Sada je: 27 srp 2026, 17:57.
Moderator/ica: Diami

,no,kasnije sam,naravno,prosla tipicne muke puta da se postane mama.
.Uglavnom;poroda se sjecam kroz maglu i jedino sto me tjeralo naprijed svih tih sati ogromne patnje bio je glas mog supruga koji mi je negdje iz daljine govorio da izdrzim jos malo. Kad je moja beba pocela izlaziti sjedila sam na jednoj maloj drvenoj stolici(postoje razlicite stolice na koje vas stavljaju u razlicitim fazama poroda) a suprug,koji me zagrlio, kazao je da vidi glavu nase bebe. Nasalio se nesto i o tome kako joj je kosa zbilja gusta. Bitno je napomenuti da moj suprug nije bio samo pasivni promatrac;cijelo vrijeme je asistirao pri porodu,nagledao se krvi i kojecega da bi na kraju,naravno,prerezao i pupcanu vrpcu, Zbilja sam ponosna na njega jer gotovo svaki drugi muskarac u Hrvatskoj odbija i pomisao da sudjeluje na porodu. Koliko sam ja shvatila,ispravite me ako grijesim,kod nas postoji predradjaona i radjaona a suprugu je dozvoljeno uci u radjaonu onog trenutka kad dijete krene izlaziti?Od toga,osobno, ne vidim nikakvu korist za zenu koja radja."Biti na porodu" znaci provesti cijelo vrijeme sa suprugom a ne tih nekoliko zadnjih minuta. Ovo je ,naravno,samo moje osobno misljenje zasnovano na vlastitom iskustvu.
!

Mamidji je napisao/la:Da malo podignem ovaj topic.....MM je bio sa mnom na porodu i mogu vam reci da je to nesto najljepshe sto mi je mogao darovati za finish price zvana "trudnoca" ! U pocetku trudnoce ja sam se izjasnila za tu ideju i rekla mu kako bih strasno voljela da on bude sa mnom na porodu i on je to (iako isprva nije bash bio odusevljen tom idejom) uskoro prihvatio, zavrslili smo tecaj i tako je Mm bio najljepsha i najbolja podrska koju sam mogla imati na porodu nasheg mirisljavog paketica!
Iskreno, ne znam kako bi to bez njega uspjela....i zato sam mu zahvalna.... a bome on meni, jer kako veli to je prekrasna osjecaj i nesto neusporedivo i nezamjenjivo sa bilo cime!

I zato, svi buduci tateki budite uz svoje zene u najljepsem trenutku vaseg zivota, a to je rodenje vaseg djeteta!!!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 15 gostiju.