22 lis 2015, 15:08
23 lis 2015, 07:54
25 lis 2015, 12:25
uglavnom, muka mi je i dalje
jos malo pa na novi pregled - tada cemo vjerojatno znati i spol!
26 lis 2015, 09:07

pojela ja nju,al sam patila ostatak večeri i pola noći..blok u želucu, užaaaas, a nisam imala ništa gazirano, da bar podrignem ili nešto...prisjelo mi sve
bilo je baš super super, nadam se da će nas vrijeme poslužit još.26 lis 2015, 10:44
lilkillaink je napisao/la:
@Kitty ja ću sljedeći pregled imat u 15.tjednu..može se onda spol vidit?
no samo da je zdravo
i probava je koma. ma, jao, što ja ne volim trudnoću - kad bih mogla samo fino rodit'
šetnje na zraku mrvicu pomažu - sjedenje i boravak kod kuće nikako nije Ok za moje mučnine. krenula sam na neko laganini vježbanje, neću stići više nego 2-3 puta tjedno, idem sa 60-godišnjim tetama, no vidim da pomaže - u to vrijeme barem ne razmišljam o mučninama.
26 lis 2015, 15:14
mislim da bi se trebao vidjeti spol u tom tjednu, posebno ako je UZV OK kvalitete.
zadnji put sam u 19. tjednu saznala spol..doduše tako su mi se pregledi rasporedili..joooooj..tako bi volila još jednu curu..mislim svejedno mi je, naravno, ali spremila sam se na curu
mislim da sam ga eksala bez po muke...
28 lis 2015, 11:55
Ali u prvoj trudnoći sam imala intoleranciju glukoze pa mi je dr rekao da pazim da ne dobijem puno kila.....
30 lis 2015, 07:34
04 stu 2015, 08:41
06 stu 2015, 11:30
cestitke na trudnoći
imala je nekakvu crticu na petici, ali zubi kaže da je obojenje od hrane u fisuri..nije karijes.i dobi od zubarice 2 Milka choco sendviča i Duplo
06 stu 2015, 23:37
07 stu 2015, 14:50
dobila 3 kile - nemam pojma od čega jer ne jedem nešto puno, ali sam sada već u 17. tjednu, pa je red da se nešto primi. trbuh se vidi, ali ne puno, u principu sada izgledam kao da sam se udebljala u gornjem dijelu tijela, a ne kao da sam trudna. dosta mi se kuži u licu, tu sam se dosta zaoblila - tekućina se skupila samo takva. kažu svi da je i ovo curka
brzo nalon ovog pregleda planiram i anomaly kod Kosa.
strasno mi se jede tajlandska, indijska itd. kuhinja.
slatko mi se ne jede, ali mi se jedu krušne stvari - nula nutritivne vrijednosti, a puno kalorija
16 stu 2015, 15:35
kako ste sve?
a ono..valjda je..
majke mi, nekad kad legnem na leđa, kad odmaram, baš se opustim pošteno, i onda iznutra ko neki mjehurići, leptirići.uvjerena sam da me beba zaj**** iznutra, čačka namjerno da me izludi
u četvrtak mi je pregled, baš ću pitat ginekologa...a i moram ga pitat mogu li uzet nešto drugo umisto Elevita...satra me, satra mi je želudac, pretežak mi je, i usporava mi probavu za poludit..ja bi radije neki sokić pila.18 stu 2015, 18:16
ja em dobila dobre 4 kile em se osjećam katastrofalno - mučnine me izmučile, radim puno, sve sam umornija i umornija i da mogu - prespavala bih ostatak trudnoće :-) vrijeme mi strašno sporo prolazi.
posebno ako se nisi udebljala, može se to i tako rano osjetiti. ja sada svoju već regularno osjećam
19 stu 2015, 12:42
). Dragi niš ne govori, samo me klinci zezaju kako sam se udebljala i tko zna kolika ću biti
Sad sam nekako mirnija (mada mi mozak radi 100 na sat!), ali barem malo ću se opustiti.
20 stu 2015, 10:25
brzinski mi je upalia 4D, a bože, jesan se ismijala..ona fačica mala, ko da se neko igra s plastelinom
tlak mi je ludilo, nikad se bolje nisam osjećala, baš mami govorim, ovoliko energije i volje nisam imala odavno, baš mi je super..ništa od spola još, reka mi je, beba se zavukla u rupu.hahhaa, jedva je uspia bedrenu kost izmjerit, kaže on, nema šanse do guze da dođe..nije moga izmirit niti od glave do trtice
pregleda me ultrazvukom i preko stomaka i vaginalno, da dobro posteljicu pregleda..stvarno je detaljan, nema šta.
20 stu 2015, 10:34
ja se nadam da nisam pogriješila time što sam na koncu ostala na UZv kod Kosa i kombiniranom - i on i moj ginkić su rekli da nikakve dodatne pretrage kromosomskih anomalija nisu potrebne.
20 stu 2015, 14:53
) vidjela par kapljica krvi. I onda mi je napravio vaginalni uzv i rekao da je posteljica pri samom dnu, izgleda mu kao placenta previa, ali da još ima vremena da se digne, no da pazim da se dižem ništa teško, ne umaram se i ništa od, jel', khm.. odnosa
I crtao mi je kako možda tih par kapi krvi nisu bile od toga već je kao kod mene sve mekše, a i kiretažu sam imala prije pola godine, pa svašta nešto i to je možda smekšalo ušće....
Po mjerama je malo manja nego po duljini trudnoće (svega par dana), pa kaže da nije ništa strašno i da je sve drugo ok.
22 stu 2015, 17:55
nadam se da će se podgnit kako trudnoća bude rasla.
jer nešto strši među nogicama, no rano je za sigurne tvrdnje
22 stu 2015, 17:56
23 stu 2015, 14:26
, nisam mogla izać iz kreveta, muž me diga iz kreveta i oblačia..užas užas..hodala sam ko Quasimodo..srećom u subotu mi je radia ginekolog, ja ga zovnila, kaže,ajde brzo dođi čisto da isključimo ginekološki problem, dole sve ok, al mjehur..za upucat se, da ne duljim, 10 dana Klavocina, Rojazol vaginalete i Lactogyn probiotik, tek danas sam oživila..gospe moja draga..24 stu 2015, 09:07
).
25 stu 2015, 01:52
25 stu 2015, 09:00
jer mi je sila a ništa neće van, i onda tek krene kap po kap, i to pražnjenje traje jedno 10 minuta..užas..kaže dr.. tu se nakupljaju bakterije, zbog pritiska na mjegur, mokraćne kanale, sve ide sporije, ne izbaci se urin do kraja i eto ti podloge za sve..gadno je šta zna i na bubrige otić ako se na vrime ne sredi...još mi samo to treba..uf uf doslovno me preko noći uhvatilo, ujutro me počelo bolit ko klasnična upala mjehura, kroz sat vremena više nisam mogla van iz kreveta..ni ispravit se dok hodam, ništa živo..užas..
25 stu 2015, 10:12
pijem magnezij, no nekako se bojim da mi kalij nije u najboljem stanju, s obzirom na povraćanja u zadnja dva mjeseca..
25 stu 2015, 14:54
uzbudljivo
noćas sam spavala na stomaku, uopće mi nije smetalo..
pilaju je dica u vrtiću oće li imat seku ili bracu..slatkiš moj
26 stu 2015, 10:07
20. tjedan
tako da se zna ako će se tkogod informirati - zdrava trudnoća, mučnine prestale u 20. tjednu - ima i toga
sad će krenut' žgaravice
navečer bacnem u usta mandarinu jer se sjetim da nisam jela voća.
26 stu 2015, 11:51
ne znam, i u prvoj T i sada sam baš bezbrižna..možda je to loša osobina, al nekako mi glupo da se opterećujem s nečim na šta jednim dijelom ne mogu ni utjecat baš..ono..hvala bogu, bolesna nisam, imam zdravo dijete kod kuće i to je to. a i za period kad dođe beba nemam neka razmišljanja, bit će "drama" 10 dana, još uvik smo u istom stanu, nismo se preselili još, u jednoj smo spavaćoj, a ako i ostanemo ovde, a zgurat ćemo se...
M mi je ludilo dite, razumna, samostalna, jako zrela..ono..sad mi je sve laganini...a bit će opet od nule s novom bebom, neda mi se baš to..al dok dođe bebonja bit će zakon.. znam šta me čeka, znam da ću veliku većinu vremena bit solo s djecom i to mi je ok. nemam baš neku veliku pomoć sa strane, moji rade, muž radi i eto
26 stu 2015, 13:19
i brige i strahovi i neizvjesnost... moja curka je isto odlična, samostalna je, razumna, stvarno nije s njom teško. pa si mislim - jao, ne može još jedno biti takvo!
01 pro 2015, 12:41
moja E je imala 23 mjeseca kad se rodio B, on je prvih godinu dana doslovce visio na meni, nisam baš imala previše pomoći ni od koga (inače sam malo control freak pa su mi se svi micali s puta
), ali dok je bebica mala, imaš se opet vremena posvetiti starijem djetetu, moja je bila uključena u svaki radnju oko brace, i dok su bili manji bili su jako povezani. Morali smo svi 4 skupa spavati, a kad bi onda bila u svojoj sobi morala je imati njegovu sliku na jastuku
Gledajući sad s odmakom, to je bio divan period, iznimno iscrpljujuć, ali ne bi mijenjala ništa. Mada sam gotovo cijelo vrijeme bila sama s njima doma uspjeli smo sve sami