Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: kombinirani probir / amniocenteza

17 ožu 2014, 23:42

Sad se lijepo smiri i miruj. Ja sam imala mislim 1:60. blizanačka trudnoća i svi su me skoro odgovarali od amnio jer je bolo jako rizično, ali ja sam htjela znati (plus što mi nisu dobro izmjerili nuhalni na UZV s 12 tjedana tj. kazao je doktor - pa ionako idete na amnio - zbog godina ...).
Ja sam nakon amnio samo jako pazila da mirujem - imala sam grčeve i više se uopće nisam uzrujavala - to i tebi želim :)

18 ožu 2014, 07:14

:hug
:moli za tebe i za bebu

18 ožu 2014, 23:30

:hug
pozitivne vibreeeeeee :srca :proljece

19 ožu 2014, 12:47

Bog cure, ja sam isto ovdje nova ,htijela sam samo javiti se doroty da sam i ja bila 17.03 kod kosa na amniocentezi,da je sve ok, i da cekam rezultate, inače imam 37 godina i jednog sina :srca ,ovo mi je cetvrta trudnoća, i molim Boga da prođe sve ok,u koliko si ti bila naručena??

19 ožu 2014, 17:35

pozdrav i tebi Iva..,ja sam bila naručena u pola 10,..u ordinaciju su me pozvali oko 10..za sada je sve ok.. :moli Boga za naše bebe da sve prođe u redu i da nam rezultati budu za feštat..i sada plačem dok ovo pišem ali vjerujem da bude ipak sve u redu..dali si ti radila amnio samo zbog godina ili su ti testovi bili loši..ja sam i zbog godina a najviše zbog lošeg rezultata probira 1:57,.dali si uzela onu skuplju varijantu za postojunu ili su ti uzorke slali na Rebro?
pozitivne vibre za tebe i :mali .. :proljece :joy

19 ožu 2014, 17:50

ja sam bila naručena u 8:30 a bila sam gotova malo prije 10,ti si cekala u čekaoni imaš crnu kosu??,ja sam plava srele smo se.,inače kod mene i mm se javlja jedan sindrom koji se otkriva ultrazvučno,svaka trudnoća je upitna kako ce krenuti od oplodnje,do sada sam imala 3 trudnoće i imam jednog zdravog sinčića :joy ,ostale 2 sam morala na inducirani pob.,u ovoj trudnoći dr. Kos je isključio taj sindrom ult.,ali smo htijeli isključiti i ostalo sto možemo s obzirom da je beba imala ciste koje se povlace hvala Bogu i mojih 37 god,jesi bila jučer na ultrazvuku?

19 ožu 2014, 18:48

da imam crnu kosu,sjećam te se..jesam,bila sam na anomaly scan i tu je bilo sve ok,nije pronašao ni jedan marker za malformacije,ali i 20% sindroma se ne može otkriti ultrazvučno,tako da je sve još u Božjim rukama..koliko si mirovala nakon amnio idali te što bolilo?.mene je jutroš par puta jako probolo u trbuhu i imala sam iscjedak. :/ ..ne znam dali je to kaj loše?

19 ožu 2014, 21:01

ja sam još jučer ležala danas sam već u pogonu, ali laganini skuhala sam i tako pomalo prilegnem,kakav iscjedak?? bjelkasti je normalan utrudnoći??dobre vibrice za tebe i bebu :hug

19 ožu 2014, 21:49

moja gin je rekla da su tri tjedna nakon amnio kriticna, da se treba paziti, a mirovat barem taj dan i iduci, a najbolje tjedan dana

ako vam je bilo sto sumnjivo, zovite ili Kosa ili svoje gin

sreeetnoo! :luv

19 ožu 2014, 22:34

Hvala, jesu da tri tjedna kritična,ali prva 2 dana treba baš mirovati a onda laganini,jesi bila na kontrolnom ultrazvuku jučer??
Ja sam jučer išla otkucaji ok, a beba jako mirna,pa sam bila sva u strahu :conf ,danas sam išla opet i sve ok :joy

20 ožu 2014, 10:00

jesam bila sam i dr.mi je rekal da je sve ok,pa se nadam da je,nije ništa rekao da je mirna ili slično,srce je kucalo,ali sam išla na kontrolni uzv kod svoga doktora a ne kod Kosa jer je rekao da mogu da se daleko ne vozikam..to je bilo samo jučer u jutro par puta me nešto probolo malo,ali poslije više ništa ni boli ni probadanja pa mi je bez veze zvati i paničariti možda nije ništa..iva drago mi je da je s tvojom bebom sve ok :srca .želim puno sreće :hug

20 ožu 2014, 11:16

U kojem si ti tjednu??

20 ožu 2014, 20:00

16w i 4 dana,tako uzv kaže po mjeri bebe,ali to bi značilo da sam zatrudnila točno drugi dan menge,21.11 :conf ,dali je to moguće,čula sam da je,ali moje su menge redovite svakih 26,27 dani ovulacije su mi bile 11,12 dan tak da mi je to sumnjivo.

21 ožu 2014, 10:24

Ej draga,ja nisam sigurna jel se mi dobro razumijemo ali broji se od prvog dana zadnje menge trudnoća ;) ,znači prvi dan zadnje menge se računa kao prvi dan trudnoće,mislim da je tako,zato što je moguće i da si ostala trudna drugi dan nakon menge,jesi ti dobro? :conf ,ja sam sva u panici, :strah ,uhvati me strah pa me pusti,jesi ti dobila sa rebra dodatni upitnik za popunit,ili samo ja?, meni jučer došlo poštom možda samo ja zbog prethodnih trudnoća :roll .S

21 ožu 2014, 15:05

Jesam i prestrašila sam se,pa nisu valjda brže nalazi :conf ..,a ono upitnik..i ja sam isto sva u strahu i panici,niti jednu noć ne prespavam kako treba :place ..kakav je tebi kombinirani probir i jesi ga vadila..vidim da ima dosta kojima je došao nalaz loš pa je ipak bilo sve ok,a ima i onih koji nisu bili loši pa ipak nije bilo sve ok..iz krvi su mi nalazi katastrofa. :strah

24 ožu 2014, 17:06

Ja nisam ništa radila jer smo odlučili odmah dr Kos i ja za amniocentezu,tako da nam je to bilo bezveze ali ja se nebi sa tim testovima puno opterećivala jer mislim da je puno vazniji dobar uzv,tebi savjetujem a ja sam u stalnom strahu :strah ,spominjala si iscjedak pa me zanima kakav imaš jer ja sam već umislila da mi curi podna voda :strah ,strah će biti do kraja trudnoće :dunno

27 ožu 2014, 12:01

dorothy,gdje si? Jesi ok? :dunno

27 ožu 2014, 21:13

Za sada je sve ok.,nemam više nikakav iscjedak niti bolove,..ok sam iva za sada :hug ..sada samo :moli Boga da naše bebe budu ok i da nalazi dođu za :joy

29 ožu 2014, 13:05

Ok,vidim da se ne javljas,pa si mislim šta se događa?,hoćeš ti zvati na rebro ili čekati nalaze??

31 ožu 2014, 20:32

Nisam zvala još,..strah me pa se ne usuđujem,jesi ti zvala?..mislim da budu javili nalaz dr.Kosu pa on nama ili ne znam.

01 tra 2014, 11:14

Ja nisam izdržala pa sam zivkala stalno. Ispalo je da tamo neka doktorica ima isto prezime kao ja pa sam ni ne znajući "imala vezu":)
To je bilo za Sv. Duh
Edit: tako zivkajući sam saznala rezultate za jedno cca 3 tjedna. Poštom mi je došlo za cca 5 tjedana ...

Ove iz Postojne nisam zvala, no stric Janez mi je javio prije Kosa, ono, već sam znala i proslavila, i tek onda je nazvao dr. Kos

Pozitivno vibriraaaaaaaaam!! :joy :le :srca :proljece

01 tra 2014, 11:57

:rodj :joy :bis, ej draga ja sam sada zvala nalazi uredu :rodj ,evo broj pa nazovi 012367230,nemoj se mučiti da nisu ok zvali bi te,pozitvne viiiiiiiiibbbbbbbbreeeeeeee,javi mi :zivili

01 tra 2014, 14:21

Ivaaaa jeeeeee :srca :proljece :rodj :buket
Ajmo još jedno veselje, čekamo! :proljece

01 tra 2014, 15:29

Jeeeeeeeeeee,još sam pod dojmom ,toliki strahovi a sada konačno malo lakše :rodj :joy :zivili ,sada još utz između 21 i 22 tjedna glavica i uvijek nešto čekamo,ali svejedno :rodj ,dorothy nazovi i olakšaj si muke :srca

01 tra 2014, 15:48

Sada sam tek vidjela da si zvala,drago mi je da ti je sve ok :joy ..tako sam sretna zbog tebe..hvala Bogu..ja sam sada zvala ali nitko se ne javlja valjda ne rade poslije podne..mislite da bi me zvali da nije sve u redu?..zvat ću ih sutra.,nadam se i :moli dragog Boga da i meni bude nalaz uredan.

01 tra 2014, 16:28

Zvala sam i u ginekos,ali su mi rekli da njima javljaju nalaze samo iz postojene,ali ne i sa rebra,tako da još ne znam na čemu sam,niti ne znam šta ću ako nalaz bude loš,sva se naježim od same pomisli na to. :place ..jedino me malo utješilo to što mi je rekla ženska iz ginekosa da ih u pravilu zovu sa rebra ako nešto ne štima tako da se ubrza nalaz..a možda moj nalaz nije još ni gotov.

02 tra 2014, 12:25

Sada sam zvala i rekla mi je ništa do kraja tjedna..strah i neizvjesnost se nastavlja :strah ..iva jesi ti sama nosila nalaze na rebro ili su ti oni nosili?..ne znam tvoji su bili gotovi još jučer a moji još nisu :dunno ..tako sam sad u bedu..

02 tra 2014, 12:55

Nisam sama nosila,platila sam u Ginekosu da odnesu, probaj nazvati do kraja tjedna,kada si im ti vratila onaj upitnik,ja sam ga vratila isti dan kada sam ga i dobila 20.03 i to preporučeno, možda ti nisi vratila odmah pa zato malo kasne,nemoj se opterećivati,a po tom upitniku su su ciljano radili,dobre vibrice, javi čim saznaš ja vjerujem da ce biti ok :bis

02 tra 2014, 13:04

htijela sam ti reci da sam imala poslije amniocenteze osjećaj da mi curka plodna voda zato sam te pitala kakav iscjedak si imala :conf

02 tra 2014, 13:13

zovi ih sutra ili u petak to je kraj tjedna :dada ,biti ce to dobro :srca
Odgovori