Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: Ne znam sta da radim :(

26 svi 2011, 15:12

žao mi je zbog tvoje situacije i razmišljanja :hug
ja mislim da ćeš se prije pokajat ako abortiraš, kad dodje dijete više ne misliš šta će ko reć nego brineš o svom djetetu.
i ja sam iz bosne al ne mislim da bi te baš tolko osuđivali kako ti kažeš.
kako god sve je tvoja stvar i ti moraš odlučiti
sretno :zivili

26 svi 2011, 15:12

ja sam osobno protiv pobačaja, ali ne mogu drugima govoriti što trebaju učiniti.

Najviše me potaknulo da se javim to što si rekla da kad si sama da tepaš bebi.

Dobro se priupitaj možeš li živjeti sama sa sobom do kraja života ako pobaciš dijete kojem već tepaš i doživljavaš kao bebu.

Svi su problemi rješivi, mnogi su od nas imali slične situacije osobno ili u obitelji i zaista je najvažnije ono što ti želiš prema svom srcu i savjesti napraviti. Za majku sam sigurna da će biti sasvim drugačije kad se privikne na situaciju, a pogotovo kad se dijete rodi, a tvoj dečko jednostavno mora prihvatiti tvoju odluku pa i ako ne budete zajedno, skrbiti se za dijete.

Ako će imati dugove do kraja godine, znači da ih neće imati kad se dijete rodi. Kasnije će se sve srediti. Toliko je bilo cura koje su čuvale trudnoću u studentskom domu, kod prijatelja... Rijetko je kome tako posloženo da sve ide po špagi i da ima sigurnost. Netko je srećom ima više, netko manje, ali odluka nikako ne može biti zbog trenutne financijske situacije i straha od sela.

A postoji i opcija da daš dijete na posvajanje, ako si sigurna da se ne možeš brinuti za njega.

26 svi 2011, 15:19

veoma tuzna je napisao/la:
ja cim pocnem neku diskusiju nadju se neki komentari kuci koji me ubiju i nemam vise ni snage ni zivaca da govorim...jer mi se tad cine tako u pravu a onda opet uhvatim se za stomak i tepam bebi. :place i svasta pomisljam :|

Ja se držim ove tvoje rečenice i zbog nje vjerujem da ti stvarno želiš tu bebu... I ako sam u pravu, onda se suprostavi svojima i cjeloj okolini. Nemoj da ti odluko o djetetu donese materijalna situacija, zaostala razmišljanja tvoje mame i okoline, već samo tvoje srce.
I vjeruj mi za svoje djete čovjek može pokrenuti i brda i doline :luv

26 svi 2011, 15:21

Beppa Joseph je napisao/la:ja sam osobno protiv pobačaja, ali ne mogu drugima govoriti što trebaju učiniti.

Najviše me potaknulo da se javim to što si rekla da kad si sama da tepaš bebi.

Dobro se priupitaj možeš li živjeti sama sa sobom do kraja života ako pobaciš dijete kojem već tepaš i doživljavaš kao bebu.

Svi su problemi rješivi, mnogi su od nas imali slične situacije osobno ili u obitelji i zaista je najvažnije ono što ti želiš prema svom srcu i savjesti napraviti. Za majku sam sigurna da će biti sasvim drugačije kad se privikne na situaciju, a pogotovo kad se dijete rodi, a tvoj dečko jednostavno mora prihvatiti tvoju odluku pa i ako ne budete zajedno, skrbiti se za dijete.

Ako će imati dugove do kraja godine, znači da ih neće imati kad se dijete rodi. Kasnije će se sve srediti. Toliko je bilo cura koje su čuvale trudnoću u studentskom domu, kod prijatelja... Rijetko je kome tako posloženo da sve ide po špagi i da ima sigurnost. Netko je srećom ima više, netko manje, ali odluka nikako ne može biti zbog trenutne financijske situacije i straha od sela.

A postoji i opcija da daš dijete na posvajanje, ako si sigurna da se ne možeš brinuti za njega.

nije toliko selo nego familija kazem...ja kad bi dosla kuci kao sto svake godine dodjem odmah bi poceli pa zasto si se udala za njega kad znas u kakvoj je situaciji i kad se makne iz dugova mala je plata kako ce te zivjeti, zasto si se udala a nisi ni skolu zavrsila na sta ti mislis zenska glavo...nemate ni stan ni nista..tako bi bilo..a ne bi smijela reci da sam trudna ..mada bi vidjeli stomacic..sad sam zaplakala kad si napisala ovo o tepanju..da tepam..bojim se reakcija mama je skroz protiv i momak osjecam da nije za mada govori da jest jer odmah spominje situaciju financijsku i kaze da on to nece moci..ustvari da se boji..a najvise se isto bojim da on ne izgubi posao tad kaze da bi se vratio dole..kako ja da dodjem u tudju zemlju s tudjim obicajima..tamo pogotovo nema nikakve mogucnosti za zaposlenje e toga se ja bojim svega..pa neka se patim ja al to dijete nebi imalo buducnosti ni za dobru skolu a kamoli posao dole odakle je on...sad je kriza svugdje otpustaju i niko ne garantuje da nece i njega.

a na posvajanju zar svako djete posvoje? malo ko ima te srece do tad zive u domovima i muce se..ne znam ne znammmmmmmm..dobro bi mi dosao psiholog..neko da mi uzivo sve kaze i pomogne.

ja sam odrasla bez oca i mama kaze neka ti to bude primjer i znam kako je kad nesto zelis a mati ti ne moze ponuditi..i ona je radila sve i svasta da bi meni ponudila barem ista..toga se ja bojim da ne dozivi moje dijete istu sudbinu kao ja.

26 svi 2011, 15:27

Ja mislim da je najveci problem tvoj momak. Jer da te iskreno voli bio bi spreman biti uz tebe po svaku cijenu.
Ja ti ne mogu savjetovati sta da radis, to ces ti najbolje odluciti. I ako odlucis roditi, nece ti nikad biti zao, nikad neces pozaliti, pa ni u najgorim trenucima. Ako se odlucis na pobacaj, bice ti sigurno tesko, ali i to ce proci, jer ces uvjek znati da si imala dobar razlog za to. Ja osobno nemam nista protiv pobacaja. Ako mislis da svom djetetu neces moci pruziti ono najosnovnije za zivot- onda bolje da ga ne rodis.
Sjedi i razmisli, dobro, dobro. Jer to je odluka koja ce te pratiti citav zivot.
Ja ti zelim svu srecu. :hug

26 svi 2011, 15:30

Zaboravih napisati, sto se tice familije, ja bih ih sve poslala u p.m. Ako su takvi onda ti i ne trebaju u zivotu i nemoj ih ni posjecivati. Selo ce uvjek naci razloga da prica, vjeruj mi. Ne obaziri se na njih.

26 svi 2011, 15:32

A ja ti opet kažem, pusti familiju nek priča šta hoće... Šta njih briga jesi se ti udala, i jel on ima love ili je siromašan i jesi završila školu ili nisi...... Šta to njih uopće briga.
Prvo - reci svom dečku da kad rodiš tvoja mama dolazi živjeti s vama dok se malo ne snađete... Na to mora pristati.
Drugo - pričaj s majkom. Pretpostavljam da je tvoja majka protiv bebe jer je strah za tebe. Ona ti sigurno želi sve najbolje i možda misli da će ti život biti težak ako rodiš... Al nije u pravu... Uvjeri je kako će vam biti lijepo, kako će te svi imati posao i lijepo živjeti. Vjeruj mi, kad tvoja majka vidi svoje unuče, drugačije će razmišljati i biti će joj sve na svjetu što je željela.

Ja te nagovaram da ne pobaciš, samo iz razloga jer si priznala da želiš djete i zbog toga mi je žao da pogrešnom odlukom sebi zagorčaš život.

26 svi 2011, 15:34

što se posvojenja tiče, tu nema nimalo dvojbi, toliko je malo djece za posvajanje da će odmah naći posvojitelje. Ima više od sedam potencijalnih parova na svako dijete.

Djeca su u domu jer ih se roditelji ne žele odreći, neke od njih posjećuju, neke ne, ali ne mogu na posvajanje zbog toga.

Ako želiš zadržati dijete, a nemaš baš nikakvu podršku obitelji, možeš ići u jednu od kuća koje prihvaćaju trudnice i majke s malom djecom, ili dijete može biti u domu dok ne staneš na svoje noge. U onitelji imam baš takav slučaj (udana je u širu obitelj) gdje je žena provela prvih godinu dana u domu, majka ju je uzela čim je mogla, a kasnije se majka i udala pa je tako i dijete dobilo zaista dobrog oca.

Iako je naravno važno što kaže i tvoja majka, ti si sad također majka koja treba odlučiti o svom životu. Tvoja je odluka važna. I štogod odlučiš, to će uvijek biti tvoja odluka, a ne majčina ili momkova, bez obzira na to kako se oni sad postavljaju.

26 svi 2011, 15:34

jel netko cita sto tuzna pise?
jasno i glasno je rekla da nema sanse da unajme neki stan. nema se novaca.
gdje bi onda to dosla njena mama zivjeti?

26 svi 2011, 15:36

e
Zadnja izmjena: jopic2; 29 stu 2011, 16:49; ukupno mijenjano 1 put/a.

26 svi 2011, 15:37

ja njega pitam dal smije mama ici s nama on ne zeliiiiiiiiiiiiiii ne zeli jednostavno kaze kako ces joj za dvije tri godine reci eto mama sad je red da odes od nas..

26 svi 2011, 15:38

Bubidea, Tužna je malo kontradiktorna jer koliko sam ja shvatila a tako je pisala cijelo vrijeme da su u dugovim koje će rješiti do kraja godine :dunno Pa ja ne vidim razloga da kad se djete rodi budu imali iznajmljen stan :dunno

26 svi 2011, 15:39

Draga, što god ti mi rekli ili savjetovali ostaje činjenica da ovu odluku moraš donijeti ti i da si ti ta koja s tim mora živjeti. Zato je jedino što ti u ovom trenu mogu reći - razmisli s čim možeš živjeti dalje.

Puno je cura tu podijelilo s tobom svoja iskustva i razmišljanja, pa probaj vidjeti što ti od toga može pomoći. A ja ti želim puno sreće :kiss

26 svi 2011, 15:40

Carlito je napisao/la:Ja mislim da je najveci problem tvoj momak. Jer da te iskreno voli bio bi spreman biti uz tebe po svaku cijenu.
Ja ti ne mogu savjetovati sta da radis, to ces ti najbolje odluciti. I ako odlucis roditi, nece ti nikad biti zao, nikad neces pozaliti, pa ni u najgorim trenucima. Ako se odlucis na pobacaj, bice ti sigurno tesko, ali i to ce proci, jer ces uvjek znati da si imala dobar razlog za to. Ja osobno nemam nista protiv pobacaja. Ako mislis da svom djetetu neces moci pruziti ono najosnovnije za zivot- onda bolje da ga ne rodis.
Sjedi i razmisli, dobro, dobro. Jer to je odluka koja ce te pratiti citav zivot.
Ja ti zelim svu srecu. :hug

ovo kao da sam ja pisala

u potunosti te razumijem za sredinu,do skora sam zivjela dole ali ti imas srecu da zivis u inostranstvu,mirise mi na njemacku!?ako sam u pravu onda imas puno vise mogucnosti nego sto mislis...toliko ima podrske za samohrane majke,organizacija ,nisi ti prva a ni poslednja u toj situaciji.
Samo me zanima kakav ti je status?mislim jel imas neograniceni boravak ili drzavljanstvo jer tad je mnogo lakse...

i iskreno meni je mnogo gore roditi pa dati u dom,nebi mogla zivjeti sa tim da imam negdje dijete a da ga nemogu vidjeti,da neznam kako mu je,da ga prepustim nekome to bi me slomilo..

26 svi 2011, 15:41

Tužna, pa i dogovorite se da mama dođe kad se beba rodi da ti pomogne tu prvu godinu i onda će se vratiti... U startu dogovorite to i neće biti problema i nećete morati govoriti da je red da ode :dunno

26 svi 2011, 15:45

ljudi mene niko ne razumije :(

prvo, ne zivimo u njemackoj nego Sloveniji..daj Boze da je u njemackoj..nemam drzavljastvo nego stalni boravak..
drugo..mama odmah ostaje na socialnoj pomoci kad ja odem na 200eura s tim nemoze prezivjet kamol da placa sama stan a sad dok sam ja s njom imamo vecu socialnu i nekako prezivljavamo..znaci mama je operisana i skinuta s biroja nesmije da radi..a ja joj nikako nemogu da pomognem, jedva cemo mi prezivljavati s ovolikom kirijom i troskovima a kamol da nekom jos pomognem toga mi zao i zato bi voljela da zivi ona s nama..ona mi je jedina i najvaznija a on to nece..nece jednostavno.

hvala vam cure i ja vama zelim sve najbolje

26 svi 2011, 15:47

Ma kakav dom.
Netko tko u petom tjednu trudnoće intenzivno brine za
to malo biće-nema šanse da ga ostavi nakon poroda :|
Ti si jako mlada, čini mi se i jako neupućena u život u sredini u
kojoj se trenutno nalaziš.
Je l zanaš jezik? ako znaš, raspitaj se o svemu.
I ovo je ideja, netko je spomenuo - kuće za mlade majke sa bebama.
ako postoje u Hrvatskoj, svakako postoje i drugdje.
Ima puno mogućnosti, cure su ti već navele neke.
Jedino si ti u svemu bitna.
Dečko može otići, da, može otići i muž za
kojeg bi bila dala ruku u vatru, pa se desi eto, nakon
sto godina braka da ode :dunno
Mama, ona ima svoj život svoje brige i svoje odluke.
Ti si u biti odrasla žena, odluči samo za sebe.

26 svi 2011, 15:57

veoma tuzna je napisao/la:ja njega pitam dal smije mama ici s nama on ne zeliiiiiiiiiiiiiii ne zeli jednostavno kaze kako ces joj za dvije tri godine reci eto mama sad je red da odes od nas..

evo čitam ovo i ne bi se ni javila da nisam pročitala ovo da tepaš bebici i da u tom trenutku moje 2 curice nisu počele lupati iz mog stomaka.
ne bi volila biti u tvojoj koži. tisuću puta sam rekla da cijelo desetljeće borbe protiv neplodnosti ne bih mijenjala za jednu neplaniranu trudnoću.
ali, što je tu je.
cure su lipo rekle - slušaj svoje srce.
za familiju, iskreno - zaboli te. što si stariji veze sa obitelji su sve udaljenjije, svak od nas stvara svoje male svijetove, a naši i njihovi svijetovi se ponekad susretnu. pogotovo što nećeš živjeti u bosni. na njih i na njihova mišljenja ne misli.

ostaje momak - ne može gospodin izvoljevati da u situaciji u kojoj ste sada tvoja mama ne dođe i ne pruži ti i moralnu i fizičku podršku. neka pjeva borbene sa tim izvoljevanjima. vi niste u normalnoj već u vanrednoj situaciji i normalne želje se mogu staviti sa strane.
nitko neće umrit ako mater bude s vama živila 2 godine.
a bude li ti stara sa vama, ti se komodno možeš vratiti na fax/posao za par mjeseci. to što se u ex yu uživa u godinu dana porodiljnoga, ne znači da se svugdi treba. bome se žene u americi vraćaju expres na posao. moja je stara išla raditi 4 mjeseca nakon što me je rodila.
dakle, ni tu zapreke nema.

isto tako, ako baušteli negdje, može baušteliti i iz zajedničkog stana, ili raditi 2 posla.
možeš se prijaviti za nekakvo socijalno/porodiljno u zemlji gdje si.

zauzmi stav ako želiš zadržati dijete, svi ti problemi su rješivi.
a ako te boli briga šta će tamo neki ivan, jovan ili meho u srcu bosne reć za tebe - loše ti je opravdanje. nitko od tih ljudi u domaji nije svetac. daleko od toga.

po meni najprije sama sa sobom trebaš raščistiti, pa onda zauzeti stav. a nakon toga će se problemi riješiti.

26 svi 2011, 16:03

Ja osobno nemam nista protiv pobacaja

na ovo nemam pravo nista rec, jer postujem tude misljenje, mada bi svasta rekla najradije.

Ako mislis da svom djetetu neces moci pruziti ono najosnovnije za zivot- onda bolje da ga ne rodis.

pa zar ne postoji socjalna pomoc, neki vrag postoji, pomoc za dite, porodiljni...neznam kako to funkcionira u drugim drzavama...a u ostalom ako se vec prica o domu, zar ne postoje cjelodnevni program :dunno

a ovo boldano necu opce komentirat, da ne ovancam. :ajme :ajme :ne

26 svi 2011, 16:03

uh :hug ,bila sam uvjerena da si u njemackoj,zao mi je sto nije tako...

neznam sta da ti kazem,moras dobro razmisliti,sjesti sa mamom i momkom,razgovarati i odluciti.Ujedno ovo ti je jedan veliki test za tvog momka,vjerovatno ces nakon ove situacije znati dali ga zelis za cijeli zivot..

Tvoju mamu razumijem,odgajala te sama i misli da ce svi nju kriviti.U nekim krajevima bih je nazalost tako,ako odrastas bez oca moras se duplo truditi,nesmijes sebi dozvoliti greske jer odmah ispadas neka raspustena banda koja nema nikakvih autoriteta,kao da se majka uopste neracuna,neznam kako drugacije da objasnim normalnim ljudima...
ja sam isto odrasla bez oca i mama je stalno ponavljala:nemoj me samo"osramotiti"....
nazalost to je tako i selo nemozes mijenjati,mozes ih samo otkaciti jer ne zavisis od njih

26 svi 2011, 16:23

ulijećem ko padobranac jer sam napreskokce čitala topic, možda je već netko dao sličan prijedlog...

veoma tužna,
raspitaj se koje ti financijske mogućnosti nudi država u kojoj živiš. ako živiš u njemačkoj postoje raznorazne beratungsstellen i "mutter-kind-heim" (čak i za punoljetne majke poput tebe), te fin. pomoć od sozialamta.

znam da je teško shvatiti tvoja razmišljanja (svatko od nas ima drugačije prioritete, i to je ok), al stvarno mislim da bi u odluci o tome želiš li zadržati dijete ili ne, najmanje uticaja trebala imati variabla: "selo". pokušaj, iako si tako naučena, izbaciti iz glave misao "što će selo reći". ipak se fakultetski obrazuješ i živiš u inozemstvu, pa bi trebala smoći malo snage prevazići stare tradicije, a i založiti se za sebe. to što tvoja majka tako misli (koliko god ti želi dobro), ne znači da i ti moraš.

inače sam pro-choice (tj. abortus kao mogućnost načelno ne smatram sramotnom niti stranom), no svakako mislim da tako velika odluka zahtijeva da imaš svve potrebne informacije.

26 svi 2011, 16:56

tek rođena beba je poput zgoditka na lutriji za obitelj koja zeli posvojiti dijete. A u Sloveniji vjerojatno postoje i kuće gdje trudnica moze boraviti do poroda, ako se trebas maknuti iz sredine u kojoj inače živiš, da te ne vide s trbuhom. Raspitaj se malo bolje prije nego doneses konacnu odluku. Kad biste decko i ti potpisali papire suglasnosti za posvojenje nakon poroda, ne vjerujem da bi procedura trajala duže od par dana. Nakon posvojenja, ti bi ponovno bila samo studentica i imala vremena odlučiti sto sa svojim životom, je li sadasnji decko pravi za tebe, kad je pravo vrijeme za imati djecu.

26 svi 2011, 17:06

Bubidea je napisao/la:jel netko cita sto tuzna pise?
jasno i glasno je rekla da nema sanse da unajme neki stan. nema se novaca.
gdje bi onda to dosla njena mama zivjeti?

samo osvrt ... pa gdje onda njih dvije žive? Kako one plaćaju najam? Ako imaju soc pomoć zar je neće imati i ako budu svi troje u zajednici? meni je ova cijela priča zbrda zdola

26 svi 2011, 17:07

Srecica tara slobodno opali, imas pravo reci sta mislis. :zivili

26 svi 2011, 17:37

tuzna moja mama je bila u istoj situaciji kao i ti,jedina je razlika sto je ni moj otac nije podrzavao u tome da rodi dijete.usprkos svemu,i bez icije podrzke,a kamoli bez ijedne prebijene pare ona se izborila za moj zivot i koliko mi je puta znala rec da se opet vrati u to vrijeme isto bi napravila.ja imam dvoje djece i to je neizmjerna ljubav.jedno sam izgubila iu vjeruj mi neprodje ni jedan dan a da se tog malog nerodjenog dijeteta ne sjetim.razmisli dobro prije nego sto nesto napravis,jer bi se mogla za koju godinu osjecat krivom zbog odluke.

26 svi 2011, 17:47

Odi na Centar za socijalni rad kojem pripadas i raspitaj se koja su ti prava.
Nezaposlene majke u Sloveniji imaju pravo na "roditeljski dodatak" uz odredjene uvjete. Ne znam imas li drzavljanstvo Slovensko ili ne.
Vidi ovdje:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/starsevskiDodatek.asp

26 svi 2011, 18:17

Ja mislim da bi ti tog svog dragog trebala sterati što dalje od sebe,da mu je bitno dijete nebi on odma spominjao financijsku situaciju,i odbijao da tvoja mama živi s vama.Ovako ti samo stvara pritisak a to nije dobro za tebe i bebu.Što se tiče mame,zašto se vas dvije ne odselite u drugi grad ili stan ili di već jeste,a ti kao samohrana majka u bilo kojoj državi dobivaš nešto za dijete.Za mene to nije prava familija koja te osuđuje,uostalom živimo u 21.stoljeću...svatko od nas ovdje ima neki problem koji mu je najveći.I ja kao imam normalnu familiju i bit će mi podrška u životu a svaki put kad se čujem s mamom osjećam da je i protiv mene i protiv mog dečka i protiv bebe...to puno boli. Zato sama odluči šta zeliš,diplomirati možeš i kasnije,u današnje vrijeme 80% ljudi ne radi ono što su završili, nemoj slušati ni mamu i dečka nego se raspitaj šta ti tvoja država može omogućiti.Ja bih radije bila u nekoj ustanovi sa svojim djetetom nego da ga se odreknem zbog drugih i financija.Ako je sada takva situacija,ne znači da će biti cijeli život,možda ti već iduća god krene na bolje,nikad ne znaš.To dijete je ipak dio tebe i šta god da odlučiš ja sam uz tebe :hug

26 svi 2011, 18:21

Meni se čini odlična ona ideja da ti čuvaš tuđu djecu (2-3)i tako zarađuješ a usput si kući sa svojim djeteom. Mogla bi odmah tako početi i već zarađivati za najam čak i više. Muž bi valjda imao za hranu i režije(ne vjerujem da radi po cijele dane i nema ni kinte). Kad bi ti se majka pridružila imale biste i njen dio socijalne pomoći. uz to kad rodiš primala bi i doplatak.
Nije mi jasan stav tvog dečka pošto on ionako nije kući jer radi stalno, što mu smeta tvojma majka. osim toga možda možete pronaći nekakav smještaj gdje bi ona bila u blizini a opet ne dio kućanstva (npr dvoetažni stan ili nešto slično). Kako sada plaćate najam ti i majka tj gdje živite?

kad bi trebala izdvojiti redom tri najveća problema koja te sad tište (ako bi zadržala dijete)koji bi to bili i kojim bi ih redom poredala. Budi iskrena

26 svi 2011, 18:24

moj savjet ti je da svakako dovršiš školu koju si započela. da imaš neko zanimanje u ruci. i to - ako je moguće - bez prekida. što je dijete veće/starije to ćeš se teže vratiti za knjigu/imati manje koncentracije/više vremena morati posvetiti djetetu.

26 svi 2011, 19:29

Vidim da nitko nije spomenuo ali kako sam ja uspila iscitat iz tvojih psotova - ti i tvoja majka zivite zajedno u stanu i primate socijalnu pomoc. jel tako? tvoj dragi zivi s radnicima zajedno? tocno?
Kako bi bilo da mu das prijedlog da on dodje zivit kod tebe i tvoje mame? ne trebate trazit vlastiti stan. tako imas i smjestaj i pomoc u kuci oko bebe kad se rodi.
A on ce biti u kuci tvoje mame pa nece tako biti glasan u svojim zeljama vec ce se prilagodit situaciji. Kad se situacija poboljsa mozete i odselit.
Daleko si od svog sela i nek te boli briga za ljude u selu. Oni ce govorit i tracat sta god ti napravila ako se njima govori. Al kako govorkanje dodje tako i prodje.
Netko je tu napisao da nisu u selu svi sveci (to vjerojatno znas i sama). Imas srecu sto si daleko od njih.

Iz tvojih sam postova procitala i iscitala da ti to dijete zelis ali da su problem jedino te financije, a vjeruj mi to se da sredit. cure su dale dobre prijedloge.
zelim ti hrabrost u odlukama i cistocu u srcu. :hug
Odgovori