Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: Rodilište SVETI DUH

18 ruj 2009, 15:42

evo i ja sam upravo čula da je ogromna gužva. da žene rađaju u predrađaoni. svejedno idem tam :mrgreen: pa kud puklo da puklo :mrgreen:

20 ruj 2009, 19:32

Ja sam prije 8 dana rodila na SD iako gore ne spadam. Došla sam sa trudovima na 5 min i zadnja 4 pregleda sam obavila tamo. Porod - i više nego zadovoljna, prošlo super, bez dripa, bez epiziotomije...Odlična babica... I stvarno izbjegavaju rezanje (koliko sam vidila i čula kod drugih žena koje su rodile taj dan gore).
Babinjače odnosno rooming in - koma! to što je beba sa mamom cijelo vrijeme - super stvar, mlijeko došlo puno brže, mišica odmah shvatila sisanje, izgubila na težini svega 10 dkg... ali tehničke stvari rooming ina - definitivno nisu spremni za to.
Mislim, da ja dijete moram ostavit dvama nepoznatim ženama u sobi da bih se istuširala ili otišla vidjet starije dijete u doba posjeta, da sama moram mijenjat krvavu posteljinu ujutro u 6 sati, da sam se skoro obrušila u hodniku sa bebom na rukama da bi je rođeni otac i brat vidjeli kroz staklo jer nije bilo sestara koje bi je pomogle nositi u doba posjeta...ma koma... :angry

22 ruj 2009, 09:23

a jel istina da je ogromna gužva mamanjonji, kak sam čula?
jesi dobila epiduralnu (ako si tražila)?

22 ruj 2009, 11:33

To sa gužvom stvarno ovisi o momentu kada dodjes - kad sam stigla bila je strka i panika u predrađaoni, svi kreveti puni, ali već za 10 min dok sam ja bila na ctg-u, oslobodilo se tri kreveta jer su žene otišle u rađaonu i tako ih je 5-6 rodilo u cca pola sata. Nakon toga smo bile samo 2, za cijelo vrijeme dok sam ja tamo bila, sve je bilo nekako ležerno, tiho...Tako su mi otrilike i rekle primalje, da im se zna zalomit prava tarapana od gužve a onda za sat-dva, mir i tišina.
Na odjelu babinjača smo ležale sve koje smo rodile to popodne-predvečer, nisam uočila da je neka alarmantna situacija, odnosno nitko nije smješten na hodnik ili na odjel patologije trudnoće.
Epiduralnu nisam dobila ni tražila.
Jedna cura je, koliko sam shvatila, tražila i kad je bila otvorena 4-5 cm, sestra je rekla da može i otišla po dr. i tad su je odveli iz predrađaone, mislim da je tada dobila (nisam vidjela).

26 ruj 2009, 18:08

puno hvala za info :D ja sam dobila epiduralnu - i tražila :mrgreen:
ja sam, eto, bila jako zadovoljna sa prvim porodom tamo, ne mogu garantirati da će i drugi biti isti ali puna optimizma idem roditi tamo :mrgreen:

02 lis 2009, 17:49

evo da i ja podjelim iskustvo s SD-a... nije moje, al nadam se da će nekome pomoći... Osoba koja je tamo bila na porodu (nazovimo je A) jednostavno je zgrožena. nije imala mlijeka i ni pod koju cijenu joj nisu dopuštali nadohranu. dijete je cijeli dan bilo bez hrane (A je plakala kao kišna godina, ali ništ nije pomoglo), tek preko noći su uspjeli malo nadohraniti to malo jadno stvorenje. ono što je još gore, mali je rođen mjesec dana prerano i nije težio ni 2500g, a njih boli edit neprimjerenog izraza što ga A nema s čim nahraniti... :angry :angry :angry
sestre su bile izuzetno neugodne. npr., kad je A presvlačila maloga (napominjem da joj je to prva beba i da nikad prije nije imala bebu u rukama, nikad) sestra se obrušila na nju zašto je tako spora!??? :conf . veli A da ju je strah, a ova njoj pa kak ćete doma, A veli da ima muža i mamu i da budu oni pomogli a ova njoj: pa kome ste vi rodili djete? mužu i mami ili sebi???? haloooo...
bilo je još ružnih događaja o kojima je pričala, o neljubaznosti sestra, ali mislim da sam dovoljno približila njen doživljaj...

02 lis 2009, 17:53

žao mi je zbog njenih doživljaja :hug
ali, NITKO nema "mlijeko" prvi dan niti je beba tako strašno gladna :dunno

03 lis 2009, 16:42

Rodila sam prije 12 dana na Sv. Duhu i moram pohvaliti ekipu na porodu. Bili su mi sjajni !!!

Sto se tice babinjaca, sestre su bile relativno okej. Pitaju vas obavezno koje vam je dijete po redu, mozete li ga presvuci itd. Naravno, ima i onih koje su nabrusene, neugodne...ali zbilja to ne treba primati srcu. Meni je vise isla na zivce pedijatrica u viziti koja nije ni pogledala bebu i samo prosla pored nje sa komentarom "kod vas je sve u redu" ...Hdb da je bilo, ali ni baciti pogled... :roll:

Drugi dan je dosla zena koja je imala strasno tezak porod, jedva se micala sa jedne na drugu stranu...pa je zvala sestru da joj uzmu bebu na par sati jer se bebica plakala vec 2 h. Tu je bila sestra vrlo neugodno sa komentarom "a vjerojatno ne spadate u ovu bolnicu"...na sto smo cimerica i ja reagirale burnije nego ova mama "kakve to veze ima???? :mrgreen:

Jos nesto, iako sam slusala stalno o toj veeeelikoj guzvi na Sv. Duhu, i bojala se toga ....na kraju sam jedna jedina radjala u radjaoni, kreveta je bilo koliko hoces....da bi nakon dva dana opet bila ludnica i zene su radjale u predradjaoni i smjestale su ih na patalogiju. Stvarno ovisi kako koji dan ..

07 lis 2009, 13:19

bok. evo ja sam nova. željela bih vam ispričat jednu priču o sv.duhu.nakon teške muke napokon sam zatrudnila naravno icsi.zanosila sam trojke.na sv.duhu ležala sam 6mjeseci.bili su i više nego dobri.nisam iz zagreba pa moja obitelj nije mogla biti samnom cijelo vrijeme,nisam se smijela baš dizati iz kreveta pa nisam mogla ići na kavice ili shoping preko puta.to su za mene sve obavljale sestre na patologiji.napokon rodila sam...carski rez,hitno.djeca tj.dva dječaka i djevojčica težili su od1680,1640 i 1130.svi su se borili za život.malecka je bila 55 dana u inkubatoru,maleni drugi dan u klaićavoj zbog pneumotoraxa,poslje poroda provela sam 2mjeseca sa tim sestrama pa zato da ne duljim,nemojte loše govorit o tim ženama jer se one brinu o toj djeci kao da su njihova.zapitajte se kakve smo mi?njih ga premalo a nas sve više sve bi tamo rodile jer su stvarno najbolji.sve je super kad ima sretan završetak.moji klinci sada imaju 22 mjeseca i svi troje su živi i zdravi a to samo zahvaljujući onima tamo!

07 lis 2009, 13:33

evo i mog iskustva...rodila 7.9. na sv.duhu....u 2h u noći me uhvatili trudovi..u 5 probudila muža i ravno u rađaonu...nikoga nije bilo u rađaoni...u predrađaoni dvije žene...porod prošao brzo i bolno...došla sam skroz otvorena pa nisam mogla dobiti epiduralnu...malo sam počela pucati pa me primalja, nakon što me pitala da li smije malo i recnula...šta da kažem, boljelo ko sam vrag tjedan dana...i na karaju nije to bilo baš tako malo...malo nutarnjih malo vanjskih šavova...ukupno 10!!! kad sam rodila, odmah šivanje, uz anesteziju...bebača dobila na prsa sat vremena i onda ga odnijeli u ''baby sobu''...mene onako jadnu umotanu u plahtu i na nekom turbo neudobnom krevetu izgurali van kod muža (i drugih tata koji su čekali vijesti o porodu) gdje sam 4 sata čekala mjesto u sobi...da ne kažem kakao sam se osjećala za to vrijeme...propuh, gužva, a ja ležim i bol je sve jača...taj dio mi je bio stvarno grozan..
kad su me konačno stavili u sobu i dovezli bebača nitko me ništa nije pitao....ovo je vaša beba...taj i taj broj jel tako i to je to...tek je kasnije noćna smjena ( a rodila sam ujutro u 8) pitala da li ide dojenje, treba li pomoć, objašnjenje...i sl. nama hvala Bogu ništa nije trebalo...mali čim je vidio cicu zgrabio, vukao i nije puštao dook se ne najede...pravi cicoljubac
a sad tek počinje ono nevjerojatno.....sestre su prezauzete ja to shvaćam, doktori su ili divni (stanojević) ili bahati i prevažni da bi uopće pregledali pacijenticu....mislim ako vizita dolazi vidjeti pacijente a oni samoulete u sobu i doslovce zavire pod plahtu to meni nije vizita...
ja sam npr. jako bila natečena od epiziotomije i nisam niti noge mogla skupljene držati niti nirmalno hodati, a na viziti je dr. rekao hm...aha..hm...sve ok....pa sam ja skočila da hoću nešto za oteklinu, jer želim hodati normalno...pa mi je rekao a da me nije ni pogledao dobro...rivanol....i otišao...a za taj rivanol sam se uglavnom morala skoro pa tući sa sestrama...čast nekima koje su mi ga redovno donijele ( u čaši pa sam si sama stavlala obloge).....e onda je u sobu došla jedna gospođe koja ili nije mogla, ili nije znala ili nije htjela ne ulazim u to hraniti svoje dijete, pa je mala plakala i plakala...a mene je to tako pogađalo da mi je tlak skočio...i naravno kad sestra u 5 ujutro uleti s toplomjerima i meni dođe mjeriti tlak ( a ta malecka je plakala npr 11sati tijekom noći) naravno da mi nije bio dobra tlak....
i onda dolazi vizita, nakon nezaobilaznog ''skidajte gaće ide vizita''...dr.mi fino hoće dati normabele...da mi ne smeta djetetov plač..jer sam ja valjda ta koja je problem...i ja naravno umalo ga stjeram u rodni kraj i odbijem terapiju i postanem glavni problem na odjelu babinjača....6 puta dnevno mi mjere tlak...a i o tome bi se dalo pisati...mjere mi tlak npr.nakon namještanja kreveta-ja ga namjestila...ili stojećki preko nagužvanogg rukava spavaćice...ne znam,nisam zdravstveni djelatnik ali nekako mi nije baš normanlo mjeriti tlak gdjegod stigneš uloviti pacijenta...odbila sam da mi mjeri tlak jedna sestra ispred vrata wc-a gdje me u tom trenu zatekla....nakon još jedne prepirke s vizitom odbila sam i terapiju za povišebi tlak..e sad sam stvarno postala i to namjerno neugodna....moj je sin u međuvremenu dobio žuticu pa nismomogli kući treći dan....dok je bio na fototerapiji dane sam kratila čitajući i odmarajući i jedva čekajući da mi moj malac stigne...sestrama sve pohvale...bar pedijatrijske su radile sve po dogovoru i na vrijeme...eto to je moje iskustvo...

07 lis 2009, 17:18

jako mi je žao što si imala takvo iskustvo.ali to je ono što sam napisala ,te sestre se trebaju boriti sa mamama koje i nisu baš pažljive prema svojoj djeci(a vjeruj mi ima ih puno)ne branim liječnike ima ih i jako osornih i bezobraznih, prema meni nije ni jedan bio a znam ih sve.ja sam stala u obranu sestara.šta si te jadne sestre mogu primjer:kad se žena odbija oprat tri ili četri dana iza poroda, a cijela soba smrdi.da je za kosu potegne do kupaonice?nadam se da si doživjela i svijetle trenutke na tom sv.duhu.

12 lis 2009, 12:53

Drugu i trecu curicu rodila sam na Duhu.Babice su super,sestre na babinjacama ok,al sestre sa pedijatrije su grozne.Posebno nekoliko njih mladjih.....drske,bezobrazne,ne zele pomoci ili pomognu al nerado,namrgodjene......covjek se u nekim situacijama ne snadje odmah,kao ja....ali da ih sretnem negdje na cesti,svasta bi im sasula u lice.Neznam samo ko zaposljava te mlade,nervozne cure.

16 lis 2009, 18:45

Drage moje to nam je sve jedno veliko iskustvo i svaki put smo pametnije i možda bismo se bolje, tj. pametnije postavile i izborila za sebe i svoje dijete. samo ne znam koliko bismo puta trebale rađati :lol

16 lis 2009, 21:47

.nakon još jedne prepirke s vizitom odbila sam i terapiju za povišebi tlak..e sad sam stvarno postala i to namjerno neugodna.

stvarno pametno. Jer lijecnici vjerojatno daju lijekove za tlak ako ti ne treba. Pa se onda treba inatiti i odbiti.

20 lis 2009, 10:19

nikako ne bi odbila terapiju za visoki tlak.Osobito u trudnoći i poslije poroda.

10 stu 2009, 12:55

..razmisljam o tome da upravo na Sv. Duhu rodim (nadam se da ce trudnoca proci kako treba i da cu doci do ovog dijela). :dada

10 stu 2009, 13:16

Martina ja se odlučih za SV.Duh, pa ću ti ispričati kako je bilo. Ili neću ako nebudeš htjela...jer meni je treći, a tebi ipak prvi put :lol

20 stu 2009, 10:41

mene strašno zanima dali se kaj promjenilo od kad sam ja tamo rodila (prije 5 god.). meni osobno je bilo ok, zadovoljna sa svime- od prijema do otpusta.

26 stu 2009, 08:19

oni koji su dvaput rađali na Duhu-kažu da itekako jest. Ja sam prvi puta u Petrovoj-drugi na Duhu, i to je (meni) bilo nebo i zemlja. Tj. zemlja pa nebo :lol

26 stu 2009, 15:22

da se priključim,rađala sam 1.x i to na Sv.Duhu i ja sam i više nego zadovoljna,kad su me primili pod trudovima u ambulantu,dr.se predstavio i sve je bilo više nego odlično(koliko pod bolovima može biti),u predrađaoni isto tako,a u rađaoni još bolji...ja sam se sama digla pišat nakon poroda,a oni su inzirtirali na onoj"guski" ili da mi stave kateter,ali sam ih odgovorila :dada
u sobi smo bile nas 3 koje smo rodile isti dan i bile skupa u predrađaoni(zapravo,1.dan je bila neka koja je išla doma,sirota je stalno nunala malu bebu,cice joj natekle,a mala urlalaaaa),ja nisam imala pojma o dojenju,nisam znala da je to takva nauka...how wrong was I...
ugl,na svako zvono mi dolazile pomoć oko dojenja,namještale mi krevet,pokazali sve kaj nas interesira,a mi smo koristile svaku priliku da pitamo kaj nas interesira...još se redovito čujem s curkama iz sobe,djeca su nam rođena u par sati razmaka :joy :joy
a brate,ima i nas mama svakakvih,imaju prohtjeve i zahtjeve svakakve i bahate su i bezobrazne;sestre nam nisu posluga,a neki to ne shvaćaju...
i rekla sam svima,i vama ću-da rađam još 15x opet idem na Sv.Duh!!!
i da,nisam imala apsoluto nikakvu žnjoru :mrgreen:

26 stu 2009, 15:54

Krumpirić je napisao/la:oni koji su dvaput rađali na Duhu-kažu da itekako jest. Ja sam prvi puta u Petrovoj-drugi na Duhu, i to je (meni) bilo nebo i zemlja. Tj. zemlja pa nebo :lol

ja sam te samo došla potpisat :mrgreen:

26 stu 2009, 20:05

guapa je napisao/la:mene strašno zanima dali se kaj promjenilo od kad sam ja tamo rodila (prije 5 god.). meni osobno je bilo ok, zadovoljna sa svime- od prijema do otpusta.

ja sam prije 4,5 god. rodila gore i prije 2 mjeseca - doista jest razlika (na bolje :) )

04 pro 2009, 19:16

Meni je vise isla na zivce pedijatrica u viziti koja nije ni pogledala bebu i samo prosla pored nje sa komentarom "kod vas je sve u redu"

Tako je bilo i kada sam ja bila u rodilištu. Koliko se sjećam radi dječje vizite dječicu su odvodili a pedijatar bi mamama samo došao reći kako je beba. Ne vidim tu ništa loše ili nehumano. Hvala Bogu da mi nije imao što za reći osim: "kod vas je sve u redu". Valjda imamo različit pogled na istu situaciju. :dunno

...pa je zvala sestru da joj uzmu bebu na par sati jer se bebica plakala vec 2 h

Loru sam rodila prije 4 god dok još bebe nisu bile 24h s mamama. Kada je plakala, čim bi čule, sestre bi ušle u sobu nosile ju i gugutale joj a bila je gužvaaaaaaaaaa. Samo taj dan nas je 12 rodilo, čini mi se.

Na Sv. Duhu sam rodila obje djevojčice (4 god i 1,5 god) premda tamo ne spadam prema mjestu stanovanja, nisam imala nikakvu vezu i nikakvo poznanstvo a bila sam izuzetno zadovoljna "tretmanom", dok npr. moja cimerica koja je imala vezu bila je totalno nezadovoljna...hranom. Sva je bila nabrušena na sestre, ničim izazvana. Ja sam to pripisivala hormonima, cimerica mi je inače bila jako draga i simpatična.
U drugoj trudnoći me nisu htjeli primiti na Sv. Duh jer tamo ne spadam prema mjestu stanovanja pa sam, od silne želje i pozitivnih iskustava sa prvog poroda, bila prisiljena smuljati adresu :oops:

Nego, ako Bog da, ja ću opet jednom na Sv. Duh. Ako ne po svoju bebu a ono po nećakinju koju mi sestra treba roditi u siječnju.

:grligrli

13 pro 2009, 09:22

zmajic je napisao/la:Martina ja se odlučih za SV.Duh, pa ću ti ispričati kako je bilo. Ili neću ako nebudeš htjela...jer meni je treći, a tebi ipak prvi put :lol

:lol Nakon sto sam pomno procitala price o Sv.Duhu sve vise si razmisljam i o Vinogradskoj :mrgreen: ... Vidjet cemo...

13 pro 2009, 11:05

Draga Martina moj maniken Jan renato je rođen na sv.Duhu i mogu reći da sam bila više nego zadovoljna od samog ulaska u predrađaonu 18.08.2007 do samog izlaska iz bolnice 27.08 2007.
Porpd je bio carski rez pod općom anestezijom , čak se anastezijolog sjwtio da mi da pripravak protiv mućnine nakon buđenja jer sma za laparoskopiju nakon anestezije skoro sušu ispustila povračajući . Sve mi je lijepo objasnio , cijeli tim je bio predivan , sestra me tješila dok mi je uvlaćila baraunilu u šaku .
Nakon poroda odma su me doveli u sobu na odjel babinjaća , buđenje iz anestezije je bilo ok , nisam povraćala . Drugi dan nakon poroda za ruček mi je sestra donijela malo juhe iao još nisam smijela jesti . Jana-Renata sam vidjela 21.08 predvećer . 22.08 moje maleno i ja smo bili zajedno cijelo vriejme osim za njegovu vizitu i posjete .
treči dan nakon poroda sam prvi puta sama premotala svog malog miša , bilo je to nezaboravno iskustvo . Imama sam divno iskustvo sa dr. Stanojevićem koji mi je pokazao kako pravilno doiti . sestre na odjelu si bile predivne kada mi nešto nije bilo jasno objasnile su mi što i kako činiti .
Sve u svemu jedno divno , predivno iskustvo .
VELIKA HVALA SVIMA NA SV. DUHU :kiss :kiss :kiss :kiss

17 sij 2010, 22:06

ja sam do sada 2 puta rodila na SD 2003 i 2006 i oba dva puta su bebe prvi puta oni nahranili umjetnom hranom, toliko o bolnici prijatelja djeteta.

28 sij 2010, 20:13

Ela pa što ako su ih prvi puta nahranili??? Ne kužim, kao da su napravili ne znam kaj...pa žene moje koliko znam i vidim dojenje ne propada zbog jednog ili nekoliko hranjenja na bočicu... Neće beba odmah prestati cicati radi toga... Nego je li netko od zimskica sada rodio na SV. Duhu, voljela bih čuti kako je sada tamo...Hvala cure :mah

03 vel 2010, 14:34

zmajic je napisao/la:Ela pa što ako su ih prvi puta nahranili??? Ne kužim, kao da su napravili ne znam kaj...pa žene moje koliko znam i vidim dojenje ne propada zbog jednog ili nekoliko hranjenja na bočicu... Neće beba odmah prestati cicati radi toga... Nego je li netko od zimskica sada rodio na SV. Duhu, voljela bih čuti kako je sada tamo...Hvala cure :mah

Ma ne velim ja da beba prestane cicati, ali nije ni tako gladna da ju odma moraju nahraniti. Kod prvog sina kojeg su mi donesli nakon 3 sata nisu mi rekli da su ga nahranili, nego su rekli da pokušam dojiti, nisu mislili da će to malac to bez pol frke napraviti, tako da je na kraju sve to ispovračo. Prepala sam se prvi put jede pa odmah povrati, ali onda su rekli da se dijete prejelo. :mah

03 vel 2010, 18:28

Kuzim, ma sve pet. Naravno bilo bi bolje da su ti posteno rekli i postedjeli te nepotrebnog straha i brige :mah

05 ožu 2010, 22:29

:mah

evo ja sam jos "friska" trudnica ali evo malo pregledavam u koju bi bolnicu...
prvi put sam bila u petrovoj ali sad bas i nebi tamo ako bas nemoram...

ne spadam na S.Duh ali skoro sve moje poznanice takoder ne spadaju tamo pa ih prime ...idem za sada na preglede tamo a i tako ce i ostati do kraja...
zanimaju me par stvarcica...

-sta ste vi nosile za bebice ???(posto su od 0-24 s vama) kremice,maramice,robicu,pelene???...sigurno ih ne dolaze presvlaciti bas cesto?
-za posjete sam cula da ulaze u sobu gdje su bebe...dali je to istina?
-spavacice -njihove ili vase???-navodno oni imaju svoje... :dunno
Odgovori