Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: velicina ploda ne odgovara tjednu trudnoce

06 stu 2009, 11:36

Zelim napravit te pretrage jer ne zalim da mi se ponovni isto ako to mogu sprijecit. A, ne znam zasto to nase zdravstvo ne shvaca nego te salju na pretrage tek nakon 3 pobacaja.

09 stu 2009, 18:26

Jako mi je žao...
Moji jako dobri prijatelji izgubili su dijete u 6.mjesecu trudnoće prije 9 godina. Imaju krasnog dečkića, ali nikad - ona pogotovo - nisu potpuno prebolili gubitak. Ona kaže da joj je sin terapija, ali kad god ga pogleda ujedno se sjeti njegovog starijeg brata...
Nemoj prije sljedeće trudnoće staviti pred sebe previše zahtjeva jer će te sve to psihički preopteretiti, pa će tijelo samo odgoditi začeće. Probaj se opustiti, voli svoje tijelo i svog dragog i + će doći sigurno...
Što se kila tiče, moja znanica je ostala 3.put u drugom stanju sa 100+kg i rodila zdravog sina. Naravno, to ne znači da stanje tijela nije važno, samo želim reći da 10+ stvarno nije koma - sigurno i sama znaš mršavice koje su u trudnoći natukle +35kg, kao i okruglice koje su dobile +8kg. Kilaža je relativna, doista.
Osjećaj se dobro u svojoj koži, mislim da je to najbolji recept za zdravu trudnoću. Doduše, ja se jesam osjećala dobro, pa smo ipak prošli svašta...ako te zanima kako izgleda kad dočekaš termin s djetetom koje je prestalo rasti, pogledaj na 0-1, IUGR.
Sretno!

09 stu 2009, 23:40

Hvala ti na rijecima utjehe. Nisam te razumjela, gdje da pogledam?

09 stu 2009, 23:47

vzst, žao mi je što ti se to desilo. :hug
na skupe pretrage ne šalju jer jako veliki postotak trudnoća završi u prvom tromjesečju i gotovo redovito zbog slučajne kromosomske greške ili kad se spoje prestara jajna stanica ili spermij/i. takvi se događaji ne mogu spriječiti, dio su životne lutrije i svi imamo iste šanse za takvo što. vjerujem da si ti svoju lošu sreću ispucala i da će sljedeći put biti sve školski.

10 stu 2009, 10:38

vzst je napisao/la:Hvala ti na rijecima utjehe. Nisam te razumjela, gdje da pogledam?

Sori, nisam dala jasan "putokaz", mislila sam "Djeca od 0 do 1", topic IUGR. Evo link, nadam se da će raditi...
viewtopic.php?f=48&t=46331

10 stu 2009, 21:36

Hvala ti na rijecima potpore. Znam ja to sve sto si mi napravila, ali ja cu bit mirnija ako ja napravim pretrage.

Procitala sam. I, kako je sad bebica? Je li sve u redu?

20 svi 2011, 07:50

pozdrav svima.
zanima me ima li netko kome je ustanovljen zastoj rasta u 21. tjednu trudnoće?
imam 38 godina, iza sebe prijevremeni porod (danas zdravo dijete), spontani pobačaj, bolujem od sjogrenovog sindroma.
radila sam amniocentezu, kariogram je uredan.
Što mogu očekivati?

20 svi 2011, 08:14

Viridiana dobro nam dosla!
Nazalost ne mogu odgovoriti na tvoje pitanje, jer ne znam sto mozes ocekivati. Sto ti kaze ginekolog? Znam za slucajeve u kasnijoj trudnoci gdje se desio zastoj u rastu pa se islo na indukciju poroda. Ali mislim da se radilo o tome da posteljica nije obavljala svoju funkciju. Treba pratiti kako se beba razvija i procjeniti sto je za mamu i bebu u kojem trenutku bolje.
Sretno!

20 svi 2011, 11:23

think pink, hvala ti.
da, znam da je zastoj uobičajen u visokoj trudnoći, ali u ovoj fazi je to dosta loš znak, a varijante ishoda su sve moguće. Ne znam što da mislim, doktor je rekao da dođem na kontrolu za 15 dana da vidi raste li beba jer sada kasni nekih tjedan do dva uz manjak plodne vode. Isto tako, da svakodnevno pratim miče li se. Doktor ne zna što bi mogao biti uzrok, dao mi je da napravim TORCH test. Moguće je i ovo - prije 3 tjedna imala sam gadnu virozu pa je to moglo privremeno uzrokovati zastoj rasta. Ja se iskreno nadam da je to uzrok.
Mjerio je protok krvi kroz maternicu i on je dobar, dakle to ne bi trebao biti uzrok. Bojim se nekih urođenih mana i tko zna čega na što ne mogu utjecati a ne može se otkriti. Rizik Sjogrenovog sindroma kojeg imam je kongentalni srčani blok, ali doktor zasad nije vidio nikakvih nepravilnosti na radu srca bebe. Umirem od straha.

20 svi 2011, 11:52

Nekad kad je kasnija ovulacija ni mjere ne odgovaraju tjednima, ali onda bi se to trebalo vidjeti i prije na UZV-u. Viridiana, vibram da sljedeci pregled prode s dobrim vijestima. I normalno je da se bojis, ali probaj si sto vise zaokupiti misli drugim stvarima. :hug

20 svi 2011, 12:09

Manjak plodne vode možeš nadoknaditi uzimanjem više tekućine i odmaranjem na lijevom boku - čim više! Na taj način se poboljšava protok. Ja nisam imala zastoj u rastu ali manjak plodne vode jesam, radila sam ovako kao što sam ti napisala i bilo je bolje.

20 svi 2011, 14:02

hvala vam cure, pokušavam ne misliti na to ali pojma nemam kako da preživim sljedeća dva tjedna. Još mi je baš jučer istekao ugovor za posao za koji ne znam hoće li ga produžiti, sve same krasne vijesti jučer.
Doktor nije siguran je li beba zaostaje u rastu ili je možda prestala rasti. To će se valjda vidjeti za ta dva tjedna. A ja samo osluškujem miče li se...
inače, ovulacija mi je bila točna i sigurna sam da sam tada zatrudnila, tako da termin sigurno nije fulan. :( uostalom, dosad je veličina odgovarala gestacijskoj dobi, a sad odjednom kasni. Pitam se je li amniocenteza mogla to uzokovati - ne znam kako, kad mi nije ništa curilo nakon zahvata. totalna koma sve skupa.

21 svi 2011, 09:19

samo da te :grligrli .
Nadam se da će sve proći u najboljem mogućem redu.
:kiss

12 lis 2011, 22:01

Hello! meni je gina rekla da mi je termin pomaknut(21.12) na tjedan dana ranije zato što je po ultrazvuku beba veča. A u prošloj trudnoći mi je beba bila dva tjedna manja nego po terminu tako da ja više nedajem pažnju tome.

08 ruj 2016, 16:57

Bok cure,

Treba mi savjet. Trudna sam po ZM 6+2, prije 8 dana sam bila na pregledu i vidjela se pocetna gestacijska vrecica. danas mi se pojavio svijetlo smedji iscjedak i malo cesci bolovi pa sam odmah otisla kod doktorice. Na Uz se opet samo vidi gestacijska malo veca nego prosli put, doktorica nije bila bas zadovoljna... Rekla je da dodjem opet za 4 dana pa cemo vidit sto je.. Na slici od Uzv pise GA 5+3, moze li biti da je ovulacija kasnila? Hvala na odgovorima, jako sam uplasena

08 ruj 2016, 18:48

Može biti da je ovulacija kasnila tjedan ili dva. Eventualno izvaditi betu i vidjeti da li se pravilno dupla. I pratiti dalje uzv-om. Držim fige!
:hug

08 ruj 2016, 18:51

Hvala diami, ne gubim jos nadu... Dobila duphaston da pijem pa cemo vidit u pon. Poz
Odgovori