Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Zimske mame i bebe (1. dio)

19 kol 2015, 21:07

Bok curke!
alexa, marijuchi dobrodošle!!! :buket
marijask i ja isto tak razmisljam, kako cu nekoga voliti poput L. No moje frendice kaj imaju dvoje pa cak i troje djece su me smirile i rekle da mama uvijek ima dovoljno ljubavi :srca
Ja bebicu osjecam zadnjih nekoliko dana, kazu da u drugoj trudnoci se prije osjeti. L sam osjetila tek oko 20.tjedna...
alexa generacijo :zivili
Meni je projekt dok se druga bebica ne rodi L odviknuti od pelena i preseliti ga u njegovu sobu, držite fige :lol !

20 kol 2015, 00:47

Marijuchi, taman si za jedan dan upala u zimske bebe! :dada
Dobrodošla!

20 kol 2015, 08:46

Evo i men da se prijavim u ovu veselu skupinu ;)
Druga beba stiže 15.03.
Starija nemirka je isto bila u zimskicama 2010/2011 a evo i ova/ovaj će.

20 kol 2015, 10:05

Stvarno nas već ima. Popunjuje se i 3. mjesec! :joy
Cure, jeste li razmišljale o imenima? Meni je muž prepustio imenovanje djeteta, kao, on daje prezime pa neka ja osmislim ime.
Jeste li za tradicionalna imena ili neobična?
Nama se sviđaju neobična imena, ali da nemaju slova koja ne postoje u našoj abecedi (x,y,w).
A opet ne smije biti preneobično da ne ispade smiješno u kombinaciji s našim prezimenom. :nesvist

20 kol 2015, 10:07

Meni se čini nekako rano za razmišlkjanje o imenu ali sam već nekako potajno i počela misliti o tome. Ako bude dečko mi se nikad nećemo dogovoriti :ajme
Ako bude cura mislim da ću ja odabrati :mrgreen ali zapravo nemamo nikakvu ideju

20 kol 2015, 10:27

Ma, koliko smo muž i ja maštali o djeci ne bi nam nogometna momčad bila dovoljna da ima damo imena.
A što mislite o dva imena?

20 kol 2015, 10:34

adry dobrodošla!!! Baš nas ima! :joy
Mi smo za dečka imali ime koje smo ispucali prvi puta i to smo se složili na prvu. Za curku smo vijećali i u prvoj trudnoći i nekako nam je predivno ime Luna. Meni se još sviđa Tena, Maša i Eva. Mm za sada zapeo za Luna. Ako je dečko, mislim da se nikada nećemo dogovoriti :lol

20 kol 2015, 10:42

Maša je i meni lijepo, ali moj muž nije baš za.
Isto volim kraća imena jer je prezime dugačko.

A imam jednu poznanicu čije udano prezime ima tri slova, a i djetetu je dala ime od tri slova.
Ne znam, to mi je čudno, nedorečeno. :conf

20 kol 2015, 15:06

Mi smo se vrlo jednostavno odlucili. Biti ce ili Ana ili Alen. Volimo kratka imena. Ali rano je još tko zna do 3. mjeseca šta ce ispasti :p

21 kol 2015, 07:42

Jutro curke,eto mene u Petrovoj čekam da mi se krvi napiju.pa na uzv.nadam se saznanju spola

21 kol 2015, 08:41

Držim fige da saznaš!!!

Mene danas čim sam oči otvorila uhvatila želja za pizzom. :ajme
Ali domaćom.

To ću prebaciti na sutra jer sam prelijena da ju radim danas. :oops:

21 kol 2015, 10:07

jopica i ja držim fige da saznaš spol! Ja idem idući tjedan u Petrovu. Jel gužva?
maruška ja sam već maznula pirošku. Famozno mi je da piroške nikada nisam pretjerano voljela, a sad mi fakat jako pašu. Sad si gruntam kaj ću za ručak. Super mi je kaj na poslu imam opciju odabira raznih jela za ručak (sa žlicom, meso, tjestenina, salate...)

21 kol 2015, 10:21

Ja sam još na godišnjem, a onda idem na komplikacije. Tako da moram sama kuhati, a kuhati ne volim. :zub

21 kol 2015, 10:38

ja kada radim kuham vikendima i eventualno u nedjelju pripremim većinu za ponedjeljak. U prvoj trudnoći sam radila do 34. tjedna tako da mi je kada sam se napokon dočepala kuće kuhanje bilo baš zadovoljstvo :) ...fino sam kuhala, šetala, bilo me posvuda. Veselim se takvim trenucima kada prestanem raditi s L prije nego bebica stigne....

21 kol 2015, 10:50

Ja ću isto moratu u Petrovu, na PT 1 jer sam tamo išla i tijekom prve trudnoće (dijabetičar sam inače) ali zasad to odlažem. Nadam se da ću ovaj put izdržati da što dulje radim.
Elem, kakvi su vam ovi soc ginići? Ja sam se prije par mjeseci doselila u Zg i sad tražim ginića. U međuvremenu idem kod privatnice, divna, divna žena ali mi zbog uputnica treba ovaj socijalni.

21 kol 2015, 11:32

Meni je kuhanje užasna tlaka, ponajviše jer nemam ideja za kuhanje.
A ako imam ideju, ne znam kako da ju izvedem.
Većinu hrane moj dragi muž ne jede jer je izbirljiv pa opet imam problem.
Isto tako on voli meso, a ja ga baš ne jedem. Nikako na zelenu granu s nas dvoje. :ajme

21 kol 2015, 14:23

Pa bude li nama jopica javila jel saznala spol? :kima

21 kol 2015, 15:20

Ja uživam što sam doma, kuham svaki dan jer J mora imati skuhano uvijek, ali nije mi neki problem, svi znaju da to volim, upravo me brat nazvao da se vraća s mora i da su on i cura gladni pa ću im ispohati kruh, ispeći čevape i buhtle!
Jučer sam kuhala paradajz za zimnicu, imam svoj mali vrt, imam dosta paradajza pa sam se odlučila na kuhanje, a dan prije toga sam napravila marmeladu od krušaka, isto imamo svoje, ničim tretirane pa sam ih morala nekako iskoristiti i prezadovoljna sam rezultatom!

Uz to sam odlučila danas pospremati ormare, ladice pune gluposti, evo je kanta za smeće puna! Jedino me živcira što svakih pola sata moram sjesti jer me leđa bole čim malo duže stojim, a jučer me išijas uhvatio, šepala sam na lijevu nogu!

21 kol 2015, 15:54

Naravno, da imam starije dijete, kuhala bih i ja.
Sada imam samo peseka, on ništa ne smije jesti što ja skuham. :mrgreen
Ali se ogrebe za svježi kupus, mrkvu i voće kada nešto kuham.

21 kol 2015, 16:10

iskreno jedva čekam biti malo doma i imati vremena za sve stvari koje inače obavljam nabrzinu. Kada je L budan sam u potpunosti posvećena njemu kada dođem doma s posla u tjednu jer malo vremena provodim s njim obzirom da on već ide spavati oko 20h pa sve po kući obavljam tek kada on zaspe. Veselim se budućim odlascima s njim na plac, finom kuhanju, ovogodišnjem Božiću kada ću napokon imati vremena za raditi kolače i ukrašavanje kuće kak se spada....
marijask držim fige da išijas brzo prođe, mene je zezao u prvoj trudnoći...

22 kol 2015, 09:31

sunčko raditi ćeš do kraja ili ćeš i prije na komplikacije?

I ja se veselim Božiću ove godine, J je prošli imao godinu i 6 dana pa nije baš kužio što se događa oko njega, sada će biti drugačije, zanimljivije svakako! Inače obožavam Božić i veseli me sve vezano za njega! Ovaj će biti poseban, s trbuščićem! :luv

Maruška kakvog peseka imate? Mi imamo 2, maltezericu i kokera! To su naša djeca prije Jakova i bebe :mrgreen

22 kol 2015, 09:34

sunčeko ako mi s išijasom bude kod u prvoj, onda me neće pustiti do kraja! :znoj

22 kol 2015, 13:31

Marijask, mi ti imamo shih tzu-a, naše sunce od 4 i pol godine. :luv
Obožavamo ga i baš mi je lijepo što ću sad na mirovanju puno vremena biti s njim jer kada radimo, on je cijeli dan doma sam.
Ovako sam sad godinu dana s njim. :yess

Inače, moj me pas u zadnjih mjesec dana počeo izbjegavati. Ne želi se baš puno maziti kao prije, mislim da kuži bebicu i možda pomalo radi ljubomora. :dada
A ništa se drugačije prema njemu ne ponašamo, možda ga čak mazimo više nego prije. :dunno

A što se križobolje tiče, pridružujem vam se. Imam zabačenu maternicu i gin je rekao da me mogu leđa uhvatiti kada beba krene izlaziti iz zdjelice jer pritisne ligamente.
Beba je iz zdjelice izašla, a mene križa i dalje bole. :ajme

22 kol 2015, 16:28

Pozdrav curke moje!! Dečko je veli šjor dr stipe. Malko sam razočarana al nek nam je živo i zdravo.može se to još promjenit ak je dr možda krivo vidio.po računanju zadnje m po njihovoj računici sam trudna15+2 a po veličini ploda 13+3.ko čega SAD znat.veli da to ovisi o ciklusu koliko je trajao.a zadnji mu je trajo 25dana.kaj ne najzanimljivije meni su ciklusi uvijek svakih 28dana,i kad sam s Ivanom ostala trudna ciklus je bio isto smotan ko i SAD.i obje bebe su došle iz drugog pokušaja.

22 kol 2015, 16:50

Maruška moja maltezerica je non stop spavala na trbuhu u prvoj trudnoći, a sada je toliko zaljubljena u Jakova, da nikoga drugog ne primjećuje! Velika je to ljubav, a kada se rodio pravila se da on ne postoji, valjda se nadala da će tako nestati :lol

jopica čestitam na dečku!!!
Ja imam osjećaj da će i kod mene biti još jedan! ;)

22 kol 2015, 17:32

Mene lovi panika kako ću s tri muška u kući.Zakaj,neznam.zbunjena sam malo.a Ivan danas ljubi busu i sluša kaj se dešava unutra

22 kol 2015, 19:28

Ja si mislim, barem znam što me čeka i Jakov će dobiti prijatelja za druženje!
Ako bude cura moram puno toga novoga naučiti, u svakom slučaju, biti će zanimljivo! :lebdi

22 kol 2015, 20:20

marijask je napisao/la:sunčko raditi ćeš do kraja ili ćeš i prije na komplikacije?

Imam velike projekte na poslu sad u 9. i 10.mjesecu. Nadam se da ce sve s trudnoćom biti ok pa cu raditi negdje do sredine 11.mjeseca. Imam jos dosta godisnjeg.
Drzim fige da ipak isijas brzo prodje. Mene je s L zezao 2 mjeseca...
jopica cestitke za decka!!
marijask je napisao/la:Ja si mislim, barem znam što me čeka i Jakov će dobiti prijatelja za druženje!
Ako bude cura moram puno toga novoga naučiti, u svakom slučaju, biti će zanimljivo! :lebdi

Potpisujem :lol Mm bi ful curku, a i L svima prica da bi seku. Vidjet cemo jel ce im se ispuniti želja....
Mi smo cijeli dan bili s frendovima, njihov mali trenira nogomet pa smo isli na neki turnir. Brdo klinaca, sunce, priroda, L je uzivao. Ja sam umorna ko pas, upravo ga uspavala i legla pred telku, nemam namjeru mrdnuti danas vise iz ovog položaja :)

22 kol 2015, 20:24

adry ja idem kod soc ginica kojeg ne bi mijenjala za nizašto na svijetu!!! Presuper je no krcat je i ne prima nove pacijentice. Drzim fige da nadjes uskoro svog/svoju! ;)

22 kol 2015, 21:12

Jopica, čestitam na dečkiću! :joy
Koliko ste veliki?

Sada sam ljubomorna jer ovaj moj nije vidio spol. :basnecu
Tema je zaključana