Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Ljetne mame i bebe (7.dio)

24 vel 2012, 10:34

mamac moguće je da će te gin poslati s vremenom. vjerojatnost šećera se povećava s tjednima trudnoće. ja sam imala u prošloj pa sam morala test raditi odmah. šećer je bio ok ali morat ću ga provijeriti ponovo. vjerojatno sad nakon ovog pregleda. zato sad još guštam :p

24 vel 2012, 11:22

Silki tvoje tvrdnje stoje al znam da moj soc. gin. sve redom salje na OGTT bez obzira na godine, prirast tezine ili neceg drugog

24 vel 2012, 11:24

mene nisu slali na OGTT

24 vel 2012, 12:23

Meni moj nije spominjao da cu morati na to....
A s obzirom da cu ic u Petrovu roditi pitam da li onda bas moram imat te nalaze ili ne ako ginic ne smatra da trebam?

24 vel 2012, 13:02

Suncice OGTT se obicno radi u 20 tt
Mamac ja ti lezim u Petrovoj i veceras je nocna jedna sestra s kojom sam jako dobra pa cu ti je pitati

24 vel 2012, 14:55

Hvala rajvos :buket

24 vel 2012, 14:56

Mamice koje ste već rodile... zanima me dali jako boli šivanje(dolje) nakon poroda, i dali daju nešto protiv bolova??

24 vel 2012, 15:19

Suncice drago mi je da je sve super :yess i nadam se da si negdje u šetnji, mene će sigurno ginekolog slati na OGTT jer sam dosta kila dobila u ovih pa skoro 16tt, :ajme mada je sve otišlo u cicke i trbuh, inaće mi je guk bio oko 4,7 rijetko kada 5, pa se nadam da neću dobiti šećer u trudnoći :gaah

24 vel 2012, 15:35

Desert rose ja sam imala puno šavova. Obično oni šiju dok je rana još vruća a i daju lokalnu pa unutarnji ne bole uopće. Vanjske onako osjetiš jer je šivanje već pri kraju pa se i rana već hladi ali ništa strašno meni to nije bilo. Nakon šta rodiš sve drugo ti je olakšanje :D A i sam taj porod sam ja doživila kao olakšavajući čin bez obzira na bol. Nekako ti je već pun kufer i trudnoće i tromosti a i trudova da onaj tren kad babica kaže sada ćete roditi promisliš ma briga me radite šta hoćete samo vadite više to iz mene :D

24 vel 2012, 19:47

Hvala Rusulice... sad mi je lakše.. ma nekako si mislim da to mora jako bolit ako šivaju na živo. Ako daju kakvu lokalnu onda ajd, preživit ću. Da, i ja mislim da ti je na kraju već dosta svega i jedva čekaš taj porod samo da se riješiš tereta, bez obzira na bol.

24 vel 2012, 21:22

Ajme ljetnice, sve više vam se bliži ljeto :mah neka je veselo kao i nama prošlo...
Nakon što se prođe porod mislim da žena jednostavno ni ne osjeti šivanje šavova. Jer tad shvatiš da to uopće nije "bol"
A i u mom slučaju dali su mi cure u ruke oba puta, tako da me ni za šta nije bilo briga osim za taj mali smotuljak u rukama.
Anyway ukratko-ništa strašno...

24 vel 2012, 23:19

ja također nisam radila ogtt u prvoj trudnoći, a još mi ništa nije rekao za to u ovoj drugoj, valjda onda nemam indikacije za to, mada sam dobila 22kg u prvoj trudnoći, pa sad ne znam, valjda to ovisi koliko je i beba teška, prate prirast težine bebe kroz tjedne pa valjda je i to presudno.
a šivanje ne osjetiš jer je još sve vruće, a i ne mariš jer imam blago na grudima koje je upravo došlo na svijet.

25 vel 2012, 08:35

meni ogtt nisu radili u prvoj trudnoći a dobivala sam više nego u drugoj u kojoj jesu i na kraju sam i imala povišeni šećer :dunno
beba je bila nešto veća ali ne pretjerano ali bio je i prvi. ista dr :dunno
i to sam radila tek negdje oko 30tog tjedna.

a šivanje hmmm, ovisi kolko te capnu, ili pukneš, površinski ili dubinski, kakav je dr. daju oni lokalnu al meni nisu pričekali da djeluje tako da onih prvih par šavova sam urlala na dr više nego na porodu :ajme dugi put je išlo lakše mada je oporavak bio teži jer su me manje rezali ali sam dosta popucala dubinski pa me to poslije jaaaako smetalo :dunno ma svaki je slučaj za sebe....

25 vel 2012, 20:13

sunči super što ne moraš više mirovati.

i drugim curama :kiss za super preglede.

javila mi ginekologica da mi je test dobar. ono iz krvi za downa i ne znam više što. tako da sam sad na miru.inače bebica me sve više lupka :luv zaboravila sam taj divan osjećaj. dečki moji još ne osjete, ali zato ja uživam.
nos mi i dalje cjedi, i mužu, a mali nam je od pon bolestan, temepratura gore dole, nos, i sad još na kraju i blaži oblik afrti u ustima. luda sam na pola.

ja sam rodila na carski. bila sam pod epiduralnom cijelu operaciju tako da nisam niš osjetila. ali zato sam tu noć umirala od bolova.bilo pa prošlo. nema veze, sve zaboraviš. mene više bolila ona žuč, i kamenci i napadi. rekoh već više puta 10 puta bi rodila samo da nikada više ne osjetim te napade. na svu sreću ni neću, aš je žuč operirana :lol

idem tamaniti svoju prvu pitu od jabuka! od muke i bolesti me lovi pečenje kolača. očistila sam wc detaljno, orezala ruže, pomela tonu lišća pred kućom...vrijedna. :dada i maca je bolje, ide sam van i vrati se kad ga volja, šepa i vuče te noge vamo tamo al neda se. jak je!

26 vel 2012, 08:39

Nerica bravo za nalaze i miceka :srca Mis mali..

I ja sve vise rzamisljam o porodu, o tom sivanju i svemu i bas me strah. Nekako se u sebi nadam da ce mi gin reci da moram na carski. Znam da pretjerujem al ja se uzasno bojim poroda.Eto...

Ja opet imam problema sa stolicom...Upravo sam popila vodu od sljiva, vise cak ni sirup ne pomaze, od njega se samo naduto osjecam :conf
Neznam vise sta cu..ufff

Jucer je kod nas bilo 25 stupnjeva :shock i radili smo prvi grill. Za mene vegetarijanski al ipak grill :mrgreen
Malo smo se slikali i tek na slkama vidim kolka mi je tibica. Ajme :luv Toliko sam se veselila ovom proljecu sa tibicom i evo napokon docekala :joy

Sutra pregled, jedva cekam :drink

26 vel 2012, 10:34

kako se taj sirup zove i pomaze li on sta ?
i ja jos uvijek imam problem sa stolicom , ni setnja nije pomogla :/

26 vel 2012, 10:40

nerice, super za nalaze :zivili

sunci, portalak.

26 vel 2012, 10:59

Nerice super za nalaz!

Ja isto imam problema sa probavom, doduše imala sam ih i prije, a sad se samo pogoršalo stanje. Pomaže mi kada popijem tursku kavu na prazan želudac ili jogurt sa sjemenkama lana, kupiti ću si i Donat Mg, kažu da i on pomaže pa ćemo viditi jer me strah hemeroida.

Ne znam kako vi ostali, al ja tako ne podnosim kad izađem vani pa me netko pozdravi i ima potrebu dotaknuti mi pupicu, ja sam alergična na to. To je moje i nediraj!! :oops:
A koliko sam se priča o porodu i verzija poroda naslušala sad dok sam trudna da mi je muka postala i samo mi još više nabijaju strah koji je i ovako prisutan jer sam se tijekom dvi operacije uha kad ništa nisam osjećala al sam bila budna od straha zamalo onesvijestila tako da me strah i pomislit šta će bit na porodu al nekako još ne mislim puno na to, dok dušebrižnici ne krenu sa svojim verzijama poroda, stvarno ne razumim te ljude koji misle da nas tako tješe. Znam da mora bolit i da je prirodno da boli,al Bože rodile su i druge i naše mame i bake u još težim uvjetima pa su priživile!! :dada

Jesam se ispisala, odoh sada u šetnjicu i na kavicu dok još nema kiše, pozdrav svima :kiss

26 vel 2012, 12:21

hvala cure!

ja se ne brinem i ne bojim poroda. bar za sad. pomirila sam se da beba mora van nekako i točka. carski vam zbilja nije tragedija. ja bi evo da mogu i da mi ponude opet tako. ja sam se jako brzo oporavila. moj miš se nije htio spustiti a i prošlo je dosta vremena od pucanja vode pa su tako odlučili. žao mi je samo što nisam mogla uživati u mateju na prsima, vidjela sam ga na sekundu. tata je uživao umjesto mene. :lol

meni ne smeta ako m inetko dira trbuh. neka diraju, kažu da to donosi sreću i njima i nama. ja sam ponosna na trbuh, i nek ga pogladi tu i tamo ko želi. naravno ne bi baš da me dira bilo ko na cesti :hahaha

26 vel 2012, 13:04

nerice super za nalaze :zivili

meni isto ne smeta kad mi netko gladi trbuh :dunno zapravo mi je baš simpa. naravno ako nije nepoznata osoba na cesti :mrgreen
a poroda se ne bojim. čitav život sam se bojala poroda i misliš si da je to ne znam kaj i kad sam prvi put ostala trudna do kraja trudnoće više nisam razmišljala o tome kao o nečem strašnom. na kraju nije ni bio baš lagan porod ali stvarno zaboraviš. toliko da sam ja za 2 godine ponovila :lol i sad nakon još godinu opet :hahaha
i na prvom sam si mislila joj da mi bar sad ponude carski pristala bi odmah ali nisu mi ni nudili i na kraju mi je bilo drago da nisu. drugi put je išlo lakše a i lakše je jer točno znaš kakav smotuljak te čeka :luv

26 vel 2012, 13:24

meni ni donat ni turska kava ma nista ne pomaze, imam stolicu tvrdu popracenu sa grcevima ,
sad je vrijeme da probam taj sirup, samo me zanima jer se od njega moras napinjat , naprezat jer to ne zelim :/

sto se tice poroda i mene je ludo strah ali me je puno vise strah prijevremenog poroda i otvaranja i sl. samo molim Boga dogurat do 37tt onda cemo izdrzat i taj porod

26 vel 2012, 14:22

suncica77 je napisao/la:meni ni donat ni turska kava ma nista ne pomaze, imam stolicu tvrdu popracenu sa grcevima ,
sad je vrijeme da probam taj sirup, samo me zanima jer se od njega moras napinjat , naprezat jer to ne zelim :/

nema naprezanja nikakvog, zato ga i mogu trudnice.
prvi put su me u petrovoj iskasapili. drugi put na svetom duhu ništa. rastezala mi je babica međicu uljem nepostredno pred porod. niti jednog šava.
poroda se ne bojim. s prvim sam se malo namučila al' drugi je izletio za pola sata :lol
nadam se samo da ću na vrijeme stić do rodilišta :p

26 vel 2012, 16:52

Da vas nabrzinu pozdravim kod mene svi pod gripom osim zasad mene nadam se da ću se ja uspijet sačuvat.
Šta se tiče ogtt moj gin u dz ne šalje valjda nikoga ,koga god znam da ide tamo nikog nije poslao. U prvoj tr mene nisz slali,u drugoj je dr.Blaić(petrova) jer sam dobila 25kg,A sad mi je rekao da me ne šalje zbog Kg jer sam na +4 već zbog predustrožnost i da oni to traže da se obavi. Nisam niti prije niti sad imala povišen šećer nit bilo šta vezano za to.
Dali netko zna gdije u ZG ima servis za Omron digitalni tolomijer????

26 vel 2012, 18:43

Dobro je kad me moji ukućani i prijateljice maze po stomaku, al ne volim kad mi baš svak ko me pozdravi ima potrebu krenut rukom preko. ;)
Ja još nisam vadila šečer, mislim da moja dr. šalje da se to vadi tek od 25 tjedna, bar su tako rekle prijašnje trudnice.
Jesu li vas bebači počeli lupkati, ja sam sinoć osjećala kao da me netko grebucka po trbuhu i ko plivanje ribice pa ne znam jel to to, s obzirom da mi je prva trudnoća i cilu mi je noć bio pritisak na lijevj strani poviše mjehura ko da me netko polako probada pa sad ne znam jel to bebač ili šta? :dunno

26 vel 2012, 19:40

da vam brzinski mahnem! :mah
meni je šećer za sad dosta nisko, nadam se da bude tak i ostal :moli
znači velite sirup od šljiva? dobro je znati jer više ne znam kud od muke sa stolicom... :gaah

26 vel 2012, 20:41

zar i ti renesmee ?

27 vel 2012, 08:19

zara a di su kupila toplomjer? ja sam nedavno kupila omronov inhalator u Medikoru. mislim da su oni uvoznici za Omron pa možda da ih pitaš za servis :dunno
http://www.medikor.hr/

27 vel 2012, 09:14

:)
Zadnja izmjena: Stellina; 27 vel 2012, 10:56; ukupno mijenjano 1 put/a.

27 vel 2012, 09:18

Jutro curke :zivili

Ja sam se napokon procepila.. :hahaha Ufff taj zatvor! Dva jutra sam pila vodu od namocenih sljiva i evo napokon sam uspjela. Nesto jucer, nesto danas... Mislim nastaviti piti tu vodu. Prelijem par sljiva sa 2 dcl vruce vode i ostavim da se namacu preko noci i ujutro odmah na eks popijem :mrgreen

Danas pregled :joy

Ja sam jucer onako nesto bezveze svrljala po internetu, i pitala se kakav me sad pregled ceka, kad onom jedino se se podudara sa mojim tjednima i sta bi mi sad mogla raditi je morfologija. Sad ja neznam dal vi znate sto je to i kak se to zove . Ovdje kod nas bi u prijevodu znacilo morfoloska ekografija gdje u biti gleda sve organe, mjeri, vaze, odredjuje spol, gleda posteljicu gdje je...pregled traje oko sat vremena.
Prosli put mi nista nije rekla da cemo to raditi...ili se ja ne sjecam...Koliko sam citala radi se o jednom od najbitnijih ultrazvuka, a ja nisam pojma imala do jucer :ajme

27 vel 2012, 10:35

Jutro

Nana :dada bebica je to

Snow jesi ti počela svoju osjećat. Moja je još uvijek sramežljiva ali čujem je lagano tu i tamo par puta dnevno. Kaže dr da je to zbog dodatnih kila u ovoj trudnoći.

Stella otišao ti post dvaput :D Sretno na pregledu danas

Ja ulazim u 7 mjesec odnosno u treće tromjesečje :nesvist
Tema je zaključana