Sada je: 30 srp 2026, 00:35.

kozmetika i njega tijela u trudnoći (spojene teme)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: ajmo jos malo o strijama

PostPostao/la snowwhite » 02 lip 2008, 16:29

A strije..što reći.
Imam ih još iz doba puberteta po cicama, guzici, nogama..tako da me ti dijelovi u trudnoći previše ne zabrinjavaju jer tu ih već imama i navikla sam se na njih ali nekao ih ne bi htjela na trbuhu :roll:
Pa sam si kupila Mustelinu misleći da cijena određuje kvalitetu ali vidim po vašim postovima da i nije baš tako :dunno
Njome si mažem trbuh i cice a ostalo s običnom niveom. za sada sam dobila nove male crvene po donjem dijelu cica a trbuh je za sada ok no kako vidim prijetnja je uvijek tu tako da do iza poroda..ko zna.

A što se genetike tiče ako sam ih dobila u pubertetu pretpostavljam da mi sada nema pomoći
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la leptirić » 02 lip 2008, 22:17

kako sam rodila, tek sam ih onda dobila po cijelom trbuhu, guzici a i sisama. i tak je na tome ostalo. ali sada sam počela pucati i inad koljena i na bedrima, pa pucam ko ludaslika
šta da radim :oops:
Gabriela 6.11.2007

slika
leptirić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la snowwhite » 29 srp 2008, 12:33

Da prijavim pojavu novih strija :baba
Iako sam se gotovo redovito mazala i mustelinom kremom protiv strija i babylove uljem protiv strija ipak su me prevarile i pojavile se i na trbuhu. Za sada su na dva mejsta jedno 3-4 crtice full male i sad mažemo još i više ali ne znam ima li spasa. Trbuh je valjda bio do sada jedino mjesto gdje nisam dobila strije u pubertetu i eto ti ga sada.
Baš sam ljuta :spota
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Marin » 29 srp 2008, 13:54

Snow :hug već smo pisale da puno ovisi o genetici.
Moja seka ih je puna, a ja po trbuhu baš ništa 8u prvoj) . Za sad je ok. U prvoj sam dobila samo po nogama (bedrima) i to kratke i male. Sad su srebrnaste. Nije mi drago kad ih vidim, ali kaj je tu je!!! Maži se i dalje, ako zbog ničeg drugog, onda zato da se jednog dana ne pitaš bili ih bilo da sam mazala ili ne??
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la snowwhite » 29 srp 2008, 14:06

Marin je napisao/la:Snow :hug već smo pisale da puno ovisi o genetici.

Ma znam, ali da se malo pojadam :mrgreen:
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Marin » 30 srp 2008, 18:30

Samo se ti pojadaj i trackaj se sa kremicama!! I držim palčeve da se ne pojave nove!!
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la penny » 10 kol 2008, 11:11

meni popucalo sve osim trbuha(zapravo se pojavila mala strijica kod rupice od pirsinga,al nistta strasno)-mazala sam ga babylove uljem-, ukljucujuci noge,odiza do ispod koljena-koje nisam mazala,(reko mi tata da sam to nasljedila od njega :( )
sise sam redovito mazala mustelom i tamo su mi vec manje vidljive strijice :naughty
sad mazem sve s tom mustelom....valjd ce svugdje pomoc
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la enna22 » 12 ruj 2008, 02:04

E ovako cure... :proljece izvinite sto ovako upadam..citam vas vec poduze vrijeme ali nemam bas vremena za ukljuciti se u vase diskusije.... Pa ovako..iako nemam djece (jos uvjek)u tinejdzerstvu sam zaradila nekoliko strija na dnu ledja... Nisam ih upste primjecivala sve dok nisma trebala na more i posla u potragu za kupacim (i onda u trgovini na onom njihovom svijetlu dok sam isprobavala kupaci ugledam strahotu) Ja sam znala da ih imam ali ne toliko,bilo ih je 4-5 velikih po sirini ledja (donji dio ledja mi je licio na zebru) :mrgreen: kako mi nista nije preostalo pomirila sam se sa sudbinom da nista od mog bikinija...
Umedjuvremenu sam isla kupovati nekakve kremice za tijelo i lice i na polici sam ugledala kremu/tonik protiv strija a na kutiji je pisalo da pomaze i nestajanje vec nastalih ´kao i starijih strija..kako nije bila skupa kupila sam je i odlucila pokusati.Vodila sam se sa idejom ako sta pomogne super ako ne nikom nista... Krema je talijanske marke "Deborah"... Kod kuce sam otkrila da ta krema fantasticno mirise pa sam se sa njom mazala ujutro i navece a mazem se i dan danas jer mi se zaista svidja i odgovara mi kozi... U toku prve sedmice moje vec nastale i izbjeljene strije su izgledale potpuno drugacije-Bile su dosta tanje dok sad bi trebala da ih trazim povecalom da bi ih vidjela... ;)
U isto to vrijeme rodica mi je prestala piti p-piler jer se dosta i naglo udebljala od njih kad je pocela mrsaviti po stomaku,nogama je bila sva plava od strija uzela je istu ovu kremu i kaze da su joj se izbljedile za 3 sedmice mazanja... ostala je bila sao poneka jos da je modra i to ona koja je bila deblja...

Znam da nismo sve iste i da nedjeluje na svakog isto...ali vrijedi pokusati jer krema zaista nje skupa...
evo i link gdje mozete pohledati kako izgleda to pakovanje.... http://www.lupicini.it/Product/Product.aspx?ProductID=1165&utm_medium=ppc&utm_source=TrovaPrezzi

:oprosti te sto se ovoliko :pise ´
:oops: :mah
enna22
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la † Sanika » 12 ruj 2008, 11:17

Enna22 hvala na info, sigurno će biti od koristi mnogima :3srca

Inače ja sam se u prvoj mazala čistim bademovim navečer, Vichy kremom ujutro, i nisam dobila ni jednu...i pila sam puuuuno vode.
Sad budem vidjela al nadam se najboljem :) Prakticiram iste preparate, samo se tu i tam namažem i DM bademovim uljem...

Moja frendica je u mladosti dobila puno strija, no u trudnoći ni jednu. Tak da ni sklonost strijama nije pravilo :dunno
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la penny » 17 ruj 2008, 19:15

ja opet prijavljujem srtije...sad mi je i trbuh popucao....nemogu vjerovat...izgledam ko da cu po svim savovima popucat....jedino di ih nemam su ruke i lice....ak mali ne izadje kroz koji dan,puknut cu,stvarno :nevi

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la snowwhite » 18 ruj 2008, 10:04

a vidiš penny meni se nekako čini da su mi počele blijediti strije...ne znači da ih više neće biti ali nekako su počele stagnirati :) a sve otkako sam sa skupe mustele prešla na jeftino mama dm babylove ulje :dunno
probaj, ne može škoditi.
a budeš ti brzo ionako :mah
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la penny » 20 ruj 2008, 11:47

koristim i babylove ulje i kremu za masazu i mustelu i cisto bademovo ulje....mustela mi je ljepo ublazila one na sisama...al sve ostale se crvene za poludit... :oops:

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

Kozmetika za trudnice...

PostPostao/la TinkiVinki » 22 sij 2009, 20:58

Unaprijed se ispričavam ako se već pričalo o ovome, ja nisam uspjela naći temu...

Zanima me da li koristite kozmetiku namijenjenu trudnicama? Znači kremice protiv strija, celulita, za suhu kožu i sl. :tru

Ja oduvijek imam problema sa suhom kožom, ali sada je to strava. :shock:
Zato sam počela koristiti kremu za trudnice od DM-a - mažem noge, posebno bedra i guzu (navodno djeluje i anticelulitno),
ponekad i trbuh. Cice i trbuh uglavnom mažem uljem za masažu za trudnice od Hipp-a i stvarno mi je sada koža super. :proljece

Jedino nisam uspjela naći ništa dovoljno dobro za stopala. Toliko su suha da mi peta puca do krvi. Isprobala sam sve moguće, skidala zadebljalu kožu, mazala sa svim mogućim kremama nekoliko puta dnevno, ali i dalje nisam riješila problem. Inače mi se to pojavljuje samo po ljeti na moru kad mi sol i sunce isuše totalno kožu (usprkos kremicama). :dunno

Lice mi nikada nije bilo super čisto, uvijek imam poneki prištić (ali ne akne), tako i sada. Samo je sada koža isto puno suhlja, pa ne mogu naći nijednu kremu koja mi paše. Ako je dovoljno masna ili hidratantna da se ne peruta, onda se počnu stvarati prištići. A ako je vrlo blaga gotovo emulzija, prištića nema, ali se peruta. :roll:

Kako vi stojite s kozmetikom?! :conf
slika
slika
TinkiVinki
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Kozmetika za trudnice...

PostPostao/la Krumpirić » 22 sij 2009, 21:03

dobila sam loccitanovo ulje s bademom, predivno, to mažem redovno, disciplinirana sam jer se superebrzo upija i savršeno miriše :proljece
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la black_lady » 22 sij 2009, 21:05

Uh, još se ništa ne mažem. Pomalo me počeo svrbit stomak, kažu da je to znak da se rasteže koža, al daleko mi je grad da sad idem u kupovinu, a i ne da mi se sama, baš bi volila da mi je seka nekih barem 350km bliže :cry:
A i inače smo ja i kozmetika na vi
Prije mi je rekla da nek se mažem s bilo čim, i nivea je dobra.
J. 11.06.2009.
M. 13.06.2013.
black_lady
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Arkana10 » 23 sij 2009, 13:35

Samo kantarinovo i bademovo ulje za tjelo.
Lice kao i pre trudnoce namazem sa ayrvedskom kremom od jagoda i skoljka.
drugo ne.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la black_lady » 23 sij 2009, 15:36

Kantarionovo?

Zar je njega dobro i za stomak u trudnoći? Ako je tako, super, mi ga doma radimo.
J. 11.06.2009.
M. 13.06.2013.
black_lady
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la norafora » 23 sij 2009, 15:42

Dm-ovo ulje za trudnice i chicco krema protiv strija.
Mada znam da te kremice ne pomažu baš previše opet sam se počela mazati od prvog dana kad sam saznala da sam trudna.
Znam to iz prve trudnoće, stalno sam se mazala, ali ipak su se pojavile u donjem dijelu trbuha par strija 5-6 dana prije termina,
genetika :roll:
N 11.04.2005.
N 19.06.2009.
norafora
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 23 sij 2009, 15:53

norafora je napisao/la:Dm-ovo ulje za trudnice i chicco krema protiv strija.
Mada znam da te kremice ne pomažu baš previše opet sam se počela mazati od prvog dana kad sam saznala da sam trudna.
Znam to iz prve trudnoće, stalno sam se mazala, ali ipak su se pojavile u donjem dijelu trbuha par strija 5-6 dana prije termina,
genetika :roll:

ma da, najbitnije se puno ne udebljati.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la ema emily » 23 sij 2009, 16:11

Za kupanje koristim gel za tuširanje s bademovim uljem od Afrodite, i nakon kupanja (dok je koža još mokra, vlažna) se namažem s bademovim uljem (obično bademovo ulje kupljeno u apoteci) ili uljem protiv strija od Weleda-e koje sam dobila. Ako mi se ne da s tim trackati (ipak treba sačekati dok se osušiš na zraku ako se s uljem mažeš na mokru kožu) onda nakon tuširanja kritične zone (bedra, trbuh, cice -osim bradavica) namažem ELANCYIL (nadam se da sam točno napisala ime) kremom za trudnice protiv strija koju sam također kupila u apoteci (cca 80kn). Ta krema mi je najbolja, i to znam još od prošle trudnoće kad sam isprobala sve kreme , od DM-ove za 15 kn do Mustelline za 300kn, i ta je bila najbolja, najbolje je upijala i najljepše mirisala.

Treba se mazati cijelu trudnoću ali I NAKON PORODA, bar mjesec dana. Ja u prošloj trudnoći nisam dobila nijednu striju (jel do genetike ili do mackanja kremicama ne znam?) ali sam dobila strije na cicama nakon poroda kad je nadošlo mlijeko, cice se u roku 24 h poduplale a ja tada više nisam mazala :whew
slika slika
slika slika
ema emily
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Minna » 23 sij 2009, 16:37

Imam pozitivno iskustvo s Holyplantovim bademovim uljem (kupljeno u ljekarni, a ima ih i po običnim trgovinama), nisam dobila niti jednu striju. S istim uljem nekoliko tjedana prije poroda se lagano može namazati i međica da se dodatno omekša, a pomaže i obično maslinovo ulje (također nisam pukla iako je izgon bio na stolčiću pa je i to dodatno olakšalo).
:mah svim trudnicama
...Mrvica moja...
Leon, 22.07.2008.
Minna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 23 sij 2009, 17:24

meni kuma kupila nevenovu mast pa koristim to
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la MaminMacak » 23 sij 2009, 18:13

Zs svrbez na trbuhu sam procitala da se koristi maslinovo ili bademovo ulje, no ja koristim ulje od trnine od Dr. Hauschke, kad ponestane preci cu na domace maslinovo, jedino sto ce svi po kuci bjezati od mene zbog mirisa. Doduse mene ne svrbi trbuh nego bedra, ali ulje u svakom slucaju pomaze.

Za tijelo osim tog ulja namazem i kremom od ruze, a za lice kombiniram normalizirajuce ulje (jedan dan) i hidrantnu kremu (drugi dan), tako preporucuju i meni se pokazalo dobro za mjesovitu kozu. Ovo za lice bas nema veze s trudnocom. Tijelo sama malo cesce mazem nego inace.

Ja sam se zakacila za Dr. Hauschka kozmetiku jer inace imam problema s kozmetikom i dobijem alergiju od 95% proizvoda, pa su mi se oni pokazali super i sad vise niti ne pokusiram.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la franika » 24 sij 2009, 21:05

Ma kakvi, ne koristim nikakvu posebnu kozmetiku za trudnice, Strije po trbuhu na srecu nikada nisam dobila a mazem se sa obicnim mlijekom za tijelo kao i prije trudnoce-onaj zeleni Dowe koji mi super miirisi. I to je sve. :dunno
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la black_lady » 27 sij 2009, 16:22

Valjda strije neće na mene, nije ih imala mama sa troje djece ni sestra s jednim, a kažu da je za njih dobrom dijelom zaslužna genetika
J. 11.06.2009.
M. 13.06.2013.
black_lady
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la storiatriste » 27 sij 2009, 21:02

Lice nikada nisam mackala kremama pa tako ni sad, ten mi je odličan, koža meka, a stomak i grudi mažem Deborah Corpo Nuovo uljem protiv strija ili Olivalovim bademovim, maslinovim i pšeničnim uljem za trudnice....i moram priznat da nisam baš redovita u mazanju , svaka 2-3 dana :oops:
Mene zanima mogu li se mazat anticelulitnim kremama (bedra)? Čitala sam negdje da se ne preporučuje jer preko kože sve ulazi u krvotok pa tako i do bebe, ali da nije dokazano ni da štete!? :dunno A celulit me napao sad ko nikad.... :roll:
slika
storiatriste
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ela di ami » 27 sij 2009, 21:08

nemoj te kreme protiv celulita, ja znam da se ne smiju koristiti ako dojis, pa mi onda logicno da su i u trudnoci stetne
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaminMacak » 28 sij 2009, 10:50

ako te bas muci celulit, imas nekih prirodnih ulja, pa provjeri, mozda se ona smiju u trudnoci
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 28 sij 2009, 12:19

ništa se ne smije vezano uz celulit.
poanta tih svih anticelulita je da nešto izluče van :mrgreen: , očiste..
a čišćenje organizma pored bebe i nije baš super stvar... ;)
Krumpirić
Cobra 11

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 32 gostiju.