Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Ljetne mame i bebe (15.dio)

11 svi 2012, 06:37

Ja sam Trabo i sebi narucila, prije par mjeseci priji odjelce za krstenje, pa onaj jastuk za dojenje-spavanje koji mi je super a onda i navlaku za taj jastuk po cijeni 35kn :shock , super su materijali, nasa proizvodnja-Pitomaca

11 svi 2012, 07:33

jučer odležala cijeli dan što su moji dečki teškom mukom izdržali :roll
neka se navikavaju :mrgreen
meni super, nništa više ne boli, ne zateže. probat ću i danas laganije ;)

11 svi 2012, 07:46

danna je napisao/la:Da se i ja "pohvalim" da su me nažalost noćas isto neki bolovi uhvatili, nadam se isto da je samo riječ o bh kontrakcijama, na slijedeći pregled idem tek za 2 tjedna. Može li magnezij koji sa popila sinoć toliko opustiti mišiće pa da me sve boli??

I ja sam se jucer navecer borila sa time. Sve je bilo ok tokom dana, pridvecer sam si fino kupku napravila i namakala se jedno 15 min, a kad sam izasla pocelo je . Trajalo je gotovo sad vremena. Bolovi slicni mesntrualnim , bas tupi i dosadni, bez vremenskog razmaka ili nekog ritma. Hvala Bogu proslo je... Vjerojatno mi je proslo jer sam uz to gledala emisiju o prodjajima sto gledam svaki cetvrtak u 11 navecer, pa mi se vjerojatno moja patnja cinila premalom naspram onog sto sam vidjela na tv :hahaha

Cure ja neznam kak cu ja to...Hocete vi traziti epiduralnu?

Ne mogu vjerovati da ja koja sam te struke danas idem na pedikuru kod kozmeticarke :hahaha Ja se ne mogu sagnuti ni da lak skinem prije nego sto odem do nje , kamo li da nesto vise izvedem.

11 svi 2012, 10:47

:mah

Ja se isto ne mogu više saginjat, jučer sam nekako uspila malo pete sredit, al namjeravam za koji tjedan posjetit tetu pedikerku, jer ove akrobacije nemaju smisla.

Za epiduralnu ti je moj stav definitivno NE jer ne dam da me nitko po kičmi bocka jer kad tad se posljedice mogu javiti, a i tada nemaš nikakvih osjećaja i znaju bit čudne reakcije poslije, dok ti opet noge dođu na svoje i tako, ja se vodim onom da su rtodile monoge prije mene i naše bake i mame i u gorim uvjetima pa su priživile a i da je to tolika bol ne bi nitko prirodno rađao. Kad dobiješ svoje sunce na prsa zaboraviš na sve. Takos am ja to sebi fino složila i tako se tješim :znoj . Mene je samo strah da se ne onesvijestim pa ne budem prisebna za suradnju, tako mi je bilo i sada na operacijam kojih sam bila svjesna al ih nisam osjećala, pa bis e od panike i straha počela gubiti i preznojavati, a inače imam veliki prag boli a još kad znam da to moram napravit onda i više trpim bol, priživit ćemo mi sve za svoje bebače, jači smo mi spol šta god govorili drugi :dada

11 svi 2012, 11:06

ah da epiduralnu nisam komentirala.
ja sam na prvom porodu uzela epiduralnu. meni je tada pukao vodenjak a nisam imala trudove nikakve. filali su me dripom, trudovi su šibali a ja se spoooooro otvarala. da bi pojačali drip predložili epiduralnu. s obzirom na već tada veliku iscrpljenost s malim pomacima pristala sam. tada bi pristala na sve. e sad, meni ta epiduralna apsolutno nije umanjila bol iako mi je anesteziologica tvrdila da bi bolilo još jače :roll ja mislim da je fulala dozu ili šta već. bolilo me luđački i dalje i dalje se sve sporo odvijalo i nikako kraja.
drugi put sam imala prirodne trudove koji su bili možda i jači ali efektivniji pa je sve dosta brzo završilo.
tako se nadam i sada :mrgreen

11 svi 2012, 11:53

uh, ja već dva dana imam takav paničan strah od poroda da sam danas razmišljala o tome da se osiguram da ću dobiti epiduralnu. ne znam kako je drugdje, ali na sv. duhu baš i ne možeš dobiti epiduralnu kako ti puhne. kao, ja bih pa ti daju.
ne znam, imam još dosta vremena, probat ću se pripremiti i skulirati, ali da me je panično strah, je.

11 svi 2012, 12:14

Stellina je napisao/la:Cure ja neznam kak cu ja to...Hocete vi traziti epiduralnu?

ja san definitivno za epiduralnu (ako mi ju daju)
pričala san dosta o tome sa svojin curama medicinarkama i sve su mi ju preporučile i sa prijateljskog i sa medicinskog stajališta, naravno ukoliko ju želim
dakle sve ovisi o tebi, kakav ti sebi porod želiš

ja osobno se neželin nepotrebno mučit, inače živin život bez "kemije", za glavobolju/zubobolju i sl. ne pijen tablete al ovo ipak želin zadržat u meni što ugodnijem sjećanju i neman fobiju od inekcije u kralježnicu
niko mi neće dignit spomenik jer san izdurala porođajne boli, a one priče da se neću povezat s ditetom, jer eto nije bolilo ko svi vrazi, ne gutam
no to je moje stajalište
upoznaj se s prednostima i manama i najbolje ćeš sama odlučit :)

11 svi 2012, 13:10

meni su ponudili epiduralnu s 8cm otvorenih jer sam se na dripu sporo otvarala i bila iscrpljena, prihvatila sam mada sam doša u rađaonu s čvrstim uvjerenjem da ne želim nikakvu kemiju, ali vidjet ćete i same koje kako će se vaš porod odvijati, ako vam ide sve prirodno uredno - nema potrebe za anestezijom, ako vam trudovi stanu i daju vam drip počinju muke pa nemojte odbijati epiduralnu, a što se sv duha tiče - može se dobiti epiduralna ako nema gužve i žena ju smije primiti , tj. nema indikacija da ne smije.A posljedica nemam nikakvih, niti moje dijete.Ali ne kažem da smo sve žene iste, kod svakog se drukčije očituje pa ima sigurno i onih s posljedicama, treba se dobrio informirati o tome kod ginekologa i anesteziologa.

netko je napisao da su krenuli bolovi nakon kupanja-ne smijemo se kupati u pertoploj vodi, potiče trudove.

11 svi 2012, 16:16

snow super da je danas sve ok :kiss

epiduralna...ovisi od osobe do osobe, mislim da ju cure sve vise uzimaju. Ja osobno ne zelim i nadam se da nece ni trebat...ono neke lijekove protiv bolova moze, epi bi pokusala izbjec.

moja malecka je danima vec tako postala nemirna da mi se cini da je i njoj vec lagano dosta i oce van, hehe :luv :srca

11 svi 2012, 17:24

Azzul je napisao/la:upoznaj se s prednostima i manama i najbolje ćeš sama odlučit :)

x

Pokušala sam se malo odmorit al ova moja bebolina ima tulum u stomaku, danas prvi put da sam vidila kako mi stomak odskače i valove radi, krepala sam od smija, izbubala me skroz, čak su mi se i strije proširile, na trenutke me čak i zabolilo. Ljubav mamina tulumari po danu :luv

Rajvos hvala za dućan Mali anđeo, imaju stvarno povoljnih posteljina, isplati se naručit i još se sve može prati i skidati.

Odoh se spremat pa malo u đir, triba iskoristit dok još nisam ko prava slonica Nelica :naughty :kavica

11 svi 2012, 19:21

lauru mi danas zabolilo uho i ima fibru. bili u dr (bila neka na zamjeni) i kaže nema upale a za fibru da dam duplo veću dozu od maksimalno propisane na papiru od sirupa :conf da je to iz predostrožnosti za roditelje tako napisano ali u biti za liječnike da vrijedi drugo pravilo. ma ček malo pa sirup i daju roditelji a ne liječnici, čudno mi to sve. ne znam jel jako pametna i iskusna ili budalasta i senilna.

rajvos a ti misliš na odvajanje tkanine od spužve? pa ni u mene se to ne može, ja sam to prala sve u mašini na 60 najnormalnije. imam one sa krućom spužvom od intertekstil stanić. koštala 200 kn

11 svi 2012, 19:24

e ovdje se odvaja,a sirup ja ne bi dala duplu dozu,svašta,nego ako ne pada za par sati opet

11 svi 2012, 19:28

šta se tiče ogradice, ja ću prat i spužvu
znan da su nam bile hranjive podloge za uzgoj bakterija u par navrata, mislin daleko od toga da će se na tu spužvu od beba nakotit išta opako
al meni je to profesionalna deformacija :ajme a da ne govorin kako puno manje neke spize jeden odkad studiran
neke stvari je bolje ne znat :gaah

11 svi 2012, 22:22

danas sam bila u potrazi za onim chicco dezinfekcijskim sredstvom (opce se nemrem sjetit di sam vidla to zadnji put :ajme ), i sad ga nigdje nemrem nac :dunno
stvarno nemam ideju s cim da operem drveni dio kindaca

11 svi 2012, 22:24

mamac pa kaj ti tak jako zamazan krevetić? mislim ne moraš ga nužno dezinficirati. uzmeš spužvicu i čarlija i bit će dovoljno.
a ako baš želiš možeš u apoteci uzeti onaj plivasept ili tako nekaok za dezinfekciju pa s njime prebrisati :dunno
ja inače takve stvari radim s dječjim vlažnim maramicama ;)

11 svi 2012, 23:14

nije prljav nego je rabljeni pa bi ipak htjela s necim...

12 svi 2012, 06:27

Uzmi maramice asepsolete, one s alkoholom i s njima sve pređi

12 svi 2012, 06:41

mamac2012 je napisao/la:nije prljav nego je rabljeni pa bi ipak htjela s necim...

Imas u ljekarni suuuuuper stvar, zove se PLIVASEPT TINKTURA i prodaje se u flasici od 0,5L!
Tekucina je antisepticka i antibakterijska i ja njome radim zavrsni finis na svim povrsinama (kuhinja, wc/daska pogotovo, kupaona, prebrisala sam sve bebine stvari....) Znaci krevetic izribaj spuzvicom i nakon toga naspricas Plivaseptom i prebrises NE ISPIRATI. Koristi se za dezinfekciju svega a moze cak i na otvorenu ranu tako da nema straha da ce ti se zadrzati na kreveticu pa da bebi nesto bude.
Stvar je super a kosta nekih 35 kn. Ja cu cak i prematalicu onaj gornji dio naspricati s njom svaki puta prije no bebu legnem gore :mrgreen

Sorry sto sam te ugnjavila al eto....nesto sto ti moze bit korisno bas za sve a 100 % ubija bakterija

12 svi 2012, 07:44

Ej curke.... ja sam jučer bila u gužvi pa vam se nisam ništa stigla javit. popodne smo bili na sajmu mamam,beba i trudnica. totalno je koma i skoro ništa štandova ni nema,to su raširili pa west gateu tako da hodaš naokolo i trči trči je štand,pola izlagača koji su inače bili npr:nuk,bebivita,hipp,huggis,nestle,adax,becutan,bepanten,nivea.... itd nema a ima nekih koji nemaju veze sa djeco ili trudnoćom. Tako da koga je zanimalo netreba ić jer nema se kaj ni kupi nit vidijet. :( Potrošila sam više vremena i benzina do tamo jer su sve ceste zatvorene zbog silnih radova :strah

12 svi 2012, 08:50

rusulica je napisao/la:lauru mi danas zabolilo uho i ima fibru. bili u dr (bila neka na zamjeni) i kaže nema upale a za fibru da dam duplo veću dozu od maksimalno propisane na papiru od sirupa :conf da je to iz predostrožnosti za roditelje tako napisano ali u biti za liječnike da vrijedi drugo pravilo. ma ček malo pa sirup i daju roditelji a ne liječnici, čudno mi to sve. ne znam jel jako pametna i iskusna ili budalasta i senilna.

gluposti. doziranje je u svakoj kutilji lijeka i piše da se moraš pridržavati doziranja i da se u slučaju predoziranja obratiš liječniku. mislim stvarno :whew
ja uvijek računam po kilaži, ne po starosti jer mi obojica odskaču od generacije. to mi je najsigurnije. a šta si joj dala brufen ili lupocet?

ne znam kako ste vi al' ja sam krepana. ne mogu se natjerat pokrenut. najradije bi se pod dekicu zavukla i prespavala cijeli dan.
mene one glasnice još uvijek muče, nekon 5 dana anitbiotika :/

12 svi 2012, 09:04

Jutro!

sretna22 je napisao/la:Imas u ljekarni suuuuuper stvar, zove se PLIVASEPT TINKTURA i prodaje se u flasici od 0,5L!

Odlična stvar, ja sam je nosila sa sobom u bolnicu i sve dezinficirala, jer ja samo svojim rukama virujem da su očistile kako triba :ajme .

Silki probaj popiti ušečerenog mlika, mene bi to spasilo kad bi me uvatilo grlo bolit ili otišle glasnice.

Tek je 9 a već je pakleno vruće, ja se od ove vrućine osjećam umorno, šta će tek bit 1.7. kad je sad ovako. Ima da otopimo salo od poroda za sekundu nastavi li ovako pržiti. :D

12 svi 2012, 11:34

hvala sretna! :kiss
otici cu po to u apoteku, a i sa asepsoletama sam se vec opskrbila, pa bolje vise tog neg manje uz sebe :D

12 svi 2012, 12:53

silki je napisao/la:
rusulica je napisao/la:lauru mi danas zabolilo uho i ima fibru. bili u dr (bila neka na zamjeni) i kaže nema upale a za fibru da dam duplo veću dozu od maksimalno propisane na papiru od sirupa :conf da je to iz predostrožnosti za roditelje tako napisano ali u biti za liječnike da vrijedi drugo pravilo. ma ček malo pa sirup i daju roditelji a ne liječnici, čudno mi to sve. ne znam jel jako pametna i iskusna ili budalasta i senilna.

gluposti. doziranje je u svakoj kutilji lijeka i piše da se moraš pridržavati doziranja i da se u slučaju predoziranja obratiš liječniku. mislim stvarno :whew
ja uvijek računam po kilaži, ne po starosti jer mi obojica odskaču od generacije. to mi je najsigurnije. a šta si joj dala brufen ili lupocet?

dala neofen, dakle ibuprofen. lupocet mojoj ne djeluje na više temperature. znači 2 sata nakon lijeka fibra skočila na 38,5 a dala sam punu dozu, maksmalnu za njene kile(7,5 ml). i ja sam rekla doktorici ovo isto što i ti i triput joj ponovila jer sam mislila da me krivo razumila i ona me uvjerava da to vrijedi za roditelje da se ne bi zeznili ali za liječnike da vrijedi drugo i da je to očito bila mala doza jer je fibra tako brzo skočila. meni i dalje nevjerovatna njena teorija da ditetu od 25 kg dam 15 ml ibuprofena. kaže da već iznad 15 kg može toliko. ja se ipak ne usuđujem dat toliko koliko god me ona uvjeravala. također me je šokirala teorijom da ako ibuprofen ne djeluje (laura kad ima visoku fibru to skače bez problema nabrzinu preko 39, čak i 40 i ništa ne pomaže osim voltaren čepića - nakon tuširanja joj čak i skoči) da dam voltaren već nakon sat ipo ??????????? sat ipo hello???? ja ga dajem nakon najmanje 4 sata i to kad stvarno više ne znam šta bi isprobala, kad je na rubu konvulzija (bila jednom situacija da je fibra došla do 40,2 i nakon svakog pokušaja skidanja bila sve veća a nisam je mogla odvest na hitnu jer sam bila sama doma a ja ne mogu nosit njenih 25 kg iako smo blizu bolnice). sorry na dugom postu i totalnom off topicu

12 svi 2012, 14:04

rusulice išla sam baš pogledati na moj ibuprofen i piše za 22-27kg temperature 39 i više dati 12,5ml. tako da je možda 7,5 zaista bilo premalo. :dunno
mi smo s jednom upalom uha imali gadne temperature i isto ih je samo ibuprofen skidao i to samo u pravilnoj dozi. čim bi bilo premalo pomakla bi se eventualno za 0.5 a kad dijete ima 40,5 pa padne na 40 budeš u komi a ne smiješ dati lijek idućih ne znam kolko sati.
čuvajte se :hug

12 svi 2012, 14:23

na neofenu za 22 - 27 kg piše 1 1/4 - 1 1/2 žlice a žlica je od 5 ml šta bi značilo da je žlica ipo 7,5 ml :dunno a fibra je bila 38,5 ovaj put
e sad ta gore napisana doza neofena sadrži 125 do 150 mg ibuprofena ( jer 5 ml neofena sadrži 100 mg ibuprofena) što bi značilo da sam ja dala 150 mg ibuprofena. ona meni savjetuje duplo dakle 300 mg ibuprofena a to je za dite preko 40 kg. ja sve mislim da je ona mene krivo razumila da ona priča o miliramima ibuprofena a ja pričam o mililitrima neofena. zato je možda rekla 15 a zapravo je mislila na 150 mg ibupreofena. jeste me skužile išta? evo tablice neofena http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/UP- ... -01-52.pdf

12 svi 2012, 18:23

kad ne ide lupocetom i temp pređe 40 kombiniram lupocet i dalsy (ibuprofen), kako su mi i rekli na zaraznoj. i to dalsy dajem kad baš baš ne ide nikako dolje jer nije tako bezopasan. moja pedica strogo vodi računa o tome i svaki put pita koliko dugo skidamo i čime.
stalno upozorava na nuspojave pa sam valjda i ja zbog toga jako oprezna s ibuprofenom.
inače, nema šanse da bi dala više nego stoji u uputama.
a ako imaš bilo kakvih dvojbi nazovi hitnu, ja to često radim, i zamoli ih da ti izračunaju za njezinu kilažu :)
viewtopic.php?f=41&t=20011&start=0

13 svi 2012, 08:07

Jutro :mah
Ne znam kako je kod vas al kod nas pakleno, cijelu noc remperatura nije padala ispod 21, jos neka juzina pocela, eto rezultat noci 5-6 spavanja po pola sata, dva tusiranja, a taman sam mislila kako zadnjih noci fino spavam
I normalna sad sam zivcana k'o pas i bicu ovakva cijeli dan :angry

13 svi 2012, 08:29

rusulice, nadam se da je malena bolje, :hug. ja isto ne bi dala više nego što piše u uputama, bilo bi me strah... doduše, i nama su jednom na hitnoj rekli da u iznimnim slučajevima možemo dati voltaren - dozu dosta veću nego što piše u uputama :shock.

ja sam noćs loše spavala, ali zato što mi se jelena puno puta budila, jako nemirno je spavala. bilo je užasno sparno, a pred jutro je zahladilo, puše i pada kiša.
i inače se u zadnje vrime često budi noću (počela je nakon što je napunila 2 g., prije je spavala ko top), ali obično mužić intervenira, a trudnu ženu pusti da spava :luv. noćas smo nas 2 bile solo pa sam čak spavala kod nje u sobi, da mi bude lakše, da ne moram ić u drugu sobu...

13 svi 2012, 09:23

evo još jedne što je vilenila.
digla sam se na wc sigurno 10 puta. bilo mi je užasno vruće i nikako se nisam mogla namjestiti :/

baš mi paše ovo zahlađenje.

rusulice, kako mala?

13 svi 2012, 09:48

dobro jutro ljetnice :mah

rusulica, držim fige da je temperatura pala :hug

silki je napisao/la:gluposti. doziranje je u svakoj kutilji lijeka i piše da se moraš pridržavati doziranja i da se u slučaju predoziranja obratiš liječniku.

nisam sigurna u ovu doktoricu, ali kad je meni jednom jovančević rekao jedno, magistra u apoteci drugo, pa sam opet zvala jovančevića onda mi je on zaista pristojno objasnio da je on ipak liječnik i da zna što govori. i da svaka čast magistri, ali ako ima problem s njegovom uputom, neka ga nazove.
Tema je zaključana