Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: nedoumice vezane za odlazak u rodiliste

15 pro 2009, 00:23

I to me još zanima, oče li se sad rađat samo u novom rodilištu, ili i u novom i starom? Jer ako će samo u novom, pa kako će to, bit će luda kuća, kažu da ima manje postelja? A i ovako je dosad u sobi nerijetko stavljan pomoćni krevet... :dunno

Marto, na mjestu današnjeg rodilišta će biti :da? ... kirurgija ako se dobro sjećam. Svakako će se prenamjenit. Od početka se zna da će biti manje kreveta, ali očito to nije nikom bitno. Još ako zatvore sinjsko, makarsko... Ma bitno je da će biti frizer pri ruci :plavusa .

15 pro 2009, 00:26

A-ha, eli, pa bi završila koji kat niže, na psihijatriji! :lol Znaš onu knjigu "Što očekivati u trudnoći"? Odlična je, da se razumimo, al najbolji su mi oni američki i općenito zapadni dijelovi di ti predlažu da snimiš na cd glazbu koju voliš i koja te opušta pa da rečeš osoblju da ti to pusti dok rađaš. Zamisli da s tim uletimo u rodilište? :naughty

Nego, pogledala sam malo ovaj članak o kojem Plusic piše. Wow, ovaj krevet/stolic za rađanje izgleda božanstveno (jel, koliko je moguće da izgleda nešto za tu prigodu, ka da kažem da je lip stolac za mučenje ;)):
http://tinypic.com/r/307thrs/6

EDIT:
Anika, a tebi ka frizer nije bitan? :mrgreen:

15 pro 2009, 11:00

mislim da sam na takvom krevetu za radjanje i ja rodila, uistinu su ga micali u bezbroj poza tako da sam na njemu i lezala i sjedila i cucala,......
kad gledam ovo rodiliste dodje mi da se spakiram i dodjem roditi u split :D

15 pro 2009, 11:15

marto, zato i kažem staviti realne stvari na listu. ne muziku i masažu međice. na psihijatriji ne bi završila jer bi izjava bila datirana na ranije, dok još nisi bila pod trudovima i neuračunjiva.

plusić - takav, samo svijetlije boje imaju i kod nas. mislim da bi ti sa rodilištem u mojem gradu bila jako zadovoljna. muž može cijelo vrijeme biti prisutan, nude epiduralnu i onda uvale drip, tko želi može se izboriti i za prirodno. imaju ovakav krevet, imaju stolčić, loptu možeš dobiti ako pet puta pitaš. na carski idu samo one koje baš trebaju ili imaju dobru vezu.... sobe za rodilje su dvokrevetne i svaka ima jedno kupatilo.

15 pro 2009, 11:20

slazem se, mislim da bi u vasem bila sretna. sad moram samo naci takvo u ZG.
vise od stolcica, lopte, kreveta,.... mi je vazno da MM moze biti sa mnom. On je taj koji najbolje poznaje moje zdravstvene probleme, moze o svemu (u tom trenutku) odlucivati stopostotno umjesto mene, i on je jedino sto mi treba u tom trenutku.
svi su mi se smijali ,al meni je on bio ogromna podrska cak i u wcu nakon klistira. a kako bi sam izgon izgledao da on nije pazio na moj vrat - neznam (a moram priznati da su pazili i drugi).

nekako se stalno tjesim da ce merkur nakon preuredjenja izgledati kao i ST rodiliste....
jel sanjam previse?

15 pro 2009, 11:30

mogu potpisati eli u slovo; i kod nas je tako + što ima i opcija poroda u vodi.

ja sam rodila na tom transformers krevetu, samo nemam ga s čime usporediti :mrgreen:

15 pro 2009, 11:53

CD - nisam pohvatala di si ti? mozda blize meni ;)

15 pro 2009, 12:38

newmom je napisao/la:
ellica je napisao/la: kad ti sestra uleti u 6.30 ujutro u sobu i vice SKIDAJ GACE! VIZITA!!

;) ovo ja nisam doživjela zbog carskog

Ma da, pa kak to, ja jesam.
:conf Lohije su iste kod oba poroda.

15 pro 2009, 12:39

potpisujem iinu...i ja sam redovito skidala gace kad je bila vizita, a rodila na carski :mrgreen:

15 pro 2009, 12:40

Naravno, jer gledaju lohije, a ne šavove ili što već :dunno

15 pro 2009, 12:49

jesu vas patronazne na prvom susretu doma gledale "dolje"? da vide jel sve ok?

Iskreno nit me gledala gore, nit me gledala dole, a i Nevu je jedva pogledala...Došla jednom, zaključila da sve znamo i da je sve super....i to je to... :angry

15 pro 2009, 12:51

da, jer sam se žalila na bolove. pa je pogledala sa metra udaljenosti i zaključila da je rez mali i lijep. :|

15 pro 2009, 12:51

Mrđi je napisao/la:jesu vas patronazne na prvom susretu doma gledale "dolje"? da vide jel sve ok?

ne,nebih joj ni dala,po meni ona nije stručnjak za to,ja osobno bih otišla liječniku ako se nebih osjećala dobro

15 pro 2009, 12:54

sestre su školovane za manja tretiranja rana i prepoznavanje upale, gnojenja, za previjanja i slično.

15 pro 2009, 13:03

mene je gledala i gore i dolje. :D

15 pro 2009, 13:26

i mene je gledala, zato i pitam....

15 pro 2009, 13:28

Pa kaj si ti rodila??? :)
Nisi, sad vidim :gace

15 pro 2009, 13:31

ne? nego imam prvorodjenu.

15 pro 2009, 13:43

A zbunilo me, u potpisu ti je K a u postu se spominje Neva. :dunno
:oops:

15 pro 2009, 13:55

ja sam još dalje od Eli, samo aparatura nije jamstvo, važnije je osoblje bolnice, što je u OS 0 bodova.

što se tiče patronažne, ja sam kasno izašla iz rodilišta pa mene nije gledala, ali oko mene je u tri slučajeva pregledavala ranu i vadila im zaostale konce.

15 pro 2009, 14:22

zauvijekmama je napisao/la:potpisujem iinu...i ja sam redovito skidala gace kad je bila vizita, a rodila na carski

ne znam kako je kod vas bilo,ali ja nisam morala skidati gaće :mrgreen: dr. je i meni i ženi do mene(isto je rodila na carski) samo "nježno" popipao rez(pomaknuli smo spavaćice,ali gaće ne)

nakon samog carskog,prije nego se prvi puta ustaje,me sestra dole mijenjala,prala,i valjda je onda gledala :dunno

15 pro 2009, 17:46

to ti je doktoru bilo mrsko gledati- a trebao je, da :dada

mislim da nece trebati nositi odjecu za bebe, samo pelene, kremu, maramice, a ko zna mozda i hranu (bebimil ili sl.) ako me bude donacija zene donose

a sto se tice novog stola, znam da je babicama nezgodniji od drugih, nisam sigurna ali nesto je vezano uz pristup zeni

iako ima krasna poza - polisjedeca a ispred ruku ti je sipla na koju se mozes osloniti u trudovima ili uhvatiti kad radas

samo trebat ce vremena da babice, a pogotovo doktori prihvate i taj polozaj radanja- njima je teze

15 pro 2009, 18:03

marto, ja sam rekla (nisam pisala) na SD sve što želim, nisam imala nikakav napadački stav, nego lijepo pitala. I sve su do jednog poštovali. :dada

Meni je dobro pročitati Wagnera "pripremite se za porođaj"-dio o bolničkom porođaju, barem. Nije on alternativan kao npr. Odent i svidio bi se i onima koje nisu tolko za prirodan porod ko ja. :dunno (Plusić, ako te zanima, ima u KGZu)

Plusić, ovisi kakav porod želiš. Samo to je uvjet za izbor rodilišta. :dunno

15 pro 2009, 18:10

Zelim da MM bude sa mnom od ulaska do izlaska.
to je sve sto mi treba.
ako u tim uvjetima ne dobijem epiduralnu ili nesto drugo od zeljenog bit ce mi podnosljivije.

15 pro 2009, 18:12

to zasad svugdje u Zagrebu ovisi jedino o gužvi.
I o tome kada stigneš u rodilište :/

15 pro 2009, 18:15

a zasto onda svuda slusam o tome da me moze uvest u bolnicu i onda doci tek u radjaonu?
izmedju nista?
posjeti su dozvoljeni samo u apartmanu, nigdje drugdje ne postoji opcija da dodje do svog djeteta?
apartmane nemaju sva rodilista?

15 pro 2009, 18:20

Mislim da je takv stol bio kad sam ja rađala ili jako sličan.Bila sam u polusjedećem- čučećem položaju,noge podvučene pod sebe i rukama sam se uhvatila za noge (negdje oko lista). I vidjela sam sve dolje,kako beba izlazi.
MM nije mogao biti samnom, jer se u to doba uređivala rađaona.Pa je jedna soba bila kao predrađaona,druga rađaona,a preko puta u sobi su ležale babinjače,samo odjeljenje paravanom.Zapravo ni ja ne znam šta je to boks.

15 pro 2009, 18:21

plusić, zato jer je kod vas uvijek gužvovito.
ali zato kod nas nije. tri rađaone i dva do pet poroda dnevno.

što se stola tiče, kod nas je ipak malo drukčiji. imaš podlogu za stopala za se odgurivati.

15 pro 2009, 18:23

boks je u boljim rodilištima-sobičak s opremom.
mm je oba puta bio sa mnom od-do.
prvi puta je bio sa mnom jer su me inducirali baš zato što je bilo prazno :angry , nešto sam malo šetala sa svojim trudovima, al zanemarivo prema vremenu pod dripom :angry
drugi puta jer sam s vrata trčala na stol :lol

mislim da opcija predrađaone s mužem ne postoji.
edit-u zagrebu

15 pro 2009, 18:26

Krumpirić ti si sad na SD rodila?
Jel to sad nešto modernije uređeno tamo,s obzirom da su preuređivali kad sam ja rađala? Makar one kupaone?!
Odgovori