Sada je: 02 kol 2026, 01:30.

Ljetne mame i bebe (9. dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Ljetne mame i bebe (9. dio)

PostPostao/la rajvos » 16 ožu 2012, 20:48

suncice hvala :kiss
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la MamaMu » 16 ožu 2012, 23:01

ladix snow mislim da pricekam do sutra pa da vidim,ako budem lose da odem na pregled...da oko mene hrpa babica,ginekologa i niko ni tlak da mi izmjeri,nista,samo mi casu vode dali i otisli :angry
kazu vodite je odavde! uzas!!! eto to je jos jedan razlog zasto ja privatno idem dr,nazalost! i placam svaki pregled,sto bih inace mogla dzaba,al ovdje nece da te pogledaju u bolnici,nego samo salju u private adresu :gaah
There is a voice that doesn't use words. Listen!

Proljetni cvijet 05.05.2009.
Duple ljetne oluje 02.08.2012.
MamaMu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nana44 » 16 ožu 2012, 23:23

Rajvos meni se to znalo u početku događati jer je beba pritiskala mjehur,a i sada mi ponekad zna pobjeći kada kišem.
MamaMu možda ti je od hodanja i zagušljivosti pao tlak pa ti došlo loše,zato uvijek imaj bocu vode sa sobom. Ja inače imam niži tlak,i znala sam padati u nesvjest kad bi bila negdje gdje je zaušljivo i vruće (2 puta u kafiću pala jer je bilo zagušljivo, tek došli,a ja pljus, i ovo ljeto u disku na otvorenome od prevelike vručine). Izmjeri sutra tlak pa vidi kakav će biti. :hug

Bezobzirne dr neću uopće komentirat jer bi se samo uzrujala,žalosno :gaah
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MamaMu » 16 ožu 2012, 23:27

nana44 je napisao/la:Rajvos meni se to znalo u početku događati jer je beba pritiskala mjehur,a i sada mi ponekad zna pobjeći kada kišem.
MamaMu možda ti je od hodanja i zagušljivosti pao tlak pa ti došlo loše,zato uvijek imaj bocu vode sa sobom. Ja inače imam niži tlak,i znala sam padati u nesvjest kad bi bila negdje gdje je zaušljivo i vruće (2 puta u kafiću pala jer je bilo zagušljivo, tek došli,a ja pljus, i ovo ljeto u disku na otvorenome od prevelike vručine). Izmjeri sutra tlak pa vidi kakav će biti. :hug

Bezobzirne dr neću uopće komentirat jer bi se samo uzrujala,žalosno :gaah

nikad mi se to prije nije dogodilo da izgubim svijest,pa mi je bilo malo cudno...pijem dosta tekucine,al eto sigurna sam da je zagusljivost odradila svoje,jer se fakat nije moglo disati...

MamaMu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nana44 » 16 ožu 2012, 23:34

Sigurno je zagušljivost bila u pitanju,pogotovo ako si ostatak dana bila ok,a i kontaj da sada beba crpi energiju iz tebe. Koliko sam samo prije mogla pjesačit,a sada se uspušem za sekund. Držim fige da sutra tlak bude odličan :kiss
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ana2010 » 17 ožu 2012, 12:44

Pozdrav!

Ne stignem puno čitati ni pisati, oprostite. Nadam se da ste sve ok :).Još tjedan dana pa otvaram bolovanje. Onda cu valjda malo lakse disati.
Ja sam dobro. Bila sam neki dan na pregledu. Sve je ok. Dobila sam 6 kg dosad. Jedino sam dobila neke vaginalete (ni ne znam napamet naziv) zbog pojacanog bijelog iscjetka. Bebica je vec teska kg :luv. Jako cesto se mice :dada.

:mah!
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rajvos » 17 ožu 2012, 16:12

:mah
nista danas ne pišete? Sve ispijate kavice na suncu?
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la MamaMu » 17 ožu 2012, 17:48

evo mene nakon rostiljanja :mrgreen
sve cetiri u zrak i citaj po netu...
danas sam puuuno bolje,tlak ok...

uzivajte u divnom danu!!!

MamaMu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nana44 » 17 ožu 2012, 18:13

MamaMu super šta si bolje :D

Ja jutros uživala na suncu pa sad malo odmaram,a večeras druženje s curama,pa punim baterije.
Uživajte u proljeću :proljece
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Nerica » 17 ožu 2012, 18:26

vidim da svi uživaju u lijepom danu.i mi smo do sad.

večeras imam obljetnicu mature pa izlazim :lol ne pitajte koja je po redu :lol :oops:
slika

Matej 25.10.2008 - ljubav mamina ponajveća
Nerica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MamaMu » 17 ožu 2012, 18:50

ima li ovdje neka tema o djecijim sobama,da ne lutam?
mi smo u potrazi za idejama,pa da vidim imamo li sta na forumu ;)

nana hvala :kiss

MamaMu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la suncica77 » 17 ožu 2012, 19:15

mi smo citav dan vanka , kava, rostilj , milina od dana toliko sam pozelila ovo vrijeme :proljece :proljece
sutra idemo na krstenje , bratova malecka :srca
mama dva anđela ...slikaslika
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rusulica » 17 ožu 2012, 19:20

Samo da vam :mah
Bili smo dva dana na selo, priroda, sveži zrak. šetnjice i tako to.

Prošli tjedan sam radila oggt. natašte 4,9 a poslije 2 sata 5,2. mislim da je to ok. U pon idem na pregled, jedva čekam vidit svoju bebicu koja od mog droba čini najčudesnije oblike :luv Lineu nemam a nisam je imala ni u prvoj trudnoći. Ulazim u 30 tjedan, malo me trta. to mi je neka prekretnica, dok su bili dvadeset i neki bilo mi je lakše, u tridesetima se rađa a ja sam prva na redu među ljetnicama mamiceeee. Još malo pa ću prati robicu i pakirati torbu, još samo kad bi sramežljivko/a u pon raširila nogice pa da mama zna hoće li prati cursku robicu (iako je mama sigurna da hoće, mama valjda najbolje zna ;) ). Jako bi se iznenadila da čujem da je dečko, nekako sam baš sigurna da je curetak
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la danna » 17 ožu 2012, 22:59

bok,
i mi smo danas vani u šetnji bili, a poslije pekla tortu za svoj rođkas, danas sam napunila, joj, bolje da šutim, što godine brzo idu.. :roll
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Stellina » 18 ožu 2012, 09:41

Jutro curke :proljece
Nadam ste da ste sve dobro i da i dalje uzivate u lijepom vremenu. Kod nas pada kisa vec od jucer i tako ce ostati do utorka tako da smo osudjeni na trosjed, noge u zrak i tv sto mi se nikako ne svidja :place
Al dobro, proci ce i to, ja se bas veselim proljecu :srca

Rusulice mogu si misliti kako ti je....ja sam jucer bas zaspala sa mislima o tome koliko mi fali do 30-og tjedna i pocela me hvatati panika. Nekako mi se cini da nakon toga proleti vrijeme prebrzo. Sjecam se kad sam na pocetku jedva cekala da prodjem deseti tjedan , a sad bi iskreno malo i zaustavila vrijeme koje leti prebrzo :( A opet po drugoj strani jedva cekam da ga drzim u rukama, sunce malo :luv

Jutros sam se probudila sa kihanjem, grloboljom i nosom koji curi..samo mi je to jos trebalo. Nadam se da mi se smao cini da cu se razboliti opet :ajme
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rajvos » 18 ožu 2012, 10:16

:mah jutro
danna sretan rođendan
rusulice ja jedva cekam doci u tvoje tjedne,znam da si od pocetka ispred nas,vođa, :) sjecam se kad sam na tvom tickeru vidila 25 tt a ja pomislila uh,kad cu ja,al evo idu
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la suncica77 » 18 ožu 2012, 10:36

19 tj. :joy :joy meni tako dani lete brzo
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la danna » 18 ožu 2012, 11:30

rajvos,
hvala na čestitki :kiss

curke, meni su krenuli lažni trudovi, interesantno u prvoj trudnoći ih nisam osjećala, a sad bogme da, je li netko već iskusio to?
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la suncica77 » 18 ožu 2012, 12:21

kako uopce izgledaju ti lazni trudovi, di boli, kako boli, koliko boli ?
Zadnja izmjena: suncica77; 18 ožu 2012, 12:22; ukupno mijenjano 1 put/a.
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rusulica » 18 ožu 2012, 12:22

ne mora bolit uopće
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Nerica » 18 ožu 2012, 14:40

ja nisam imala lažne trudove s Matejem, za sad nisam ni s ovom bebom.

obljetnica prošla super, za nevjerovat kako se u 5 godina ljudi mijenjaju i koliko je djece rođeno. :luv

imam pitanje za cure koje su drugorotke i ine rotke :lol vezano za cice. meni su cioce ogromne i pune kvrga ko u ono doba dojenja i prevelikog razmaka u jelu. jel ima još netko takav problem. vene se jako vide, to mi je ok, ali taku su napete, tvrde, ogromne i pune ti kvrga. jel moguće već sad dobiti neki mastitis? :/ i već mi izlazi vodica iz njih. još ako koji dan pijem više količine tekućine tad je još gore.
slika

Matej 25.10.2008 - ljubav mamina ponajveća
Nerica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nana44 » 18 ožu 2012, 15:10

Danna sretan rođendan i nek ti se ostvari sve što si poželjela jučer!! :rodj
Jel ti to misliš na bh kontrakcije?

Nerice pogledaj među prijašnjim postovima od ljetnica, mislim da su one pisale da im već curi iz cica, a možeš vidjeti i na rodinom forumu, znam da roda čak ima i telefon za savjetovanje u vezi dojenja, pa možda ima nešto i o tome.

Suncice da lete, prebrzo, ja već ušla u 6 mjesec, a ni okrenila se nisam, baš smo sinoć ja i dragi komentirali da ko da je jučer bilo kad smo vidili + na testu i onako izbezumljeni šetali misleći kako sad, šta sad napravit. A evo već pola prešli. :dada

Ovde južina pa sam baš nekako usporena danas, ne znam kako vi al meni se čini da sam ja postala senilna od kada sam trudna, zaboravljam di sam šta stavila, šta trebam učinit i tako to. Odoh sad malo sve 4 u zrak pa poslije u šetnjicu laganu jer sljedeći tjedan me čeka vaganje pa da ne bi bilo :ajme
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Stellina » 18 ožu 2012, 15:35

I ja imam vaganje 27. kod babice , a vaga je opet danas pokazala pola kile vise :ajme

Ja se pitam sta bi bilo da jedem sve ono sto mi se jede i da imam neke ekstra zelje.

Krenula sam sa 59, a sad sam na 66.5 :shock :ajme A jos ljepe je sto je kod doktorice napisano 58 jer sam taj dan imala kilu manje od nervoze i sveg ostalog :gaah
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rusulica » 19 ožu 2012, 10:45

Nerice ja imam kvrge i žile. Ne tako intezivne kao kad sam dojila al osjećam ih, da. mislim da su to žlijezde otvrdnule od dugog dojenja. Što se tiče curkanja samo kad stisnem izlazi ono prozirno po nekoliko kapi.

Ja danas idem kod "servisera". Nadam se da će potvrdit spol da više znam da li prati cursku robicu ili ne.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la rajvos » 19 ožu 2012, 10:51

rusulice prva si a među zadnjima saznajes spol,ajde sretno danas,da sve bude ok i da vidis sta ima među nogama :)
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la Stellina » 19 ožu 2012, 12:49

Rusulice sretno i javi nam :joy

Pa gdje ste sve? :dunno Mene ova kisa ubija, jos je danas neradni dan pa sam sva u komadima od tog izlezavanja. Jedva cekam sutra, Mrzim kisu :gaah
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danna » 19 ožu 2012, 13:12

Bok svima, :kiss :kiss

sunčica, to su ti bh kontrakcije kako su cure već napisale, samo mene zna zaboliti, sad ne znam koliko je to normalno i da li ima veze i sa peristaltikom crijeva,jer sve sa zatvorom vodimo bitku.. :roll

nerica, ovo s grudima ti je sve normalno, a kvrge, ako misliš na male kvržice , puno njih, i to ti je normalno, na dodir, u području smeđeg dijela. A voda i meni ide na potisak, i pod tušem, toplom vodom, sve ti je to priprema za stvaranje mlijeka ;)

nana44, hvala na lijepim željama, a želja se već ostvarila prije, dobit ću još jednog sinčića :D da, mislim da su to bh kontrakcije, mada kažem, zabolilo me i više sad ništa, osjetim ih povremeno , ali nema boli, valjda su me i crijeva zafrkavala.

ne znam za vas, ali ja sam počela jestiiiiii, muko moja, izgleda da ću nabiti i više od 22kg, kako je bilo u prošloj trudnoći :ajme , a mali me udara imam osjećaj stalno, kao da nikad ne spava, i osjetim sve jer mi jeposteljica straga, s prvim malcem je bila sprijeda.

rusulica, javi se..

curke koliko vas u zg ima, ja ću na sv duh roditi opet, a vi?
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nana44 » 19 ožu 2012, 13:50

Ja apetit nisam nikad ni izgubila,osim što ne jedem slatko jer sam jedino na to imala mučnine i povraćanje. Tu i tamo pojedem komadić čokolade da se bebač javi jer mi je posteljica sprijeda pa ga/ju slabije osječam. Jedva čekam da počme ono pravo lupanje kad zafali mista pa da ne strepim više.
Rusulice javi kako je proša pregled,držim fige da ti se ostvari želja za curicom

Nadam se da ću i ja u petak saznat spol :gata
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Nana30 » 19 ožu 2012, 15:43

Pozz svima
evo ja ušla u 19 tt :yess malo sam po stresom zbog tate koji boluje od karcinoma pluća i sada po zadnjim nalazima opet nije dobro :ajme :place pokušavam se kontrolirati koliko god mogu i kada mislim da sam dobro suze krenu same od sebe, ali eto šta se može...
što se tiće dojki ja već godinama imam zelenkasti iscjedak iz bradavica ali samo kada stisnem, bila sam na svim pregledima i sve je ok. kažu dr. da neke žene imaju to pod normalno :conf da ne stisnem ne bi niti znala da ga imam, prije trudnoće sam radila bris dojke i nije ništa pokazalo,mene jedino brine hoću li moći dojiti zbog tog iscjedka??? i dalje kada stisnem ima ga,a baš bi voljela dojiti :dunno
slika
Nana30
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamac2012 » 19 ožu 2012, 16:25

Pozdrav curke :mah
i mene danas ceka pregled! :mala
Usli smo u trece tromjesjecje :joy

Bas mi nekak leti vrijeme a trenutno ne stignem jos ic trazit nista detaljnije za bebicu ni za to kaj ja trebam pakirat za bolnicu ni za porod....spominjete vec 30. tjedan a pakirate torbe....pa ja u 30--tom tek bum isla kupovat stvari, a vjerojatno necu stici ni iduca 2 tjedna :( o pa nadam se da cu stic to sve, nemojte me plasit :conf
jao jao hocu li stic to sve....ah.... :ajme

ja nemam (bar mislim ) lazne trudove....a nemam ni iscjedak iz bradavica- valjda je normalno i ne imat to, vise ne znam
totalno sam zbunjena :conf

u petrovu cu ic rodit....koja je spominjala da ide sad u 3 mj. na tecaj u petrovu?
kako to ide???
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 34 gostiju.