Sada je: 03 kol 2026, 01:25.

Kada kuci nakon poroda?

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Kada kuci nakon poroda?

PostPostao/la Krumpirić » 12 vel 2011, 01:33

srecica tara je napisao/la:
okolnosti kao sto su neljubazne sestre, grozna hrana, koma cimerice ili uzasna kupaona s hladnom vodom za tusiranje - to stvarno ne bi trebale biti stvari koje jedna mama ne moze podnijeti za svoje dijete. na kraju krajeva, i za svoje zdravlje.

:zivili :zivili

:ajme
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la skorpionka » 12 vel 2011, 08:32

uzasna kupaona s hladnom vodom za tusiranje

na kraju krajeva, i za svoje zdravlje

Nije baš nešto što ide jedno s drugim ;) pripaziti treba što potpisujemo i čemu nazdravljamo :dada
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la srecica tara » 12 vel 2011, 12:45

:whew :whew
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Sreca najveca » 14 vel 2011, 00:45

ajmo ne cjepidlacit. sigurna sam da voda u rodilistu u kupaoni nije hladna jer svi dobro znaju da se rodilje moraju oprati. mozda se dogodilo da je jedan dan bilo tako dok to nisu popravili.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la ivancica » 14 vel 2011, 08:22

Sreca najveca je napisao/la:ajmo ne cjepidlacit. sigurna sam da voda u rodilistu u kupaoni nije hladna jer svi dobro znaju da se rodilje moraju oprati. mozda se dogodilo da je jedan dan bilo tako dok to nisu popravili.

ja ne bih stavila ruku u vatru
u starom splitskom su tek oko 6 ujutro palili toplu vodu
dakle, ja sam se nakon klistira prala u stuuudenoj u 5 ujutro, nije baš ugodno dok te deru trudovi
stoga uopće ne sumnjam da ima situacija i rodilišta gdje nema tople vode, možda i u određenim trenucima, ali je nema (moja prija kaže da se jednom tuširala u hladnoj i nakon poroda)
topla ili hladna voda stvarno nije stvar komocije, pogotovo nakon poroda, brrrrrr (neću reći da su to neljudski uvjeti samo zato što sam prije 6 godina vidila fotke iz sarajevskog gdje rodilja s bebom leži na hodniku, a zidovi se raspadaju, stvarno se nadam da je sad bolje)

žao mi je ako se netko uvrijedio, ali priču oko pelena sam i navela kao cjepidlačenje, jer ono što smo sad dobili u novom rodilištu je stvarno super, kamo sreće da svi u hr (i bilo gdje) imaju takve uvjete, pa makar još nešto trebali donosit od doma
slika slika
ivancica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la srecica tara » 14 vel 2011, 08:38

eto. a meni je bilo i tople vode i svega cega, i ja sam bila zadovoljna kako u starome nadam se tako i u novome. i zato i pisem na temelju svoga iskustva, i nazdravljam sreci najvecoj jer se u slazem snjom, a ne jer mi se nazdravlja :roll . a ako netko ide vadit rijeci iz konteksta kako bi se tema rasplamsala njegov problem. isto tako bi za dobrobit bebe i same sebe ostala koliko i triba ako je sad 33 dana. ne osudujem nikoga, svako ima pravo sam sa sobom radit sta misli da mu je najbolje i da mu jedino tako odgovara, samo iznosim svoje misljenje, jer kakva bi ja mater onda bila da mislim na svoj komoditet i udoban krevet dok mi dite boravi na neonatologiji punoj stakora i ko zna cega sve ne. :mah
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 14 vel 2011, 08:50

u zadarskom rodilištu kad sam ja bila se topla voda gasila po noći i palila ujutro. nema tople vode po noći. znam jer sam morala ispirat sterilizirat šeširiće za dojenje.
prvu noć sam bila sama, drugu noć je došla cura oko 23. htjela je na wc oko 2. nije bilo tople vode. tuširala se tek ujutro oko 8.

u bolnici sam bila 6 dana. jedva sam čekala ić doma iako sam jako zadovoljna svime, i smeštajem i osobljem.
tin je žuticu dobio u bolnici, popravilo se, išli smo doma, i tek je tad situacija prešla u zabrinjavajuću jer je ispalo da tin ima laktacijsku žuticu. dakle, nikakve koristi mi od bolnice.

ako se može potpisati ne vidim razloga da se ne ide doma odmah.

ležanje na patologiji mi je jedno od najgorih iskustava u životu. ne ponovilo se. :(
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Krumpirić » 14 vel 2011, 19:43

srecica tara je napisao/la:eto. a meni je bilo i tople vode i svega cega, i ja sam bila zadovoljna kako u starome nadam se tako i u novome. i zato i pisem na temelju svoga iskustva, i nazdravljam sreci najvecoj jer se u slazem snjom, a ne jer mi se nazdravlja :roll . a ako netko ide vadit rijeci iz konteksta kako bi se tema rasplamsala njegov problem. isto tako bi za dobrobit bebe i same sebe ostala koliko i triba ako je sad 33 dana. ne osudujem nikoga, svako ima pravo sam sa sobom radit sta misli da mu je najbolje i da mu jedino tako odgovara, samo iznosim svoje misljenje, jer kakva bi ja mater onda bila da mislim na svoj komoditet i udoban krevet dok mi dite boravi na neonatologiji punoj stakora i ko zna cega sve ne. :mah

želiš reći da mame koje rode van bolnice ne misle na dobrobit svoje djece :mrgreen
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la srecica tara » 14 vel 2011, 20:02

daj krumpiric nemoj sad iz krajnosti u krajnost.
sve sta sam ja mislila rec, sam vec rekla, a ti ako si nasla da sam ja negdi napisala ovo sta ti sad pises, daj pokazi.

ti si jednostavno osoba koja bi napustila rodiliste prije vremena- tvoja odluka, tvoje dite, tvoje zdravlje
ja sam osoba koja bi ostala koliko je potreba i to je to.
luca, mara, franka....ce odlucit ono sta misle da je njima u redu....

neka svatko radi i donosi takve odluke za koje misle da su ispravne. meni je moja jedina i ispravna, kao i tebi tvoja.
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la skorpionka » 14 vel 2011, 20:04

Odgovoreno je na pitanje iz naslova topika, uz potpis možeš izaći kad hoćeš.

Zato ću ovo zaključati, nema smisla daljnje prepucavanje što je kome bitnije i tko koga ugrožava. :zivili
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.