Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Ljetne mame i bebe (14.dio)

02 svi 2012, 16:30

nana44,

imaš ovdje o tome više
viewtopic.php?f=35&t=47968
http://www.roda.hr/article/read/dojke-u-trudnoci
http://www.roda.hr/article/readlink/1142

02 svi 2012, 17:33

Ja sam spavacice u c&a kupila i definitivno ih obozavam od kad sam trudna. Imam sa kravama, snoppy itd. i nisu bapske :mrgreen Ponijet cu jednu dvije u bolnicu, a za bolnicu sam kupila na kopcanje naprijed i potrosila sam neke sitne pare jer su bile na snizenju.

Nego, moram se izjadati... :place

Prosli tjedan sam radila vadjenje krvi da vidim dali sam alergicna na gluten jer se u zadnje vrijeme osjecam lose nakon pojedene pizze il paste, pisala sam o tome. Uglavnom dr. je rekla da ce mi svakako javiti rezultate aku bude ista ili nista tek tolko da sam s mirom. I vidi vraga, zove me danas njezina sekretarica da me dr. hoce vidjeti sutra. U pol deset imam termin i uopce neznam sta misliti. Sekretarica mi naravno nista nije htjela reci jer kaze da ne smije, a dr. je vec izasla iz ordinacije tako da sam sad fino na iglama. :place Rekla mi je samo da mi je dr. porucila neka se ne brinem :shock Kak da se ne brinem :conf :place
Hebem ti sve!!

02 svi 2012, 19:36

Ajme teskog dana, a vrucine....
Da vas pitam ja sad zadnjih sat vremena bebu osjetim skrooooz nisko dole, kao da mi se vrti između jajnika, to u redu? Na zadnjem pregledu je bila glavom doli, da li je to zabrinjavajuce? I isla sam pišati danas bar 25 puta, prekjuce radila kks i sve uredno, danas stigla i urinokultura- sterilna, a ja pisam li pisam, ne mogu se ni namistiti, lijevi bok ni pomisliti, na desni mogu malo, najbolje mi na leđima a ako sam duže počnu me križa boliti, nigdje ne hodam a noge k'o balvani
Stellina probaj ostati mirna :hug

02 svi 2012, 21:08

rajvos je napisao/la:Ajme teskog dana, a vrucine....
Da vas pitam ja sad zadnjih sat vremena bebu osjetim skrooooz nisko dole, kao da mi se vrti između jajnika, to u redu? Na zadnjem pregledu je bila glavom doli, da li je to zabrinjavajuce? I isla sam pišati danas bar 25 puta, prekjuce radila kks i sve uredno, danas stigla i urinokultura- sterilna, a ja pisam li pisam, ne mogu se ni namistiti, lijevi bok ni pomisliti, na desni mogu malo, najbolje mi na leđima a ako sam duže počnu me križa boliti, nigdje ne hodam a noge k'o balvani
Stellina probaj ostati mirna :hug

Dobrodosla u visoku trudnocu :zivili sve je to u redu :5 Ja sad kao da se nit ne dizem s wc-a koliko puta idem piskiti, a bebu ces osjecati sve nize i nize na kraju ti vec po kanalu kopa :ajme :kiss

02 svi 2012, 21:40

Sretna hvala :kiss
Ja vas pratim popodne i sve cekam kad ce netko napisati sretna ostala u Petrovoj a ono nista

02 svi 2012, 22:10

Sretna ima zajebanog sinka pa me muci i ne misli prestat :nesvist :hahaha Neka odmara ako mu je dobro unutra, kad izađe tako i tako mu necu dat disat od pusa i nanasanja :luv :kiss

02 svi 2012, 22:19

vece ljetnice...mene vec dva dana lijeva noga muci,jedva se krecem...ko ce joj znati sta je...a djecaci su sve vise aktivni,toliko da odskocim sa kreveta kad me udare...

02 svi 2012, 22:35

:mah
Stellina sigurna sam da je sve ok. ne brini ,
Ja dojke kao i trbuh od poćetka mažem sa bademovim uljem i kremom protiv strija i malo ih masiram,bradavice ne diram :bigno
Evo ja danas bila na pregledu, sve je u redu, bebica teška 830g kaže dr. da sve odgovara tjednima i potvrđeno idem na carski nije mi baš drago ali eto što se mora,mora :nesvist e sada kod pregleda je rekao da je sve super ali na nalazu mi piše to ja baš ne razumijem pa ako netko zna što bi to moglo značiti :Vag/F=x/3,portio,ali malo smekšana CC za vršak prsta uloživ :conf nije valjda da sam se poćela otvarati pa valjda bi mi to rekao :conf

02 svi 2012, 23:36

Curke hvala za odgovore, ja ih isto mažem bademovim uljem kao i trbuh.

Rajvos ja sam non stop na wc-u,po noći više vremena provedem piškeći nego spavajući. Ja svoju isto osjećam skroz tako nisko,a od početka je glavom dolje.

Stellina vjerojatno nije ništa strašno,to dr vole malo dramatizirat. :hug

Nana30 meni se to čini ko da ti je cervix malo omekšan i otvorena si za vrh prsta,malo više miruj i nije to tako strašno. Moja je prija bila prst otvorena, tjedan dana strogo mirovala i zatvorila se, da je nešto strašno dr bi ti rekao. :hug

MamaMu meni je tako bilo s desnom nogom, beba mi neki živac pritiskala,magnezij mi je pomoga.

03 svi 2012, 02:41

Potpisujem sve sto je nana 44 napisala
Nana30 i meni je ista dijagnoza od 22tt, dakle nista strasno, cerviks smeksan, a vrsak prsta uloziva ne znaci otvorena al isto uspori obavezno

03 svi 2012, 08:11

Od danas sam sluzbeno 10 kila u plusu :nesvist Toliko o famoznih 12 kila koje nebi trebalo prekoraciti. :ajme

Uzalud mi sta sam jucer u restoranu jela samo zelenu salatu...a jos i sutra imamo jednu veceru :ajme Mrzim restorane od kad sam trudna. Jedva cekam da se porodim pa da mogu jesti ko covjek. Hebem ti kile :gaah
A vaganje tek 15-og, pa gin ce me objesiti tamo :oops:

03 svi 2012, 09:00

stellina baš mi je žao što imaš takav pritisak zbog kilaže.
stvarno se ne bi trebala toliko patiti i brinuti oko brojki. sad kad sam te vidjela vidim da zaista nemaš razloga za brigu. stvarno. ako ti je gin stroga pretrpi njene prigovore i nastavi po svom. opusti se, skinut ćeš sve te kile .

03 svi 2012, 09:03

To mi je i najtuznije. :place Ja sam sebi ok i super se nosim sa tim kilama jer ih ne vidim nit osjecam, al imam teror od nje jer uopce nije ugodno kada mi pocne brojiti i stavi me pred zid. :place Ako i ovaj put pocne reci cu joj da nek me bar ostavi na miru zadnja dva mjeseca :whew

Odo sad kid doktorice da vidim sta mi ona ima za reci :roll Nadam se samo da nije nesto ozbiljno. Javim vam na face! :mah

03 svi 2012, 09:16

Jutro
Evo napokon i ja splasnila, sinoc lijepo upalili klimu i u 10 zaspala do 2, onda rastvorila prozore i spavala do 7, :) , evo sad nam i neka kišica propadiva, odmah se bolje osjećam
Stellina sretno kod te dr, a za kg ta tvoja neka čudna, ako nemaš problema sa tlakom i šečerom ne vidim u čemu je problem
Eeej, vidite moj ticker :p

03 svi 2012, 09:28

rajvos je napisao/la:Eeej, vidite moj ticker :p

:zivili

a potaklo me da pogledam u svoj i vidim ovih 30 i šokiram se :shock pa kud prije. sve ne vjerujem, jel to dobro računa?!?! :p

03 svi 2012, 10:03

pozdrav!

stellina, ne brini zbog kila, nisi dobila neku pretjeranu kilazu. 12 kg je idealno, ali i to je relativno. glavno da je s trudnoćom sve ok.
nadam se da su ok i ti drugi nalazi koje cekas.

rajvos, sve je to normalno, sve nas to više ili manje čeka ili već sad muči. al isplati se :dada.

nana30, onaj prvi dio ne kužim, a ono poslije je isto kao kod mene - cerviks malo omekšan i otvorena za vrh prsta (valjda vanjsko ušće maternice). moj gin. kaže da je to noramlno kod žena koje su već rodile i da ne brinem, a u bolnici su mi ipak preporucili mirovanje (doduse ne strogo), tako da bih ti preporucila da za svaki slucaj malo "usporis". i tvoj gin. očito misli kao i moj - da je to ok. upozorio bi te da misli da je zabrinjavajuće.

jutros sam budna od 6. obično muž vodi Jelenu u jaslice (jer ja nastojim mirovati), a on radi od 7 pa moraju rano ustati. međutim, noćas se dosta budila i nemirno spavala, čini mi se da je ružno sanjala, pa sam je pustila da spava do 7:30 i odvela je ja u jaslice za promjenu. usput sam obavila na brzinu nešto u gradu.
sad sam doma i ostatak jutra se planiram odmarati.

03 svi 2012, 10:45

nana44 je napisao/la:Curke hvala za odgovore, ja ih isto mažem bademovim uljem kao i trbuh.

Rajvos ja sam non stop na wc-u,po noći više vremena provedem piškeći nego spavajući. Ja svoju isto osjećam skroz tako nisko,a od početka je glavom dolje.

Stellina vjerojatno nije ništa strašno,to dr vole malo dramatizirat. :hug

Nana30 meni se to čini ko da ti je cervix malo omekšan i otvorena si za vrh prsta,malo više miruj i nije to tako strašno. Moja je prija bila prst otvorena, tjedan dana strogo mirovala i zatvorila se, da je nešto strašno dr bi ti rekao. :hug

MamaMu meni je tako bilo s desnom nogom, beba mi neki živac pritiskala,magnezij mi je pomoga.

pijem ja mg odavno,al ovo me vec 5 dana izmori...od straznjice pa sve do stopala,ako napravim bilo kakav nagli pokret samo ukoci i nema micanja...sepam k'o zgazena macka :(

03 svi 2012, 10:55

Rajvos, dobrodošle u 8. mjesec :zivili
još malo :dada

03 svi 2012, 11:48

Stellina jesi se vratila?

03 svi 2012, 12:10

Desert rose i ti isto :zivili
Stellina bice isla na posao poslije dr, sigurno ce se popodne javiti

03 svi 2012, 12:39

Ljetnice, koje bademovo ulje koristite za mazanje?
Koje preporučujete za bebu?

03 svi 2012, 13:44

danna ja sam koristila u prošloj trudnoći bademovo iz dm-a za sebe, parafinsko iz ljekarne za bebu. sada sam kupila babylove mama za sebe, a za bebu mislim da neću ni jedno. sada sam čitala bilješke sa tečaja iz poliklinike vili od prije 3 godine kada sam bila i tada je dermatologica dr. nola rekla da u biti ni za nas ni za bebe se ne preporučuje mazanje uljem. za nas je najbolje obično mlijeko za tijelo za suhu kožu. ja koristim crveno garnierovo. već sam i prije našla isti podatak, ali više ne znam gdje. ako nađem prikeljit ću.

rajvos i desertrose dobro došla u 8 mjesec :)
stellina nadam se da nije ništa zabrinjavajuće sa nalazima :)
azul nadam se da ćeš riješiti diplomski. ja sam svoj riješila u prošloj trudnoći 3 mjeseca prije poroda i to mi je definitivno bio super potez ;)
mamamu nadam se da će ti bolovi proći. odmaraj!

spavačice - ja sam dvije kupila u h&m-u za prošlu trudnoću i sad sam ih opet izvadila jer mi je prevruće. inaće ih ne nosim.

ja sam kupila dio stvarčica za bebu, ali imam još tonu toga za nabaviti. jučer sam slagala popis da vidim šta mi treba.

03 svi 2012, 13:56

došla sam vidjet je l' nam se javila stellina.
držim fige da sve bude ok. ovaj prirast težine je skroz ok. a na njegove komentare napravi kako ja, odklimaj i kroz jedno 'nutra kroz drugo van. meni je vaganje najstresnije u svakoj trudnoći :lol

koristim alverde ulje protiv strija i odlično je. na pumpicu je pa se lakše nanosi i skroz je povoljno. klince nikad nisam mazala uljima već bi na kupanju kapnula par kapi maslinovog u kadicu prije nego bi ih izvukla van.
nema nikakve potrebe bebinu kožu mazati uljima/losionima/mlijekom. što manje kemije to bolje.

rajvos :zivili

je, je snow sigurno krivo računa :lol kao i moj :lol

03 svi 2012, 15:30

ja grudi mazem zagrebackim melemom i kremom protiv ragada,posto su od dojenja klinke malo ispucale bradavice,pa da sprijecim dalje pucanje...
ja juce uzela jgl bademovo ulje za tijelo,a stomak mazem melemom protiv strija,mada ih ima i iz prve trudnoce,al briga me...opet se ja obucem u dvodijelni kupaci :mrgreen

04 svi 2012, 07:15

Jutro :mah
Samo da vas pozdravim

04 svi 2012, 08:04

:mah

ja budna od 5 :mrgreen
do sad sam se već naradila :lol
odo malog odbacit u vrtić pa dalje u akciju.

04 svi 2012, 08:33

Ja ok spavala. Sinoc me susjeda poprilicno iznervurala pa je taj adrenalin uzbudio maloga. Jedva se smirio i on i ja :/

04 svi 2012, 10:29

vidim da su se mnogima ovi tickeri pokvarili :hahaha
je je , blizu smo.... :shock

ja jucer provela shoping day....nasla onu spuzvu za komodu za previjanje! :yess
al mucim se s tim grudnjacima za dojenje :gaah
oni koje sam do sad imala me poceli stiskat, a i koji god probam me stisce :roll
i oni topici u hm-u imaju tu lastiku jaku, prenatal, mamanova....pa dobro kaj samo ja nemrem nac nesto sto mi je udobno? ili su kosarice velike ili su dobre a dolje stisceeeee....
gledala sam one u mulleru bi ili ne bi (imaju 2 vrste) al sumnjam da bi ti bili bolji....
ne znam vise gdje da trazim ... :conf

04 svi 2012, 10:36

mamac meni su ti iz mullera najbolji :5

ja niš ne šopingiram. moj šoping jedino po placu. kupila danas ribice i blitvu bit će fini ručak :liza
imam još nešto sitno za pospremiti i sve je spremno za moje momke da preko vikenda unerede :ajme :lol
mm mi ide za vikend u viksu po robicu za bebejca pa da krenem sa prebiranjem. ajde da to barem donekle sredim :roll

04 svi 2012, 10:37

ja spavala do 9 ipol. kako je dobro biti sam doma. ja patim od ranog nestinga i čišćenja i slaganja. cijeli dan neki klinac radim. mateju sam prebacila papire za drugi vrtić tu na Kastvu kod nas i nadamo se upadu jer mi je onaj predaleko iako smo zadovoljni s njim.

ja ok, beba lupa jako. i čak se buni kad sam na nekom boku ili položaju koji mu ne paše pa udara još jače. :hahaha

ja nisam još niš pripremila, sad sam u fazi slaganja ormara,moram osloboditi prematalicu za bebu. jer u njoj mi stoji matejeva roba. jel prerano da već sad perem robicu? jel tako.

spavaćicu sam dobila na poklonjoš prošli put, a doboro bi mi došla još jedna za bolnicu na naramenice il nešto. potražiti ćemo. neke lijeve mi je posudila prijeateljica, al su samo za po doma.

stellina otkantaj tu dokicu u njene prigovore o težini. bogte ko da si slonica u najmaju ruku. drž se i nedaj se.
Tema je zaključana