Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Ljetne mame i bebe (14.dio)

01 svi 2012, 11:43

samo da vas pozdravim :proljece :proljece
i pitam tko od vas ide na sajam beba od 11-13.5. u west gate?

01 svi 2012, 12:41

pozdrav! :mah
a sto bude na tom sajmu? jel ko kad bio?

01 svi 2012, 13:25

ja sam bila davno, kad sam bila s prvim trudna. nije me se dojmilo :dunno i više nejdem
edit vidim da se pita za sajam beba, ono je bio sajam mama, beba i trudnica na velesajmu :mah

01 svi 2012, 14:20

rusulica je napisao/la:Azzul ubaci u 5 brzinu. koji faks?

bi ja u 5. al ne ide kad podaci koji mi trebaju naprosto ne postoje :lol a samo mi još to fali za dovršit
inače faks - morsko ribarstvo

01 svi 2012, 14:33

Pozdrav! :kiss
Zara-ciara super za pretrage,sad nek tvoji malo tebe dvore,bar još 4 tjedna!

Rajvos super za nalaze!

Jutros uživala na suncu pa sad malo u horizontali odmaram kako bi popodne opet mogla u đir. A prepone me rasturaju,hodam ko da mi je bojler između nogu :ajme

02 svi 2012, 07:33

Dobro vam jutro trbusaste :mah

Ufff koja noc, kisa pljustala toliko da nije bilo moguce spavati :shock mislila sam da ce nam probiti zidove :ajme Uz to imamo macku sta se sve prehladila pa i radi nje nisam spavala, ovaj mali smotuljak u meni se namjestao cijelu noc, a meni vruuuuuceeee :nesvist Nemam pojma kolko sam spavala, al sigurno ne vise od 3 sata :angry

Kad vidim da je danas 2.5 odmah mi je lakse...To znaci da za dva tjedna idemo na pregled - napokon :yess i da radim jos malo, malo... A onda sve cetiri u zrak i necu nikog vidjet ni cut. :kino

02 svi 2012, 08:40

jutro!

spavala sam k'o klada noćas.
snow? :lol

malo derle o'šlo u vrtić, starije se sprema za školu a ja odo u akciju.

02 svi 2012, 09:48

zara ja i ti bi onda mogle skupa. i ja sam lauru rodila 6 dana ranije po uzv a po zm 11 dana ranije

02 svi 2012, 09:50

silki ;) super sam spavala. naravno bilo je dva buđenja ali odmah sam zaspala. i naravno danas kad su klinci išli u vrtić i to danas posebno ranije jer sam ja morala u lab oni nikako se probuditi :roll
nakon više od 10 dana sama sam doma i krećem u akciju čišćenja. wc se već safta, mašina vrti prvu rundu. ja doručkovala, pijem kavicu i idem dalje....kratak je ovaj tjedan a tko zna šta nas čeka idući :)

02 svi 2012, 10:16

Mi smo se jučer penjali po marjanu a kasnije su mi bile mokre mudante skroz i na stolici fleka. ma valjda je samo znoj ha? nisam ništa osjetila da curi.

dobila sam onu chicco nosiljku što sam vam pričala. čini se super za moje potrebe al joj fali jedan manje bitan dio (poviše glavice, valjda za sunce ili kao potpora u bočni ležeći položaj za glavicu jer ima i to čini mi se). jeli znate di bi to mogla nabavit, jeli se može naručit u chicca posebno? To je ova (fali modri dio) http://www.google.com/imgres?q=chicco+g ... 6,s:0,i:76

kako je zatoplilo tako ja promijenila robicu za izlazak bebi. sad je u kombinaciji pamučni bodi dugih rukava, lagane hlače stopalice i preko skroz lagana haljinica bez rukava. Zapravo ta haljinica glumi funkciju bodija bez rukava ispod kojeg zapravo nisam stavila u kombinaciju, uvijek me strah da je bebi zima bez donje tj sokolske tj bodija bez rukava. znam da sam vas već pitala mišljenje o tome al se ne sjećam di pa tako ni odgovora. znači ponavljam jel planirate ispod bodija oblačit ljeti bebama body bez rukava kao donju majicu

imam još pitanja :mrgreen

s čim perete autosjedalice, nosiljke, kolica itd koja se ne mogu odvojit od konstrukcije pa nisu za mašinu?
i zadnje za danas postoji li za kupiti neke antibakterijske vlažne maramice koje su sigurne za čišćenje bebinih stvari (dakle ne baš domestos :strah ). inače sve dezinficiram i alkoholom i parnim čistaćem ali htjela bi neke maramice za u bolnicu jer sam frik na bolnice pa ću prvo očistit sve površine oko sebe gdje ću naslonit svoje stvari.

02 svi 2012, 10:32

joj robica za izlazak iz bolnice :luv
idem opet radit kombinacije sad nove, rusilice sto mi uradi, ne mogu odoljet tome preslagivanju :kiss :ajme

ja ove nosiljke jos nisam prala ali drveni dio (police, kindac,komodu za presvlacenje) i slicno perem alkoholom koji razrijedim s vodom...
za u bolnicu mislim nosit asepsolete za dezinfekciju :dunno

02 svi 2012, 10:42

Rusulice taman sam ti htjela preporučiti asepsolete, imaš ih dvije vrste, zelene koje imaju uz alkohol i aloa veru i one standardne alkoholne
Što se tice robe za iznijeti iz bolnice ja vec imam pripremljeno, dobila na poklon, ide pamucni body dugi rukav, gege sa stopalicama, carapice i pamucna haljinica kratkih rukava, i ponijecu dekicu neku laganiju, stavicu vam sliku na fb
Ja svaki dan sve vise oticem, sad i u licu :ajme , pijem puno tekucine pa vjerojatno zato

02 svi 2012, 11:14

rusulica je napisao/la:znam da sam vas već pitala mišljenje o tome al se ne sjećam di pa tako ni odgovora. znači ponavljam jel planirate ispod bodija oblačit ljeti bebama body bez rukava kao donju majicu

ma jok. itako leži. ako mu bude zima pokrit ću ga tetrom ili tanjom dekicom.
mislim da je bodi dugih rukava i žabice ( http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=238487) dovoljno ljeti u stanu.

s čim perete autosjedalice, nosiljke, kolica itd koja se ne mogu odvojit od konstrukcije pa nisu za mašinu?
i zadnje za danas postoji li za kupiti neke antibakterijske vlažne maramice koje su sigurne za čišćenje bebinih stvari (dakle ne baš domestos :strah ). inače sve dezinficiram i alkoholom i parnim čistaćem ali htjela bi neke maramice za u bolnicu jer sam frik na bolnice pa ću prvo očistit sve površine oko sebe gdje ću naslonit svoje stvari.

ono što nisam mogla odvojit išlo je skup as konstrukcijom u kadu :lol

02 svi 2012, 11:18

meni zapravo nije jasna funkcija body benkice. onaj preklop jeli to da bebi bude toplije na prsima ili je stvar samo u lakšem raskopčavanju (da ne ide preko glave)

02 svi 2012, 11:22

jedina funcija je da se lakše skine/obuće.
mada je to meni koma bilo :lol

02 svi 2012, 11:30

meni su isto bodi benkice bile totalno nepraktične i slabo sam ih koristila. svi boiji imaju dovoljno veliki otvor oko glave i nismo imali nikakvih problema kod oblačenja a moji su obojica bili glavati.
ja i dalje nemam ništa spremno. nemam opran niti jedan komad bebine robice, ništa ništa. imam par paketa uložaka i jednokratne gaće ali ni to ne znam di sam u ovoj gunguli seljenja stavila :ajme imam ja još puno posla

02 svi 2012, 11:46

snowwhite je napisao/la:ja i dalje nemam ništa spremno. nemam opran niti jedan komad bebine robice, ništa ništa. imam par paketa uložaka i jednokratne gaće ali ni to ne znam di sam u ovoj gunguli seljenja stavila :ajme imam ja još puno posla

ja imam samo paket gaća :lol
kad dođe plata onda ću to ćaskom u jedan dan sredit.
tražim jeftine spavaćice na kopčanje. dam max 80kn. trebam dvije. to je meni bačena lova jer ih inače ne nosim.

02 svi 2012, 11:57

ja imam jednu jedinu spavaćicu i nju sam dobila još davnih dana. jedino ju nosim u bolnici nakon poroda kad mi dođu posjete :lol

inače pogledaj za spavaćice u c&a, a i lidl zna imati. nama?!?

02 svi 2012, 12:03

u c&a su 150kn :ne
ići ću do name :5

prošli put sam u lantei uzela dvije za siću.

02 svi 2012, 12:45

Spavacice iz C&A jesu malo skupe ali su odlicne, ugodne, i nemoram ih cak niti peglati :5

02 svi 2012, 12:48

A te spavacice imate na Branimirovoj trznici po 60kn, jos imaju neke proreze za dojenje, 100% pamuk

02 svi 2012, 12:56

snowwhite je napisao/la:meni su isto bodi benkice bile totalno nepraktične i slabo sam ih koristila. svi boiji imaju dovoljno veliki otvor oko glave i nismo imali nikakvih problema kod oblačenja a moji su obojica bili glavati.

meni su drage samo me bunilo to naprid dva sloja zada jedan pa ne znaš jel joj vruće ili hladno.
inače nije toliko u glavatosti koliko u smotanosti mama (ta sam) pa bebu uznemirim dok joj to preko glave navučem, zapnem za nos, uho......

ja sam posudila te spavaćice za dojenje za po doma, u splitskom rodilištu koliko znam ne daju nositi svoje.

02 svi 2012, 13:47

rajvos je napisao/la:A te spavacice imate na Branimirovoj trznici po 60kn, jos imaju neke proreze za dojenje, 100% pamuk

gdje točno?

ove što sam ja vidjela u c&a su ogromne, bapske i skupe.
meni treba nešto što ću nosit u bolnici i možda mjesec dana jer inače nisam od spavaćica.
na sv. duhu navodno nemaju ljetnu varijantu onih super spavaćica a fakat mi se ne da kuhat 3 dana u debelim zimskim.

02 svi 2012, 13:49

Rusulice nama su sad dali u splitskome da koristimo svoje spavacice

02 svi 2012, 14:03

Bok ljetnice,

imam potrebu s vama podijeliti jedan članak iz novina koji se tiče nasših prava- http://danas.net.hr/hrvatska/ako-zena-o ... u-mirovinu

02 svi 2012, 14:04

Roza je napisao/la:Rusulice nama su sad dali u splitskome da koristimo svoje spavacice

A jeli? To je sad opet neka novost, mijenjaju ta pravila stalno. Jeli bila nestašica njihovih ili daju svima stalno?

02 svi 2012, 14:14

Jedan put in je zafalilo dok san ja bila pa prepostavljan da in se to desava

02 svi 2012, 14:29

cure moje samo da vam :mah i pozdravim vas!!!! ja sam kao nešto malo usporila ali...... ne baš u potpunosti,kad stalno nešto treba napravit.
Još me to dolje boli,pa kad baš jako boli legnem,pa malo odmaram pa opet :roll .
šta se tiče spavaćica..... ja ih baš nevolim nosit imam tri koje sam kupila kad sam toniu išla rodit,i koristilas am ih za ivana i sad ću. to je sve moje nošenje spavaćica.
Netko je spomenu sajam mamam,beba i trudnica.mi smo bili prošle i pretprole god i na velesajmu i arena centru,bilo nam je ok,klinci su dobili hrpu raznih poklončića a toniji su se svidjela razna natjcanja na štanodvima i svugdije je nešto osvojila,mislila sam ić i ove god ali sad zbog hodanja i visam tako sigurna,možda na kratko navratimo.

02 svi 2012, 15:05

Sillki ni ja ne volim spavacice al sam se u bolnici navikla, nisu bas bapske, evo pokusacu staviti sliku jedne moje zimske s tim da te za rodilje imaju sa strane proreze, kao one u mama novi, a kupila sam je na pijaci preko puta autobusnog kolodvora, ima jedan stand sa spavacicama, piđamama i ogrtacima
Saljem ti sliku moje na fb jer ovdje ne znam staviti

02 svi 2012, 15:30

:mah

Vidim ja vi već na veliko spremne za bebače. Ja još ništa nisam kupila, od robice imam jedino šta mi je prija iz Amerike donila,neke slatke bodiće al su kratkih rukava pa će to čekat 8 misec. Namjeravam za vikend do St,pa nešto uzet.

Rusulice ja sam isto tako planirala obuć malenu za izlazak,i ponit tanki lancunić ako joj bude tribalo za pokrit.

Jeste vi počele masirat grudi kremama,uljima? Triba li to uopče radit? Neko kaže masiraj i povlači bradavice,neko kaže ne radi ništa. Mene trta bilo šta radit :dunno
Tema je zaključana