Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Ljetne mame i bebe (13.dio)

23 tra 2012, 21:19

nisam ja rub spominjala :lol
mojima ne smetaju rubovi, nikaki :lol

23 tra 2012, 21:20

Vise neman pojma di triban pisat...sve ste izmišale! :hahaha napravile ste pravu trudničku žurku :hahaha
Mon će nas sredit kad vidi koji je nered zavlada :D

Sta se tiče grudnjaka za dojenje- našla sam u Anite na sniženju, po 170kn komad(otprilike).
A zelenih krevetica san vidila i u adaxa, na neke leptire, žirafe...

Mi smo kupili u adaxa garnituru "lavić"! Preslatko je! :)

23 tra 2012, 21:24

rubovi su meni trauma... to samo kad imas butzu od bebe ;)

a propos krevetica... debelo razmisljam ne kupovati kinderbet (prosli poklonili, a i nije se koristio bas jer su cesce spavali s nama, pogotovo prvih godinu dana)... nego odmah kupiti pravi krevet pa ga staviti uz nas prvo vrijeme... :/
isto mi se i ona kosara na kolicima pokazala kao promasena investicija tako da jos uvijek nisam nasla kolica...

bit ce ovo veselih mjesec i pol dana :p

23 tra 2012, 21:25

Potkosulje za dojenhe uz hm-a jos jedan glas :5 skoro pa se ne skidam iz njih od prve trudnoce. Imaju iznutra topic pa ti ni ne treba grudnjak :)
Grudnjaci za dojenje mi hm- ovi lijepi izgledaju al nisu udobni. Najbolji su oni obicni iz mullera. Cula sam i pohvale za lidlov al mislim da nije skroz pamucni.
I svima savjetujem pamucne perive jastucice za curenje cica. Puno bolje i ugodnije od jednokratnih koji su se meni znali zalijepiti za bradavice :ajme

Veceras prva noc u novom domu :yess. Klinci zaspali u novoj sobi, novim kreveticima bez mame u sobi :shock

23 tra 2012, 21:27

Domi zasto ti kosara promasena?

23 tra 2012, 21:29

Još ti moraš učit o pelenama! :dada

A šta se šetnje tiće, tila san ti i danas doć al san na sumamedu pa san te izbjegla

23 tra 2012, 21:35

Roza je napisao/la:Još ti moraš učit o pelenama! :dada

A šta se šetnje tiće, tila san ti i danas doć al san na sumamedu pa san te izbjegla

Summamed??? :conf

23 tra 2012, 21:37

Gnjojna angina :/

23 tra 2012, 21:38

rusulice, stavila sam ti recept

23 tra 2012, 21:41

Lidlovi imaju šav posred bradavice. Mame koje ih imaju su upozorile kak je uzašno nezgodan jer se zna zarezat i preko jastučića. Već sad su mi bradavice osjetljive. Kaj bu bilo kad će ih netko dodatno natezati mogu samo zamišljat :nesvist tak da još nešto neugodno :bigno

23 tra 2012, 22:00

Al ste se raspisale treba mi cijeli dan da vas pročitam :lol
Grudnjake sam kupila u C&A i stvarno su super,također ima u mulleru isto su dosta dobri :5
U C&A sam također kupila trudničke traperice bilo je baš lijepih modela i zadovoljna sam i nisu jako skupe
Što se tiće kinderbeta i ja sam u adaxu vidjela bijeli sa lavićem i mislim da ću ga isto kupiti baš mi je slatki
Vidim da spominjete da vam curi iz dojki meni tako već 7godina znači puno prije trudnoće imam zelenkasti iscjedak napravila sve pretrage i sve je ok.ali curi samo na stisak bradavice inaće ne bi ni znala da ga imam, e sad mene brine hoču li moći dojiti ako imam taj iscjedak?
Nadam se da hocu,voljela bi dojiti

23 tra 2012, 22:10

Trabakulica je napisao/la:napravile ste pravu trudničku žurku
Mon će nas sredit kad vidi koji je nered zavlada

cccccc :ne

ali izvlači vas činjenica da pišete o grudnjacima...za sada...no pazim ja na žurku :mrgreen

23 tra 2012, 22:33

hm...da, gledala sam te u mulleru ali me muci kaj se nemre probat pa nemam pojma koju velicinu da uzmem :conf

inace pitanjce, boli me od nocas iznad pupka i kao da mi se na tom mjestu malo trbuh 'splosnuo' ili tako nesto...je li to normalno? beba luduje i dalje unutra cijeli dan, a mene to ne boli non stop nego na dodir ili pomak tijela povremeno (onako tip boli ko misic ili zivac da je upaljen recimo i to u jednoj tocki sirine otiska palca), medutim cudno mi je sto mi se cini da je trbuh na tom mjestu malo promjenio oblik :conf koji opis , ak ste ista skuzile :nesvist :roll
slicna iskustva itko? :dunno

23 tra 2012, 22:37

Mamac mene je samo jedan dan nesto slicno bolilo al samo kad bih ustajala, kao neki ligament, zivac..... Pa sam pazila da se ne sagi njem, i sutra ništa

23 tra 2012, 22:45

ajde vidjet cu onda kaj me ceka sutra...
kako mi je nisko trbuh, ko zna, mozda se podize na tom djelu :D

24 tra 2012, 00:00

Mislila sam pitat na proljetnicama ali očito ne moram, čitaju nas i ovdje :lol
Dakle taj ahh grudnjak funkcionira za nas sa xxxl veličinom? I kako odredit veličinu, Gilakova kaže da im one njihove mjere nisu baš pouzdane?
Od kad sam trudna definitivno najviše novaca potrošila na grudnjake :ajme, a još nisam na zelenoj grani :nesvist

24 tra 2012, 06:08

Dobro jutro!
Moja prinčipesa se rasplesala i od 5 ipo buljim u plafon jer se nikako ne mogu namistit.
:nesvist
Ja sam za sad kupila dva grudnjaka malo veća i bez žica,al ću morat opet jer me svaki stišće priko leđa pa moram nadodavat kopče.
Odoh probat bar još uru odspavat :kiss

24 tra 2012, 07:42

xxxl cure pogledajte u aniti. tamo imaju fakat super grudnjaka :zivili
mi smo noć proveli u novoj kućici :luv super sve prošlo osim kaj sam ja od 3 budna :nesvist djeca super spavala a ja sva nekak napeta stalno išla u sobu vidjeti jel sve ok :ne a i mali u trbuhu je skakao od 3-5.

24 tra 2012, 07:46

i ja sam budna od 3 :ajme
vidno iznervirana, kad sam shvatila da više neću zaspat, digla sam se u 6.
ne mogu dočekat četvrtak, zadnji zadni dan aaaaaaaaa :yess

super za prvi noć u vašoj kućici, super :proljece

24 tra 2012, 07:56

Isuse pa sta se ovdje dogadja? :shock :ajme :nesvist

snow super za kucicu :drink

Zanci grudnjaci iz c&a, a potkosulje iz h&m..samo ja se iskreno ne sjecam da sam vidjela te potkosulje za pojacanjem unutra, mozda nisam dobro gledala.

Ja sam sva u komi jutros, jos bi mogla spavati, vec predvidjam naporan dan iako je tek 8 sati :gata Kisa opet :gaah Ja cu gljive dobiti od te kise, ne mogu viseeeeee :znoj

Jucer sam u dva sata proplakala cak dva puta i definitvno oborila rekord...hebem ti kako sam se nazivcirala radi gluposti. :gaah

24 tra 2012, 08:12

Jutro
Sta je ovo nocas, ja zaspala u 1 i probudila se u 4:40 i vise nisam mogla zaspati. :angry Kako nana44 rece prinncipesa je jucer nisko udarala a od 5 se rasplesala, neda lijevo, neda desno, joj, samo na ledja, na kraju sam u 7 se isplakala na sav glas i sad mi lakse, samo da mi je malo zaspati, e da zaboravih, uz sve to me ubijala zgaravica a mm jucer zaboravio kupiti donat mg. A sta da vam kazem....

24 tra 2012, 08:21

O rajvos :jadnimi
Znaci nisam ja jednina cendrava. I moj malac se kotrlja unutra i nikako da skuzim sta radi i gdje mu je koji dio. Moj trbuh vibrira na momente :shock :hahaha

24 tra 2012, 08:31

evo i mene,
i ja sam sinoć koma spavala, prvi put od kad sam trudna :roll čak mi se i sad ne spava, a inaće se ne dižem prije 11.

grudnjaci za dojenje - meni su oni ružni. ja ću za početakk probati sa običnim grudnjacima pa ću vidjeti jel mi trebaju. nisam xxl kategorija, čak ni l :D

snow super za novu kuću :yess

24 tra 2012, 08:49

Stellina i meni vibrira, valovi se prave.... izoblicio se stomak cijeli, stavicu sliku na fb pa ces vidjeti
Snow sorry od sve muke zaboravih ti cestitati na preseljenju :kiss
Ladix da nije bio pun mjesec? :conf a nesto je, vidis da smo skoro sve imale tesku noc

24 tra 2012, 08:58

Ja sam bas "zamjesila" kruh sa novim mikserim :nokti Jbt mogu nokte lakirati dok on miksa. Sve cisto kasnije, nema brasna, tijesta po prstima itd. Bio je to dobro ulozen novac :mrgreen

Sad jos ovaj Almo na DJH radi tu tortu od kokosa, a ja padam u komu :nesvist

rajvos i meni se valovi prave, samo vidim kak se seli grbica malo desno malo lijevo, a onda se pocne tresti na par sekundi. Bas vibrira :shock i ne mogu skuziti sta to bude.
Meni je gin rekla da je on sa glavom prema dolje, a onda se pitam kak mogu lupanje i naguravanje osjetiti i sa lijeve strane i desne istovremeno . Jel moguce da se on okrece i dalje unutra i da nije bas uvijek sa glavicom prema dolje? :dunno

24 tra 2012, 09:25

Stelli isto tako meni :luv , znam da je guza lijevo, al one valove radi ja misliim koljenima i nozicama :conf
I ja sam gledala djh i onu tortu :mrgreen , a za kruh imam onaj pekac kruha, aaaa vrijedio svake kune, samo sto ja kad je sve izmisano i podignuto izvadim i pecem u pecnici, nekako mi ljepsi, a u njemu sam pravila i orahnjacu, buhtle...a sto kazes sve cisto

24 tra 2012, 09:36

znaci ne vibrira samo moj :hahaha

Sto se pekaca tice i ja sam ga mislila kupiti al onda sam se predomislila bas zbog toga jer znam da bi ja to u pecnici pekla. X njih sam cula da tako rade.

Radim kruh bas s gustom kad nadjem vremena, al kad se sjetim na sta mi kuhinja kasnije lici , prodje me volja :nesvist
A danas, jos onako u pidjami sa salicom kave stojim kraj miksera i cekam. I sad kad se tijesto diglo samo sam ga premjestila u lim i gotovo. I vidi cuda sve cisto :mrgreen Morala sam dragome odah javiti da vidi da je poklon vrijedio svakog novcica :nokti

24 tra 2012, 10:15

Ja prijavila vibriranje još neki dan, a ni meni nije jasano koji bi to pokret bio :cool I kod mene glavica dolje, guza lijevo :luv
Vidim noć bila burna a kod mene noćas baš suprotno, odvalila od 1 pa sad do 9 :yess bez nikakvog dizanja ni ništa. I kod nas kiša, ali kažu još samo danas, pa onda za vikend 25 stupnjeva :shock mislim da ću onda prijavit i oticanje :lol
Taman, da još jedan dan provedem uz kompjuter, bacam se na proučavanje koji baby phone uzet, treba mi malo kvalitetniji, veći domet jer smo u kući, 2 kata... pa ako imate koju preporuku samo pišite :mah

24 tra 2012, 10:26

I mi smo na dva kata i uzeli smo ovaj. Jest da je malo skuplji al svi ga hvale.
Iako, jucer sam bila kod susjede sta ima malu bebu i bebica spavala na katu. Ona ima Avent BP i izvrsno se culo kad je mali poceo kmecati gore. ;)
razlika je sto ovaj nas ima taj tepih sto se stavi ispod madraca pa da odmah prati i pokrete.
http://www.bellettinieottaviani.com/ang ... p-403.html

eto ti i hrvatska web stranica pa prouci malo ;)
http://angelcare.com.hr/

24 tra 2012, 10:52

ja sam se upravo prijavila za sutrašnju rodinu radionicu za trudnice. :dada napokon da počnem malo sa psihičkim pripremama. u 5. mjesecu ću na tečaj, a još razmišljam da li da idem i u vili na vježbe disanja. mene panika lovi iako imam još vremena, ali kako početkom 6. idem na more imam osjećaj da do tada sve moram pozavršavati.
Tema je zaključana