Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
13 stu 2007, 22:20
rlmama - da, vidim i da je folne pila na slamcicu ... a nista probat cu dokrajcit ovu bocicu tako ....
13 stu 2007, 22:33
Ja ti pijem Ferum Lek tablete, nemam problema s probavom - preporucam
17 stu 2007, 13:00
Evo jedan prirodni recept, neki dan mi je preporučila patronažna sestra.
Potreban je LIMUN, CIKLA, MRKVA I JABUKA (preporuka je nabaviti nešpricane namirnice), sve u jednakim omjerima od cca 10 dkg. Sve naribati (po ukusu dodati meda), čuvati u hladnjaku i dva-tri puta dnevno uzimati žlicu. Prvi puta dnevno uzimati natašte.
Napravila sam, ok je okus i bez meda, a inače sam sladokusac.
Od Heferola sam odustala zbog mučnina.
19 stu 2007, 12:43
twin lab zeljezo. Jedino mi diglo krvnu sliku.
22 stu 2007, 15:04
Evo,neznam dali ste ćule za njega,još jedan u moru pripravaka za

! Saznala sam za to slučajno prije par tjedana,dok mi je još trebalo

. Bila sam u ljekarni Jadran i pitala onako informativno ima li kakav Omega 3 za trudnice i kad bi to mogla početi piti i ljekarnik mi je rekao da imaju neki novi francuski proizvod-Pregnatal koji sadrži večinu stvari kao i Prenatal, plus Omega 3 i Omega 6 te da ga se preporučuje piti već kod planiranja trudnoće i tjekom dojenja zbog svih onih pozitivnih učinaka omege o kojima smo već pisali,a i zbog sprečavanja postporođajne depresije kod majki

.
Dobila sam i prospekt,ali ga je Tamy iskoristila za svoj umjetnički izričaj

,tako da moram po novi pa vam stavim tu da malo proučite. Tražila sam na netu,ali nisam našla ništa o tome na hrvatskom,a ono na stranim stranicama mi ne izgleda kao to. Kad saznam više vam javim.

Cijena je tu negdje kao i Prenatal ja mislim,a sve u svemu ne zvuči loše!
Zadnja izmjena:
ellagasparus; 23 stu 2007, 11:14; ukupno mijenjano 1 put/a.
22 stu 2007, 22:44
Kad već nitko ne komentira, ja ću
Meni se to čini OK. Ovako sam morala piti Prenatal + Omega 3. U tom preparatu se čini da dobiješ sve u jednom. Šta može biti loše?
22 stu 2007, 23:08
Virtuallmommy potpisujem,mislim da ću ga početi piti za mjesec dva,već kao pripremu,žao mi je samo što nigdje na ovim našim stranicama ništa ne pišu o tome-ni na pliva-zdravlje,ni cybermed. Bila sam čak i na službenim stranicama JGL koji ga imaju u prodaji,ali nema ništa za pročitati!
22 stu 2007, 23:27
Malo sam ga sad pogoogleala. Vidim da ima neke dvije varijante. Jedna je neka gdje dobiješ 30 paketića nečega što se pije jednom dnevno. Ta mi varijanta zvuči OK. Druga je da ima 120 tableta i da se pije 4 dnevno. Takve opcije s milijun tableta dnevno mene uvijek prestraše jer zaboravim popiti koliko treba. Nisam sigurna što se točno kod nas prodaje.
22 stu 2007, 23:59
Kod nas je mislim ova prva opcija sa 30 paketića-ma otići ću sutra u ljekarnu da mi opet da onaj prospekt pa ću onda stavit tu! ;-)
23 stu 2007, 10:46
Vidjela sam i ja za to, mislim reklamu u nekom časopisu.
No, budući imam još pola one ogromne boce Twinlbovog prenatala, dovršit ću nju pa prelazim i ja na ovo novo. Nadam se samo da se neću opet morati navikavati, od prenatala mi je jedno pet dana bilo koma muka i povraćanje.
23 stu 2007, 10:57
Veliki pozdrav svim curama!
Mislim da se možda radi o ovom proizvodu pa pogledajte
http://www.pregnital.com.hr/
23 stu 2007, 11:08

jeeeeeeeee!!!!! Bravo,to je to,ja sam se malo zeznula u nazivu-
PREGNITAL,tako je,tako se zove
kirica
23 stu 2007, 11:13
Joj ovaj sam dio morala kopirati jer mi je predivan
nježni kutak
Brinuti se o pravilnoj prehrani imperativ je za svaku trudnicu i dojilju, a osjećaji koji prate to životno razdoblje jedinstveni su i neponovljivi, stoga...
Opustite se i uživajte, jer beba vas osjeća!
Svakodnevno je nježno mazite, nedokučiva je misterija dodira!
Uputite joj vedre i razigrane misli, neka se beba razvija bezbrižno!
Svakog joj trenutka šaljite dobre vibracije, odgovorit će vam povremeno!
Tiho joj šapnite koliko je volite, i ona će vas vječno voljeti!
23 stu 2007, 11:35
sve je to ista stvar, ak mene pitate
23 stu 2007, 12:02
Pijete li prenatal na svoju ruku ili vam je gin dao, i u kojem tjednu ste poceli piti... meni je moja gin. dala samo folnu, a cini mi se da nije potrebno piti prenatal ako je krvna slika dobra i ako se osjecam dobro... ili? :conf
23 stu 2007, 12:42
meni je dok rekla da pijem, al počela sam i prije toga
23 stu 2007, 12:46
Thinkpink,
ja sam folnu (folic plus) pila i par mjeseci prije trudnoće, a onda još do 11., 12tjedna, pa sam po savjetu liječnika prešla na prenatal, u njemu imaš folne dovoljno za dnevne potrebe plus ostalih vitamina i minerala, naročito su ti važni oni koje baš ne možeš lako nadoknaditi prehranom. Samo ja uglavnom ne uzimam dva dnevno kako piše na deklaraciji, nego jedan, ako baš tokom dana ne pojedem zelenjave onda krknem dva. uzimam još posebno željezo zbog anemije, pa mislim da sve u svemu bi to trebalo biti dovoljno. Doduše, kod mene je poseban slučaj pa sam i na 600mg magnezija dnevno, ali i njega ima u prenatalu
23 stu 2007, 14:06
ja pijem Folic i na hrvatskom nema uputa koliko i kako ih uzimati, a dok mi nije ništa rekla. Piše samo na bočici na engleskom da je preporučena doza 3 na dan uz jelo i ja ih tako i uzimam
23 stu 2007, 14:56
Evo ja danas sebi kupila jer mi je taman usfalilo. Malo mi smeta što nije baš isti sastav kao ostali prenatali. Od vitamina ima samo B kompleks. Još za A mi je manje više, ali šta s recimo C? On dobro dođe.
07 svi 2008, 16:31
Ja našla prenatal + omega 3 od centravita (čini mi se). Pital svog doc za mišljenje i evo kaj čovjek veli: neće štetiti svakako. Početi iz 20tj. , iako još nema dovoljno studija koje bi upučivale na to da postoje stvarno neke dobrobiti od uzimanja kapsula u trudnoći. Istraživanja ima, ali znamo da je za sve potreban određeni broj straživanja koja to potvrđuju....
Još uvijek neznam i nisam odlučila dal da ih pijem ili ne. Moj doc je jedan od onih koji ne voli previše tbl u jelovniku. Nakon predstavljenih nekoliko dnecnih jelovnika, preporuka je da prenatal ne pijem svaki dan, već povremeno (kad mi je prehrana slabija kvaliativno).
07 svi 2008, 16:36
Bo ja ga još uvijek pijem,i zasad mi je krvna slika super,sad jel zahvaljujuči njemu ili ali doktorica mi je rekla dok god dojim da nemre škodit!!!!
23 lip 2008, 14:30
Evo silki - za tebe!!
23 lip 2008, 14:45
marin
23 lip 2008, 15:51
e sad, čiju omegu uzeti i koliko mg dnevno se preporuča?
23 lip 2008, 16:09
Spomenula sam gore - ja sam uzela centravit prenatal (vitamini, minerali i omega) - 30tbl prenatala + 30 kapsula omege = 100kn. Ali sam čula da ih sad ima i Prenatal. Uzima je 1kapsula + jedna tbl dnevno.
23 lip 2008, 20:29
uzela sam od twinlaba kad već imam i njihov prenatal.
1000 mg jedna kapsula.
veli teta u ljekarni da uzimam jednu dnevno.
98kn, 50kom.
23 lip 2008, 23:19
zar ti nije bilo jednostavnije onda uzeti Pregnital? on ima sve što i Prenatal + omega3 i 6
24 lip 2008, 02:22
čiju omegu uzeti
ne znam da li ih kod vas ima, ja uzimam
ove bas za trudnicekoliko mg dnevno se preporuča?
naletila sam na ovaj podatak:
During pregnancy, it is recommended that you get at least 250 mg of Omega 3 every day. However, Omega 3 oils are especially important during the final trimester. It is during this time that your baby uses Omega-3 to form approximately 70% of her brain system. She is also working on the rest of her nervous system.
Sastav mojih je:
omega 3 triglycerides fish 1000mg - EPA 90.5mg, DHA 433mg, potassium iodide 328mcg, folic acid 500mg
24 lip 2008, 06:54
http://www.twinlab.com/vms-product.cfm? ... ry_ID=FISHOmega-3 Fish Oil Softgels
A rich, economical and high quality natural source of the omega-3 polyunsaturates EPA (eicosapentaenoic acid) and DHA (docosahexaenoic acid). Omega-3 fish oil is derived from the flesh of deep sea, cold water fish.
One softgel supplies:
EPA (eicosapentaenoic acid) 234 mg
DHA (docosahexaenoic acid) 156 mg
Vitamin E (mixed tocopherols) 1 IU
Fortified with OxyGuard, a synergistic antioxidant mixture that helps protect the oil in each softgel from oxidizing and turning rancid.
Softgels: 50's; 100's.
ovo su moje. različite su sastavom od tvojih cleo.
jedino me muči prepuručena dnevna doza. ti piješ svaki dan jednu?
sad razmisljam da uzmeme svaki drugi dan jednu
ina66 je napisao/la:zar ti nije bilo jednostavnije onda uzeti Pregnital? on ima sve što i Prenatal + omega3 i 6
ma znam da je jednostavnije, ali nekako vjerujuem twilabu