Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Jesenske mame i bebe (2.dio)

09 ožu 2012, 08:58

jutro :mah
baš dobro da sam jučer rekla da su mi se mučnine prorijedile, jer sam jedno 20 puta povratila. do navečer sam bila polumrtva.

ja nisam otišla na kombinirani, mjere su sve ok, doktorica je rekla da ona ne vidi potrebu, pa sam odustala.. i kombinirani, i double i triple su samo statistički podaci koji mogu i ne moraju biti točni. jedino što ti donesu je živciranje i neizvjesnost. ako nešto kasnije ne bude u redu do te mjere da treba otkriti što, postoji amnio, koja je ipak konkretnija pretraga. nije bezopasna, znam, ali daje puno konkretnije rezultate. a i nju bi samo u slučaju krajnje nužde.
osim toga, ja ću u svakom slučaju roditi, sa i bez ikakvih dijagnoza, tako da... nema mi smisla.
odoh nešto pojest, ljubac svima :kiss

09 ožu 2012, 14:11

Ej curke, mogu se priključit? :mah I ja čekam jesensku bebu, sad sam 10+5, temin bi bio 1.10., ali to je za sad moj izračun! Imam curicu od 2 godinice. :luv
U ponedjeljak idem na uzv, do onda bi se trebala odlučiti i za kombinirani, neznam.. U prvoj trudnoći ga nisam radila, nit su mi ga preporučili. :conf Nekako se slažem s mazilicom, pa eto!

09 ožu 2012, 15:36

Anita naravno da možeš , dobro došla i čestitam na trudnoći :zivili

ja sam danas recimo o.k. , nos mi je proradio, temperatura pala jedino još ta prokleta slina u ustima , knedla u grlu i mučnina cjelodnevna :gaah
mazilice -ja kao i ti čekam 16 tjedan i nadam se prestanku istih ;)

ostale nadam se da ste sve dobro :mah

09 ožu 2012, 18:08

Hej trudnice,jooj čitam vas s mučninama,pa kad vidim da ni nakon 12-.13 tjedna ne prestaju.Izdržat ćemo,nema druge :dunno !
Ja neću ići na nikakva testiranja tokom trudnoće,jer bez obzira na rezultate dijete ću roditi,a živciranja mi netreba ako koji test pokaže sumnju na nešto!
U prvoj trudnoći sam išla,nisam imala pojam kaj je to,u drugoj nisam i morala sam potpisati da nejdem,pa tako ću i u ovoj!

09 ožu 2012, 18:13

a ništa nisam morala potpisivati. ginićka je izmjerila nuhalni i rekla da je dalje meni na izbor.

09 ožu 2012, 18:24

lejna što si morala potpisati ? Jaisto nisam ništa potpisivala, gin rekla mjere, rekla kako smatra da nemam potrebe za dodatniim testovima i to je to . :dunno

10 ožu 2012, 12:52

Jesam,morala sam potpisati da odbijam ta testiranja.

11 ožu 2012, 15:22

J aisto nisam radila nikakve testove u prvoj trudnoći nit sam išta potpisivala nit me itko išta pitao o tome nit spominjao....
Kod svake kontrole pregled i ultrazvuk na prvom pregledu papa test i kontrola krvi i urinokultura i pred kraj trudnoće kontrola željeza i to je to :dada

12 ožu 2012, 14:10

Hvala titi! :) Spavate? Dan ko stvoren za 'niš ne radit'.... ( a trebalo bi... :whew )... Mislim, ja sam doma od 1.3., radim u vrtiću pa nas zbog opisa posla brzo 'spraše' doma na mirovanje! Vjerujem da vas većina ipak radi.
Ja sam doma sa svojom curkom, ona je inače u vrtiću i ne mislimo ju ispisivat, al sad nešto vuče kašalj pa već tjedan dana uživamo skupa! :luv Kad se oporavi ići će opet do ljeta, a onda duugii godišnji i pripreme za dolazak prinove, za sada vijest o dolasku brata/ seke uopće ne doživljava! :p

12 ožu 2012, 14:43

malena ti je curica još. vjerojatno kad ti trbuh počne rast će joj biti realnije i zanimljivije.
meni je T zakurio preko vikenda, pa smo nas dvoje doma, taman ručali. danas mu je bolje, tako da mislim da će sutra u školu, a ja u petrovu na vađenje krvi za RH faktor.

muka mi je još uvijek, ali neću pisat niš jer što god napišem, bude kontra taj dan.

odoh sad, dijete poželilo peciva , pa ću mu napraviti pogačice bez kvasca.

12 ožu 2012, 15:28

:mah nemam snage ni tri slova napisati, povraćam o jutra :nesvist
mali mi je isto zakurio preko vikenda , nije išao u vrtić danas , tako da mi je veselo .

12 ožu 2012, 15:39

tit, drž se :hug :hug

12 ožu 2012, 23:11

Curke moje :mah Ja u trku procitam kako ste ali ne stignem nista napisati.
Anita, dobro dosla, cestitam :zivili
Zao mi je sto su limaci sada gotovo svi pod nekim virozama,i moj svako malo kaslje,kise i sve sta ide uz to.Ja evo jedem svoje kisele jabuke,spase me od zgaravice,ali sto mi se spava preko dana-to je koma.Danas u sudnici pita sutkinja da kazem zavrsnu rijec a ja samo sto nisam ustala i rekla MORAM MALO LEC PA CU SE VRATITI :hahaha Jedva cekam na komplikacije pa da se naspavam i odmorim.eto,budite mi dobre i vesele :mah

13 ožu 2012, 13:20

Fala Bimbo! :)
Ja bila na pregledu i uzv jučer, sve je ok, jedino je posteljica dosta nisko ( isto je bilo i u prvoj trudnoći, ali ne placenta previa) al veli dr da je još rano i da bi se trebala povući gore. Nuhalni je ok, pa me više nije ni pitao za probir, a i odbila bih, odlučila sam tako. Jedino mi je čudno što me još ne šalje radit krvnu sliku i urin, termin mi isto nije odredio točan.. Ko mi je kriv, zaboravim pitat, moram si zapisati za idući put! :oops:

14 ožu 2012, 18:36

evo i mene , ja više nisam pametna šta da radim , da li je ovo moje povraćanje normalno :conf
Sad se već pitam da li je beba gladna , ja ništa osim voća ne mogu ni primirisati :nesvist
Evo mog dnevnog jelovnika , pa recite šta mislite : doručak - pola vrećice slanih štapića + kruška
ručak - dvije šnite ananasa
užina - naranča
večera - dvije šnite ananasa , sinoć sam pojela još i žgance sa mljekom koje sam istu sekundu povratila , tako da danas ne planiram ništa osim voća :/

O nekim multivitaminima, prenatalima i sl. neću ni sanjati , to vam je jasno da ne mogu ni pogledati, a kamoli progutati ...šta da radim žene drage??? :conf

14 ožu 2012, 19:05

tit, normalno je. pa vidi onaj topic jel normalno- sve je normalno. kada ti bude bolje jest ćeš. beba nije gladna, ona koristi tvoje zalihe od prije soremljene.

ja recimo, voće ne mogu ni vidjet. jučer sam pojela 1 jagodu i povraćala pola sata. od jabuka, krušaka i sličnog sam odavno odustala.
i ubijaju me mahunarke, to sam danas otkrila. kod mame sam bila pojela pola tanjura mahuna na varivo i sve izrigala kad sam došla doma.

ja se iskreno nadam da će itebi i meni biti uskoro bolje, jer ja ovo jedva izdržavam. i imam strašnu grižnju savjesti prema djeci. evo, naprimjer, danas smo dosta rano došli doma, ja sam s njima jer je mm na faksu i J bi išao van, ali ja ne mogu s njim, jer jedva stojim na nogama. i žao mi ga je, ali stvarno ne mogu.

morat ću im sve to nadoknaditi kad ova muka prođe.

anita, drago mi je da je sve u redu

svima, :kiss odoh kartat uno s njima, to mogu. bar nešto

14 ožu 2012, 19:31

mazilice , ja imam feeling da je beba već odavno potrošila sve moje zalihe , a btw sumnjam da sam ih i imala u nekim poštenim količinama :lol

a gdje nam je olgica , ona se već jako dugo nije javila :dunno

14 ožu 2012, 21:26

znam, tako se i meni činilo u prošloj. ali dr ti kaže da je sve ok, beba se razvija i raste uredno, znači nemaš razloga za brigu.
ja stvarno vjerujem da bi ti tvoje tijelo signaliziralo, i beba isto tako, da nešto ne valja.
ne brini, izdržat ćeš (ćemo) još malo i onda če sve biti super i moći ćeš jest sve i nadoknaditi sve zalihe, pa da ih beba opet ima ako zatreba.

14 ožu 2012, 21:42

:hug

15 ožu 2012, 08:30

Tit, mazilica- drz'te se, ja zbilja imam tu sreću da ni u prvoj trudnoći ni sad ne povraćam, a gadi mi se samo i jedino pizza! :mah

15 ožu 2012, 09:08

curama s mučninama :hug da što prije prođu..
Meni se isto u prvoj trudnoči samo luk gadio,a sad kalodont,al sam jučer baš primjetila da vše ne tak da mi se čini da je to iza nas.....dosad nisam ni jednom povračala i mislim da ni neću više jerprelazim u drugo tromjesečje i mislim da je sad več mučninama kraj :moli

15 ožu 2012, 14:16

pozdrav curke! :mah

kako ste mi?titi i mazilice držite se :hug još malo i proći će i mučnine. znam da vam to sad nije nikakva utjeha ali istina je
helenice kak si mi ti? jao već si u drugom tromjesečju... baš brzo vrijeme ide.
još par tjedana i bebači će početi lupati mamice.... :joy
meni je u prvoj T u 16. tjednu, kaj mi se čini da je dosta rano.
kak je vama ostalim bilo u prvoj, drugoj T sa prvim leptirićima, balončićima, lupkanjima? :srca

15 ožu 2012, 14:21

mene ni jedan nije udarao. oni su se... rastezali. samo su se po trbuhu vijdele čudne kvrge. balončiće i ostalo nisam registrirala. :whew

15 ožu 2012, 14:21

mene ni jedan nije udarao. oni su se... rastezali. samo su se po trbuhu vijdele čudne kvrge. balončiće i ostalo nisam registrirala. :whew

18 ožu 2012, 14:12

kaj je ovo, nigdje nikog, di ste jesenkice?
tit, kako si?
meni i dalje muka, na rate malo manje, pa malo više...

ljubac svima :kiss

18 ožu 2012, 17:47

mi smo za vikend kod babe jer imamo majstore pa mi se nije dalo čeprkat po babinom laptopu iako je nekad baš taj bio moj :hahaha al eto nisam mogla odolit ;)
Meni je sve ok..
Lorena piši mi u pp ili na mail... :kiss
Ja se ni nesječam više kad mi je počelo lupkanje al bit će negdje tu oko 16 tjedna...

18 ožu 2012, 19:57

:mah evo i mene , o mučninama neću ništa pisati , samo ću spomenuti da već dva dana lutamo. J učer smo bili cijeli dan u Samooru, danas u toplicama na kupanju :luv i tako , uglavnom uživamo ovaj vikend ;)

19 ožu 2012, 13:21

Ej curke! Baš mi je žao vas s mučninama.. :/
Mi imali ispunjenje vikend, dvorište, parkić, rođendani.. Bilo je veselo! ;) Malo je puhalo pa Zoja OPET kašlje, to nam je već pod normalno, tak da sam ovaj put odlučila otići s njom malo u slanu sobu, nismo još bile- ima tko iskustva?

19 ožu 2012, 15:13

anita moja prijateljica stalno ide s malo kad god stigne jer mala ima kronični bronhitis i ja ti mogu reči po tome što ona meni priča da nečeš požalit....stvarno vrijedi svake minute...ti se fino odmoriš a ona se može igrat tamo....ugodno s korisnim

20 ožu 2012, 13:17

Spavate? ;)
Evo, mi smo jučer bile u s. sobi i ja zadovoljna- dijete nije ni zakašljalo noćas, neka brza reakcija! :dada
I da, otišla ja jučer opet ginekologu, i eto danas napravila krvnu sliku i urin- sad mi je srce na mjestu! :faca
Nadam se da mučnine posustaju.. Ili?
Tema je zaključana