Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
19 ožu 2012, 19:18
mamac dvije proljetnice su ti sad tamo na tecaju,a u Petrovu cu i ja aBd
19 ožu 2012, 23:23
ja ću u vinogradsku kao i prva dva puta
kod nas je prekrasno vrijeme i stalno sam po vani. što s djecom što bez

plus preseljenje i radovi u novoj kući
20 ožu 2012, 08:55
Jutro,pa da,proljece
rusulice javi kako je bilo na pregledu
20 ožu 2012, 09:07
ja ću na sv. duh, kao i prvi put.
stvarno je savršeno vrijeme. još mi je starije dijete doma prošli i ovaj tjedan pa po cijele dane landramo
20 ožu 2012, 10:14
ok, thnx rajvos, raspitat cu se onda kod proljetnica o petrovoj
mi jucer bili na pregledu, sve ok...bebica je vec okrenuta prema dolje glavom, kaze doc da se u ovim mjesecima vec ugnijezdi u tom polozaju i da se vjerojatno vise ne bi trebala sad okretat!!! nisam znala da tako rano, al ajde super, nek i ostane tako kad se vec smjestila
ispalo je da ovo kaj me najvise lupka da su joj to nogice i rukice...a bome ima dobar udarac onda
proljece na vratima
20 ožu 2012, 10:48
i mi smo jučer bili na pregledu. sve je ok i cura je kao što sam predosjećala. Laura se jako veseli seki.
i moja bebica se ko prava mala štreberica već okrenula u položaj za porod
20 ožu 2012, 10:51
e da ovaj put sam iznenadila samu sebe dobivši samo 1 kilo iako sam do sad svaki put u istom periodu(po 5 tjedana) dobivala po 3 ili 4. Nisam ništa posebno pazila pa mi nije jasno kako sada tako malo a onda kad sam pazila dobivala sam 4. No ne bunim se super, sad sam ukupno na + 11 u 30 tt, jel to puno?. S laurom sam u isto vrijeme bila na 3 kg više
20 ožu 2012, 10:55
rusulice cestitam na curi
20 ožu 2012, 11:28
Rusulice čestitke, malo ženskog pojačanja
20 ožu 2012, 12:22
jutro curke...
i ja sam još tu,iako slabo pišem..
jučer mi je gin rekao da je 99%curica i jako sam sretna..Inače,za one koje ne znaju imam 2 sina..
zabrinulo me je malo što mi je bebica na zadnja 2 pregleda na zadak,i spomenuo mi je mogućnost carskog reza ako tako i ostane..
rekao mi je da je jako mala šansa da se okrene,jer će sad bebać ići u dužinu i dobivati više na težini..
Ima li još koja sličnu situaciju?
20 ožu 2012, 12:28
Curke hvala.
Vk pa mislim da je još prerano za takve prognoze, ima beba još puno vremena i mjesta da se okreće. ja sam u 30 tt pa ne mora značiti da je položaj konačan a kamoli kod tebe koja si tek prešla pola puta
20 ožu 2012, 12:42
rusulica,
čestitke na curici
20 ožu 2012, 12:48
Vk1986 je napisao/la:rekao mi je da je jako mala šansa da se okrene,jer će sad bebać ići u dužinu i dobivati više na težini..
Ima li još koja sličnu situaciju?
ovo nije istina, pogotovo što si manje trudna nego ja
meni je na prošlom pregledu bio 'naglavačke' već spreman za porod a na jutrošnjem se ponovno okrenuo. kaže gin da se ništa ne brinem i da ima još vremena okrenut se.
inače sve ok osim što imam neku upalu pa sam dobila vaginalnu kremu. sutra bi mi i urinokultura trebala biti gotova pa ćemo vidjeti.
rus, čestitke i zavid na pišuljici

malo sam pretjerala s glupostima prošli mjesec pa sam na +9kg
20 ožu 2012, 13:05
silki je napisao/la:rus, čestitke i zavid na pišuljici

oš se minjat

mene mm već pita kad ćemo na treće ili četvrto

zapravo bi volila imat oboje iako meni osobno u ovom trenu odgovara cura jer sam u financ stisci a imam puno curičastih stvari tako da nemam ekstra troškova
20 ožu 2012, 13:09
rusulice čestitam na curki

i tebi Vk1986.

isto mislim da je prerano prognozirati carski pogotovo ako ti je treća trudnoća kažu da se kod višerotki dijete može u zadnji tren okrenuti. tako da ne brineš. ima ona još dosta mjesta za preokrete

ja idem u četvrtak na ogtt. malo su me iznenadili kak su mi dali termin tako brzo jer sam mislila malo pripaziti do testa a sad imam samo danas i sutra za pripaziti

a i to mi je već teško. ne znam što ću ako mi odrede dijetu.
20 ožu 2012, 14:47
cure ako koja zna - što se sad koristi za njegu pupka? navodno bivacin prah nije više u igri? ili je? ili octenisept? ili rivanol?
20 ožu 2012, 14:48
rus, može trampa naravno

ajde, ajde ti i možeš na treće al' ja zatvaram butigu. em sam stara, em čangrizava, em mi ova trudnoća jako teško pada.
snow, držim fige da te trudnički dijabetis preskoči ovaj put. ak' se ipak ponovi izgurat ćeš, šta sad.
MON, tp, aj mi pomaknite termin na 18.06.
thnx!
za pupak samo octenisept i sterilne komprese, tako sam s borom.
20 ožu 2012, 14:52
pomicem silki!
rus i vk cestitke na curicama

vk cudi me da ti je to gin rekao. bas cudi obzirom koliko si trudna. dakle to ne stoji i jos je rano za takve prognoze.
20 ožu 2012, 14:57
mi smo za pupak koristili byvacin prašak i octenisept po uputama patronažne.
20 ožu 2012, 15:01
mislila sam da se byvacin više ne proizvodi?? a kako ocetenisept, jel nasprejaš sve ili šta? i jel treba prije okolno područje brisat alkoholom?
20 ožu 2012, 15:02
duplaju se postovi
Zadnja izmjena:
rusulica; 20 ožu 2012, 15:06; ukupno mijenjano 1 put/a.
20 ožu 2012, 15:05
silki je napisao/la:rus, može trampa naravno

ajde, ajde ti i možeš na treće al' ja zatvaram butigu. em sam stara,
je baš si baba, šta je je

a tamo na trudničkoj modi faktički ponijela lentu najseksi trudnice
Snow držim fige da nema cukra
hvala vam svima
20 ožu 2012, 15:07
ovo su ti upute sa sv. duha. našpricaš octeniseptom, očistiš i posušiš sterilnom kompresom.
kad dobro posušiš staviš frišku kompresu i pelenu.
nikakav alkohol. bivacina nema u prodaji 4 godine sigurno
http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopi ... 48&t=45026pusti lentu rus, lako je babu zategnut al' kad se skine

thnx tp
20 ožu 2012, 15:16
silki,
prošle godine sam rodila na sv duhu i rekli su bivacin prašak i octenisept da koristim, valjda svakome druge upute daju i mijenjaju se pravila kako se kome hoće.Prašak se proizvodi i dandanas. Osim bivacin praška koristi se i tirosur prašak.
20 ožu 2012, 15:26
rusulica je napisao/la:mislila sam da se byvacin više ne proizvodi?? a kako ocetenisept, jel nasprejaš sve ili šta? i jel treba prije okolno područje brisat alkoholom?
nama su upute bile ovakve - kod svakog presvlačenja staviti prašak na pupak i sterilna kompresa, a octenisept samo ujutro i navečer.
20 ožu 2012, 15:35
ej curke!
evo mi smo danas bili na anomaly scanu i sve je super, i još smo 99% sigurni da je cura!
20 ožu 2012, 15:36
Rusulice i Vk1986 čestitam na curkama!
Što se tiče njege pupka ja sam prije 3 i pol godine koristila octenisept. Povremeno bi s njim našricala pupak i prebrisala sterilnom kompresom da ne bude vlažno
Ja sve o njezi, porodu i dojenju ostavljam za kasnije, stalno mislim ima još vremena pa ništa ne čitam, a dosta stvari se promijenilo u ove 3 godine, a i dosta toga sam zaboravila
20 ožu 2012, 15:41
Bok curke
našpricaš octeniseptom, očistiš i posušiš sterilnom kompresom.
kad dobro posušiš staviš frišku kompresu i pelenu.
Tako su i mojoj priji koja je lani rodila rekli i samo to je radila, a ona koja je prije dvi godine rodila je i bivacin prašak koristila, pa sad ti budi pametan, očito zavisi od babice do babice šta se koristi. :
Može jedno pitanje, ja imam tako obilan iscjedak, da mi se ponekad pričinja da sam se i popiškila, pa sad jel se još kome to dogodilo, ne znam jel to sad tako krenilo zato što me teta kozmetičarka očistila pa sam ko "čelava pjevačica"

ili je to normalno?

Rusulice i Vk1986 čestitam na curkama!
Zadnja izmjena:
nana44; 20 ožu 2012, 15:43; ukupno mijenjano 1 put/a.