Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Ljetne mame i bebe (16.dio)

21 svi 2012, 12:04

Stellina stvar je u nenormalnom vremenu za ovo godišnje doba. ne znam kako je kod vas al ja sam već par puta uskakala u špaline i japanke pa se opet vraćala u jakete. evo i sad sam u dugi rukav. neki su se već i kupali

21 svi 2012, 13:20

:mah

Vrime je katastrofa ja cila zamantana od ovejužine, na momente vruće, pa na momente prohladno, a ljudi obučeni svakako, nemoš se po njima mirit za obuć.

Ja obično za doručak jedem ili raženi kruh ili integralni tost s omegolom i džemom od šljiva ili mažem sirko, zdenka sir, ponekad kukuruzne pahuljice ili puru. Uz to popijem šalicu bijele kave, jogurt ili mlijeko. A onda iza toga jedno sat, sat ipo obavezno neko voće pojedem ko međuobrok do ručka, tako sam mislila i kada rodim, ako se smije naravno.
Još ništa nisam krenila prati, iza sljedećeg pregleda ću, za 2 tjedna, nekako kontam ima još vrimena, a kad ono još 9 tjedana, tako mi brzo proletilo. :ajme

21 svi 2012, 13:37

aaaa pura sa vrhnjem i jogurtom , super ideja njam

21 svi 2012, 13:51

zobenu kašu ne jedeš?
to je :liza
o'š na mlijeku sa suhim voćem il' zgnječiš bananu unutra. fina je i s medom i cimetom :liza

21 svi 2012, 14:21

rusulica je napisao/la:Stellina stvar je u nenormalnom vremenu za ovo godišnje doba. ne znam kako je kod vas al ja sam već par puta uskakala u špaline i japanke pa se opet vraćala u jakete. evo i sad sam u dugi rukav. neki su se već i kupali

Mah i kod nas je tako..U drugom mjesecu smo rostiljali na plus 28 stupnjeva, a sad se smrzavamo na 13. Kad dodje sunce jednom u mjesec dana zatopli do ludila, nakon cega dodje kisa i pada opet do daljnjega...Ja ne mogu vise zbilja :/ Gdje je proljece, sunce, ljeto... Pretvorit cemo se u plijesan :ajme

Vi i ovdje o jelu :nesvist

Ja sam si prije smiksala svo voce koje sam imala u frizideru i napravila mega vocni shake sa malo meda unutra -BOMBA, nakon cega sam zaspala na 2 sata :hahaha Nemojte ovo pokusavati kod kuce :mrgreen

Sto se dorucka tice, nekad si slozim i muesli , nasjeckam jagode i maline zalijem natur jogurtom i zlicom meda. Mljac...Nekad mi je to i verzija za laganu veceru. Fino zasiti i bas je ulusno.

Danas opet imam trudnicki tecaj :nesvist Nemam volje k vragu. Jos po ovakvom vremenu -pa zaspat cu i tamo :roll

Nikad nisam bila luda za cajevima il sokovima, al od kad sam otkrila Weight watchers ledeni caj zalijevam se smao njime. Na 250 ml ima samo 22 kcal i nije natrpan secerima - bas mi pase i mogla bi samo to piti. :dunno Litru na dan popijem sigurno, ostalo gledam da pijem obicnu vodu.

21 svi 2012, 14:42

ja čajeve ne volim, to pijem na silu kad moram

21 svi 2012, 14:47

silki je napisao/la:zobenu kašu ne jedeš?
to je :liza
o'š na mlijeku sa suhim voćem il' zgnječiš bananu unutra. fina je i s medom i cimetom :liza

to one iz kesice, ja to sve zovem musli ili pahuljice. Ma jedem ali nije baš da guštam u tome. to jedem kad nemam ništa u kući. zna se desit da se i moljci nakote :ajme

21 svi 2012, 15:43

Doručak mi je definitivno najdraži obrok u danu.
Prije nečeg konkretnog voće. Sva sreća da je sad sezona svega finoga. Trnutno su na tapeti jagode i trešnje,te klasika jabuke.U trudnoći se ubijam u mislijima i cornflakesu s jogurtom u koji ubacim sušene brusnice. Jaja u svim varijantama spadaju u top doručak. Vikendom kad doručkujem s mm onda se potrudim pa i nešto kuhano padne. Najčešće heljdina ili prosena kaša. I naravno klasične kombinacij s kruhom - obavezno trokut kruh iz lidla s hrpom žitarica na koji se maže sirni namaz, maslac, džem od šumskog voća, čokoladni namaz iz dm-a. U trenucima ludila peku se i palačinke (ne znam koliko su zdrave, ali ne zamaram se) koje u zadnje vrijeme radim s integralnim brašnom (nije loše kak se čini ;) ). Kad sam extra lijena onda umutim dr. oetker misle od meda ili čokolade s mlijekom i guštam.
Za bebolinu još ništa nisam oprala :ajme . Nisu mi još dopremili komodu pa mi je glupo prat jer nemam kud sa stvarima. Glumim da ću sve stić. A još i pelene me čekaju. :nesvist Znam da ću sad oftopičarit, ali imam jedno pitanjce. Pošto su pelene nove, koliko ih puta trebam oprat prije nego kaj ih počnemo koristit?

21 svi 2012, 16:01

Cureeeeeee, sto to meni ispod nicka pise ??? :shock :shock :shock Ja to nisam stavila majke mi :nesvist

21 svi 2012, 16:15

evo još koje ideje za doručak

ja ako mi se kuha napravin amarant i dodan mu jogurt (nekad ga zamišan s medom i jabukom al to je baš preslatko i nemogu puno toga pojest)
ili u jogurt dodam meda pa isjeckane lanene sjemenke, bajame i suhog voća (ne stavljan onaj gotov musli mix nego sama radin po svon guštu, kupin suvih brusnica, banana, marelica pa stavljan po želji)
ovo dvoje me baš fino zasiti do ručka, al opet ja nisan osoba od doručka, ja san više tip koji se digne u 3 ure po noći i drito u frižider :hahaha

upravo dobih mail od profa proslijedio je moj diplomski na uvid komisiji i sad svaki dan čekan da mi daju rok od 7 dana i napokon da to završin više :joy

Stellina evo vidin i ispod svog avatara neku svoju izjavu, nisan ni ja to napisala :mrgreen

vidin da sve spremate za bebu već, a meni to još ni u peti, možda kad završin s pituravanjem i čišćenjem i mene ufati, nekako mi pari da iman još dosta vrimena

21 svi 2012, 16:16

:hahaha :hahaha :hahaha

21 svi 2012, 16:18

Ha, ha.... pa to ti piše već dosta vremena.... bit će da ti je MON to napisala :hahaha

21 svi 2012, 16:25

:hahaha :hahaha :hahaha :hahaha
to je tvoje kukanje o kiši dalo ideju ili Mon ili Silki da ti napišu

21 svi 2012, 17:11

Cao cure, da vas pitam ima li neka od vas pojacan iscjedak, ja ga imam konstantno. Nema nikakvog mirisa, doktor mi kaze da je to ok, ali mene bas muci. Ja sam sad 26 sedmica.

21 svi 2012, 17:21

crna ofca je napisao/la:Znam da ću sad oftopičarit, ali imam jedno pitanjce. Pošto su pelene nove, koliko ih puta trebam oprat prije nego kaj ih počnemo koristit?

s obzirom da su ganjc noive namoči ih 24 sata da postignu najveću moć upijanje, ocijedi i operi na 60 stupnjeva. dvije žlice praška, duplo ispiranje. il' ako ti mašina ima opciju s više vode stavi to.
tako sam i ja svoje.

Azzul je napisao/la:nisan ni ja to napisala :mrgreen
a bome jesi, provalila si se kad si saznala da nosiš pišulju. znam jer sam tvom kumovala, stellininom nisam ;)
inače, info o podnickovima -
Podnickovi - molimo pročitati

21 svi 2012, 17:27

silki je napisao/la:
Azzul je napisao/la:nisan ni ja to napisala :mrgreen
a bome jesi, provalila si se kad si saznala da nosiš pišulju. znam jer sam tvom kumovala, stellininom nisam ;)

htjedoh reć da ja to nisan napisala ovdi ispod avatara, a sićan se da san napisala jednom davno u postu :liza

21 svi 2012, 18:35

Hej curke, kak ste?
Evo mene opet, ja malo na parove razbrojs. Sad me vidiš sad me ne vidiš :ajme

Kak ste mi? Brojimo sitno?

:D

21 svi 2012, 18:40

silki je napisao/la:
crna ofca je napisao/la:Znam da ću sad oftopičarit, ali imam jedno pitanjce. Pošto su pelene nove, koliko ih puta trebam oprat prije nego kaj ih počnemo koristit?

s obzirom da su ganjc noive namoči ih 24 sata da postignu najveću moć upijanje, ocijedi i operi na 60 stupnjeva. dvije žlice praška, duplo ispiranje. il' ako ti mašina ima opciju s više vode stavi to.
tako sam i ja svoje.

Hvala
:rublje

Inka 89 dobrodošla kod ljetnica :mase
Što se tiče iscjedka ne brini brige. I meni je ginić rekao da je to normalno.

21 svi 2012, 19:54

Evo nas s pregleda!
Reko ginic da se ozbiljno pripremam za porod :kima :dada
Cerviks dosta skracen...uf, kad tak veli krece panika :shock
bas me zanima kojim cemo redom ici....nikad se ne zna , u covjece :ajme

ok...malo panike...inace sve ok!
idem na ctg u bolnicu za par dana pa cemo cut kaj vele tamo!

nadam se da se odmarate sve po ovom kisnom danu :kiss

21 svi 2012, 19:58

crna ofca hvala ti na odgovoru, prva mi je :mala pa mi je oko svega frka.

21 svi 2012, 19:59

prosim po redu, nema guranja :lol

baš sam prasica, inka dobrodošla k nama:buket
pojačan iscjedak je normalan u trudnoći. ako gin kaže da je sve ok opusti se.

zovem ja danas zakladu ar za pohranu matičnih da izdiktiram podatke za ugovor i žena me naruči da odma sutra ujutro dođem po ugovor i kit. ostala sam sva zbunjena kao zašto tak brzo, veli mi žena ha čujte bolje je riješiti to odmah jer gospođo možete rodit svaki dan :shock :lol
tako da sutra odo u pohode, banka, rebro, sv. duh.

21 svi 2012, 20:19

tko je pitao za žabice? C&A, tanke bez stopala, dva para 59kn.

21 svi 2012, 20:25

Silki, kod nas ko se odluci za maticne, mora potpisati ugovor najkasnije do 36 sedmice.
Ja mislim da je i bolje malo ranije.

21 svi 2012, 20:53

Joj, baš uzbudljivo, stvarno je pitanje dana kad kreću ljetnice sa rađanjem :joy

Imaš kakvu sliku tih žabica jer sve me je nešto strah da mislimo na istu stvar :/

21 svi 2012, 21:02

vama baš ubudljivo jel, a ja prva na popisu tresem se ko šiba na vitru :D šalim se, nije da me strah al nije ni svejedno. Volila bi bar još desetak dana ne rodit a i laura mi ima predstavu 03.06 dan iza termina i baš mi je žao propustit

21 svi 2012, 21:05

Iva to ti je kao tajice
Stellina pa vec dugo ti to pise ispod avatara

21 svi 2012, 21:06

A kaj su to žabice :dunno

21 svi 2012, 21:10

Rusulice nikad se ne zna hoces li ti bas prva otvorit sezonu ali u svakom slucaju mislim da mozemo svakim danom ocekivati neke novosti uskoro :nokti :loce
Mogli bi sad pocet bacat oklade vec :D hihiihi

21 svi 2012, 21:14

Sad tek vidim da je Rajvos već odgovorila. :ajme
Kak trudnoća odmiče tak se sve više gubim u toj terminologiji. Žabice, tutice, bodići, benkice, bodybenkica,... :conf

21 svi 2012, 21:18

žabice
slika
ove iz c&a nemaju stopala. za ljeto super. gore bodi i super.
Tema je zaključana