu doli,ja kažen u vrtal,isprid ulaza pa zapale.
a šta cete ima nas svakakvih.
15 vel 2010, 09:03
Anika30 je napisao/la:Dok ja dođem do novog rodilišta, bit će ofucano

.
haha

ovo san i ja rekla,ma neće sve je toliko moderno da će trajat i trajat
15 vel 2010, 10:11
madir - ne budi tako uvjerena da će potrajat
kad sam rodila prvu, sanitarni čvor je taman bio renoviran. kad sam rodila drugu, nakon tri godine, je bilo prilično ofucano, a nakon šest godina je već bilo katastrofalno

stoga, Anika, požuri s trećim!
15 vel 2010, 19:04
a imaš ti pravo,al nebi bilo tako da se ponašamo ka doma.kad se sitin šta san svega vidila,opet mogu reć da imaš pravo.
15 vel 2010, 19:08
Madir je napisao/la:čujem da je super,pusti daljinski, svašta nešto.neka mama zapalila u sobi pa se upalija senzor dima.da je bilo skakanja i bižanja.-ispričala mama koja je rodila u novome.
e, šta će se usrićit od tih pustih daljinskih
15 vel 2010, 19:10
haha kako misliš?
15 vel 2010, 19:13
Madir je napisao/la:haha kako misliš?

pa mislim da je bitnija edukacija i odnos osoblja prema rodiljama, mislim da je i dalje znanje o dojenju u komi, mislim da i dalje isti ljudi funkcioniraju na isti način...
Sveti Duh se promijenio za 180 st u nekoliko godina, a zidovi su isti.
I nema LCD TVova ni daljinskog za dignut krevet, jer je to najmanje bitno
15 vel 2010, 22:13
ja ne mogu reć ništa loše o osoblju,dapaće mogu ih samo pofalit.pogotovo tzv.tetu edukatoricu za dojenje.
nas je spasila.
a s druge strane prija je rodila ima 3 god. i dan danas prepričava kako su s njom postupali ka sa stokom.
pa šta ja znan šta bi ti rekla.
bilo kako bilo, dobro je, da je sve novo.nama je to sad sve wau,a vanka .ebote i u čekaonu imaš sav mogući luksuz.
kažem luksuz,ako je to tamo luksuz.al za nas ima bit da je.
17 vel 2010, 17:14
meni jetrva iasla ima tjedan tako nesto i uopce nemaju tv to su samo tako prikazali na televiziji al ok im je najbolje od svega je sta ti mozes doc u sobu cim rodi i bit s njom i bebom dok ne zavrse posjete
17 vel 2010, 17:35
jedna cura je rodila u dubrovniku. dok je cuvala trudnocu, na tom odjelu je imala tv a kad je rodila i presla na odjel babinjaca tamo nema tv u sobi
mame nemaju kad gledati tv jer imaju svoje bebe
tako da je to i u splitu, predpostavljam
17 vel 2010, 17:40
da isplati se da je najbolje otic cuvat trudnocu u rodiliste i onda uzivas u punom tretmanu
17 vel 2010, 21:48
veky32 je napisao/la:jedna cura je rodila u dubrovniku. dok je cuvala trudnocu, na tom odjelu je imala tv a kad je rodila i presla na odjel babinjaca tamo nema tv u sobi
mame nemaju kad gledati tv jer imaju svoje bebe
tako da je to i u splitu, predpostavljam
x
18 vel 2010, 00:14
Ja se bojim tih svih daljinskih, vrata na botune i sličnih čuda tehnike, još da buden pegula pa da blokan u boxu koji je npr. takvin nekin vratima odijeljen, da kroz staklo gledan doktora, a on ne može do mene...

Baš san lipi scenarij zamislila, a?
18 vel 2010, 00:23
mamin slatkiš je napisao/la:meni jetrva iasla ima tjedan tako nesto i uopce nemaju tv to su samo tako prikazali na televiziji al ok im je najbolje od svega je sta ti mozes doc u sobu cim rodi i bit s njom i bebom dok ne zavrse posjete

Ovo nisam baš dobro skužila. Tko to ti? Misliš bilo tko ko dođe u posjet može biti u sobi s bebom? Za vrijeme posjeta ili odmah čim rodi? Super mi je da npr tata može doći bilo kad al ne bih da mi cijela familija prodefilira kroz sobu. Sigurno ni za bebu nije dobro prvi dan da donose svakakve bakterije.
Ja bih htjela da mi npr muž bude na porodu al ne samo pola sata prije nego čitavo vrijeme trudova jer tad mi i je napotrebniji a dok rađam mislim da ne bi bio puno od pomoći. Voljela bi da može ostati malo i nakon poroda ili kad bi kao u npr u Austrijskim nekim klinikama imali apartman u kojem je tata s nama cijelo vrijeme boravka u bolnici. Joj to bi bilo super al to sigurno košta masno.
18 vel 2010, 09:15
meni se isto ne svidja što počnu dolaziti tetke i stričevi
otac i druga djeca i ćao
18 vel 2010, 09:24
Ne virujem da puštaju baš svakoga. I da jesu, ja bi ih poslala k vragu.
18 vel 2010, 12:21
ma nije,dica ne ulaze,samo otac ili neko drugi.u biti jedna osoba može uć u sobu.dicu ne puštaju.
18 vel 2010, 15:22
ja sam nova ovde..
vidim da pricate o novom rodilistu
moja prijateljica je rodila prije 10dana, kaze da je sve bilo odlicno.nije imala nikoga koga poznaje tamo, ali svi su bili ok, sve je čisto. one zene koje cuvaju trudnocu, imaju u sobi tv, telefon i ko zna sta jos, a nakon sta rode, zene nemaju tv jer nije dobro radi diteta sad da svaka upali svoj tv i raspali
2 su zene u sobi i bebe do njih cilo vrime. babice ih operu i donesu i ako zelis/znas sama mos minjat pelene odma a ako ne, ona ti pomogne.. u sobi imaju wc.. 1 wc za 2 osobe .. ona je rodila u podne i odma ju je muz vidija...javija joj se....i u vrime posjeta su je mogli vidit mater, otac, muz....bilo ko od obitelji samo da ulaze 1 po jedan...ona je spavala tamo 3 nocui i pustili su je doma. prezadovoljna je.. ( ako zanemarimo jedva izdrzljivu bol )
.. a teta mi je rodila noćas

dugo je sve trajalo..oko 23 sata..ali sve je ok...i ona i beba

i ona je prezadovoljna bolnicom..muz ce tek sad ic vidit bebu
toliko je mladih mama oko mene da i sama to pozelim bit

nadam se.. ko zna...dok je rodiliste jos novo
18 vel 2010, 23:43
cula sam da ti nedaju izac iz sobe za vrime boravka u rodilistu, pa ako je tako, onda je to gore nego u zatvoru.
sta se tice osoblja, oni su na dane raspolozeni, ka i vrime....ako su oni neuljudni prema meni, bit cu i ja prema njima, i nikome nije krivo. mada ja vise necu imat posla snjima. A sve i da se slucajno desi, rodiliste ce bit u stanju za rusenje i vec ce se tad poceta radit trece-novo rodiliste. A vi koje cete radat u njemu, sretno
19 vel 2010, 11:09
Ne komuniciram otresito sa osobljem bez posebnog razloga. I oni su samo ljudi i većina njih radi najbolje što može. Svjedočila sam nekoliko puta ženama koje bi upale u prostorije za sestre i tražile da im se daju tablete ili štogod, bez molim, oprostite ili hvala. Tome ne učim svoju dicu, niti se sama tako ponašam.
Bolnica se ne uništava sama, uništavaju je pacijenti. Žene koje neće rukom spustit dasku na WC-u, nego će je pustit da sama padne, pa ako se i razbije, nema veze, nije im doma?! Žene koje će izać na balkon zapalit i ugasit čik o ogradu, zid ili zgazit na podu nogom. One koje će lupati vratima jer im je loš dan. Toliko sam toga ružnog vidila od strane žena koje se valjda ni doma ne znaju pristojno ponašati i njima ne znači ništa što je netko (svi mi) platili tu bolnicu, odnosno to rodilište. Njima je bitno kako je njima, a ne onima koji će doći poslije. Nekultura, jednostavno.
Ima tu i žena koje nemaju nikakvih higijenskih navika i baš ih briga što time ugrožavaju druge i stvaraju im nelagodu. Onih koje krvave uloške ostavljaju na prozorskoj dasci WC-a, korištene ručnike i spavaćice bacaju na pod.
Svega sam vidila i pored takvih osoba tribalo bi nam novo rodilište svake godine. Prije svega moramo se same naučiti ponašanju i čuvanju društvene imovine kao da je naša vlastita. Jer jest.
EDIT: Pisane pogreške.
19 vel 2010, 15:38
mirbi je napisao/la:Ne komuniciram otresito sa osobljem bez posebnog razloga. I oni su samo ljudi i većina njih radi najbolje što može. Svjedočila sam nekoliko puta ženama koje bi upale u prostorije za sestre i tražile da im se daju tablete ili štogod, bez molim, oprostite ili hvala. Tome ne učim svoju dicu, niti se sama tako ponašam.
Bolnica se ne uništava sama, uništavaju je pacijenti. Žene koje neće rukom spustit dasku na WC-u, nego će je pustit da sama padne, pa ako se i razbije, nema veze, nije im doma?! Žene koje će izać na balkon zapalit i ugasit čik o ogradu, zid ili zgazit na podu nogom. One koje će lupati vratima jer im je loš dan. Toliko sam toga ružnog vidila od strane žena koje se valjda ni doma ne znaju pristojno ponašati i njima ne znači ništa što je netko (svi mi) platili tu bolnicu, odnosno to rodilište. Njima je bitno kako je njima, a ne onima koji će doći poslije. Nekultura, jednostavno.
Ima tu i žena koje nemaju nikakvih higijenskih navika i baš ih briga što time ugrožavaju druge i stvaraju im nelagodu. Onih koje krvave uloške ostavljaju na prozorskoj dasci WC-a, korištene ručnike i spavaćice bacaju na pod.
Svega sam vidila i pored takvih osoba tribalo bi nam novo rodilište svake godine. Prije svega moramo se same naučiti ponašanju i čuvanju društvene imovine kao da je naša vlastita. Jer jest.
EDIT: Pisane pogreške.
x
19 vel 2010, 16:34
pojedini pacijenti znaju biti ekstra bezobrazni a ocekuju od sestre lijepo ponasanje
na nemoj
a najcesce su to oni ili one koje kucu nesmju ni pisnuti pa se izivljavaju na osoblju
nemojte zaboraviti da je to nova radna sredina za sve u rodilistu i da je kilometraza i opseg posla mnogo veci nego u starom rodilistu, a broj osoblja jedva povecan za 3-4 nove sestre, a gdje su jadne spremacice koje sve to moraju spremiti, a svi znamo koliko krvi ima tamo
ne idem u splitsko rodiliste rađati, a i da idem nista od toga mi nebi bilo tako bitno
jedina bitna stvar mi je da smo ja i moja beba zive i zdrave
a hoce li me sestra svake 3 minute pitati jesam li dobro i hoci li ja gledati da je ona ko na izboru za miss pa da mi je vjecito nasmijana---to mi nije na prvom mjestu
19 vel 2010, 23:36
mirbi
19 vel 2010, 23:39
mirbi
lijek je i u malim sobama, s malim WCom, malo su pristojnije žene kad se zna ko je ostavio uložak il razbio nešto