Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: trudnice sto ste danas...

17 kol 2009, 11:13

Mrđi da sam doma vjerojatno bih stalno nešto grickala, na poslu uspijem ne misliti stalno na hranu. Krenula sam s težinom 56-57 kg, sad sam već na 61, dakle debljam se iako jedem potpuno isto kao i prije trudnoće. To su ti hormoni :baba

17 kol 2009, 11:24

ja sam ti rekla sto jedem , u plusu sam samo 1 kg :dunno

17 kol 2009, 12:08

E pa stvarno nema pravde na tom svijetu :jadnimi

17 kol 2009, 12:12

Hajdi je napisao/la:E pa stvarno nema pravde na tom svijetu :jadnimi

Slažem se! Ja sam se udebljala 22kg, a samo mlatim po voću i povrću. A takvu žgaravicu imam da ni ne mogu puno pojesti.

17 kol 2009, 12:19

eh, ocete rec da imam srece :jadnimi
u ovoj trudnoci cak puno vise jedem i junk foof i nista....
al mucnine me taru..

17 kol 2009, 19:19

MAJONEZA, majoneza i samo majonezaaaaa... :klanja

sa svim,ak nema niš pametnog,onda na kruhu :mrgreen:

17 kol 2009, 19:25

Doručak: crni kruh s margarinom i pekmezom od smokava, voda
Međuobrok: Bianka s mlijekom, nektarinka
Ručak: pileća prsa u umaku od šampinjona, velika miješana salata
Popodne: Bianka s mlijekom, čokolino
Večera: riža, sataraš

18 kol 2009, 15:58

Hm, vidim da nas većina tamani čokolino :klopa U prvoj trudnoći sam dobila 29 kg, a u drugoj 15. Sad u trećoj u 2 mjeseca 2 ili 3 kg, ali ako vidim da to izmiče kontroli morat ću paziti kaj i koliko jedem. Bilo bi super da ne pređem 12... Kaj je tu je, drago mi je jedino kaj me ne privlači toliko slatko, a navečer ako jedem onda ne mogu spavati koliko mi je mučno. :puke :puke :puke
Moj današnji dan : doručak jogurt i lisnato sa sirom, ručak pola pizze i pola plavog kiselog vrhnja, (nisam stigla kuhati, inače juha, povrće i komad mesa, faširanac i tak), i 4 šljive, a za večeru čokolino ili palačinke ako ih uspijem klincima ispeći. Žicaju me već dva dana da im navečer pečem palačinke, ali ne mrem jer mi je zlo. :dunno

18 kol 2009, 16:17

Doručak: crni kruh s maslacem, nektarinka, voda
Međuobrok: Bianka s mlijekom, hrskava pšenična pločica
Ručak: njoki sa škampima i pestom, miješana salata
Popodne: Bianka s mlijekom
Večera: vjerojatno salata od rajčica, paprike, krastavaca, mocarela

18 kol 2009, 16:37

ja jako slabo jedem, čim nešto pojedem imam grčeve u želucu i crijevima. Nemam ni volje za jelom, čak ni slatkim koje obožavam. Na moru sam 2 tjedna jela samo lignje :D to mi je najviše pasalo. Ja sam inaće buca i trudnoću sam startala sa 84 kg, a evo sad nakon 4 mj. još sam na 84. Jedino se nadam kad dođem na vagu kod dr. da se ne iznenadim. Moja vaga pokazuje isto :|

18 kol 2009, 16:59

Orca za tebe je trudnoća kao dijeta... :lol šala, ali i mene gnjavi želudac, a probava katastrofa... :place Nadajmo se bit će bolje, a suvišne kile nam ionako ni doktori ne preporučuju... :zivili

19 kol 2009, 14:09

Ja svaki dan pojedem jedan mali običan čvrsti jogurt ili Activiu (znam, znam, potpala sam pod utjecaj reklama :lol ). To ni ne pišem.

Doručak: crni kruh s Philadelphiom, nektarinka, voda
Međuobrok: Bianka s mlijekom, hrskava pločica
Ručak: pileće chimichangas (piletina i crni grah u tortilji, preliveno nacho sirom i zapečeno, na zelenoj salati i kukuruzu s malo jogurta)
Popodne: Barcaffe instant kapučino s mlijekom, voda
Večera: čekaju me domaće kupine s vrta, jogurt

19 kol 2009, 14:25

potaknuta hajdinom prehranom, pocela sam jest mljecni namaz s povrcem i maslac (al ja na sendvic stavim becku salamu :roll: )
popijem svaki dan (skoro) jedan nes od cokoalde s mlikom, jednu vocku i obavezno jogurt ili dva, ili acidofil ili lactus bacterius (oni malo bijelo zuti) ili bioaktiv. :mrgreen:
cokolade i koalci me ne privlace a cili 8. misec neke feste :roll: je udrem po siru i prsutu (kao zbog niskog tlaka)...

19 kol 2009, 14:51

Mrđi pa pršut ti je zdraviji od svake salame :lol reklamiraju ga ovdje na slo tv kao zdravu namirnicu punu vitamina i minerala :loce .
Da ne bi sad mislila kako ja živim na kruhu i vodi, al eto baš imam sreće da mi se sad ne jedu ni keksi ni gluposti, prevruće je.

19 kol 2009, 18:22

:zivili hajdi

20 kol 2009, 14:40

Doručak: integralni toast sa sirom, nektarinka, voda
Međuobrok: Bianka s mlijekom, hrskava pločica
Ručak: pureći saltimbocca (puretina s patlidžanom i umakom od rajčica), miješana salata
Popodne: bijela kava, integralni kroasan (prazan, bez marmelade :-), nektarinka
Večera: idemo u posjete rodbini, meso s roštilja i salata
Zadnja izmjena: Hajdi; 21 kol 2009, 11:12; ukupno mijenjano 1 put/a.

20 kol 2009, 15:33

U ovoj trudnoći mi se jako jede friški sir i jogurt, tako da uživam, ali počela mi se gaditi riba...
Doručak jogurt, malo lisnato sa sirom, užina žitna pločica, za ručak krpice sa zeljem i paradaj, gablec popodne sladoled od čokolade s narančom, a za večeru možda i ništa... ovisno koliko mi loše, tj. dobro bude u želucu... :dunno

24 kol 2009, 23:18

cure da li vi puno pijete u trudnoci,ja pijem ko luda,odkad sam trudna mislim da Jamnica profitira koliko sam mineralne popila,pa pijem po 2 litre tekucine,jel i vama tako :conf :conf :conf

25 kol 2009, 07:13

mardi to je normalno i dobro. Samo nemoj puno gaziranog.
A mene je sramota nabrajat šta sam jučer pojela.

25 kol 2009, 08:25

ja sam isto jucer pretjerala :
Dorucak (8sati) : krafna
Marenda(11:30): 2 tosta sa sirom
Rucak (15) : mali komadic pite od sira i tikvice (doslovno komad 5*5cm)
Vecera (18sati) : komad pohane piletine sa paradajzom
Vecera 2 (21sat) : 2 komada ledolette sa cokoladom

bas imam osjecaj da jako jako puno jedem..... istina ovo je bio jedan od najgorih/najzasitnijih dana do sada .

31 kol 2009, 17:51

pozdrav :mah

ja,hm,bolje da ni ne pišem šta jedem,jer vidim kako se ovdje (koliko sam škicnula) hranite zdravije od mene(u svoju obranu,inače jedem dosta zdravo,raznovrsno,domaće i kuhano,ali me ove mučnine dave)

dakle: doručak-pecivo, međuobrok-pecivo+gusti sok(inače ga ne pijem,sad mi ublaži mučninu)
ručak-juha,kuhana riža međuobrok-breskva(koja mi nije sjela) večeru bolje da ni ne pokušavam jer je obično ne zadržim :mrgreen: tijekom dana pijem vodu

31 kol 2009, 18:59

newmom pisi sto jedes jer ce onda i meni biti lakse :)
dorucak : 2snite kruha i masla
rucak (oko 13) : juha sa mrkvicom, malo mesa, malo tjestenine
rucak (oko 17): njoke u umaku od junetine sa mrkvicom i paradajzom

za veceru nemam ideje jos sta cu :)

31 kol 2009, 19:09

Ajme danas sam u dućanu vidjela cocktu i "pukla" sam na nju. Morala sam je kupiti, popila par gutljajeva i počela se podrigavati kao nikad u životu :rolf . Inače gazirano ne pijem uopće, 2X godišnje cocktu... Što mi bi :dunno

31 kol 2009, 19:27

Zmajić trudna si :lol
Mene zadnjih dana ubijaju mučnine,tako da mi je jelovnik katastrofa.Uspijem si naći jedan obrok da mi paše taj dan i onda to jedem cijeli dan.
Petak- štrukli u juhi,breskve
Subota- krem juha od gljiva i bijeli žganci,breskve,jagode (iz mmaminog vrta)
Nedjelja- paradajz juha sa noklecima, breskve,kruške
Danas- pepekla kruh i malo maslaca- povratila,2 breskve- povratila,sad si kuham tjesteninu (samu).
Od pića,mogu popiti malo vode ili čaja.

01 ruj 2009, 07:20

Viva i mene su jako prale mučnine, sad me samo na večer uhvati slabost i mučnina. I moram ti reći da mi još ne paše sva klopa, iako jedem puno više i bolje :dada

01 ruj 2009, 08:44

Plusic je napisao/la:dorucak : 2snite kruha i masla
rucak (oko 13) : juha sa mrkvicom, malo mesa, malo tjestenine
rucak (oko 17): njoke u umaku od junetine sa mrkvicom i paradajzom

za veceru nemam ideje jos sta cu :)

oko 19sati sam pojela dvije cokoladne skoljkice (dobila za rodjendan a obozavam tu cokoladu - naravno da mi je naskodila).
vecerala nisam nista, popila caj, nekako mi se nije vise nista jelo....
jutros stanem na vagu i pokazuje ravno 1kg vise nego jucer :conf

01 ruj 2009, 09:04

nemožeš gledati dan za dan.prati svaki tjedan u isto vrijeme ujutro nakon nužde ,jel mi se čini ili se već prijepar dana napisala da je +1,5 jel to sad već +2,5 ili se ono vratilo

01 ruj 2009, 09:10

vagam se cca svako jutro, svako drugo,... u prolazu stanem na vagu.
jedno je vec tu, od prvog dana, neznam kad se prije uspjelo zalijepiti a ovo je sad drugo koje varira....
zapravo sam mozda ja preostro uzela pocetnu kilazu, mozda sam trebala uzeti onu srednju a ne najnizu u periodu kad sam ostala trudna.
ako gledam od najnize sad su 2 tu, a ako gledam od srednje onda je to ovaj 1kg koji varira?

01 ruj 2009, 12:19

do sad pojela samo burek sa sirom i litru vode...
i nisam gladna, samo bi spavala :cool

01 ruj 2009, 16:59

plusić možda je to samo voda? :dunno
ja sam npr.sklona zadržavanju vode,imam onu vagu što mjeri postotak vode i masnoće u tijelu,i uvijek (kad to mjerim) mi je masnoća na granici s jako niskim,a voda na granici s jako visokim
(a u protekloj sam trudnoći nakupila brdo kila,a jela baš umjereno,sve je bila uglavnom voda,dokaz je što sam se nakon poroda doslovno u par tjedana "ocijedila" na staru težinu)
isto se važem svako jutro,meni kilaža zasad stoji,ali možda to svakodnevno vaganje nije dobro :dunno

dakle danas:
doručak-pecivo+gusti sok
marenda-voćna salata(bez šećera,samo voće,kupljena gotova u dućanu,jer sam se vraćala s posla)
ručak-juha,kuhana riža(ovaj put uz 2 žlice variva od povrća,ha popravljam se :naughty )
marenda-ostatak one voćne salate već spomenute(radi se o otprilike šalici komadića jabuka,krušaka,breskvi)

za večeru ne znam,sinoć sam imala želju za jogurtom(običnim)pa sam ga,nažalost pojela...kažem nažalost,jer sam imala grozan napad povraćanja nakon toga
Odgovori