Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
28 ožu 2013, 17:00
Mislim da ima dosta veze i porođajna težina
Tin je imao 2780, iznijela sam ga u tanki body dugih rukava, tanke hlačice s stopicama i čarape. Nisam ga doma pokrivala osim plahtom i nije nosio kapice.
Kad sam ga skinula, body na tregere i kratke hlačice, dan nakon izlaska, imao je 7 dana, podhladio se. Pa sam ga vratila u oni gore navedeno
Ali ga nisam pokrivala i nosio je tanke pamučne stvari,debljine tetre
I tinu i damjanu su ruke uvijek hladne i ne ravnam se po tome već po potiljku
28 ožu 2013, 17:01
Da, u pravu si, oprosti, to je bila MON
28 ožu 2013, 17:03
nisam u tome izvela iz rodilišta jer je temperatura kod obje bila oko 20°.
ali razmisli malo. na koju temperaturu zagriješ kupaonicu kad kupaš dijete? u biti ne treba biti više od 24° a čak i oni najzimogrozniji pedijatri ne smatraju da treba više od 27. a dijete je golo i mokro kad izađe iz vode. ok, ne držiš ga tako satima, no neće se niti pothladiti ako je par minuta tako.
dijete možeš mirno držati golo na 27 stupnjeva. naravno da ga tako nećeš voditi iz rodilišta, ali ne samo radi temperature već i radi mehaničkih trenja i temperaturnih razlika kod mijenjanja prostora (rodilište-van-auto-van).
opet ponavljam, kad oblačite dijete po takvim toplinama preko 27 stupnjeva treba imati na umu da praktički ne postoji nikakva šansa da se pothladi, ali velika šansa da mu bude prevruće.
28 ožu 2013, 17:06
Ja sam vidila naslov i samo o tome i pišem - oblačenje djeteta pri izlasku iz rodilišta. Ne o tome šta će bit posli.
28 ožu 2013, 17:08
i ja isto, samo to uspoređujem sa ostalim situacijama.
28 ožu 2013, 17:08
Da, to ti se u mom kraju zove: ja u kupe, ti u špade
28 ožu 2013, 17:12
ali ne bih rekla. naime, ono što ti govorim jest da ako se dijete golo i mokro ne pothladi na 27 stupnjeva u kupaonici, zašto bi se pothladilo u tankoj majci i tankim hlačicama na istih 27 kad izlazi iz rodilišta?
da, obukla bi hlačice ali ne radi hladnoće nego radi autosjedalice i eventualnih promjena u temperaturi. ali nikako ne bi stavila tri sloja odjeće.
28 ožu 2013, 17:17
Mon i meni je logika bila takva, još je bilo 32 stupnja pa sam ipak pogriješila- po meni je premali bio, da je imao 3,5 kg možda bi bilo drukčije
Black_lady pokrivanje i kapica su meni bili previše, ti mi je i sestra i patronazna rekla
28 ožu 2013, 17:18
MON je napisao/la::lol
ali ne bih rekla. naime, ono što ti govorim jest da ako se dijete golo i mokro ne pothladi na 27 stupnjeva u kupaonici, zašto bi se pothladilo u tankoj majci i tankim hlačicama na istih 27 kad izlazi iz rodilišta?
da, obukla bi hlačice ali ne radi hladnoće nego radi autosjedalice i eventualnih promjena u temperaturi. ali nikako ne bi stavila tri sloja odjeće.
Pitanje je "Kakva odjeća za bebe kod izlaska iz rodilišta?" Zaista ne vidim potrebu za kompliciranjem. Meni je logično da napišem kako sam ja iznijela svoje i u koje doba godine, sve ostalo mi je too much. Ja bi stavila jer jesam i nije joj bilo ništa. I doktorica je rekla da tako treba, i tri žene iz moje sobe na isti dan su išle kući i sve su isto obukle svoju djecu.
28 ožu 2013, 17:20
tri sloja nikako, dobro kažeš Mon
Jedan dugi ali tanki
28 ožu 2013, 17:21
Black_lady sve što se napiše je podložno komentiranju
28 ožu 2013, 17:27
Znam, to i radim
28 ožu 2013, 18:16
Ja svoje doma nikad nisam držala u tim jastucima (paketinama) jer mi je bilo prenespretno i ogromno to. Ni iz rodilišta tak nisu izašli nego u pamučnoj odjeći prilagođenoj godišnjem dobu i u autosjedalici.
Kapa ide po meni po zimi/hladnijem vremenu/jakom vjetru, glava im je relativno velika u odnosu na tijelo i ako im oduzemo i tu mogućnost hlađenja od osno ispuštanja suvišne topline jadne bebice.
I sigurno ne budem mijenjala pedijatra jer sam se u sad vec preko 4g od kad smo kod njega uvjerila da je stručan i da zna što radi i da je u toku s aktualnim stanjem u medicini, što se za mnoge pedijatre ne može reći.
28 ožu 2013, 21:22
MON je napisao/la:naime, ono što ti govorim jest da ako se dijete golo i mokro ne pothladi na 27 stupnjeva u kupaonici, zašto bi se pothladilo u tankoj majci i tankim hlačicama na istih 27 kad izlazi iz rodilišta?
E ovako sam ja izvela svoju treću prošle godine u petom mjesecu i pothladila je. A vani je bilo fuull vruće i još k tome smo išli autom koje je zakuhalo na suncu bez klime doma.
I onda smo još danima morali grijat dodatno spavaću, jer smo grijenje već bili pogasili mjesec dana ranije.
Rođena je u terminu s preko tri kg.

edit: vani nije bilo 27 ali sam se šokirala jer je stvarno bilo prevruće.
Sina u sred ljeta sam iznjela ovako kako si napisala i to je bilo sasvim ok, čak mu je bilo i vriće jer se osuo i bio nemiran dok ga nisam ostavila samo u peleni i kratkom bodiću. Da ne spominjem da nisam mogla široko uopće stavit koliko bi ga to prekuhalo.
28 ožu 2013, 22:10
mi smo sina iz rodilišta prije nekih desetak dana iznesli obučenog u dva sloja, imao je pamučni bodi dugih rukava, pamučne duge gaće, čarapice, i pliš dvodijelno odijelce gore.stavili ga u nosiljku autosjedalicu, pokrili dekom, stavili pamučnu kapicu. bilo mu je taman
u biti ga i doma dalje oblačim slojevito, jednostavno mu paše jer je jako jako zimogrozan
28 ožu 2013, 22:14
evo da još samo kvotam iz onog teksta koji sam linkala
Iznimke koje potvrđuju pravilo
Poneko dijete i poneka odrasla osoba ne odgovaraju uobičajenim normama tjelesne topline. Ako ste vi jedna od onih osoba kojima je uvijek vruće dok je drugima hladno, ili vam je hladno kad je svima drugima vruće, vaš osobni termostat neće vam biti pouzdana odrednica za oblačenje djeteta. U tom slučaju za pomoć u oblačenju bebe zamolite osobu čiji je osjećaj za ugodu primjereniji (supruga, majku ili neku drugu dostupnu osobu od povjerenja).Također, ako vam se čini da je vaše dijete toplije ili hladnije od vas, prihvatite to i oblačite ga u skladu s tom činjenicom.
28 ožu 2013, 22:39
Ako će mi najmlađe biti kao i stariji brat i stra, biti će stalno po rukama, dakle automatski budemo se međusobno grijali (odnosno ja bebu prije svega), a ako će biti u marami puno (a hoće...) onda će u u ić vjerojatno i u peleni samo.
Kad će ležati sama negdje, bez puno kretanja, onda ćemo se tome prilagoditi.
Ne može se sve strpati u jedan koš.
Sam izlazak iz rodilišta nama će biti možda i na +40 bar do auta, a tu sigurno ne budem bebu oblačila u duge rukave/nogavice, pa onda možda još i koji sloj gore. A za auto ćemo se prilagoditi.
29 ožu 2013, 09:56
ronin je napisao/la:mi smo sina iz rodilišta prije nekih desetak dana iznesli obučenog u dva sloja, imao je pamučni bodi dugih rukava, pamučne duge gaće, čarapice, i pliš dvodijelno odijelce gore.stavili ga u nosiljku autosjedalicu, pokrili dekom, stavili pamučnu kapicu. bilo mu je taman
u biti ga i doma dalje oblačim slojevito, jednostavno mu paše jer je jako jako zimogrozan
Cestitam. To je cetvrto?!
Iako moram priznat da nisam znala niti da si bila trudna.
Sorry na off
29 ožu 2013, 10:13
Moja starija je rođena 1.6. bilo je užasno vruće i cijelo to ljeto je provela u bodiju kratkih, kasnije i bez rukava i tankim čarapicama na nogama, kasnije smo i njih skinuli, kad bi spavala pokrila bi ju pelenom. Onda još nismo imali klime i u kući je bilo 29.
Uz sve to obožavala je cicati priljubljena uz mene ili spavati na meni prsa o prsa ili se samo nositi
Ja se znam šaliti da su se meni kile nakon poroda doslovno otopile.
Iz rodilišta je izašla u bodiju kratkih rukava i tankim dugim hlačicama.
Rođena je sa 36 tjedana s ravno 3 kg.
29 ožu 2013, 11:05
Liv Tyler je napisao/la:ronin je napisao/la:mi smo sina iz rodilišta prije nekih desetak dana iznesli obučenog u dva sloja, imao je pamučni bodi dugih rukava, pamučne duge gaće, čarapice, i pliš dvodijelno odijelce gore.stavili ga u nosiljku autosjedalicu, pokrili dekom, stavili pamučnu kapicu. bilo mu je taman
Cestitam. To je cetvrto?!
Iako moram priznat da nisam znala niti da si bila trudna.
Sorry na off
Jest, hvala
31 ožu 2013, 12:57
Ja sam malca iznijela u jednom heklanom kompletiću jer u ništa drugo nije mogao stati

nakupovala sam sve malo tako da je na kraju imao moje odijelo koje sam imala na krštenju

a bilo je toplo početak 8. mjeseca.
A malena se treba roditi sad svaki dan

...a pogle vrijeme vani

...tako da sam odlučila bodić košuljicu u kompletiću sa preslatkom haljinicom

, štramplice, i gore kaputić

To je sve tako majušno, minijaturno tak da imam i ugssice za nju

a imam i cipice... to ću još vidjeti...i da gore obavezno kapica...Imam ja i bundicu koju sam joj kupila za slijedeću zimu no mislim da nam neće biti potrebno da nam glumin skafander, a imamo naravno i dekicu

ma živa lutkica kaj da vam velim
Vidi se da sam konačno dočekala curku
31 ožu 2013, 21:04
Moja zimska cura je iz rodilišta izašla u body benkici na duge rukave, plišanoj tutici, skafanderu sa rukavicama koji na nogicama ide u vreću i toploj kapici. I još sam je pokrila s toplom dekicom jer je bio 12.mjesec i jako, jako hladno

.
Ljetna curica nam dolazi krajem 7.mj. tako da sad skupljamo korisne savjete iskusnijih mama
Mislim da će biti body na kratke rukave i tanke pamučne hlačice, eventualno tetra pelena za ju pokriti
06 tra 2013, 21:39
Ja sam uzela broj 52 ili 54 mislim i samo smo to imali za izlazak iz bolnice i to jedva (nije mogla do kraja ispružit nogice), 4320 i 54 cm.
14 tra 2013, 11:30
Mi smo prekjučer izašli iz bolnice u veličini 1-3. Imala je bijele stramplice, bez body kao košuljicu i bez haljinicu, bez kaputic, takvu istu kapicu i uggsice!! Gore smo je jos pokrili sa dekicom! Ma bila je med medeni, živa lutka, prava mala dama!!!!
14 tra 2013, 21:41
Daj slikicu