Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Proljetne mame i bebe (4. dio)

13 svi 2016, 13:36

Kod moje gin sam na svakom pregledu imala i uzv..ne ocekujem sada kad me narucuju svakih tj dana da ga rade ali od 8.4. ....pitat cu u pon.ako ne rodim do tad :lebdi

13 svi 2016, 15:00

janja, cestitam! :srca

lady, meni uopce nisu radili UZV nakon 32. tjedna, tek kada sam dosla na porod ;) ako nema indikacija da nesto ne valja, sami nece raditi (takva je procedura u bolnicama), pa trazi ako zelis UZV.

buba, mila, kako si?

13 svi 2016, 16:46

Bok cure.
Vratili me danas doma, ctg uredan, beba je skakala, a meni trudovi divljali na ctgu samo sto su bili nepravilni. Rasturio me danas na pregledu, sreća da je md bio sa mnom jer ne bi mogla voziti sama doma. Kontrola za 4 dana - na termin. Gledao je i plodnu vodu , bistra je i dalje sam 2.5 cm otvorena.

Lady tražila sam uzv, rekla sam da mi nije dugo radjen a da bi htjela porod na stolcicu te da znam da postoje uvjeti za to. I onda mi ga je napravio. Ali rekao mi je Mamula da u pravilu ne rade u ovim danima uzv jer njih sad samo zanima ctg i plodna voda. :dunno
Ni ja ne spavam već danima.... Luda od svega, ovo iščekivanje me izludjuje, znam da je sve ok i nisam još ni došla do termina, ali ne mogu više. .... :drink

Kitty izgleda da si imala pravo za mene.... doći ću do termina.... :nokti

mlada mama veliki su bili - 4600 i 4500g. Rekao mi je dr da sam i ja velika (180cm), tako da normalno da radjam veliku djecu :mrgreen
Samo da ova beba još ne naraste koliko se ne da van..... :ajme

13 svi 2016, 18:02

Koji dr ti je bio? Meni je u pon bio Franciskovic...ajme muko..jos u ut me sve bolilo :nesvist kad ti je opet pregled?

13 svi 2016, 20:23

Joj i danas je bio on. Kažem ti, jedva sam do auta došla. A čekala sam 4 sata pregled koji je bio gotov za 2 min. Doslovce. Nije mi ni uzeo anamnezu već odmah poslao na skidanje, poslije pregleda on napisao nalaz dok sam se obukla, pitala sam ga nešto, promrmljao je neki odgovor i to je to. Užas. :strah
Idem u utorak opet. kad ideš ti?

edit: sad vidim da si rekla da ideš u pon.
Zadnja izmjena: Buba; 13 svi 2016, 20:30; ukupno mijenjano 1 put/a.

13 svi 2016, 20:26

Btw. kad sam bila trudna prvi put, s E., on me pregledao na dan termina i toliko me je sredio da mi je odmah poslije pregleda izašao čep i drugi dan sam rodila. Tome sam se nadala i danas, ali izgleda da niš od toga.... (mislila sam bar neka korist od tog grubog pregleda....)

13 svi 2016, 20:30

Potpuno isto je bilo i meni...ali isto isto :shock od cekanja do neljubaznosti i bolnog pregleda.... :roll
Ja sam u pon..nadam se nekom njeznijem dr ..a to je valjda bilo tko drugi. to njegovo setanje i primanje na pregled preko reda tj veze...za popi..... :ajme :bigno

13 svi 2016, 20:40

Da, upravo to. :gaah

I ja se nadam nekom normalnijem.... jer ovo danas je bilo koma. :ajme

13 svi 2016, 22:31

Buba je napisao/la:Rekao mi je dr da sam i ja velika (180cm), tako da normalno da radjam veliku djecu :mrgreen

ja visoka 175, a rađam miniće - jedna 2800, druga 2930 g ;)

joj, curke, držite se s tim pregledima i ostalim... fakat ne zavidim na tim hodočašćima u bolnicu... držite se :hug

14 svi 2016, 07:55

Buba super za dobar ctg! :luv

Joj sreca pa se u st ne ide u bolnicu prije termina. Ja cu i ctg u srijedu imat kod svog ginica.

Ja imam 160cm :mrgreen. Valjda je onda bolje sto radam mimi djecu, prvorodena 2800g, vidit cemo sad bracu

14 svi 2016, 08:45

Ne mora se ni u Ri u bolnicu prije termina, ali kako sam ja vodila trudnoću privatno kod gin koji inače radi u bolnici, on mi je rekao, kad se malo zakompliciralo, da dolazim kod njega u bolnicu, a sad idem na polikliniku jer ionako samo gledaju jesam li otvorena, imam li trudove i kad ću roditi.... tako da mi je ustvari svejedno.... jedino što mislim sljedeći put, ako ne rodim, vidjeti koji je dr u kojoj smjeni te tako odlučiti kad ću doći....

14 svi 2016, 09:25

Krenuo mi je ispadati čep.... I to prilično. Noćas su me dosta boljela križa, beba je aktivna ..... E sad.... ako bude kao sa E., mogla bi roditi sutra.... moj B bi tad bio najsretniji na svijetu da on i msla seka imaju rodjendan na isti dan - 15. :luv

14 svi 2016, 20:40

Buba, keep us posted :kiss

15 svi 2016, 09:03

Bubaaaaaa ima li novosti?

15 svi 2016, 13:02

Ma ništa :dunno :gaah
Jučer sve lijepo krenulo... čep pa lagani bolovi u križima kroz cijeli dan, i onda stalo predvečer. I sad ništa.
Danas ništa ne osjećam, beba skače, prilično je aktivna obzirom na prošle dane kad se umirila....

:aaa

15 svi 2016, 14:17

buba, tvoja beba čeka termin. rekla sam ti već :lebdi

jao, jao, drži se - mogu misliti kako ti je sada! :kiss

16 svi 2016, 09:56

Jutro cure!
Kako ste?
Trudnice, ima li što novoga? :luv

Mamice, kako bebice? :luv

Ja ok, beba se skroz primirila :hahaha nema trudova, nema ništa..... sutra mi je termin i idem na pregled, možda me pročačkaju dovoljno da rodim :lol
Moji klinci sad imaju novu teoriju za porod: E je rođena u ponedjeljak, B u srijedu, beba će biti ili utorak ili petak :mrgreen

Mene već izluđuju svakodnevne poruke: "Jesi li rodila?" :gaah odlučila sam da nikome ne odgovaram....

A jutros me svekrva izludila isto, sutra idem na pregled, E ide na izlet (ako se popravi vrijeme) i ja kažem da ću nju odvesti na izlet pa ići na pregled. I ona kaže da sam ja jedina žena koja će na termin voziti, da je to ludo, da što ako mi pukne vodenjak u vožnji, što ako ovo, što ako ono.... a ja kažem da sam se sa B sama odvezla u bolnicu pod trudovima, a termin mi je prošao.... :faca I naravno nisam normalna :maslim :witch

16 svi 2016, 10:55

Eto mene sa pregleda..otvorena 5 cm,nema trudova,plodna voda cista...i pita dr mene hocete da to danas rijesimi busenjem vodenjaka i dripom ili cete doci na pregled za dva dana...ugl idem na pregled za 2 dana :lol malo je reci da me frkica...a i mala mi ima oprostaj u vrticu i predstavu u srijedu a ja cu vjerojatno i to propustiti tako da sam zbog toga bas bas tuzna.toliko sam vec toga propustilazbog trudnoce da me srce boli :(
Kako ste vi ?

16 svi 2016, 10:58

Lady koji dr je bio danas? Ja idem sutra....
A tebe bi moglo brzo uloviti... čudo da te sa 5 cm nisu pustili u bolnici.... i bit će još predstava u vrtiću, neka ti snime dio gdje malena nastupa pa će ti ona sve doma sa još više žara pokazati :luv

16 svi 2016, 11:03

Bio mi je Mamula..odlican pregled.mislim da sam 5 prstiju otvorena da bi me poslao roditi.ovako je to nesto manje.kad je rekao da sam toliko otvorena bila sam uvjerena da je to to.ali kako nemam trudove i termin je 27. mozda zbog toga nece forsirati.nemam pojma.blizu sam pa ako krene za cas sam tamo :)
Ovo joj je zadnja predstava u vrticu jer ide u skolu pa mi je bas krivo...bas ovu zadnju propustam.. :(

16 svi 2016, 11:07

Tko zna tko će sutra biti....
Možda i uspiješ ići na predstavu... sad miruj 2 dana ;) :)

Mene frka da ne rodim negdje po putu koliko su me isprepadali da će to biti turbo brzo! Dok ja iz Cka dođem do Ri... huh.... :hahaha

16 svi 2016, 11:55

Helloooo,

Mogla bi ja u roku dan-dva ostat jedina trudnica na temi kako je krenulo :lol
Jer kod mene nista od naznaka trudova, bolova ma nis kao da ne trebam rodit, ono....nikad :mrgreen

Buba super su ti teorije klinaca haha ništa onda prognoziram da je sutra taj dan :dada

Lady uuuu 5cm! Brzo ce to! A znam da si tuzna kako nebi bila, no moras to pregrmit tako je kako je, sigurna sam da ce cura razumit.
Ja sam se tako tresla ko siba da cu propustit curi pricest tako da znam kako se osjecas

16 svi 2016, 11:55

Sad sam se najela i legla :lol ne mrdam do sri :basnecu mislim da to ovisi o doktoru.moza da je bio neki drugi danas..tko zna.mozda bi sad vikala i tiskala :mrgreen
Ako te ulovi stisni noge :lol mozda se ti i ja ipak podruzimo ;)

16 svi 2016, 11:58

mlada mama19 je napisao/la:Helloooo,

Mogla bi ja u roku dan-dva ostat jedina trudnica na temi kako je krenulo :lol
Jer kod mene nista od naznaka trudova, bolova ma nis kao da ne trebam rodit, ono....nikad :mrgreen

Buba super su ti teorije klinaca haha ništa onda prognoziram da je sutra taj dan :dada

Lady uuuu 5cm! Brzo ce to! A znam da si tuzna kako nebi bila, no moras to pregrmit tako je kako je, sigurna sam da ce cura razumit.
Ja sam se tako tresla ko siba da cu propustit curi pricest tako da znam kako se osjecas

Nadam se da ce i porod biti brrzzz... :lebdi da ja to ujutro rijesim i sprasim muza na predstavu :)

16 svi 2016, 12:42

ladybug1 je napisao/la:Ako te ulovi stisni noge :lol mozda se ti i ja ipak podruzimo ;)

Znaš da sam to i ja pomislila, vrlo lako moguće da se to dogodi ;)

Mlada mama ako mi uskoro rodimo, morat ćeš i ti požuriti :lol

16 svi 2016, 13:07

Ja samo ne znam zasto se toliko bojim tog poroda.... :nesvist

16 svi 2016, 13:08

Buba je napisao/la:Mene već izluđuju svakodnevne poruke: "Jesi li rodila?" :gaah odlučila sam da nikome ne odgovaram....

trebala si im reći da ti je jedna žena rekla da ćeš roditi na termin :lebdi i da je sigurno bila u pravu :buket

ah, ah, curke... a meni već babinje prošlo... jučer bilo 6 tjedana... kud prije... :oops:

uglavnom, držite se sve, sad će to još malo, pa da krenemo po mukama po dojenju, (ne)spavanju, grčevima itd. :lebdi

lady, samo hrabro! normalno je da se bojiš jer je sve tako nepredvidivo, ali bit će sve ok, vjeruj mi! :buket
:hug

16 svi 2016, 13:37

kittyilevin je napisao/la:držite se sve, sad će to još malo, pa da krenemo po mukama po dojenju, (ne)spavanju, grčevima itd. :lebdi

Jedva čekam :luv

kittyilevin je napisao/la:trebala si im reći da ti je jedna žena rekla da ćeš roditi na termin :lebdi i da je sigurno bila u pravu :buket

Bome, moglo bi i biti tako.... ;) :)

Lady ne razmišljaj o tome previše, sve će biti u redu.... meni je zadnji put rekao Mamula (bio je prilično inspiritivan :lol ): na svijetu ima 7 milijardi ljudi, svi su se nekako rodili, tako da ćete i vi roditi, na koji bilo način :hahaha (ispilila sam ga oko poroda na stolčiću :loce :mrgreen )

16 svi 2016, 14:09

Dobro ti je rekao :hahaha malo zadramim svako toliko...ma ne znam vise ni sama..porod,strah da sve bude ok sa bebom,kako ce L reagirati tj sve joj se mjenja.i tu ja valjda sama sebi dignem paniku.ma...hormoni :gaah :ajme
Tnx zenske :kiss

16 svi 2016, 14:55

ladybug1 je napisao/la:Ja samo ne znam zasto se toliko bojim tog poroda.... :nesvist

Zato jer si ga vec jednom prosla :hahaha :hahaha. Ja odbijam razmisljat o tome jer cu morat na normabel prec.

Kitty aaaaa već 6tj :luv. Mozes se vec i s muzem podruzit :lol
Tema je zaključana