Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Ljetne mame i bebe (16.dio)

21 svi 2012, 21:23

Curke kako vi tu bebu dole stavite, gdje pise sedmica i dan trudnoce? :dunno

21 svi 2012, 21:41

silki je napisao/la:žabice
slika
ove iz c&a nemaju stopala. za ljeto super. gore bodi i super.

E mislila sam da bi to moglo bit to. Ja to kupila u Mani. Inače mi žabice zovemo hulahopke, pa me eto to bunilo :p

21 svi 2012, 23:21

Inka89 dobrodošla!
Klikni na nečiji ticker od nas i onda samo slijedi upute

21 svi 2012, 23:55

[code][/code]slikaslika eto uspjela ja :D .

22 svi 2012, 00:27

mozda na krivo mjesto pisem al samo mi jedna informacija treba ...dali je ijedna od vas koristila ili koristi diazepam u trudnoci ? meni ga ginic prepisao za smirenje i bolove ali citam unutra da je zabranjeno trudnicama i dojiljama pa me sad malo strah popit tabletu :place

22 svi 2012, 00:28

inka89 je napisao/la:[code][/code]slikaslika eto uspjela ja :D .

Ovak će ti se vidjeti samo u ovom postu. Odi na profil, potpis i tu ubaciš link.

22 svi 2012, 03:42

iva, meni su hulahopke - hulahopke. one skroz uske uz tijelo, rijetko 100 % pamuk i nose se zimi :lol
sto naziva za istu stvar.
za ovo sam skužila da se zovu žabice prvi put na deklaraciji :lol

inka89 je napisao/la:Silki, kod nas ko se odluci za maticne, mora potpisati ugovor najkasnije do 36 sedmice.
Ja mislim da je i bolje malo ranije.

kod donacije predpostavljam da imaju svoj sistem, kod pohrane za osobne potrebe mo'š kad hoćeš. mislim naravno da je zgodno imati sve spremno kad trudovi krenu :lol

evo, vilenim već sat vremena. vrtila sam se vrtilapa odustala i digla. prvo me probudila žgaravica, sad mi trnu ruke. i tak :kima čari zadnjeg mjeseca. čekam dami se žgara smiri pa si idem skuhat kavu :ajme

inka, dobro je al' ga moraš zalijepiti u potpis u svom profilu, kak ti veli ofca. i makni ovo ispred [code][/code]. to ti je višak.

22 svi 2012, 07:40

nana44 je napisao/la::hahaha :hahaha
to je tvoje kukanje o kiši dalo ideju ili Mon ili Silki da ti napišu

:hahaha :ajme Ajd dobro je, nek su se skrasile :nokti

Dobro vam jutro :mah
Ja sam spavala ko zaklana zbog cega vjerujem da necu imati potrebe prileci opet oko deset :ajme

Dovukla sam stvari sto su se susile i za malog imam vise za peglanje nego za nas dvoje. Kak se uopce peglaju ti mali bodici ako mi je pegla veca od njega? :hahaha

Jucer sam bila na tecaju, od pol sedam do pol deset :nesvist Kad crkla nisam. Ona babica tamo zaboravi da smo mi trudne pa se rasprica, a najgore od svega postavi nas na koljena da nam kao pokaze neku vjezbu i onda se zaprica o nekoj drugoj temi , a mi i dalje na koljenima ko sirocad i tako u krug :nesvist

Sljedeci termij nam je 31.5 sa muzevima i idemo vidjeti salu za porodjaj, jedva cekam :yess

22 svi 2012, 09:40

Inka, dobro došla :zivili

tina2775 je napisao/la:dali je ijedna od vas koristila ili koristi diazepam u trudnoci

diazepam (apaurin, normabel) se često daju u trudnoći zbog relaksacije mišića, iako samo i isključivo uz preporuku liječnika. ja sam nakon amniocenteze popila jedan normabel i sve je bilo ok.

22 svi 2012, 11:46

Evo i mene sa najnovijim infom, prof. mi rekao da budem pripravna i za prijevremeni porod i sutra deksametazon da ubrza razvijanje pluca, kaze predostroznosti radi, kks, koagulacija, ctg za sada sve uredno, sutra puna 34tt, da mi je jos 3 tjedna izdrzati

22 svi 2012, 13:02

ma naravno da ćete izdržat do 37 tt. držimo fige :jadnimi

moooooooooooooooooooooon, tp, vratite nam sladoleeeeeeeeeeeeeed :kiss

22 svi 2012, 13:17

Evo copy pastam sa face preljena za ponovno pisanje,ali za one koji tamo nema :)
curke eto i mene preumorne i nesipavane,klnci imaju neku viroz pa kašlju po cijelu noć,a kad oni ne kašlju ja moram piškit i tako iz noći u noć. noćac s sam 12 puta išla na wc-prestrašno!!!!!! popodne snjima moram u 14 kod ped sa Ivanom a poslje dr sa Antonijom,a vrijeme katastrofa!!!!! ubija me ovo sivilo i kiša. stan i dalje stoji na pola pokreče jer muž zbog prirode posla radi prekovremene nit mog dalje išta radit nit ovo raskopano čistit,uh tako me to živcira a vrijeme ide...... evo danas već 37+3!!!! valjda ću sve stić napravit.
E da kupila jučer izdajalicu Tommee tippe ovak mi se čini ok,kupila sam i njihove anti -colic bočice i kupila sam si njihove i šeširiće za dojenje pa će i to isprobat,i nadat se da će ona barem na to moć vuć ak ne opet jednogodišnje izadajanje ili koliko već bude išlo....

22 svi 2012, 13:59

silki je napisao/la:moooooooooooooooooooooon, tp, vratite nam sladoleeeeeeeeeeeeeed

sladoled vraćen :salut

silki, ne vidim ti doktora u avataru...

22 svi 2012, 14:08

Cao curke, kako ste se naspavale? Ja nikako oko 4h sam zaspala. Mislim da su mi pocele one bh kontrakcije, kad su vama pocele? :kiss

22 svi 2012, 14:42

silki je napisao/la:ma naravno da ćete izdržat do 37 tt. držimo fige :jadnimi
potpis, :hug.

22 svi 2012, 15:08

rajvos drz'te se :hug

inka ja nisam sigurna jel sam ih uopce imala ili nisam , znao mi biti tvrd trbuh ali ne sjecam se kada je prvi puta to bilo :dunno

22 svi 2012, 15:13

:mah

Ja odvalila jutros do 9 ipo, al sam zato u ponoć jela tortu jer su me trnci hvatali i nisam mogla zaspat, pa sam od 5-6 muku mučila sas žgaravicom. Ja te Bh kontrakcije nisam osjetila, možda sam ih i imala al ne znam da je to to, bolje inače bi se vjerojatno prepala sva :znoj .
Ovde pada kiša i samo zijevam, sva sam nikakva od ovog vremena, valjda će ubrzo sunce doći, al zato bebolina tulumari u svih šesnest. Jedete li vi jagode, jer svi govore da ne jedem puno jer su alergeni?! Ja imam domaće, ne špricane, i čitala sam na netu da su to zablud da štete u trudnoći, pa sam valjda neće ništa bitm od malo jagodica, uostalom nek se navikava na okuse odmah sad dok je unutra u toplom.

Rajvos evo i ovdje šaljem :kiss i :hug

22 svi 2012, 15:21

Hvala vam cure na odgovorima, ja bas osjetim bh kontrakcije i bas su neugodne.

Sto se tice jagoda smijes da jedes jer sam ja prije dvije sedmice bila na kontroli i pitala ginekologa za jagode i kaze da smiju trudnice da ih jedu.

22 svi 2012, 16:12

ja se danas isfrizirala,nokte nalakirala i skontam nakon tusiranja:NE MOGU SI ODSJECI NOKTE U NOGA!!! :ajme jedva nekako,srce mi u grlo doslo...kako li cu tek za mjesec??? a o gospodjici V. da ne pricam,nju sredjujem onako otprilike :oops:

ja jagode jedem,al isto domace imamo,a nisam nikad cula da ih ne smijemo jesti

22 svi 2012, 16:36

mah svima! :mah
pa kaj se jagoda tiče, u trudnoći ne smetaju, al kolko sam čula već dosta cura doktori su im toplo preporučili ne ih jesti za vrijeme dojenja upravo zbog alergija :dunno

inače mi kupili kolica - peg perego 3u1 :joy
slika

22 svi 2012, 17:08

Moja Laura je bila alergična na kravlje mlijeko i jaja i po genetskoj predispoziciji velika je vjerovatnost da će i ova beba biti alergična na nešto. zbog takvih se i preoizvodi nan hipoalergeno (dakle za one kojima je vjerovatna alergija ali nije potvrđena). s obzirom da je alergene primala kroz moje mlijeko isključivo pitala sam svog gintrebam li u trudnoći izvjegavati jake alergene a osobito mlijeko i jaja tj može li to utjecati na plod. rekao je da ne brinem, da to što jedem u trudnoći nema utjecaja na razvijanje alergije kod ploda. ipak negdi sam pročitala da je dobro jesti jabuke u trudnoći, da one smanjuju alergije kod nerođenih beba :dunno

22 svi 2012, 18:46

imam jedno pitanje, unaprijed brinem se za sve, pogotovo kad je nešto novo u pitanju:)
Šta je potrebno tj koji dokumenti za prijavit bebu? kako sve to ide? Policija, općina hzzo? Nemam hrvatsku osobnu ni državljanstvo tj na privremenom boravku sam sad 5. godinu - imam i JMBG i OIB...
Mislim na Split...

22 svi 2012, 19:56

nama su na tecaju u bolnici rekli da smijemo jesti jagode normalno, kao i kikiriki (s tim da je preporuka onaj u ljuski samo zbog masnoca i kalorija a ne zbog alergija)
dakle nema brige, papajte i uzivajte, ja se davim u njima zadnjih dana :srca
a poslije kad dojimo rekli su da smijemo svo voce, s tim da ga uvodimo malo po malo da vidimo kako dijete reagira, te da se narance i limun najteze podnose jer imaju jake kiseline ...
takoder da kad dojimo izbjegavamo hranu koja napuhava (grah i sl, te neko povrce tipa spinata :dunno ) u pocetku..
hm, ne sjecam se sto su jos spominjali, previse info :ajme

22 svi 2012, 21:37

Dobrodosle nove cure :buket. Uletile ste u sami finish :)

Jagode mozete u trudnoci a kad dodje beba lakse s alergenima. Treba pratiti bebu i njene reakcije.

Rensemee kolica su super. Odlican izbor :5

Karolina mogu ti sutra napisati kojim redom, gdje i kako prijavljuhes bebu. Imam to negdje zapisano. Ako se tko ne javi prije :kiss

Stellina nitko od nas svoj podnick ne bira sam. Vec nekoj od "pametnih" izjava netko kumuje tj predlozi moderatorima :) ;) koliko si se zalila na kisu i vrijeme ova recenica je bila vrhunac :lol imas podnick vec skoro mjesec dana :faca

22 svi 2012, 23:34

MamaMu je napisao/la:ja se danas isfrizirala,nokte nalakirala i skontam nakon tusiranja:NE MOGU SI ODSJECI NOKTE U NOGA!!! :ajme jedva nekako,srce mi u grlo doslo...kako li cu tek za mjesec??? a o gospodjici V. da ne pricam,nju sredjujem onako otprilike :oops:

S noktima sam se i ja borila sinoć. ;) Nogu dok stojim stavim na povišeno i onda narihtavam trbuh. Kad me mm vidio umro je od smijeha. Gospojicu vidim samo u ogledalu pa onda to prepuštam stručnjacima jer bi u mojoj verziji izgledalo ko da je bila kod frizerke na speedu. Sad se još spremam srediti ju do kraja da ne moram trpiti brijanje prije poroda. :nesvist Valjda bum preživjela.

Rajvos :hug

BH kontrakcije nisam osjetila.

Super kolica Renesmee :up

23 svi 2012, 08:41

snowwhite je napisao/la:Stellina nitko od nas svoj podnick ne bira sam. Vec nekoj od "pametnih" izjava netko kumuje tj predlozi moderatorima :) ;) koliko si se zalila na kisu i vrijeme ova recenica je bila vrhunac :mas podnick vec skoro mjesec dana :faca

:nokti Bas sam ponosna :mrgreen :bis

Dobro vam jutro!
Ja opet spavala ko zaklana, ufff al sto mi bude drago :nokti
Radim do 14 pa cu vjerojatno i kasnije prikrmiti do kad dragi ne dodje :mrgreen Uzasno sam pospana u zadnje vrijeme, a o gladi da ne pricamo. Ko sto bi proljetnice rekle -imam skok u razvoju :nesvist

Nemojte molim vas o noktima ili opcenito o onome sto dolazi ispod stomaka. Noge mi sredjuje teta kozmeticarka, al posto mi je prosli put napravila french i ja nakon toga navukla balerinke (kokos, jel? ) , french na palcevima je otisla pa bi to trebalo popraviti. Pa pitam se kak...
Trebalo bi i gdjicu uskoro srediti...vec vidim rat sa voskom :roll

23 svi 2012, 09:01

I kod mene nocas super spavanac. Samo jedno pisanje :yess

Nokte nozne odrezem bez problema. Nad kadom. Ne lakiram ih dok ne krenu sandalice a mislim da ce me to zaobici ove sezone. Uostalom za bolnicu moras skinuti lak pa da se jos i time opterecujem kad dodje vrijeme, ne hvala :D
Dlakava fala bogu bas i nisam, noge i gdjicu sredjujem da me ne iznenadi. Ma sve se to nabrzinu sredi ali mene samo brine ak mi recimo pukne vodenjak dok negdje salabajzam s klincima :ajme

23 svi 2012, 10:09

ja nedam vosak ni blizu. probala jednom u životu, nikad više hvala. iskasapilo me. ja to sa žiletom riješim u par poteza, ogledalo je dobra stvar :dada a ja iskusna.
Snow meni je s laurom pukla plodna, doduše doma al bila sam spremna za 15 minuti. tuš, par poteza žiletom ,skinit lak i spremna. Mani to ništa nije problem. da si i negdi drugo stigneš doć doma, sve obavit i doć u bolnicu za 2 sata (ako nisi predaleko). ja još uvik lutam ali pošto svugdi idem pjehe sad nastojim da relacije ne budu dulje od 20 minuti hoda od kuće mi. trebala bi i to skratit jel da

23 svi 2012, 11:02

hehe, da da, treba se drzat u blizini bolnice sada ;)
bar dok se ide pjehe...hihi :D

23 svi 2012, 11:05

bar meni bolnica nije daleko, skoro pa se kamenom dobacim :) Karolini isto ;)
Tema je zaključana