Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Ljetne mame i bebe (8.dio)

06 ožu 2012, 09:21

Pozdrav!

StaRR, ajme strašno, :hug. Glavno da je ispalo da je sve ok.

Krasne su stvarcice koje kupujete. Mi nećemo trebati puno toga kupovati (barem ne te velike stvari) jer imamo od prvog djeteta. Kolica su posuđena od muževe sestre i još uvijek su ok.

Što se tiče kilica, u prvoj trudnoći sam dobila 14 kg, s porodom je otišlo samo 5-6, a 8 kg viška sam vukla još dugo. Nije otišlo samo od sebe ni uz dojenje godinu i pol. Tek prošlo ljeto sam uspjela doći na predtrudničku težinu...
Zasad sam na +5.

Super za sve dobr nalaze. Drž´te se, trudnice drage, :).

06 ožu 2012, 11:26

Pozdrav brzinski!
Lovim vas i ja kolko mogu ali kao i dosta vas i mi smo trenutno u nekim preuredenjima te nemam komp bas na raspolaganju...
Lijepe vijesti uglavnom citam ovdje pa me bas razveselite da ste sve ok :kiss
Mi smo isto ok, pocela me bebica nekako drukcije udarat, osim uobicajenog lupkanja sada osjetim ponekad i kad se okrece bas onako kako se polagano gnijezdi , sad ne znam je li to glava ili guza :D slatko :le
Recite, kada vi planirate ici i da li planirate na trudnicke tecajeve??
Meni se cini da vrijeme tako leti! pa jos samo 15 tjedana mi ostalo ,ajme kak to malo zvuci!

06 ožu 2012, 12:24

Bok ljetnice :kiss :kiss
preporučujem odlazak na trudnički tečaj, a ne znam kako je u kojem gradu, ali u zg je velika gužva pa je dobro predbilježiti se unaprijed za termine, a kada je najbolje ići - iz osobnog iskustva u zadnjem tromjesečju , što kasnije da vam ostane sve svježe što su vam tamo pokazali i dali smjernice, bilo za disanje bilo za psihičku pripremu bilo za način funkcioniranja rodilišta u bolnicu u kojoj ćete se porađati.

06 ožu 2012, 15:53

Pozdrav svima :mah

Mi u Makarskoj nemamo tečaj za trudnice, ali ima tečaj disanja kod jedne privatne terapeutice pa ću ići na to, ali tek tamo u 5,6 mjesec, da mi ostane friško zapamćeno.

Jučer i danas me sve nešto oko pupka steže, pogotovo kad idem na wc, imam osjećaj ko da mi bebač rasteže kakvu žilicu, al bar se javlja pa je dobro.
Kiša cili dan pada pa mi se nešto ništa ne da. Odoh malo u horizontalu, pusa svima :kiss

06 ožu 2012, 17:10

da prijavimo da su ribice pocele uveliko da plivaju po mami i da je bude po noci :mrgreen

06 ožu 2012, 17:34

Mi danas krećemo na trudnički tečaj...kod nas u Vž novi tečajevi počinju svakog prvog utorka u mjesecu i kolko sam skužila nije potrebna nikakva prijava...baš me zanima kak bude tam..:)

06 ožu 2012, 17:49

MamaMu je napisao/la:da prijavimo da su ribice pocele uveliko da plivaju po mami i da je bude po noci :mrgreen

kako to izgleda
i ja osjecam nesto ali ne znam jel to to
uvijek mislim mozda su crijeva

06 ožu 2012, 17:50

Bok cure,
evo i mene k vama :).
Trudna sam 17 tjedana i danas smo saznali da nam stiže još jedan dečko. Naime, već imam dečka od 3 i pol godine i svi jedva čekamo još jednu bebicu.

Veselim se tipkanju...

06 ožu 2012, 18:00

Dobrodošla ladix,
čestitam na još jednom dečku, i ja ću dobiti još jednog pišolinca :D

06 ožu 2012, 18:46

Nana 44 daj mi pojasni gdje je to u Ma, i znas li nesto vise o tome?
Ladix dobrodosla :mah

06 ožu 2012, 18:55

Pozdrav svima novim i svima ostalima.....

Šta se tiče tečaja:
U Petrovoj traje 12 predavanja, 400 kn.....
Govori se o porodu, disanju, bebi....može se nešto naučit...pogotovo tateki... I oni priznaju jedino tečaj iz svoje klinike da bi otac mogao sudijelovat na porodu,znači nikakvi drugi tečajevi nit iz drugih bolnica. Traže svoju potvrdu kad im se kaže da otac želi bit prisutan. Prošla to kod njih tako da znam iz osobnog iskustva.

Za SD tečaj organizira poliklinika Vili isto košta 400 kn ali je nešto manje predavanja.

Za Vinogradsku je dovoljan tečaj u nekom domu zdravlja al opet ovisi o osoblju da li će pustit oca ili neće na porod...

Rajvos jesi ti još u Petrovoj????

06 ožu 2012, 19:02

Zara-chiara a evo jesam, mozda u petak idem doma. Ti si sutra na pregledu? Kad?

06 ožu 2012, 19:03

ladix dobro došla :buket

ja sama doma, bolesna s dvoje bolesne dijeve :ajme
na rubu sam snage i živaca. jadna moja bebica u buši, baš sam nervozna :roll

ja na tečaj ne budem išla. u prvoj trudnoći sam išla na onaj običan u domu zdravlja. apsolutno niš novo nisam čula niti naučila. o disanju su pričali ravno 5 minuta. ovo ostalo oko bebe mi je ionako kasnije bolje ispričala patronažna. što sve treba nabaviti za bebu sam bolje doznala na netu i ovom forumu nego tamo i tako...nije bilo neke koristi. jedino što je mm dobio potvrdu da smo to odslušali ali ni to ga na kraju nitko nije ni pitao (vinogradska).
i da, nije bilo nikakve predbilježbe, samo dođeš :dunno
traje dva dana po 4h mislim.

06 ožu 2012, 19:16

Rajvos da da sutra idem,u 8 sam naručena na UVZ,a poslje u trudničku ambulantu.

06 ožu 2012, 19:22

Ja ne znam gdje ta trudnicka ambulanta? To je Poliklinika?Pozdravi "barba" Stipu, ha ha, kod Trutina si na uzv?

06 ožu 2012, 19:43

To ti je ona zgrada desno od bolnice. Pozdravit ću Trutina,je je ja kod njega idem. on mi je čovijek od povjerenja. :D Možda se sutra i uspijemo vidijet,javim ti se.pa makar na 5 min.

06 ožu 2012, 20:00

Moze, i sretno sutra :kiss

06 ožu 2012, 20:21

Ladix dobrodošla i čestitke na pišulincu! :mah

Rajvos ta gospođa je edukator rehabilitator i inače radi isto s djecom s poremećajima senzorne integracije u zgradi iznad kolodvora u Makarskoj. Sve trudnice koje su išle kod nje na tečaj disanja su prezadovoljne i kažu da im je to na porodu puno pomoglo, nabavit ću ti njen broj mobitela pa ću ti ga poslati, pa je zovneš i pitaš sve što te zanima, žena je super, jako ugodna. Baš Roza s proljetnica ide sada kod nje na tečaj disanja, pa je možeš pitati više detalja. ;)

06 ožu 2012, 21:55

oj tetice :mah

evo i mene s jučerašnjeg pregleda. sad kad su se dojmovi slegli i kad sam se uprisebila :lol i mi čekamo još jednog dečkića. moram priznati i ako me sram, ali sam se rastulila ko kiša kad sam došla kući jer sam jako jako želila curku. i baš sam imala filing da je cura jer mi je od starta sve drugačije nego prvi put. :ajme. moram priznati da ni Matej unije bilo sve jasno jer si je i on želio seku pa se svađao s doktoricom. :lol al na kraju je izvalio da će dobiti bracota Karla. od kud mu to ime nemam pojma. šok je prošao i sad se veselimo svi doma. :lol nadam se da ne msilite kako sam čudna i nezahvlana što sam plakala, ali to je valda i zbog hormona, nisam nikako mogla zaustaviti suze, još mi se muž smijao što me dodatno iznervalo :lol
uglavnom bebica je ok, nalazi uredni i sve super.

star ajme naježila sam se čitajući. luda baba.

nana drž se
rajvos nadam se da ideš kući
snow kad se selite i kamo? kredit? joj mi nikako da skupimo pare i da finiširamo stan. trudimo se i mučimo. nadamo se selidbi na jesen. do tad se stišćemo svi.

edit: stelina soba je za 10!!!
Zadnja izmjena: Nerica; 06 ožu 2012, 21:58; ukupno mijenjano 1 put/a.

06 ožu 2012, 21:56

Ladix dobro došla, čestitke za Malishu :D

Bok curke. Kak ste? Vidim dosta vas već šopingira za bebače.. mi nekako kao da smo preležerni... osim kimbe ništa nemamo.. Ajde, jednu benkicu smo kupili :)..

Nekak si cijelo vrijeme mislim da je prerano još. Nemam pojma.

06 ožu 2012, 22:01

Rajvos u subotu na kavi ću ti reć o tečaju... Naravno jer san uvjerena da te puštaju u petak :dada

06 ožu 2012, 22:05

Snow brzo ozdravi !!

Nerica, soopach za pregled.. i da je bebitza zdrafa i čestitke na dečku. :)

I sad kad vidim popis od Mon, pa bit će pishonja dosta na ljeto.. Meni Dragi čak možda bio mrvu tužan kad je čuo da će bit dečko, al onda mu je frend rekao "kad imaš sina moraš brinut samo o jednom pimpeku, a kad imaš kćer brineš o svim ostalim" :hahaha, pa je brzo došao k sebi.

06 ožu 2012, 22:31

Starr, mogu misliti kako vas je isprepadala ta glupaca. Drago mi je da je bebac OK :)

Rajvos, nadam se da ides kuci u petak :)

Nerice, bice curka treci put :D Kad sam rodila Enu sa mnom je u sobi bila zena koja se porodila na carski u opcoj anesteziji i jedva je 'dosla sebi'. Nemam pojma jesu li joj prije govorili da ocekuje curicu ili je to bila samo zelja, ali da si samo mogla vidjeti njenu reakciju - onako jos u polusnu - kad joj je muz rekao da je rodila zdravog sina. :shock Kasnije se naravno skulirala :)

Mene noga sve vise i vise zeza. Beba vrsi pritisak na neki zivac, pa me boli kad duze stojim ili hodam. Mislim, bas mi sad treba mirovanje :ajme

06 ožu 2012, 22:46

Ladix, dobro nam došla i čestitam na još jednom dečku :luv

ajde pliz napiši očekivani termin, pa da te utefterimo na listu Ljetnica

06 ožu 2012, 22:59

Curke,
netko je spomenuo da tečaj za bolnicu sv duh organizira poliklinika vili, šta više nemaju onaj interdisciplinarni kojeg organizira bolnica?
I da li ako imamo potvrdu od prošle godine o pohađanju tečaja, moramo ići i ove godine ili možemo dati staru potvrdu?

06 ožu 2012, 23:06

Roza je napisao/la:Rajvos u subotu na kavi ću ti reć o tečaju... Naravno jer san uvjerena da te puštaju u petak :dada

:kiss i ja se nadam i jeda cekam :mah

06 ožu 2012, 23:31

Ma svi mi imamo male želje dečko/cura. Ja i MM od kad pričamo o našem dijetetu (cca 10 godina) pričamo o curi... i naravno da sam bila uvjerena da je cura. I onda dr kaže mislim da je dečko :roll i naravno da smo ostali paf, kako nije cura? :) Uglavnom, sad smo se totalno ufurali u dečka, odabrali ime i sad si mislim ma neće mi valjda sad promijenit mišljenje i reć da je cura :lol

07 ožu 2012, 01:00

au, kaj ste se raspisale :shock :mrgreen
elem, novima dobrodoslica, starima mah-mah...
mi danas bili na pregledu, vodili i braceke koji su u cudu gledali bebu na ekranu... uglavnom sve ok s bebacicom, ima oko 840 g i drzala je ruke oko glave ili ispod brade...
meni izmjerili tlak 150/80, plus dobila 10kg vec... tak' da moram na ogtt (fujbljak) i ponovo KKS... nakon pregleda mi ponovo mjerili tlak i bio je 130/75 - kaj ti je stres :p

star - big hug... bome da znaju biti netakticni, to je cudo jedno... :ajme naslusala se slicnih prica, a bome i okrznulo me koji put... drz' se... :mah

vidim gleda se oprema... jos uvijek ne znam sto cemo novo kupovati... sve staro sam vise manje ispoklanjala... za sada sam ( ne izdrzavsi ) kupila 2 bodyja i onaj jednodjelni kompletic... a dalje cu kad odem na porodiljni, tamo iza 1.5....
sto se tice spavanja bebe... meni opcija druge sobe nikada nije palila, pogotovo pred jutro.. zbog iskljucivo dojenja... slabo funkcioniram pred jutro pa mi je bilo najlakse samo prebaciti bebu izmedju nas, uvalit' mu cicu i spavat dalje... :p
uglavnom nam se kinderbet nije bas bio isplatio... spavali su maltene do 3-ce godine ( sto jedan sto drugi, sto obojica ) kod nas...

07 ožu 2012, 04:29

Iva15 ovaj tvoj zadnji post ponovo kao da sam ja pisala samo ima nastavak- na sljedecem pregledu nam rekli- curica je :dada

07 ožu 2012, 08:43

Jutro cure :kino

Super za preglede, bitno da su bebaci i vi dobro :buket

Ja sam bas jucer bila sretna jer je dragi po prvi put osjetio malog preko trbuha kako se namjesta. Napokon, a toliko sam cekala taj dan :srca
Nemam pojma sto je izvodio unutra al trbuh je bio ko na valovima -gore, dolje...a i jutros smo vec dan zapoceli tako :luv
Uglavnom, cijelo vrijeme mi sjedi/lezi sa desne strane, a i desna strana je vise ispupcena od lijeve. Ja sam bila uvjerena da beba uvijek bude u sredini :mrgreen

Mi smo isto poceli sa krpicama...Ja sam neki dan uzela neku majcicu i papucice, to je samo bio znak da je led probijen jer je svekrva nakon sat vremena doletjela sa punom vrecicom bodija sta je nakupovala i kaze mi-imam jos i kod kuce :mrgreen :ajme

Tako da je prvi plasticni box od 50 l izvucen i spreman je za punjenje :mrgreen

Uglavnom ja se za ljeto mislim naoruzati laganim bodicima i majcicama...ipak sedmi mjesec..nebi da nauzimam stvari pa da mi onda stoje i da ih ne obuce nikad.

Boli me glava nesto :roll
Tema je zaključana