Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Proljetne mame i bebe (1.dio)

22 lis 2015, 15:08

A mogla bi se i ja prijavit ;)
Treće dijete, termin je 23.5. Mučnina nema, vec sam se pocela kile nabacivat :ajme

23 lis 2015, 07:54

Bok cure!
Evo i ja se prijavljujem... trudnica u godinama :lol
Dakle, treća bebica po redu, dvoje već velikih imam, prije ove trudnoće 2 spontana i bilo me je strah javiti se prije da ne ureknem sama sebe sa preranim veseljem :zub ;)
Termin mi je 18.5. i baš se veselim druženju s vama! :bis

25 lis 2015, 12:25

dobro dosle, cure! :)

Buba, Lois, trece - svaka vam cast! :hug

uh, ja sam izgleda najdalje zasad odmakla - termin je zasad 19. 4., dakle skoro ulazim u 16. tjedan. no, cure, mucnine mi i dalje traju. pijem reglan kada moram biti na poslu, vikendom se trudim bez reglana i, evo, upravo umirem - jedva drzim hranu od dorucka u sebi. kad ce vise kraj? s prvim djetetom je bilo koma tijekom cijele trudnoce, odnosno mucnine su se samo lagano prebacile na zgaravicu. no s njom mi je drugo tromjesjecje bilo preko ljeta, pa sam puno setala, plivala, bila na svejzem zraku - mislim da mi je sada jos gore jer sam zatvorena u kucu, slabo se krecem :lebdi uglavnom, muka mi je i dalje :nesvist

na kilazi ipak jesam nesto dobila, oko dvije kile, napuhana sam kao balon, trbuh se slabo vidi, odnosno ja vidim, drugi bas i ne  :oops: tako je bilo i s prvim djetetom - na pocetku izgledam kao da sam se udebljala, jer sam jako uska u struku, pa se onda samo prvo sirim, a onda ide trbuh :p jos malo pa na novi pregled - tada cemo vjerojatno znati i spol!

:hug

26 lis 2015, 09:07

Dobrodošle Lois i Buba :)

Lois imaš termin kad sam ja rodila svoju M :)

Ja sutra ulazim u 3. mjesec, i iskreno se nadam, da će mučnine popustit, da će se probava regulirat...puna mi je kapa... Jučer smo prijateljica i ja s djecom otišle na onaj sajam, trudnica, roditelja, beba...bla bla dobro sam se osjećala cijeli dan, čak sam i doručkovala bez neke veće drame, i kad smo došle tamo, guzica mi zinila na pizzu :ajme pojela ja nju,al sam patila ostatak večeri i pola noći..blok u želucu, užaaaas, a nisam imala ništa gazirano, da bar podrignem ili nešto...prisjelo mi sve :ajme
tamo na sajmu sam kupila paket bijelih tetra pelena, čisto da imam još, jer nisam sigurna šta imam doma, neda mi se vadit i gledat.

jučer je bio predivan dan, išli smo s prijateljima na plažu, djeca se igrala, i namakala noge u moru, do guzice naravno :lol bilo je baš super super, nadam se da će nas vrijeme poslužit još.

@Kitty ja ću sljedeći pregled imat u 15.tjednu..može se onda spol vidit?

26 lis 2015, 10:44

lilkillaink je napisao/la:
@Kitty ja ću sljedeći pregled imat u 15.tjednu..može se onda spol vidit?

a-ha - mislim da bi se trebao vidjeti spol u tom tjednu, posebno ako je UZV OK kvalitete. mi smo ziher jos jedna curka :p no samo da je zdravo :lebdi

ja sam jučer umirala od mučnina. i danas mi je loše - cijeli fakin dan će to trajati. stvarno sam iscrpljena :nesvist i probava je koma. ma, jao, što ja ne volim trudnoću - kad bih mogla samo fino rodit' :lol šetnje na zraku mrvicu pomažu - sjedenje i boravak kod kuće nikako nije Ok za moje mučnine. krenula sam na neko laganini vježbanje, neću stići više nego 2-3 puta tjedno, idem sa 60-godišnjim tetama, no vidim da pomaže - u to vrijeme barem ne razmišljam o mučninama. :lebdi

sjećam se s prvim djetetom tog osjećaja olakšanja nakon poroda - na porodu sam tri put povraćala (a porod je sve skupa trajao 2-3 sata). kada sam rodila, iskapila sam neki sok, čini mi se da je bio od marelice, valjda cijelu litru odjednom (nisam mogla piti sokove tijekom cijele trudnoće, muka bi mi odmah bilo, a kasnije žgaravica) - koji feeling nakon toliko mjeseci - bez muke nakon soka :)

26 lis 2015, 15:14

mislim da bi se trebao vidjeti spol u tom tjednu, posebno ako je UZV OK kvalitete.

ima vrhunski UZV aparat...nekako mi rano to :D zadnji put sam u 19. tjednu saznala spol..doduše tako su mi se pregledi rasporedili..joooooj..tako bi volila još jednu curu..mislim svejedno mi je, naravno, ali spremila sam se na curu :lol

@kitty o tom postporodnom osjećaju te potpuno razumin..živa istina.. moj porod je traja jako kratko..od kuće ravno u box i do poroda 1:50h..od poroda do šivanja je prošlo možda 45min..već tad sam osjećala olakašanje u želucu..bez žgaravice..i isto, prva posjeta mojih, rekla sam im da bez ledenog čaja od breskve ne dolaze :hahaha mislim da sam ga eksala bez po muke...

28 lis 2015, 11:55

Bok cure!

Vidim da vas još muče kojekakve početne mučnine... ja sam samo tjedan dana bila u komi, glavobolja me satrala, pa prehlada... i sad sam ok. Jedem sve što mi padne pod ruku :lol Ali u prvoj trudnoći sam imala intoleranciju glukoze pa mi je dr rekao da pazim da ne dobijem puno kila.....

Mislim si jučer da bi trebala vidjeti što imam od robice od mojih (velikih) klinaca, ono što nisam podijelila, ali tko zna u kakvom je to sve stanju... to stoji već 10tak godina! Uf..... Tetra pelene sam nedavno počela koristiti kao krpe :hahaha

Imate li posebnih želja što se jela tiče? Ja stalno jedem voće, i to me baš iznenađuje jer inače mi je doza bila 1 jabuka mjesečno. A sad svaki dan brdo mandarina, jabuke, pa kompoti, ili si napravim voćnu salatu od svega što imam u kući. I da, pomfrit i majoneza - to sam i u prijašnjih trudnoćama tamanila, a meso ne mogu jesti... pojedem malo, tek toliko reda radi, ali mi smrdi...

30 lis 2015, 07:34

Ja nikako da se javim, radim i bas sam u guzvi.
Uglavnom jucer sam prokrvarila i neznam kad sam se toliko prepala u zivotu. Odmah sam isla na uzv, beba je dobro, doktor mi je dao duphastone i danas cu ostat doma, ali moram brzo nac zamjenu da odem na komplikacije jer ipak radim posao gdje puno hodam i stalno sam na nogama.
odredio je i termin 29.5, ako bude po prve dvije trudnoce, mozda rodim i ranije, a mozda me iznenadi na moj rođendan.
Mucnine lagane imam, ali ne svaki dan. Ipak sam primjetila da dosta jedem, moram se malo skulirati.
Dobrodosle ostale cure :zivili

04 stu 2015, 08:41

Pozdrav, proljetnice!

Da se prijavi i jedna friska, jucer saznala, prva beba! :srca
Cak vam ne znam ni reci koji termin pisem, ultrazvuk kaze 21.6., tjedan vise od racunice prema zadnjoj menstruaciji!

06 stu 2015, 11:30

Jambica dobro nam došla :) cestitke na trudnoći

Janja kako si ti? krvarenje?

M i ja smo jučer bile na redovnoj kontroli kod zubarice, zubići su joj i dalje divni :luv imala je nekakvu crticu na petici, ali zubi kaže da je obojenje od hrane u fisuri..nije karijes.i dobi od zubarice 2 Milka choco sendviča i Duplo :mrgreen ..i meni je moje sve počistila, nemam karijesa, naručila me opet za 2 tjedna, imam 2 krhotine od nepravilnog zagriza, odlomilo mi se punjenje, pa će mi samo malo nadodat. imam super zube hvala bogu.

mene je noćas uhvatila takva migrena, mislila sam da ću krepat...popila Lekadol, pustilo me pa sam mogla zaspat...al evo jutros, čim sam oči otvorila, tako me presjeklo u glavi..mrzim migrenu..ponadala sam se da će me poštedit i ovu trudnoću, s M sam imala ravno jednu migrenu cijelu trudnoću, al ovu ću izgleda propisno propatit :ajme

digla sam nalaz od krvi, super mi je, sve je kako treba, samo leukociti nešto sitno povišeni, al grlo me tih dana nešto zezalo,pa to pripisujem tome. Nalaz od krvne grupe uredan, bez onih neki antitijela.. još u ponediljak da podignem nalaze od cervikalnih briseva, nadam se da neće bit beštija.. 19-og je pregled..veselim seeeee

sad sam u 13tom tjednu, stomak mi se uopće ne vidi, ništa, ni kila nisam dobila, noćas sam čak spavala na trbuhu, ništa nisam osjetila.pffff

pričajte cure..šta ima kod vas

06 stu 2015, 23:37

Ja dobro za sad hvala bogu. Ne krvarim, pijem duphastone 3x1 i jos radim neko kratko vrijeme.
Brisevi su pokazali ureaplazmu pa sam popila kuru od tri tbl eritromicina. Kontrola mi je 13.11.
Pih, moj trbuh iskocio kao da sam u 6mj trudnoce. I moram priznat da sam stalno gladna, ali se morsam suzdrzavati.

07 stu 2015, 14:50

evo i mene! napokon!

dobrodošle nove trudnice!

brisevi mi OK. mucnine i dalje tu :nesvist dobila 3 kile - nemam pojma od čega jer ne jedem nešto puno, ali sam sada već u 17. tjednu, pa je red da se nešto primi. trbuh se vidi, ali ne puno, u principu sada izgledam kao da sam se udebljala u gornjem dijelu tijela, a ne kao da sam trudna. dosta mi se kuži u licu, tu sam se dosta zaoblila - tekućina se skupila samo takva. kažu svi da je i ovo curka :p

krenula na lagano vježbanje, zasad sve djeluje OK. u ponedjeljak na kontrolu nakon tocno mjesec dana! znat cemo i spol tada :lebdi brzo nalon ovog pregleda planiram i anomaly kod Kosa.

što se tiče hrane - primi me tu i tamo potreba za nečim. sada sam u fazi kada bih jela sarmu, odnosno, točnije, tekućinu u kojoj se sarma kuhala. neki dan sam slistila dvije zdjelice te tekućine s par komadića kupusa ;) strasno mi se jede tajlandska, indijska itd. kuhinja. :lebdi slatko mi se ne jede, ali mi se jedu krušne stvari - nula nutritivne vrijednosti, a puno kalorija :ajme

16 stu 2015, 15:35

O ženske..nešto smo zabrazdile s postanjem :) kako ste sve?

Ja sam skroz ok, samo me nervira noćno obilaženje wc-a..pišanje i do tri puta..koma..samo da nije toga :mrgreen Sutra ulazim u 15-ti tjedan :shock stomak mi se još uvik ne vidi, ono, kao da nisam trudna, kile isto još uvik na mistu, čak me i MM neki dan pita da jel to normalno :lol a ono..valjda je..

Znate šta..ajd, malo me urazumite :mrgreen , uvjerena sam da osjećam bebu, ono, ko da me zeza iznutra :hahaha majke mi, nekad kad legnem na leđa, kad odmaram, baš se opustim pošteno, i onda iznutra ko neki mjehurići, leptirići.uvjerena sam da me beba zaj**** iznutra, čačka namjerno da me izludi :lol u četvrtak mi je pregled, baš ću pitat ginekologa...a i moram ga pitat mogu li uzet nešto drugo umisto Elevita...satra me, satra mi je želudac, pretežak mi je, i usporava mi probavu za poludit..ja bi radije neki sokić pila.

sutra idem i kod zubarice opet, nije mi stigla sve napravit prije 2 tjedna..nemam karijesa ni ništa, nego mi se okrhnilo punjenje na dva zuba..ne boli, ne smeta, al nek pokrpa da ne stoji tako.

inače se osjećam skroz dobro, baš sam nekako puna energije, i ovo predivno vrime ide u prilog, baš je divno, M i ja šetamo svako jutro i onda popodne je odvedem u vrtić i svima dobro.

18 stu 2015, 18:16

jao, lilki, skroz ti zavidim ;) ja em dobila dobre 4 kile em se osjećam katastrofalno - mučnine me izmučile, radim puno, sve sam umornija i umornija i da mogu - prespavala bih ostatak trudnoće :-) vrijeme mi strašno sporo prolazi.

ali, hajde, ja sam 19. tjedan, na pola :)

bila na pregledu kod državnog ginkića, sve pet, spol još ne znamo (loš UZV!), za dva tjedna idem kod Kosa na anomaly.
spremamo proslavu 4. rođendana moje prvorođene - veselimo se, dolazi nam mađioničar!

i,da, i ja sam, čini mi se, već u 15. tjednu osjetila bebu. tako da nisi luda, lilki ;) posebno ako se nisi udebljala, može se to i tako rano osjetiti. ja sada svoju već regularno osjećam :srca

cure, gdje ste? kako ste?

19 stu 2015, 12:42

Bok cure!

Osjetile ste bebicu u 15. tjednu? Ja si baš mislim kad je to ono bilo... uh.. sve sam zaboravila, znači mogla bi očekivati uskoro, sad sam 14+3. A imam već priličan trbuh, valjda isto kako sam se udebljala prije trudnoće pa se sad sve "diže" ( to je neka moja konstrukcija svega :lol ). Dragi niš ne govori, samo me klinci zezaju kako sam se udebljala i tko zna kolika ću biti :hahaha

Inače, radila sam nifty, došli nalazi da je sve u redu, dobit ćemo zdravu djevojčicu :luv :luv Sad sam nekako mirnija (mada mi mozak radi 100 na sat!), ali barem malo ću se opustiti.

Kitty - uživajte sa mađioničarem! :rodj

Btw. pijete li prenatal? Ja sam sad prestala folnu, pijem prenatal i magnezij.

20 stu 2015, 10:25

ćao cure..ja jučer bila na pregledu..koja bebica mala slatka..ona mala kičmica..prstići :luv brzinski mi je upalia 4D, a bože, jesan se ismijala..ona fačica mala, ko da se neko igra s plastelinom :lol

sve je ok, bebica lipo napreduje,samo mi je valjda posteljica nešto blizu ušća, pa mi je reka da se pripazim bar do idućeg pregleda, da ne podižem preteško i da odmorim češće.čisto preventivno , ja sam -1 s kilama :nata tlak mi je ludilo, nikad se bolje nisam osjećala, baš mami govorim, ovoliko energije i volje nisam imala odavno, baš mi je super..ništa od spola još, reka mi je, beba se zavukla u rupu.hahhaa, jedva je uspia bedrenu kost izmjerit, kaže on, nema šanse do guze da dođe..nije moga izmirit niti od glave do trtice :lol pregleda me ultrazvukom i preko stomaka i vaginalno, da dobro posteljicu pregleda..stvarno je detaljan, nema šta.

e da..prošla san jučer po gradu, prođem pored Chicca, imaju do kraja godine 25% na sav asortiman, pa sam kupila odma paket njihovih uložaka za poslije poroda i paket jednokratnih gaćica. Eto pa ako koja ima dućan u svom gradu pa da znate. U svim dućanima je ta akcija, valjda slave 25godina il nešto tako

e jučer mi je jedna od vas pala na pamet, jela sam sarmu, i popila sam punu zdjelicu one juhice od sarme..hahha..kako mi je pasala, još hladna fino..ujmeee..ko da je sokić neki fini :mrgreen

i da...zamijenit ću Elevit nekim sokićem..nemogu ga pit nikako više..prejak mi je za želudac..tako ako nekoj treba, rado ću poslat poštom, popila sam samo 5 tableta od kutije...slobodno ako nekoj treba, rado poklanjam!!

Buba bravo za Nifty, i curu malu slatku :le

Kitty guštajte na rođiću

20 stu 2015, 10:34

lilki, to sam ja pila rasol od sarme :-) bože, što mi je pasao!

buba, super za curku i dobar nifty! :joy ja se nadam da nisam pogriješila time što sam na koncu ostala na UZv kod Kosa i kombiniranom - i on i moj ginkić su rekli da nikakve dodatne pretrage kromosomskih anomalija nisu potrebne. :oops:

moje djetešce se sada već stvarno fino miče, osjetim je ili ga redovito, posebno navečer. kod Kosa idemo 1. 2. navečer, vodim i malenu - nekako mi je dugo čekati još deset dana, ali nije bilo smisla da idemo ranije.

ja povremeno uzimam Elevit, ali mi nikako ne sjeda (uz moje i dalje mučnine). kupila sam magnezij s b i c vitaminom (u prahu), zbog toga što su mi već lagano počele one BH kontrakcije (a u prošloj trudnoći sam imala vrlo rano ksraćen cerviks). elevit bih trebala uzimati redovito jer se ne hranim nešto super - najviše mi pašu krušne stvari, s obzirom na mučnine, a one imaju o minerala i vitamina. ali smiksam si tu i tamo neki smoothi od voća, valjda beba dobije sve što joj je potrebno!

20 stu 2015, 14:53

Bok cure!
Jučer sam bila kod gin., prestrašio me je jer mi je rekao da mu se čini da bi mogla imati placenta previu, rekla sam mu da sam iza odnosa (čekali smo da prođe 3.mj. :lebdi ) vidjela par kapljica krvi. I onda mi je napravio vaginalni uzv i rekao da je posteljica pri samom dnu, izgleda mu kao placenta previa, ali da još ima vremena da se digne, no da pazim da se dižem ništa teško, ne umaram se i ništa od, jel', khm.. odnosa :ajme I crtao mi je kako možda tih par kapi krvi nisu bile od toga već je kao kod mene sve mekše, a i kiretažu sam imala prije pola godine, pa svašta nešto i to je možda smekšalo ušće....

I meni je pokazao bebu na 4D, izgleda kao malo vanzemaljac :hahaha Po mjerama je malo manja nego po duljini trudnoće (svega par dana), pa kaže da nije ništa strašno i da je sve drugo ok.

Sad samo ne smijem previše guglati vezano za placenta previu.... :zub

22 stu 2015, 17:55

Hello, nadam se da me niste zaboravile :nata

Mene je toliko uništilo ovo prvo tromjesječje da nisam imala volje disat a kamoli tipkat.... No dolazim sebi lagano, ono je bilo strašno :strah
Mi smo ok, u međuvremenu smo pili duphastone jer je ginić vidio hematom, sad je to izad nas, sad je posteljica preko ušća, uvijek nešto :zub nadam se da će se podgnit kako trudnoća bude rasla.
Dr. sumnja na dečkića :le jer nešto strši među nogicama, no rano je za sigurne tvrdnje :nata
U četvrtak idem na kombinirani u rodilište. Nuhalni je super 1.2mm, na ovo sam više pristala iz znatiželje.
Sa kg sam na -4 no lagano mi se vraća apetit, trbuh nije nešto narastao no ima jedna mala loptica nisko :luv

22 stu 2015, 17:56

I da možete me upisat na tablicu, termin 30.05

23 stu 2015, 14:26

ćao cure moje..

ja sam ovaj vikend jedva preživila, završila sam sa stravičnom upalom mjehura :ajme , nisam mogla izać iz kreveta, muž me diga iz kreveta i oblačia..užas užas..hodala sam ko Quasimodo..srećom u subotu mi je radia ginekolog, ja ga zovnila, kaže,ajde brzo dođi čisto da isključimo ginekološki problem, dole sve ok, al mjehur..za upucat se, da ne duljim, 10 dana Klavocina, Rojazol vaginalete i Lactogyn probiotik, tek danas sam oživila..gospe moja draga..

Buba i meni je posteljica nešto niže straga, malo blizu ušća, reka mi je da malo pripazim do idućeg pregleda, čisto preventivno, da ne nosim teško, da odmorim češće i to, i reka je još ima šanse da se podigne ili pomakne negdi drugo, tako da se ne zabrinjavam nešto posebno.

Mlada mama mene su mučnine satrale, ali kad sam ušla u 12ti tjedna, kroz dva tri dana me pustilo.

Ja sutra ulazim u 16-ti tjedan , stomak mi se još ne vidi...a i s M se tek u 6tom mjesecu vidio, sve do tada je bilo nešto ništa :shock sad me već malo strah..jesus, prebrzo mi je i ovo malo prošlo..imam osjećaj da se neću ni snać već će beba bit tu..uh uh

24 stu 2015, 09:07

lilkillaink jao! KOji su ti simptomi bili? Mene često štreca u desnoj preponi, ali baš ono prepona, najčešće navečer, i onda se ta bol zna reflektirati na donji dio leđa. I jučer se spremam da ću ići kod dr., ali mi je B počeo povraćati, i nisam nigdje išla. Jučer me čak nije niti boljelo. Tijekom noći (idem na wc barem 2x) me malo smetalo ali niš strašno.... čak sam i rekla gin zadnji put kad sam bila na pregledu, ali kako smo krenuli sa tih par kapljica krvi, prestrašio me s tom placenta previom i eventualnim carskim pa sam to skroz smetnula s uma. Definitivno moramo početi pisati kad idem tamo na pregled jer je uvijek zblesi s nečim....

Što se kila tiče, sad sam na +2,5 kg (ovih pola kile je dosta važno jer ipak nije punih 3 :hahaha ).

Meni se u drugoj trudnboći jako brzo vidio trbuh, možda zato jer je bila manja razlika pa još nije sve došlo na svoje ( ostala san trudna 14 mj. nakon prve trudnoće). Sad mi se čini da se vidi, ali to mi je samo moj stari trbuh koji se čudno ponaša :ajme :hahaha

25 stu 2015, 01:52

Prepone bole jer se ligamenti rastežu i "preslaguju, a upala mjehura je u pravilu popračena peckanjem uz mokrenje, čest poriv za mokrenjem a izađe mala količina, bol u donjem dijelu trbuha. Ako nema simptoma može se napraviti onaj test sa trakicama koje se urone u mokraću, pa ovisno o tome dalje pretraga urina ili urinokultura.I preporuka je ako se ide i na običnu pretragu urina uzorak uzeti kao i po uputama za urinokuluturu da ne bi bio lažno pozitivan na bakterije i ostale dodatke.

A placenta previa se ne dijagnosticira do trećeg tromjesečja, u velikoj većini slučajeva se posteljica makne prema gore kako se maternica isteže.

25 stu 2015, 09:00

buba točno ovo kako je Diami napisala..prepone mene od starta boluckaju, zatežu, tako mi je i u prvoj T bilo, ligamenti se rastežu, tu ne možeš ništa :mrgreen a za mjehur, cak me nije ništa peklo dok sam piskila, znači ništa, al takav pritisak u donjem dijelu trbuha, bol, ono, nezgodno je u ovom preriodu dok je još uvik sve "dole" jedno iza drugog, u biti nisi vise siguran, al meni se 2 -3 noći za redom dogodilo to da se probudim prekasno, kad mi je mjehur već pre prepun, ono, do boli, toliko pun da jedva sidnen na krevet, i onda na wc i ono neće da krene van..znači ne kap po kap, nego ništa..i onda počnem plakat od muke :zub jer mi je sila a ništa neće van, i onda tek krene kap po kap, i to pražnjenje traje jedno 10 minuta..užas..kaže dr.. tu se nakupljaju bakterije, zbog pritiska na mjegur, mokraćne kanale, sve ide sporije, ne izbaci se urin do kraja i eto ti podloge za sve..gadno je šta zna i na bubrige otić ako se na vrime ne sredi...još mi samo to treba..uf uf doslovno me preko noći uhvatilo, ujutro me počelo bolit ko klasnična upala mjehura, kroz sat vremena više nisam mogla van iz kreveta..ni ispravit se dok hodam, ništa živo..užas..

25 stu 2015, 10:12

lillki, ajaja... drži se... :hug

kod mene već nekih tjedan dana povremeno BH kontrakcije (jučer ušla u 20. tjedan). nisam baš oduševljena jer em' što su neugodne, em' što mi je tako bilo i u prošloj trudnoći (rekoše mi kada sam završila u bolnici u 29. tjednu, skoro posve otvorena, da se je to skraćivanje grlića i dogodilo zbog tih BH kontrakcija). u utorak idem kod Kosa, pitam tada, provjerim... jao, nadam se da me neće opet strpati u bolnicu - prošli put je bilo lakše jer nisam imala dijete, ali kud' ću sada sa svojom 4-godišnjakinjom... :ajme

bebač(ica) se miče. svaki dan. onako, lagano, taman da ja osjetim! :luv

mučnine su puno oslabjele, fala dragom svemiru. no noge me strašno trgaju navečer. prošli tjedan me frendica nagovorila na kazalište, tri sata trajala predstava, mislila sam da će mi noge otpasti od sjedenj ;) pijem magnezij, no nekako se bojim da mi kalij nije u najboljem stanju, s obzirom na povraćanja u zadnja dva mjeseca..

25 stu 2015, 14:54

kitty ja san BH kontrakcije imala skoro cilu prvu trudnoću..za poludit je bilo, srećom, nisu uzrokovale nikakvo skraćivanje ni ništa drugo..samo su mi živce kidale :D

sad lagano već osjećam maternicu u nekim položajim..ono..tu je..podiže se lagano :luv uzbudljivo :) noćas sam spavala na stomaku, uopće mi nije smetalo..

jedva čekam da počnem i ja osjećat bebicu onako, svakonevno..i moja M ne može dočekat više..pitala me jučer..jeli mama, jel se ta beba više pretvorila u nešto :hahaha pilaju je dica u vrtiću oće li imat seku ili bracu..slatkiš moj

šta se nogu tiče, bole me samo u jednim patikama, tako da sam ih lipo spremila, neću se mučit, pošto puno hodam, onda obučem ili Air Max-e, ono, pinku povišena peta i amortizirana, bogom dane...i imam dvoje čizme, kućne papuče sam kupila prošlu zimu u Kopitarni, jako dobre za stopalo..sve u svemu zadovoljavajuće :)

26 stu 2015, 10:07

jutro curke! kako ste?

meni izgleda gotove mučnine - napokon :joy 20. tjedan ;) tako da se zna ako će se tkogod informirati - zdrava trudnoća, mučnine prestale u 20. tjednu - ima i toga :lebdi sad će krenut' žgaravice :p

u utorak idemo kod Kosa - na anomaly scan. držite fige da sve bude OK. s prvim djetetom sam se stalno bojala da će joj srce prestati kucati (to mi je bila totalna opsesija i tijekom prve godine njezina života, ne samo u trudnoćI), sada me frka da ovo dijete neće biti zdravo. nadam se da sam iracionalna i da mi samo rade hormoni, a ne vidovita :lebdi

možda strah i otuda što nisam bog zna kakve promjene unijela u život otkad sam ostala trudna - ono, u prvoj trudnoći sam pazila da ne jedem, šta-ja-znam, zelenu salatu, tamanila sam crveno meso, pazila da uzimam dovoljno voća, skoro pa nisam radila (nisam bila na čuvanju, barem ne prije 29. tjedna), poklopilo mi se da ljeto i godišnji pokriju cijelo drugo tromjesečje, sva sam bila u trudnoći. sada s vremena na vrijeme zaboravim da sam trudna. :ajme navečer bacnem u usta mandarinu jer se sjetim da nisam jela voća. :roll nisam ni približno onako uzbuđena kao u prvoj trudnoći - sram me reći, ali više me brine kako ćemo organizirati život nakon dolaska drugog djeteta, kako će prvo dijete reagirati, kako da proživim period nespavanja bez da ugrozim brak i pošizim, pribojavam se poroda (jer sada znam kako to sve izgleda i što sve može poći krivo) itd., nego što sam uzbuđena zbog dolaska novog djeteta. nekako mi nestvarno djeluje da nećemo biti samo nas troje - toliko dugo smo se uhodavali da smo se na koncu u ovom sastavu i čist' lijepo uhodali.

kako ste vi po tom pitanju?

26 stu 2015, 11:51

kitty ja se nebi nimalo opterećivala s tim stvarima...ja nisam prominila apsolutno ništa, možda pojedem voćku više i to je otprilike to, tako sam i sa M, poprilici dobro jedem, raznovrsno, ništa specijalno..ne pretjerujem s ničim..čak sam nedavno gledala neku emisiju di neka ginekologinja govori kako za vrime trudnoće dovoljno unit 100-250 kalorija više kako bi se beba opskrbila..

šta se trudnoće tiče, ne da zaboravim an bebu ponekad, čak i u razgovoru s nekim tko ne zna da sam trudna to ni ne kažem :lol ne znam, i u prvoj T i sada sam baš bezbrižna..možda je to loša osobina, al nekako mi glupo da se opterećujem s nečim na šta jednim dijelom ne mogu ni utjecat baš..ono..hvala bogu, bolesna nisam, imam zdravo dijete kod kuće i to je to. a i za period kad dođe beba nemam neka razmišljanja, bit će "drama" 10 dana, još uvik smo u istom stanu, nismo se preselili još, u jednoj smo spavaćoj, a ako i ostanemo ovde, a zgurat ćemo se...

al iskreno, ponekad mi dođe ono..pa jel mi trebalo ovo :zub M mi je ludilo dite, razumna, samostalna, jako zrela..ono..sad mi je sve laganini...a bit će opet od nule s novom bebom, neda mi se baš to..al dok dođe bebonja bit će zakon.. znam šta me čeka, znam da ću veliku većinu vremena bit solo s djecom i to mi je ok. nemam baš neku veliku pomoć sa strane, moji rade, muž radi i eto

26 stu 2015, 13:19

eh, da, i meni zna proći kroz glavu "čemu sve to ponovo"? je l' to smijem reći? ;) i brige i strahovi i neizvjesnost... moja curka je isto odlična, samostalna je, razumna, stvarno nije s njom teško. pa si mislim - jao, ne može još jedno biti takvo! :lebdi

i kod mene nema pomoći izvana. moji ne žive u Zagrebu, imam svekra i svekrvu koji su odlični, izvrsni su i kao svekar i svekrva i kao baka i djed, ali su stvarno već jako stari i ne mogu puno pomoći. tu i tamo ručak :)

najviše me frka te neispavanosti i nervoze koja s njom ide - sada baš nije svejedno, mislim, kada je E. bila mala, a ja bih premorena nervozno se obrecnula na muža - njemu sam to mogla objasniti, on je to i sam razumio, ali nema objašnjavanja E. - mogla bih je povrijediti. no o tom - potom - samo neka sve bude OK s bebom i trudnoćom.

01 pro 2015, 12:41

Bok cure!

Kitty kako je bilo na anomaly scanu?

O strahovima neću jer sam ih prepuna... malo me smirio nifty, ali stalno mi je u glavi treće dijete, u "ovim" godinama, djeca su mi već velika... a onda se ulovim kako razmišljam da bi i četvrto! :hahaha

Nemojte brinuti o starijoj seki, bit će to sve dobro ;) moja E je imala 23 mjeseca kad se rodio B, on je prvih godinu dana doslovce visio na meni, nisam baš imala previše pomoći ni od koga (inače sam malo control freak pa su mi se svi micali s puta :lol ), ali dok je bebica mala, imaš se opet vremena posvetiti starijem djetetu, moja je bila uključena u svaki radnju oko brace, i dok su bili manji bili su jako povezani. Morali smo svi 4 skupa spavati, a kad bi onda bila u svojoj sobi morala je imati njegovu sliku na jastuku :luv Gledajući sad s odmakom, to je bio divan period, iznimno iscrpljujuć, ali ne bi mijenjala ništa. Mada sam gotovo cijelo vrijeme bila sama s njima doma uspjeli smo sve sami :)

Jučer me je malo ulovila panika jer sam opet primijetila par kapi krvi, ali cijeli dan sam bila prilično aktivna pa možda mi je to bio znak za odmor.... Danas sam trebala ići na neki seminar, ali sam to odgodila jer ne mogu sjediti predugo, a neizvedivo mi je da tamo negdje prilegnem svakih sat i pol, dva :hahaha
Tema je zaključana